2009/03/06

Tobias Hyséns blogg: I dag svarar jag på era frågor!

INIFRÅN BLÅVITT. Runt kvart i åtta på lördag samlas vi för avfärd till Spanien. Nu ska det bli gött att komma från konstgräset ett tag och det hade även varit skönt med riktigt bra väder där nere. Tydligen ska vi få lira mot Espanyols a-lag, men det får vi väl se om de ställer upp med först när börjar bli dags för match.

Annars är det skönt att veta att försäsongen mer eller mindre är slut nu. I dag var jag med Aftonbladet och kollade runt lite på Gamla Ullevi. Det ser bra ut på arenan och det känns riktigt coolt att komma in där nu när det bara är drygt en månad kvar tills att jag står där på riktigt.

Formen finns där nu. Det har känts bra och nu ska vi börja träna lite lättare för att bli rappare och få lite "sprutt" i benen inför ligapremiären. Jag har sett våra konkurrenters träningsmatchresultat, men de är helt ointressanta, man vet ju att alla är tunga just nu.

Min yngsta brorsa har varit skadad men kör väl snart för fullt igen och den äldsta har väl haft det både bra som dåligt i Sundsvall så här lång, så jag sa åt Walle att ta hand om honom nu.
Frölunda fick storstryk av Luleå i hockeyn, men det var bra, nu tror Luleå att dom är klara - så kör vi över dem i resten av serien, det var en bra väckarklocka för killarna, hoppas jag.

Här lirar vi tv-spel på Kamratgården. Kolla in Sellas min!

Min grabb växer så det knakar just nu. Han är i den fasen när allt som man inte får pilla på är skitroligt att ta på, men han är jättesnäll. Han pillar på dvd:n, blommor, prydnadssaker, allt. Men man kan ju inte låsa in allt heller, han måste få lära sig på sitt sätt Det gäller bara att vara med bara så inget händer. Han är social och kan vara hos alla, så det är inga problem med honom eller så. Nu försöker jag lära honom att säga "Heja Blåvitt", än så länge kan han säga heja men Blåvitt är svårare. Det hade varit nåt att lära honom att säga "Werner é kass", haha.

Senast jag bloggade så uppmanade jag ju er läsare att skicka in era frågor till mig. Ett helt gäng sådana har kommit in, som jag nu ska svara på i "fråga - svar" form. Håll till godo!
Jacob Ahlin undrar:
Inmarchslåten på Gamla Ullevi är ett hett ämne nu, nästan alla vet att ”Heja Blåvitt” inte är en bra inmarschlåt, den funkar klockrent som mål-låt men inte som inmarschlåt. Vilken låt vill du helst höra när du och dina lagkamrater går in på planen och tusentals blåvita fans sjunger?
Tobbe svarar:
- "En stad ett lag" hade varit suveränt om alla lärde sig den. Den har en väldigt bra refräng och bra text tycker jag. Tror de flesta i laget gillar den också eftersom den kom efter guldet 07...
Mats Brocker undrar:
Vi har en fantastisk ungdomssatsning i klubben men om du var tränare och redan i år behövde nå riktigt långt i Europa, vad skulle du förstärka med?
Tobbe svarar:
- Jag vet inte. Det där är svårt att säga, jag tycker vi har ett lag för gruppspelet i UEFA-cupen, men det beror ju mycket på lottning också. Ja, jag kan inte säga nån speciell position direkt.
Joakim Ferrara undrar: Vem är den fulaste spelaren du mött?
Tobbe svarar:
- Peter Graulund, mest för att han höll på att kosta mig U-21 EM...
Mikael Byvik undrar:
Hur många mål gör du i år? Och hur många mål tror du man måste du göra för att bli målkung i Allsvenskan 2009?
Tobbe svarar:
- Jag hoppas att jag ska kunna göra fler än i fjol, men vill inte sätta nåt direkt antal eller så. Men för att vinna skytteligan krävs minst 15 tror jag...
Mats Brocker undrar:
Vi är några stycken som skulle vilja ha en målgest designad för klacken. Det får vara slut på gulle-gullet som han "guldlock från Kingelf" håller på med... Vi önskar något från dig till oss, man får ju önska?
Tobbe svarar:
- Självklart får man det, jag ska försöka fixa något. Men låt Kungälvsgrabben hållas. Det har ju gått bra för pöjken sen han blev kär...
Joakim Ferrara undrar:
Jag vill veta vad du tycker om Roy Keane. Hur är han som person? Gillar/ogillar du honom? Varför fick du inte spela? Nu när du inte längre har någon koppling till Sunderland borde du väl kunna ge en ren personlig åsikt om saken?
Tobbe svarar:
- Roy Keane var en typisk engelsk/irländsk tränare. Han var manager och hans ord och regler gällde. Han var sträng men inte orättvis, han kunde skämta och så också men när det var match så var det allvar. Sedan tyckte han väl att vi var två bra spelare på den positionen och vi fick spela olika mycket. Jag har inget emot Roy Keane, han lärde mig en del om mig själv, men jag trivs bättre med den svenska modellen där det är lite mer socialt.
Mats Brocker undrar:
Behöver ni verkligen denna försäsongstränin. Kan du jämföra med de internationella ligorna? Diplomatiska tränarsvar undanbedes…
Tobbe svarar:
- Alltså, jag tycker också försäsongen är för lång. Men frågan är vad man skulle göra istället. Jag tror på fullt allvar att de flesta skulle gå ner sig i kondition alldeles för mycket om vi tog en extra månad ledigt. Men jag förstår vad du menar Mats...men vad ska man göra istället då?
Andy O'Love undrar:
Pratas det nånsin bland spelarna om klubbens ekonomiska muskler? Jag kan bli så frustrerad ibland att alla andra klubbar verkar hitta finansiärer som lägger upp stålar utan krav på motprestation till höger och vänster, medan vi dribblar med riskkapitalbolag och försöker göra mer ekonomiska köp istället.
Tobbe svarar:
- Nä, vi é bara bittra när vi inte får våra bonusar, ha ha. Nej men det är klart att alla vill ha in en spelare som Afonso eller Ailton eller liknande, men det kan slå åt andra hållet med, tro mig, jag vet...
Mikael Stanggren undrar:
Börjar bli ganska så less på allt prat om Allsvenskans kvalité hit och dit. Du som har gjort några säsonger borta i England, i Championship, hur står sig Allsvenskan och dess lag om du jämför? Är verkligen allsvenskan såpass dålig som det talas om? De svenska topplagen bör väl ändå ha en chans i till exempel The Championship?
Tobbe svarar:
- Jag tror att i enstaka matcher så mäter sig de Allsvenska lagen med de bästa i The Championship. Men sett till en hel säsong tror jag att till exempel IFK Göteborg skulle hamna mellan plats 10-15 i The Championship. Problemet i Sverige är att vi har för små trupper. I Sunderland, när vi vann, så hade vi 20 spelare i A-truppen som alla kunde spela från start. Sedan hade vi kanske 7-8 spelare i reserverna som alla skulle platsa i Allsvenskan. Så där har du skillnaden, sedan är de bästa lagen i allsvenskan såklart så bra att vi skulle kunna slå alla lag i någon match, men över 46 omgångar vet jag inte om vi skulle klara det.
Robin Alvarsson undrar:
Vem vinner i en fribrottningsmatch mellan Wernbloom och Ragnar?
Tobbe svarar:
- Haha...oj, den var tuff. Jag tror ändå Ragge skulle ta det till slut, han hade fått en isländsk flipp och vunnit.
Andy O'Love undrar:
Vi fans vill ju gärna tro att alla innerst inne vet att Blåvitt är den största svenska föreningen genom tiderna (meritmässigt). Men hur är det ute på plan? Hur mycket märker man av motståndarnas eventuella respekt för "storklubben" Blåvitt?
Tobbe svarar:
- Det är omöjligt att svara på. Jag vill tro att den eventuella respekt som finns är för att vi är ett bra lag nu i så fall...
Rasmus Andersson undrar:
Brukar ni snacka om hur klacken har varit under en match, i sådana fall - hur låter spekulationerna då?
Tobbe svarar:
- Det händer väl, oftast kan det vara om det har varit grymt eller om det buats. Vi tycker väl oftast att det är riktigt bra, det man kan störa sig på nån gång är när det buas innan matchen är slut. Stötta oss tills vi inte kan vända längre - då kan ni bua hur mycket ni vill. Det hjälper oss ingenting att bli utbuade under själva matchen, det väcker ingen och ingen blir bättre av det på något sätt. Och vill ni klaga så stoppa mig på stan i så fall, jag har alltid tid någon minut...
Andy O'Love undrar:
I vilken utsträckning tror du att ni som lag har ambitionen att bli ett "spelande lag"? Jag tycker att Blåvitt alltid haft sina tillfällen av genialiskt passningsspel, men oftast har spelet ändå byggt på att stressa motståndarna, ösa på med inlägg och springa mer de andra. Finns det en målsättning att äga mer boll och kunna tackla både spelande och spelförstörande lag?
Tobbe svarar:
- Ja, det är väl en rättvis bild du har, det har ju med att göra vad du har för spelare också, men det är klart att vi vill styra spelet i varje match och vi tränar mycket på att bli trygga med boll i alla lägen, jag tror man kommer se ganska stor skillnad i årets allsvenska.

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

41 kommentarer:

  1. Riktigt, riktigt bra!
    Härlig fredagsläsning!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt! Här sitter man och jagar saker att läsa om sitt kära BLÅVITT av diverse löst folk som försöker fårstå sig på.

    Med jämna mellanrum dyker då denna genialiska blogg upp verkligen "inifrån BLÅVITT"!

    Det uppskattas verkligen!

    Tack Tobbe och Baraben!! Trevlig helg alla rättrogna änglar därute!

    SKÅL!

    SvaraRadera
  3. Riktigt jävla bra läsning.. Tobbe bjuder på sig själv å de gillar ja me han, liksom Pappa Glenn.. Forza Blåvitt!! Ha en trevlig helg alla änglar..

    SvaraRadera
  4. gött å läsa!

    SvaraRadera
  5. haha bilden är underbar. du är underbar. puss i ljumsken.

    SvaraRadera
  6. gött tobbe nu får ni ladda på bra i spanien

    SvaraRadera
  7. Som alla andra skriver så är det jävligt roligt att du Tobbe, tar dig tid att skriva för oss fans. Lycka till i Spanien så syns vi snart på Gamla Ullevi!

    SvaraRadera
  8. mycket bra, speciellt gött va det att se det här : "Och vill ni klaga så stoppa mig på stan i så fall, jag har alltid tid någon minut.."

    SvaraRadera
  9. Anonym 18.25: Åh vad dum du är. Så säger han ju bara. Jag menar, hur ofta träffar man T. Hysén på stan?

    Men visst, det lät bra! Ungefär som att säga "men jag hör av mig" till en gammal "kompis" som man inte orkar träffa.


    I övrigt jättebra Hysen! Hoppas på likvärdiga insatser även på planen.

    SvaraRadera
  10. Kul läsning.

    Måste bara säga att fördomen sitter i om fotbollsspelares musiksmak. Den är usel ;)

    SvaraRadera
  11. Apropå buandet:
    Sång är något man förtjänar. Sen kan ju buande dessutom ge en tändning. Se bara på vändningen mot Kalmar!

    SvaraRadera
  12. E Tobbe Klar eller???

    SvaraRadera
  13. Peeman..

    Det är vi som är spelare 12! Man sjunger för att hjälpa gubbarna i laget. Ibland blir det torsk men då ska vi fan kunna gå hem och känna att vi har försökt hjälpa till så bra vi bara kan. När vi ligger under ska det inte buas, då ska vi ta i så mycket att taket lyfter! Tyvärr sker det väldigt sällan.

    Vändningen mot Kalmar gjorde ju inte gubbarna med hjälp av publiken precis.. När det buades under första tycker jag bara de spelade sämre. Hade det tagit allt buande som en tändning hade dom nog vart mer sugna på att tacka publiken efter matchen också?

    SvaraRadera
  14. Träffa bjärsmyr på Burger king förra helgen, jäklar vad nonchalant han var... Han var väl med en tjej i 17 års åldern också.

    SvaraRadera
  15. Buandet mot Kalmar var ju som jag uppfattade det över att inte Seb fick frispark på halvaplan när KFF vann bollen vid ena målet. Det var itne riktat mot en ung nykomling som tappade bollen, vilket jag tror spelarna fick det till.

    Sedan kanske det buades när domaren blåste för halvtid också, det minns jag inte. Men högsta buropen kom i samband med situationen på halvplan/målet.

    SvaraRadera
  16. Så länge laget gör sitt bästa ska man ge fan i att bua...för er som va i borås förra året så minns att vi stod kvar o sjöng som tokar en bra stund efter slutsignal och då hade vi fan åkt på däng med 3-0. Ändå kändes det helt rätt att stå kvar o sjunga för gubbarna på plan hade gjort en grym insats ändå...

    SvaraRadera
  17. Det stämmer, Androvic. Så minns jag det också. Och efteråt verkade spelarna tro att vi buade på Smal-Seb, när det var domarn (säkert Hansson!) som felade.

    SvaraRadera
  18. Så länge laget gör sitt bästa ska man ge fan i att bua...för er som va i borås förra året så minns att vi stod kvar o sjöng som tokar en bra stund efter slutsignal och då hade vi fan åkt på däng med 3-0. :):):):)

    Då va man baske stolt över klacken!!

    Sen är det löjligt att inte ta Tobbe och grabbarna på allvar ang buandet. Säger dom att det är destruktivt så är destruktivt GIVETVIS!!

    SvaraRadera
  19. Med tanke på Bjärs frisyr så har Blåvitt ytterligare en anledning att inte ge han speltid.

    SvaraRadera
  20. GÖTT! Klockrent.

    SvaraRadera
  21. KÄRLEK, KÄRLEK TOBBE!!

    SvaraRadera
  22. trevlig läsning

    SvaraRadera
  23. Snälla Peeman och alla andra buare.
    Förutom ni bidrar till en tråkig stämning måste ni väl ändå lyssna på spelare. Även om man bara klarar amatörpsykologins grunder är det väl dokumenterat hur negativa signaler förstärker ....negativt. Och tvärtom. Fler spelare som okcså påpekat att efter match är det helt ok såga när man misslyckats. Men under match behöver man stöd!!! för kunna komma igen. Ta och börja med träna ett pojklag och följ det några år så fattar ni hur mycket man kan påverka och få killarna fortsätta eller bryta ihop. Rent ut sagt, Ge faen i att bua under match. Vi förlorar matcher och stämningen på läktaren blir så jävla tråkig . Slå upp ordet supporter, passar det inte så ställ er där uppförandet hör hemma, bortasektion på Ullevi. Kom igen Blåvitt!!!

    SvaraRadera
  24. Bjärsmyr & CO säger ju att att vara fotbollsspelare bara är ett jobb som vilket som helst, alltså borde matcherna vara en produkt i nöjesbranchen, som vilken som helst. Suger produkten så buar jag hur mycket jag vill.

    SvaraRadera
  25. anonym 10:41-med andra ord sätter du dina känslor före vad som är bäst för blåvitt,gå och håll på indianerna i hockey istället!

    SvaraRadera
  26. Dessa texter är fan sjukt bra. Skriver verkligen Tobbe allt själv eller har han en spökskrivare?

    SvaraRadera
  27. Tack Tobias, du gjorde min "morgon".

    SvaraRadera
  28. Tobbe svarar:
    - Det händer väl, oftast kan det vara om det har varit grymt eller om det buats. Vi tycker väl oftast att det är riktigt bra, det man kan störa sig på nån gång är när det buas innan matchen är slut. Stötta oss tills vi inte kan vända längre - då kan ni bua hur mycket ni vill. Det hjälper oss ingenting att bli utbuade under själva matchen, det väcker ingen och ingen blir bättre av det på något sätt. Och vill ni klaga så stoppa mig på stan i så fall, jag har alltid tid någon minut...


    Då har vi blivit aning klokare på den punkten! Älskar att läsa Hyséns inlägg, han skriver så jävla bra och man njuter av läsningen!

    SvaraRadera
  29. Bua ut moståndarna istället men bua inte på vårt egna lag mitt under matchen. Dom vet nog själva när dom spelar dåligt..

    Hoppas man kan få alla att bua när Djurgården har bollen, i premiär matchen på Ullevi. Å sjunga när ifk tar den. Vilket gott tryck det skulle kunna bli då..

    SvaraRadera
  30. Smör, vi vet va han skrev...

    Tycker förövrigt att man inte skall bua, men ja va också en av dom som bua i halvtid på KFF matchen.
    Men blåvitt spela så fruktansvärt uselt den halvleken så man va grymt frustrerad och rent ut sagt förbannat för man visste att dom kunde bättre och då tar ju känslorna överhand! Vi snackar div3 boll här lixom!

    Tror också att den allra sista komentaren i tobbes svar kan falla in i år... ser riktigt vasst ut i passningsspelet de lilla man han sett.

    Heja blåvitt!!

    SvaraRadera
  31. De här Hysén-texterna är det bästa som hänt Blåvittwebben sedan... typ när Baraben startade. Fantastiskt bra, hoppas det fortsätter under säsongen.

    Och om Bjärsmyr är nonchig vet jag inte men Hysse har alltid tid om ni stoppar honom på stan, det kan jag då vittna på.

    SvaraRadera
  32. Kan en spelare ha bråttom någonstans?
    Kan en spelare välja bort en full supporter och samtalet som denne förväntar sig att ha?

    Tycker frågeställningarna är relevanta eftersom vissa som Bjärs o andra som Hysse hyllas i mötet med supportrar. Bjärs utan barn är säkert ute på kväll/natt Tobbe nybliven familjefar stöter säkert ihop med supportrar på dagtid o utifrån det nyktrare sådana.

    Själv storgllar jag Hysen men Bjärs ska inte ha onödig skit för det...

    SvaraRadera
  33. Det ryktas att Frankie är "spökskrivaren" som gör texter av Tobbes ord........

    SvaraRadera
  34. Det ryktas också att Tobbe är helt kapabel till att skriva själv

    SvaraRadera
  35. anonym 16:55/ Det är mycket möjligt. Dock fick jag höra att Tobbe inte hade tillgång till dator en dag (bytte till trådlöst bredband hos mig) och bloggade ändå...

    SvaraRadera
  36. Alltså de här ed att bua, tänk champions league finalen mellan Milan och Liverpool 2005. Liverpool sög i den första halvleken, de var rädda och nästan tragiskt dåliga. Vad gjorde de ditresta fansen då, buade de, försökte de invardera planen. Nej de sjöng, de sjöng och jublade. Liverpool gick också ut och gjorde en fantastisk andrahalvlek.

    Och det är klart att de inte bara var på grund av fansen som de gick som de gick men jag vill gärna tro att de var en bidragande orsak. Så man ska aldrig bua, man kan vissa sitt missnöje med att hålla tyst, men att bua och svära åt spelarna det är bara fel.

    SvaraRadera
  37. Va fan!!! Bua åt motståndarna istället.... För bua ska man göra!

    SvaraRadera
  38. Skit i buanden, vi sjunger ut vårt stöd istället på nya arenan

    SvaraRadera
  39. Hehe, kan Sella läsa?
    Vad spelar grabbarna?

    Det är klart att Bjärs inte vill prata med alla fulla ynglingar på kvällarna när han är ute.

    Jag sprang på honom i sällskap med bröderna Berg häromåret. Då tog de sig tid för foto och några vänliga ord. (J.Berg fick fota :-) )
    För mig får bjärs även hänga med skitsnygga 17åriga tjejer hur mycket han vill. Bara han håller rent framför dansken i vår. Skulle dock gärna se att han och alla andra unga talanger som blåvitt satsar på och ger speltid även ger tillbaka till klubben i form av övergångssummor.

    SvaraRadera
  40. Jag kom precis hem från att våldföra mig på Danmark och så möts man av ytterligare ett underbart inlägg av Hysén. Din blogg är fanemej det bästa på hela internet och jag hoppas att du kan fortsätta med den.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.