2009/03/25

Rätt låt vann - öva, öva och öva igen!

INMARSCHLÅT. I dag blev det klart. Änglarna tog rätt beslut. Den sjätte april bör alla ha lärt sig texten till vår nya inmarschlåt: "Snart skiner Poseidon". BaraBen ser mycket positivt på bytet, som ligger helt rätt i tiden. Nu har vi allihopa knappt två veckor på oss att öva, öva, öva och när vi gjort det så kan vi öva lite till. Nu ser vi till så att den här låten sitter ordentligt när Djurgården kommer hit för att få känna på vårt premiärstryk!
Text: Joel Alme- Snart skiner Poseidon

När vi går genom staden över broar och torg
med doft av salt ifrån havet minns vi glädje och sorg
och vi minns första gången när änglarna sjöng
hur vårsolen värmde och vintern var glömd

ooooh när vi kastar våra tomma glas
finns det alltid nån med hjärtat kvar
född ur hav och himmel står vi kvar
för vi glömmer aldrig denna stad

vi såg hur du halta' vi såg hur du sprang
med tårar på kinden och hjärtat i brand
med längtan i bröstet du stod där och sa
snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar

ooooh när vi kastar våra tomma glas
finns det alltid nån med hjärtat kvar
född ur hav och himmel står vi kvar
för vi glömmer aldrig äääänglarnaaa

100 kommentarer:

 1. Gött! Men jag är lite orolig ändå, låten är inte så lätt att sjunga med i för den stora massan, hoppas ändå det fungerar! Kan ju bara bli bättre

  SvaraRadera
 2. Allvarligt, är det meningen att alla skall sjunga denna nu då?

  Och då blir det jättebra stämning? Sorry, jag tror inte det kommer funka. Det har inte behövts innan och kommer inte behövas i framtiden.

  Detta är en idé som har hetsats fram av ett fåtal människor på nätet utan förankring i den stora blåvita massan.

  Men, jag erkänner gärna att jag har fel om jag blir överbevisad.

  SvaraRadera
 3. Ett halsduks tifo och allsång blir att rysningarna blir ett faktum. Nu längtar man ännu längre!

  SvaraRadera
 4. Spelar han den live på premiären?

  SvaraRadera
 5. Synd och tråkigt... Spontant känner jag mig besviken och har faktiskt ingen större lust att sjunga med i detta. Blir la att man gör det ändå kan jag tänka, men riktigt tråkigt som sagt.

  Motvals kärring, tråkig, bakåtsträvare, idiotjävel... kalla mig vad ni vill, men jag hoppas innerligt att det floppar totalt.

  Får la gratulera baraben till en väl genomförd chock-kupp.

  Pajsare

  SvaraRadera
 6. Bra att det är klart!

  SvaraRadera
 7. "Nu har vi allihopa knappt två veckor på oss att öva, öva, öva och när vi gjort det så kan vi öva lite till."

  Ja, för att köra den här låten en säsong eller två under uppvärmningen hade vart jättekorkat... då hade vi ju haft mer än två veckor på oss... ehhh?

  SvaraRadera
 8. Kan inte Alme fila lite mer på melodin och texten så att den blir lite mer lättsjungen? Är inte säker på att det annars kommer att bli så lyckat.

  SvaraRadera
 9. j.j.


  Tråkigt att du inte uppskattar den nya låten och att du är en gammal konservatist. Jag vet inte om vi ska tacka, för det är ju inte VI som tagit beslutet. Vi har uttryckt vår ståndpunkt och fått både possitiva och negativa gensvar.

  Ang din senaste kommentar kan jag bara skratta. Om du uppfattat det som att jag tycker att alla ska kunna den och att den ska sitta direkt på premiären är det du som missuppfattat budskapet med de sista raderna i texten!

  SvaraRadera
 10. Jaha, positivt att ett beslut tagits. Men vi kan absolut inte förvänta oss ett gensvar ifrån den stora massan än. Det råder delade meningar i frågan, och hur man än vrider och vänder på det så kommer det ta ett bra tag innan låten satt sig hos gemeneman...

  SvaraRadera
 11. Håller med en föregående talare. Texten borde ändras en aning, så den blir mer lättsjungen. Denna låt kommer absolut inte alla hinna lära sig till premiären, så dela ut textlappar på stolar runt arenan kanske skulle va nått?

  SvaraRadera
 12. Det här är ett mycket positivt besked och bytet ligger helt rätt i tiden med vår nya arena.

  Heja Blåvitt är xå fruktansvärt daterad. Sorry alla nostalgiker men, 70-tals-inspirerad dansbandsmusik håller inte som en inmarschlåt!
  Heja Blåvitt skapar ingen stämning, ingen eufori, inga känslor - bara meningslöst klappande!

  Joel Almes låt däremot framkallar känslor. Och den får mig att känna en stolthet som IFK-supporter.

  Det finns många traditionalister i de blåvita kretsarna. Bra musik sätter sig inte vid första lyssningen.
  Men jag är övertygad om att allt fler kommer inse storheten i Almes låt vad tiden lider.
  Och framför allt inte sakna den där pinsammma dansbandsdängan.

  SvaraRadera
 13. Hur stor chans är det att någon kommer att höra den mer än någon hört allsången under "Heja Blåvitt"? Aporna kommer ju lätt sjunga ut oss under Almes låt.

  Kalla mig gärna negativ och jag hoppas innerligt att jag har fel eftersom låten är bra.

  Men ska det vara något slags sammarbete med dif under låten eller hur i helvete ska en utsjungning undvikas? Det kommer bli en fin skalp för våra kära nollåttor att redan innan matchen förnedra oss i vår nya borg...

  Varför var det så bråttom? Hade låten körts flitigt under våren hade kanske allsången varit mäktig framåt hösten. Nu tror jag det kommer bli rätt krystat men jag hoppas som sagt att jag har fel.

  SvaraRadera
 14. Hur ska 2000 gårdare ens ha chansen mot 16 000 blåvita? Hursomhelst gäller inte bara detta djurgårdsmatchen utan vi har allt många matcher på oss framöver att sjunga ut alla lag i Allsvenskan i våran borg.

  Kommer bli bra detta, det vet jag!

  Se nu till att SJUNG och INTE KLAPPA! :=)

  SvaraRadera
 15. Va d nån på baraben som sa "YNWA" och "roma roma roma" stämning ? chansen till det försvinner nu, tyvärr

  SvaraRadera
 16. GlennG: Har du hört 2000 motiverade högröstade personer sjunga samtidigt som 4-5000 försöker hänga med i en lugn låt de endast har hört på Youtube?

  Inte jag heller. Men jag hoppas det inte blir allt för pinsamt.
  Hade alla blåvita haft din inställning hade jag inte varit orolig. Nu vet vi ju hur det brukar vara när stockholmslagen är här. Lite hata-ramsor som kan nå hyfsade ljudvolymer + lite handklapp från vår sida. Lågpannorna från Tundran brukar yla rätt bra när de kommer ner hit ner däremot.

  Hoppas mitt inlägg kan tända en och annan blåvit till att ta i lite extra (och göra mig till en sur bakåtsträvare).

  SvaraRadera
 17. PeeMaN

  Kanske vart lite otydlig i det sista inlägget, skall försöka förklara vad jag menar med det. Är inte så hajj på att få ut mina tankar och funderingar i text dock, så ha översyn tack.

  Jag anser att man skulle kunna brassa på den här låten en säsong under uppvärmingar.
  Anledning: man får mer än två veckor på sig att öva in text, man kanske får det äldre gardet som inte youtubar, nitton04:ar eller barabenar på jobbet att uppskatta låten och lära sig text.

  "En stad, ett lag" är väl ett klockrent exempel, eller? rätta mig gärna om jag har fel. Men såvitt jag kan minnas så sjöng inte en enda människa med i denna låt när den kom... i dagsläget är det andra bullar dock.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Jag håller med föregående talare till viss del. Låten kommer lite väl nära inpå säsongsstart och behöver kanske nötas in lite mer. Annars är melodin och texten hur bra som helst! Fan vad folk ska klaga på att den blir svår att sjunga. Till och med jag som är tondöv och allmänt klumpig kan ju sjunga med.

  Skulle gärna sett denna låt starta sisådär 3 min innan inmarsch. Halsdukarna upp och en sjujävla uppladdning. Sen när lagen kommer in brassas det på med "Heja Blåvitt" eller annan låt som får "uppladdningen" att mynna ut i ett spontant skrikande och klappande.

  SvaraRadera
 20. Men för guds skull! Stoppa tramset!! Låten är SKIT!! Hör ni inte det??????

  SvaraRadera
 21. Jaha... nu blir det till att sjunga som Håkan Hellström eller något i den stilen

  Kanske bära skinnväst också?

  SvaraRadera
 22. När skall folk lära sig. Titeln på låten heter NU KASTAR VI VÅRA TOMMA GLAS.

  SvaraRadera
 23. Haha, det kommer aldrig bli någon allsång till den låten.. Den är för svår, men men vi får väl se!

  SvaraRadera
 24. Bra beslut av Supporterklubben. Den här låten förtjänar en chans. Heja Blåvitt "försökte" skapa stämning i över 30 år utan att lyckas...

  Längtar till premiären.

  SvaraRadera
 25. Konstigt att det är så många som är negativa till den här låten.... Själv tycker jag den e helt klockren.Att den skulle vara svår att sjunga med till som någon här skrev tror jag inte alls, snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 26. Jag ska öva, öva och öva igen - jag lovar!

  SvaraRadera
 27. Det är inte utan en stor del stolthet jag läser att inmarchlåten ändras. Vi har två enormt starka element som föder, framför och genomför blåvittsupportrarnas idér. Och vi har dessutom en förening som lyssnar. Detta kan tyckas vara en struntsak, men jag ser större saker kunna handskan på liknande sätt och jag ser kapaciteten. Fan va gött, och fan va bra jobbat :)

  SvaraRadera
 28. Någon som har skrivit ut texten? Skulle sitta fint, kanske i utskriftsvänligt format?

  SvaraRadera
 29. Jag kan erkänna att jag var en av personerna som var skeptisk till denna låt. Men när nu beslut är taget så kommer jag givetvis rätta mig efter det och göra allt som står i min makt för att skapa ett mäktigt tryck. Ni andra som var/är negativa till bytet jag hoppas inte ni är för stolta för att acceptera beslutet och göra för att vi ska skapa något mäktigt ihop. Tillsammans för blåvitt!!

  SvaraRadera
 30. 11e April borde det ju stå...

  SvaraRadera
 31. Den är ju helt fruktansvärt dålig, skall vi verkligen ha denna som inmarchlåten? Tror helt klart att "Bitter" har poäng i det han skriver. Vi har inte fans som Liverpool, där hela arenan står och sjunger i princip, vi kommer nog tyvärr inte att lyckas med detta... pinsamt...

  SvaraRadera
 32. 08:49// om folk håller på som du gör så kommer vi definitivt inte klara det nä.

  SvaraRadera
 33. 09:08/

  Har jag någonstans skrivit i det jag skrev att jag inte kommer att försöka?

  SvaraRadera
 34. 09:10// nej, men din pessimism är väl framför allt det jag syftar på.

  SvaraRadera
 35. Jag blir så stolt. Det kommer bli så vackert!

  SvaraRadera
 36. hinner man inte lära sig är man fan tard

  SvaraRadera
 37. 09:18 /

  Det är väl inte direkt så att jag kan hjälpa att jag tycker att låten är kass och att jag inte tror att det kommer bli något bra tryck på arenan med denna. Vi får väl hoppas på det bästa helt enkelt..

  SvaraRadera
 38. Jag vet inte alltså...

  Bitter har en poäng, men fan det gäller att försöka hetsa upp låten på pubarna före match, där är det gott om folk som inte står i klacken också... och det är det som är det viktiga att låten inte bara sjungs i klacken utan överallt. Då finns det en chans att sopa ut dif... Men det kommer bli jävligt svårt, hoppas jag har fel...

  SvaraRadera
 39. Tjena Grabbar !!!

  Fan vad gott blev sa glad pa min semester har nere i egypten har skulle varit har till den 14 april men boka hem 8 april till hemma premiaren !!!

  Sitter spelar laten hogt som fan i interntet cafet , grymt langtar konstigt hem till GOTET

  Ha det gott grabbar och tack for eran underbara blogg

  SM GULD

  SvaraRadera
 40. finns det nån 320 som man kan ladda ned?

  SvaraRadera
 41. Se nu till att lägga till länken på er facebook-status:

  http://www.nitton04.se/filer/inmarsch.mp3

  Klistra sedan in texten i "kommentarer" så att alla era vänner kan lära in sången.

  Hets!

  SvaraRadera
 42. Synd att det blev byte av sång! Men jag antar att det inte finns så mycket att göra nu. Istället för att dela ut 16000 pappersblad kan ni be dem köra texten via storbildskärmarna.

  SvaraRadera
 43. Så jävla bra låt! stämningen kommer bli grym

  SvaraRadera
 44. Kastar våra tomma glas?
  Snart skiner Poseidon?
  fattar inte ,skulle uppskatta om nån berätta vad som menas haha
  Gillar låten:)kommer bli grymmt !

  SvaraRadera
 45. Varför tror ni att alla blåvita kommer sjunga den?

  Jag gillar låten men av 5 årskortsinnehavare är det bara jag som vet att den existerar.

  Jag tror bara att det är vi näthuliganer som kommer sjunga den.

  Sluta tro att tusentl kommer sjunga den på vår första match.

  SvaraRadera
 46. Vi är sex hundra på LS som ska sjunga den iallfall. Då behövs det ju bara fyra hundra till för att nå tusen.

  Det räcker och blir över för att de ska höras på gamla ullevi.

  SvaraRadera
 47. Elof/

  Text: Joel Alme- Snart skiner Poseidon

  När vi går genom staden över broar och torg
  med doft av salt ifrån havet minns vi glädje och sorg
  och vi minns första gången när änglarna sjöng
  hur vårsolen värmde och vintern var glömd

  ooooh när vi kastar våra tomma glas
  finns det alltid nån med hjärtat kvar
  för du hav och himmel står vi kvar
  för vi glömmer aldrig denna stad

  vi såg hur du halta' vi såg hur du sprang
  med tårar på kinden och hjärtat i brand
  med längtan i bröstet du stod där och sa
  snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar

  ooooh när vi kastar våra tomma glas
  finns det alltid nån med hjärtat kvar
  för du hav och himmel står vi kvar
  för vi glömmer aldrig äääänglarnaaa

  SvaraRadera
 48. Det låter som vi ska kasta loss!!!!

  och när....och när kastar vi våra tomma glas? jag brukar då inte kasta tomma glas på ullevi!

  Helt sjukt dålig text!! Stå upp för Göteborg borde det va istället.

  Tyckte kasta loss eller va den nu heter hade potential men när jag drog ut en massa låtar på en skiva hoppar jag alltid över den låten då den suger!!

  SvaraRadera
 49. Tyckte att när vi kastat loss eller va nu den heter hade potentsial men efter att ha dragit ut en skiva med en massa blåvitt låtar på är kasta loss den låten jag alltid hoppar över för den är depprimerande och texten e...ja helt värdelös! det gäller att hela arenan köper sig en varsin öl i ett glas och i refrängen så kastar vi dom eller? för det gör vi tydligen varje gång vi tittar på fotboll på ullevi... jag trodde det var Gaisare som var alkolister! sen får det la stå kvar någon med hjärtat kvar...fy *PIP* va dåligt! DENNA LÅTEN SKA DET VA OM VI SKA HA NÅGOT! www.youtube.com/watch?v=8RruokQLkoM

  SvaraRadera
 50. Almes låt är bra och fräsch. Tror dock blickar över götet skulle passat bättre, den känns mer som en låt att tagga till spelarna ännu mer.

  "Här i Götet kan ni ej vinna..."

  SvaraRadera
 51. Helvete vad folk är negativa då. Skit i att sjunga bara, så kan ni stå som fån när vi andra försöker få igång låten. Fastän det inte är någon YNWA behöver vi inte lägga ner två veckor innan vi ens sjungit låten på Gamla.

  Vad begär ni? Den är klasser bättre än Heja Blåvitt och eftersom vi inte har några andra vettigare alternativ bör ni göra er plikt som riktiga supportrar och sjunga med för kung och fosterland.

  SvaraRadera
 52. Ändra texten till mer Götet och blåvitt, skippa tomma glas t ex, och fila till melodin lite så att den blir något lättare att sjunga, så kan det bli bra. Varför kan inte Alme göra det? Snacka med honom om detta.

  SvaraRadera
 53. Detta är ju en ballad! Hur skall en inmarsch ske till en ballad??? Skall bli kul att se när laget släntrar in...
  elisabet a.

  SvaraRadera
 54. 13:08/ hur originellt är det??

  SvaraRadera
 55. Man märker att det här blir för svårt för alla Göteborgsmongon. Krävs coverbandsmentalitet a la Dojan eller andra sunkpubbar. Goegött änna...

  SvaraRadera
 56. 13.40:

  Ja, "You'll never walk alone" funkar ju inte så bra den heller har jag hört...

  SvaraRadera
 57. anonym 14:27/ Det kallas kranskommunspack. Är man ett storlag så håller även dessa "öhöh-idioter" på ens lag. Tråkigt men sant.

  SvaraRadera
 58. Hur svårt ska det vara? Alla har fått säga sitt och nu har det kommit ett beslut. Det är inte mitt förstaval heller men det spelar ingen roll.

  Håll käft nu och sjung på premiären =)

  SvaraRadera
 59. Måste bara säga det att folk får ta o kamma sig nu! En låt e gjord och den e grym! Sluta vara så hemla negayiva! Sluta vara så svensk o sitta tyst! Sjung för allt du har, låten kanske inte är din vän idag men om några månader kanske du dyker upp på gamla ullevi igen när 18000 sjunger för fulla halsar med sina halsdukar i luften. Då kanske du inte e så negativ längre!

  SvaraRadera
 60. Amen fy FAN vad tråkigt. Varför? Släpigaste låten nånsin...

  SvaraRadera
 61. Jösses här har man suttit näst på själv å klagat på skiten å ni IDIOTER som vaknar till liv först nu , fan nu e de ju för sent . texten e totalt världelös för att inte tala om hans sångröst KATASTROF . precis när låten klämmer i lite för att bygga upp i en hög avslutning e den slut ?
  musiken e strålande men texten e världelös ! gör slutet längre så får ni min röst men just nu e de katastrof ! alla kommer bara stå och mummla till starten sedan när väl alla klämmer i tar den ju slut för fan !
  Nä gör om gör rätt!

  SvaraRadera
 62. Mycket bra val!

  Kommer att bli toppen.

  Och ni som efter beslutet fortfarande gnäller; Det är ni som kommer förstöra stämningen. Hört talats om att "dra åt samma håll" då majoriteten talat!

  /Micke

  SvaraRadera
 63. Gårdarsvinen kommer att garva ihjäl sig åt oss när vi försöker sjunga denna låten. Dom kommer överrösta oss och ta över arenan helt. Fy fan!

  SvaraRadera
 64. Jag är nöjd med valet, men folk måste ju förstå att det tar ett tag innan den kommer sitta. YNWA har ju ett par år på nacken om man säger så. Ge Almes låt en 4-5 hemmamatcher sen tror jag den sitter och folk är nöjda.

  SvaraRadera
 65. Risken att man somnar till den här låten uppskattas till 8/10

  Ska det inte vara något med nån form av drag och tempo i för att engagera och sparka liv i folk?

  SvaraRadera
 66. Så innihelvetes jobbig tonart bara. Annars är den fanimej klockren. Så att säga. Änna.

  SvaraRadera
 67. Texten är usel. Varför skall en usel text sjungas när Blåvitt springer in på Gamla Ullevi?

  SvaraRadera
 68. Kan inte nån säga till Joel Alme att lägga upp låten på Itunes så att man kan köpa den?

  Culo

  SvaraRadera
 69. Sjukt bra låt måste jag säga, men tonarten är jobbig. Iaf för män.

  SvaraRadera
 70. Björn, 17.37:

  Någonsin varit på Anfield?

  SvaraRadera
 71. Lycka till!!
  Kan låta mäktig men fy fasen vilken dålig fart det var i den.

  IFE tar guldet 2009

  SvaraRadera
 72. ÄNGLAR!!! Jag kan inte påstå att jag tycker att det är det bästa jag hört. Mina åsikter finns att läsa tidigare. Det handlar som sagt om att ALLA änglar på Ullevi måste sjunga. Ett beslut är fattat. Se nu för faan till att slut upp bakom det och sjung utav helvete. Står vi och surar som barn kommer det inte att bli bra och vi får skämmas för aporna!! Så se till och slut upp bakom änglarna och formera er alla! Forza Blåvitt!!!

  SvaraRadera
 73. Klart att man önskar att åtminstone alla i klacken sjunger med, för denna sång tillhör precis den höga klass som man kan förvänta sig av Joel Almes alster. Uppmjukad av "guldfilmer" på youtube var det inte annat än att jag grät en skvätt till vår nya inmarschsång. Underbar. Tyvärr tror känner jag mig inte övertygad om att alla fans kommer ge sitt hjärta till denna, kanske snackas det om oäkta feeling och bögskit men så har heller inte blåvita fans den självkänsla och mod som exempelvis Liverpoolsupporters har vad skönsång anbelangar. Men ååh vad jag önskar!

  SvaraRadera
 74. 26/3/09 12:00
  för du hav och himmel står vi kvar
  Skall vara:
  född ur hav och himmel står vi kvar

  SvaraRadera
 75. vad folk har för personliga åsikter om låten saknar nu betydelse, den kommer att sjungas och hur bra det blir beror ändast på oss. så alla änglar sjung med nu!

  SvaraRadera
 76. katastrof !!! det var det värsta de kunde göra... att bälja denna skit

  SvaraRadera
 77. Det här känns fel. Låten andas "Säsongen är över, vi blev sjua, men nästa år då kommer vi igen!" Låten i sig är bra, Hästpojken/Joel Alme är bra, men känslan och tempot är fel. vilken annan låt som helst på Alme & co:s skiva hade funkat bättre - byt ut texten till Shane MacGowan och spela så blir det i alla fall lite vinnarkänsla. Eller varför inte stå fast vid Heja Blåvitt?

  SvaraRadera
 78. Låten skriven av ett hockeyfan som skiter i blåvitt och fotboll. Stort!

  SvaraRadera
 79. Än en gång härmar ni Gnaget och Bajen, kom på något eget för en gångs skull.
  Låten suger förresten, ingen intro låt till fotboll direkt...

  SvaraRadera
 80. Så fruktansvärt bedrövligt att ta in detta pekoral. En sång om blåvitt borde handla om klubben, dess fantastiska spelare genom åren. Inte om en staty. Bebben, Torbjörn, Glenn - varför inte dessa namn? Bedrövligt, jag kommer aldrig att sjunga med i den här skiten.

  SvaraRadera
 81. Denna kommer inte bli någon hit. Svårsjungen osv...

  Flopp!

  SvaraRadera
 82. Följ strömmen! Sjung! Gnäll inte. Alla för blåvitt va fan.

  SvaraRadera
 83. Även fast vi bajare har en redan klassisk låt att knalla in till blir man lätt avis...

  Perfekt låt att ha som ingångslåt.

  /M

  SvaraRadera
 84. Uppvigling..hallå eller!!
  Skall vi uppmana till och kasta glas?

  ooooh när vi kastar våra tomma glas
  finns det alltid nån med hjärtat kvar

  byt ut den delen av texten.....snarast

  SvaraRadera
 85. ooooh när vi kastar våra tomma glas
  finns det alltid nån med hjärtat kvar..

  Hallå eller!!!!!!!!!!!
  Är det uppvigling som vi skall hålla på med nu! byt ut den delen av texten..

  SvaraRadera
 86. och jag som precis sagt till barnen att kasta soperna, får dom snuten efter sig nu då? hur i helvete tolkar du texten..

  SvaraRadera
 87. Att glasen kastas är ju inte så farligt, värre då att hela texten bygger på alkoholglorifiering - en riktig supporter skall dricka innan han går på match.

  Är tanken att barnen också skall sjunga med i den här låten? En låt om att "kasta sina tomma (öl)glas"? Barn och nykterister göre sig inte besvär på Ullevi i fortsättningen. Barn och nykterister förresten, den stora majoriteten av Blåvittpubliken dricker inte innan match men skall ändå förväntas sjunga med i denna dynga till låt.

  SvaraRadera
 88. Tror inte förespråkarna har tänkt efter riktigt. Nu kommer man ju att få dras med denna lång tid framöver. Melodin och temat på texten är ju okej. Men texten som den är skriven är ju pinsamt dålig.

  SvaraRadera
 89. kommer ALDRIG sjunga denna.

  fy fan för att folk inte har någon känsla för tradition, far åt helvete!

  SvaraRadera
 90. heej...


  vf kan låten inte ha lite mer fart i sig? så vi blir mer taggade att det är match.  vf kan vi inte ha http://www.youtube.com/watch?v=pNhVxRSDFFg

  den låten och filmen på stor bilddskärm har sätt att dom har 2 bilddskärmor i gamla ullevi så ena på filmen/låten och på andra på spelarna?


  och den låten kan vi lite mer i texten....  // är 11 år...

  SvaraRadera
 91. Känns riktigt jävla jobbigt att behöva dras med den här VIDRIGA låten.

  Tack så hjärtligt alla inblandade! tack så JÄVLA hjärtligt. Finns ingen chans i helvetet att jag skulle stötta det här valet av inmarschlåt.

  Jag är så jävla övertygad att om vi frågar varenda jävla Blåvit supporter från Börje i Bergsjön till Ylva i Happaranda och Staffan i Slite. Ja, då får vi svaret att "Hejja Blåvitt" är låten man skall traska in till. Inga som helst belägg för detta, men handen på snalen! visst FAN är det så!

  Återigen, tack för att ni förstört!

  Kioskmongon!

  SvaraRadera
 92. Hög nivå och lipigt värre...

  Fan är ni säkra på att ni orkar gå på fotboll? man måste hålla sig utomhus, risk finns att man blir förskyld.

  Kastar våra tomma glas borde bytas ut? Varför?
  Uppmaning till att kasta glas som måste tolkas som ölglas?
  Underbart...Man tolkar ju som man vill, den idioten som tror att barn och nykterister inte känner sig välkomna av det här är ju rejält efterbliven...
  Det är ingen hemligehet att det dricks och säljs öl på fotboll..

  SvaraRadera
 93. En som vet:

  Tanken med inmarschlåten är väl att publiken skall sjunga med? Jag tycker i så fall att inmarschlåten bör vara inkluderande snarare än exkluderande. Almes låt är exkluderande eftersom alla grupper som av olika anledningar inte dricker alkohol, t ex barn, före detta alkoholister, nykterister och andra, knappast vill sjunga med i en sång som beskriver alkoholdrickande före match.

  IFK Göteborg är klass. Att då välja en inmarschlåt av så extremt låg klass som Joel Almes är därför bara tragiskt.

  SvaraRadera
 94. Den vidriga töntlåten "heja blåvitt" måste försvinna, bara mongon kan gilla den. Men är Almes låt den rätta? Ja, om den skrivs om så att den flyter bättre och texten blir mer blåvit. Inte annars.

  SvaraRadera
 95. Jg ska minnas bebben johansson i alla mina dar...tack för allt schytts. Har lite svårt med textraderna hittils i Almes alster (kasta tomma glas m.m) *kasta glas i stenhus reds an*. men det kommer väl så småningom, melodin är klockren

  SvaraRadera
 96. Låten ligger helt i tiden, och som tidigare talare har sagt så är "Heja Blåvitt" en bra, rolig låt men den ger mig nappt några känslor. Går man på fotboll gör man det för känslan, inramningen och stämningen som ligger i luften. Annars kan man lika gärna sitta i soffan hemma och klappa med i "heja blåvitt". Låten är så otroligt fin, och den passar en stor och mäktig klack som oss. Kan hålla med om att melodin i vissa fall borde finslipas lite men det är en otroligt bra låt. Jag kommer vara stoltast i stan när änglarna tågar in till denna, för den är skriven av en man med stort blåvitthjärta, precis vad vi behöver!

  SvaraRadera
 97. http://www.youtube.com/watch?v=8RruokQLkoM

  SvaraRadera
 98. Måste erkänna; är en smula avundsjuk - Joel Alme liksom. Dock, avseende den generella reaktionen från indian-pöbeln gissar jag att ni bytt ut den mot en schysst eurodisco-macka inom 3 år.

  Helt jävla skelögd mentalitet på era läktare förresten. Å ena sidan Wisemen med anhang, å andra sidan goa gubbar, å ena sidan en rätt imponerande kreativitet (främst på nätet bör kanske nämnas, baraben etc.) å andra sidan 90% cro magnon-ramsor (tjalalalatjalalala, plankningar). Ni har en rätt saftig sisofys-sten att rulla på.

  Hela krossat glas-grejen är lite popcorn-varning faktiskt. Gnaget sjunger inför varje match om bönder som gapar utav fasa och snutar som spejar och tar. Funkar rätt bra.

  /Solnatattare

  SvaraRadera
 99. Om alla lär sig den så BLIR det mäktigare än på länge!!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.