2009/03/30

Allsvenskan är inte Elitserien

DERBYBOJKOTT. Det känns mer och mer som att jag inte lever i samma värld som gaisarna. När Gais ordförande Christer Wallin ska försvara prissättningen jämför han väldigt konstigt. Han jämför med Frölunda indians.

För det första är hockey inte fotboll, för det andra är Scandinavium en betydligt mindre arena med betydligt färre platser, vilket innebär att man behöver högre pris för att få in motsvarande pengar. För att spegla lite hur sjukt det är att jämföra mellan dels dessa sporter, och även dessa lag kan man notera följande:

Säsongen 2008 hade Gais ett hemmasnitt på 5 224.
Säsongen 2008 hade Frölunda ett snitt på 11 688.


Inte nog med att Wallin väljer att jämföra sitt sketna mitt/bott-lag i Allsvenskan med ett topplag i Elitserien. Än roligare blir hans fortsatta fösvar:

"...när vi släppte biljetterna mot Örgryte sålde vi slut på två dagar."

Observera att biljetterna för Gais hemmamatch mot Öis ännu inte är släppta, eftersom de möts först efter uppehållet. Matchen Wallin syftar på är alltså Öis hemmamatch, med Öis biljettpriser, som inte är i närheten av de ockerpriser Gais valt att köra med den här säsongen.

Till sist kan vi återvända till jämförelsen med Frölunda Indians.
Den är en lögn. Det var billigare att se Frölunda Indians, till och med efter höjda slutspelspriser, än vad det är att se Gais den kommande säsongen. Där har ni er jämförelse.

36 kommentarer:

  1. Antingen är det reporten som fattat fel eller så är Wallin den absolut dummaste personen på denna jord.

    SvaraRadera
  2. Va fan han kan väl säga som det är. Vi är fattiga, vi måste ockra våra egna och andra lags suportrar så snabbt vi får changsen.

    Gais kan gå och dra något gammalt över sig.

    SvaraRadera
  3. Känns som att han e ute å cyklar den glade Wallin.
    -AVGÅ!!!

    SvaraRadera
  4. Den mannen kan inte ha alla hästar i stallet.

    SvaraRadera
  5. GGG-AAA-III-SSS HATA GAIS!

    Uppmanar alla Blåvittare att inte handla på Intersport. Dessa butiker i Gbg ägs av Mr.Gais. Han som ville sälja sin klubb och gå in i projektet "Gothia".

    SvaraRadera
  6. Men sluta nu och dravla om derbypriser och bojkotter. Var glada att ni håller på ett framgångrikt fotbollslag, låt oss GAISare ta ut vilka priser vi vill;-)

    SvaraRadera
  7. Han skämmer ut sig. Vilken pajas!!

    SvaraRadera
  8. Bojkotta Gais för all framtid.. Mina pengar kommer ni aldrig mer få..

    Bojkott!

    SvaraRadera
  9. Kan ju blivit "lite" felciterad me :P Inte så troligt kanske eftersom det är väldigt mycket som inte stämmer i artikeln...
    Han jämför inte bara med Frölunda, han jämför även med Stockholmsderbyna... Inte hundra koll men tror fan inte att biljetterna är så dyra där uppe. T.ex en klackbiljett till ett derby i Sthlm kostar väl under 200kr?

    SvaraRadera
  10. De är skärrade eftersom de inte säljer ett skit än så länge. När man är skärrad säger man underliga saker.

    SvaraRadera
  11. Fan, Peeman är den bästa skribenten!

    SvaraRadera
  12. Hahaha sicken tomte!

    SvaraRadera
  13. Jaja, jobbar svart och skattefuskar, det är lättmjölkspaketen, det! Grow up och sluta gnälla på allt. Ni är oerhört tröttsamma...

    SvaraRadera
  14. Anonym 19:15

    Jag har aldrig handlat och kommer aldrig att handla på inter sport då det som sagt ägs av idioten wallin.

    som sagt gajs är en pissklubb, dom åker ur i år. dom vet det själva med.

    SvaraRadera
  15. Här kommer programmet från P4 gällande debatten "Bojkotten av derbyt" ca 7 min in i programmet

    Kolla länk:
    http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1673637&BroadcastDate=&IsBlock=

    SvaraRadera
  16. Gais har panik nu och pekar, helt felaktigt, på både hockey, AIK (hög Gunnebo på radion) och alla möjliga förklaringar till deras priser. Vad dessa fenomen har att göra med Gais är dock väldigt svårt att förså för alla som inte begriper sig på Gaislogiken (= allt är alltid någon annans fel).

    SvaraRadera
  17. Debatten handlar inte om höga priser. Blåvitafans försöker bara rättfärdiga sitt GAIS komplex.

    Hade det varit priserna som varit frågan så behöver ni även kritisera Håkan Mild eller ansvarige på kamratgården som avbröt derbysamarbetet med allianslagen och inte heller ville sätta gemensam prissättning på derbymatcherna för att just inte en sådan här situation ska uppstå.

    Jag är nöjd med hur GAIS har tänkt gällande biljettpriserna. Årskorten för GAIS supportrar är väldigt fördelaktiga och jag tycker det är helt rätt att premiera våra supportrar medans man låter evenemangssupportrar betala mer. För det är dom priserna ni gnäller om. Ni nämner inte att lösbiljetter på "eran" klacksektion är 130kr billigare än lösbiljetter i hemmaklacken. Ni ljuger dessutom helt bort det faktum att det faktiskt finns billiga familjebiljetter. När eran ordförande konfronterades med den uppgiften så handlade det helt enkelt om att placeringen på familjeläktaren inte dög och hade inte alls med priset att göra.

    Sen pratade han helt plötsligt om stackars 17-18-åringar som inte ville gå på matchen med sin mamma eller pappa. Då rekomenderar jag en klackbiljett för 250 kr till dessa personer. Kan man inte stå i klacken om man är 17-18 år så kanske man inte ska gå på fotboll ö ht alternativt ta med sig sin personliga assistent.

    Jag tycker det är rätt skönt att ni bojkottar derbyt. Är rätt övertygad om att det kommer säljas slut ändå och ni slipper belasta kollektivtrafiken när ni ska ta er in från kranskommunen.

    Jag betalade förövrigt 700 kr styck för mina biljetter till vårat bortaderby mot öis. Buhu jag tror jag ska bojkotta.

    SvaraRadera
  18. WALIN WALIN DITT JÄVLA SVIN!!!

    SvaraRadera
  19. Dessutom är Frölunda 100000000000000000000000000000000000000000000000 gånger roligare att än gajs

    BOJKOTT

    SvaraRadera
  20. 20:45... sluta läsa här inne då din jävla pajas, detta är en blåvitt-blogg

    SvaraRadera
  21. 21.07,

    1. Det är inte IFK som har satt dåliga priser, heller inte ÖIS det har endast Gais lyckats med.

    2. Jaha en tjugondel(?) av arenan har familjepris men resten av arenan har inte ens barn/ungdomspris, dessutom befinner sig denna tjugondel brevid Gaisklack.

    3.Sektionen på 1900 platser får inte ens IFKs vanliga klack plats på än mindre en derbyklack, att folk som inte får plats på den lilla sektionen (som förövrigt kostade 350 innan... allvarligt undre ståetaget kostade 350 innan IFKs supportrar satte press) ska behöva betala 400 riksdaler kan ju inte ens den mest inbitne idioten som du försvara.

    Fotboll ska kunna ses av arbetare, arbetslösa, studenter, VDs, familjer, gamla liksom barn och att du försvarar uteslutning av vissa människor pga ekonomiska skäl känns väldigt osolidariskt med dina egna Gaisbröder.

    SvaraRadera
  22. Elitserien är en av de bästa ligorna i världen medans Allsvenskan är en av de sämsta i europa.

    SvaraRadera
  23. 21:07: Du tycker priserna är dåliga, jag tycker det är bra att vi premierar våra årskortsinnehavare.

    Jag slår ihop mitt svar på din fråga 2 och 3. Nej arenan har inte ungdomspris. Vill man sitta på långsida så får man beta ett pris som GAIS tror att dom kan få sålt biljetterna till. Tillgång och efterfrågan är det som styr det kapitalistiska samhället som vi lever i. Du kan inte skylla kapitalismen på GAIS.

    UEFA har för att garantera bortafans satt att bortafansen har rätt till 10% av arenans kapacitet. Det har ni till det fashionabla priset av 220 kr som jag upprepar är 130 kr billigare än motsvarande biljett på GAIS-sektion.
    Vill du bekämpa detta är det UEFA du ska bojkotta inte GAIS.

    Din sista punkt är bara känsloargument du är säkert en regular fucking Robin Hood i vanliga fall. Vill du bekämpa samhällets orättvisor så tycker jag du ska engagera dig politiskt och inte som supporter till det lag som sitter fastsugna i röven på sossarna här i stan.

    Detta blir mitt sista inlägg här. Som någon sa så är det en ifkblogg och jag ska på inget sätt försöka övertala er att inte bojkotta. Jag är glad att slippa er lindomepack!

    SvaraRadera
  24. Anonym gaisare:

    NEDRE kortsida på er klacksida sänktes samtidigt som er pajasledning vek sig för Änglarna och sänkte våra platser på NEDRE kortsida. När man tittar på bortalagets biljettpriser får man naturligtvis jämföra med andra motsvarande platser, inte med bättre. Att ni är för få för att fylla en kortsida är en annan sak.

    SvaraRadera
  25. 21.07

    Varför skall vi kritisera våran ledning för att dom inte vill ge våra pengar till er? Det slutade vi med när vi flyttade till nya och det är bara Gais som vill ha det fortfarande.

    Du betalade 700 kr st för dina biljetter? Du köpte dom alltså på svarta börsen, fan va du gynnar Gais, undra om han som köpte dom först kommer lägga vinsten i spannen?

    SvaraRadera
  26. 21:07
    1) Löjligt av dig att komma med så ogrundade påståenden som att blåvittfans skulle vara icke-göteborgare eller s.k. "lindomepack". Men kanske det bottnar i din vetskap om att vår klubb, till skillnad från er, faktiskt berört personer som även bor utanför vår Göteborg. Min uppfattning som uppväxt göteborgare är att vi är betydligt fler än er även inom 031-området.

    2) Tillgång-Efterfrågan och kapitalism... Håller med dig, det är verkligheten. Men fotboll är kultur och delvis statligt finansierat och då tillkommer även moral och etik. Med andra ord ett ansvar mot oss som bortasupportrar. Vill man verkligen att fotboll som nöje skall vara tillgängligt för alla eller vara riktat mot de mer previligerade i samhället?

    3) Löjligt av gaisare att skylla på IFK GÖteborg i detta sammanhanget. "Dem ville inte vara med i samarbetet", "dem berättade inte för oss om sin prissättning" etc.
    Vi som sitter här inne har sällan makte att fatta dessa beslut och eftersom du tydligen läser den här bloggen så vet du att vi supportrar inte alltid är helt nöjda med hur klubben styrs. Jag tycker att vi SUPPORTRAR i och med denna bojkott uttrycker vad vi tycker om fenomenet att biljettpriserna sätts både högt och så ofördelaktigt gentemot oss som "gäster". För enligt min mening är detta inte någon manifestation emot gais som förening, utan en markering mot just fenomenet att biljettpriset sätts orimligt högt för oss. Något som egentligen bara gynnar gais som förening, ingenting annat.

    3) Sist men inte minst... Känner aldrig ni gaisare någon form av tacksamhet gentemot IFK Göteborg som förening? Utan IFK hade ni exempelvis knappast haft en ny arena att spela på den här säsongen... Tror inte att upp-och-ner-åkande i seriesystemen och avsaknad av framgångar i modern tid, som både ni och öis sysslar med imponerat nämnvärt på politiker och andra makthavare i denna stad.

    Ajôken!

    SvaraRadera
  27. Det kanske är dags för ett hyss mot gajsgården igen? Väl mött kamrater ;)

    SvaraRadera
  28. Allt detta snack om hur fördelaktiga årskort gais har fattar jag inte riktigt!
    Har ni kollat deras priser?
    Mellan 1000-2000 kronor dyrare än blåvitts årskort på i stort sett alla sektioner.
    Fördelaktiga gentemot gais lösbiljetter? Fine
    Vettiga å marknadsmässiga priser? No way!
    Stollar!

    SvaraRadera
  29. jaha, så fick vi lite antisemitism också, smakfullt inlägg i debatten!

    SvaraRadera
  30. som klädsamt nog raderades, tack för det.

    SvaraRadera
  31. Man kan vända på det också och titta på det faktiska publiksnittet istället för arenakapacitet. Då ser man att GAIS har ett mycket lägre publiksnitt än vad puckeylaget Frölunda har. Således behöver de ta mer betalt per biljett än vad Frölunda behöver för att tjäna in samma mängd med pengar.

    Emellertid, deras låga publiksnitt rättfärdigar inte de ockerpriser de satt på biljtterna till matchen mot IFK.

    SvaraRadera
  32. jag vill höra vad peeman har att säga om detta, jag är fans eriös, PeeMan är barabens bästa skribent i mitt tycke, i alla fall när det rör mediabevakning etc.

    SvaraRadera
  33. men jämför gärna med ett lag som har dubbelt så många hemmamatcher

    SvaraRadera
  34. Peeman for the win lololololololol

    SvaraRadera
  35. Anonym 13.33:
    Frågan är vad man vill ha. Låga priser och mycket publikt eller höga priser och lite publik... Det gäller att hitta balansen, det är som tidigare sagt värdet av produkten i samband med efterfrågan som gais missat.


    Anonym 15.14:
    Vad är det jag ska uttala mig om?

    Anonym 15:21:
    visserligen fler hemma-matcher. Men borde de isåfall inte ha det svårare att hålla ett högt publiksnitt också? Dessutom hade ju GAIS ganska mycket plats på nya ullevi förra säsongen? Tanken med publikjämförelsen var att göra en lika galen jämförelse som Wallin gjorde.

    SvaraRadera
  36. blåvitt kan jämföras med frölunda, inte gais. vilket hockeylag är jämförbart med gais? vilket hockeylag är tredje bäst i stan?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.