2009/03/14

Tobias Hyséns blogg: Barcelona var överjävliga

INIFRÅN BLÅVITT. Hallå alla kamrater på hemmaplan. Den här gången bloggar jag direkt från hotellet nere i Spanien där vi legat på träningsläger den senaste veckan.

Överlag så har vi haft ett ganska bra läger tycker jag och mycket av det grundas på att det har varit bra väder här nere. Det gör så mycket för helhetsintrycket helt enkelt. Träningarna har varit bra och vi har kört på rätt ordentligt känns det som. Planen har väl lämnat en del att önska, den är väldigt lerig och stundtals ojämn så att bollen studsar rätt konstigt. Men den har funkat.

De två matcherna vi spelat här nere har varit sådär, mot Espanyol mötte vi ett bra lag med många la Liga spelare. Det var ingen toppmatch från vår sida och då förlorar vi mot en så bra motståndare.

Matchen i förrgår var rent ut sagt usel. Vi gör två mål och vinner, det var väl det som var positivt med det hela. Samtidigt var det många omständigheter som talade mot oss, för helt plötsligt var det konstgräs som vi skulle spela på, vi fick åka buss i nästan två timmar precis innan matchen drog igång och det var lite sega ben bland gubbarna i laget. Men glöm den matchen, vi hade en likadan skitmatch på lägret förra året och sedan vann vi Supercupen i alla fall!

För min egen del tycker jag att det gick bra mot Espanyol. Jag kände mig fräsch i benen och vågade utmana så länge jag orkade. Före match så kändes lite segt då jag hade varit förkyld nästan en vecka, inte så förkyld att jag missat något på träningarna, men ändå varit lite hostig och snorig. Därför orkade jag inte riktigt hela matchen och kände mig inte på topp inför den, tills jag såg att jag skulle möta Steve Finnan, en gammal Liverpool-favorit, då tände jag till ordentligt...


Mot Banyoles gjorde jag, precis som resten av laget en lite sämre insats. Jag hade väl några bra ruscher men även en hel del onödiga bolltapp på grund av dåliga mottagningar, så den var inte helt godkänd. I den matchen var vi dåliga överlag, så det var inte så mycket att vi inte kunde luckra upp dem utan att vi tyvärr brast på bollkontroll och passningskvalitet. Vi missade helt enkelt mottagningar och enkla passningar som vi inte brukar göra.

När vi är iväg på läger så kommer jag ju lagkompisarna väldigt nära och då får man se alla deras sidor. Det är rätt lugnt att bo tätt ihop för vi har ju våra rumskompisar som vi alltid har, exempelvis så har jag och Bjärs delat rum sedan jag kom hem. Det funkar bra för vi vet var vi har varann. Sedan är jag lite mer med Sella och Werner, Gurra brukar dyka in på vårat rum också. Men det är rätt lugnt ändå. Vi har inte så mycket dåliga ovanor eller så, inte på vårt rum i alla fall. Det enda Bjärs brukar reagera på att jag verkar kunna alla låttexter när vi lyssnar på musik, haha.

I veckan var vi och såg Barcalona i Champions League. Oh shit, det var grymt. Vilken jävla arena. Det hela började med att spelarna softade hyfsat på uppvärmningen så vi var på Hellberg direkt, haha. Sedan kom hela intåget med Champions League hymnen och "Barca Barca Barca", magiskt. Vi höll på och gå i taket när speakern läste upp namnen och avslutade med Touré Yaya på sådan grov spanska så det finns inte, haha, Sella garvar fortfarande...

Matchen såg ni ju säkert hemma, men jag vet inte om det gick fram hur överjävliga Iniesta, Xavi och Yaya Touré var. De var överallt och missade knappt en passning på hela matchen. Jag hoppas att man aldrig ska bli så utspelade som Lyon blev. Men det är klart att det var inspirerade att se Barcas bästa sida.

Hotellet vi bott på är helt okej men maten är knappt godkänd enligt min mening. Men så brukar jag vara lite kräsen med. Rummen vi bor i är okej de med, de har balkong på solsidan så det är kanon nu när vi har haft bra väder vissa dagar. Det har varit lite "Lilla Al-Fadji"-feber på vissa rum här nere. Bland annat vårt, haha. Det roligaste som hänt här nere var väl för Sella, Werner och Bjärs. Det var en minut in i matchen mot Banyoles när jag fick en krossboll rätt i ansiktet från en meters håll. De garvade i tio minuter på bänken.

På måndag kommer vi hem, men först ska vi ha en kväll i Barca på söndag, så en kaffe och en croissant på la Ramblas lär det allt bli. Snart kör vi igång på riktigt, nu är premiären nära.

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias "Videoreportern" Hysén

23 kommentarer:

  1. Jag måste bara säga: Fy fan va bra ni är som driver Baraben! Det är en njutning att kunna komma in här varje dag och se nya fräscha debatter, rapporter, blogginlägg och så vidare. Ni får alldeles för lite tummen upp av oss läsare tycker jag, men fan va skönt att det finns de som offrar timmar och timmar att serva oss andra med Blåvitt GULD!

    SvaraRadera
  2. 19:18

    Tack för berömmet. Håller också med om att vi får för lite credd. Mer tack.

    Den övre bilden är för övrigt tagen precis när Tobbe kliver ut på planen igen efter att ha fått bollen i ansiktet.

    SvaraRadera
  3. Jag visste inte att Tobbe var en sådan lingvistisk lirare.

    SvaraRadera
  4. Idén med Hyséns blogg är fan något som Officiella hemsidan borde uppmärksamma och länka till. Helt otroligt att en supporterblogg ger bättre service till blåvita fans än IFKs egna hemsida. Sanslöst egentligen.

    SvaraRadera
  5. Värsta tyngaste bloggen!

    SvaraRadera
  6. Jag kan inte annat än att hålla med förste talare. Är alltid här inne och läser men berömmer aldrig. Så nu när Erling säger att det känns som för lite beröm kan jag inte annat än att skicka ett hjärtligt tack för allt jobb ni lägger ner. Fortsätt med det.

    SvaraRadera
  7. Hahaha vad sa hellberg om att barca lattjade på uppvärmningen då?

    SvaraRadera
  8. Tobbe måste få en grymt tydlig uppskattning när allsvenskan drar igång! Tack för bloggen o allt annat Tobbe!

    SvaraRadera
  9. Tobbe du är en stjärna. Klockrent att du börjat blogga, så uppskattat!

    SvaraRadera
  10. Ställer mig bakom hyllningskören och kan bara hålla med om att BaraBen gör ett utmärkt jobb för oss soffliggare. Man blir så bortskämd och vill ha mer mer mer...

    SvaraRadera
  11. Håller med er andra. Baraben är första sidan jag går in på, det går före mail, IT-banken, spel m.m. Baraben är lätt no.1.

    SvaraRadera
  12. Tack skall ni ha som berömmer! Jag vill inte verka otacksam, men det viktigaste för mig är inte att få beröm utan snarare att få kommentarer i stort. Det hade känts oerhört tröstlöst om man gått och funderat på ett inlägg under nån dag, plitat ner det, filat på det och sen publicerat för att få INGA kommentarer i retur. Har nån läst det? Håller nån med? Håller nån inte med? Berör inlägget någon?

    Jag beundrar de bloggare som skriver det ena lysande inlägget efter andra på sin undanskymda blogg för att få noll respons tillbaka. Hur orkar de?

    Därför var det oerhört tacksamt för en annan att för ett år sen hoppa in på en sån här blogg och bums få tusentals läsare - allt tack vare andras hårda slit under några år.

    Så tack alla ni som kommenterar, kritiserar, debatterar, sympatiserar, etc etc. Tack för att ni bryr er! Responsen vi får från er är det som gör att vi fortsätter arbetet.

    SvaraRadera
  13. varför länkar inte officiella till tobbes blogg? borde väl vara självklart för dem att uppmuntra sådana här fina supporterinitiativ? eller är de omedvetna om att ni har en så grym blogg?

    SvaraRadera
  14. Bra bloggat av Tobbe, men jag spyr när han hyllar Bajselona. Hala Madrid o heja Blåvitt

    SvaraRadera
  15. Vad är det blåa Tobbe har vid knät?

    SvaraRadera
  16. är inne och läser nästan varje dag men kommenterar sällan. jag är grymt tacksam över det jobb baraben lägger ner och tack tobbe för att du roar oss med ditt bloggande.

    SvaraRadera
  17. skitskoj att läsa din blogg tobbe!

    SvaraRadera
  18. Tack alla engagerade från Baraben och också Tobias Hysén som lägger så mycket tid på detta! Grymt kul att läsa allt material!

    SvaraRadera
  19. Är det inte daxs att ge Lillhyssen ett EGET smeknamn?
    OK Tobbe ,Lillhyssen osv känns inte som något riktigt eget men NU
    känns det bra ! Mitt förslag är
    VIDEO!

    Vad tycks?

    SvaraRadera
  20. Jag undrar ju varför ni fick byta till konstgräs inför matchen till Banyoles? Underbar läsning för övrigt.

    SvaraRadera
  21. Jag tror inte du fattar hur uppskattat det är att läsa dessa inlägg Tobbe! Fortsätt så här!

    SvaraRadera
  22. alltså, tobbe är för skön..."sedan jag kom hem" är en klockren kommentar! Grymt jobbat baraben, ni har gjort mars till en dräglig månad.
    //Manne

    SvaraRadera
  23. finn ett fel på bilderna.....

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.