2006/07/13

Det luktar brunt

VM- EFTERSPELET Roberto Calderoni, Vicepresident för den Italienska Senaten om Frankrikes fotbollslandslag efter VM-finalen:

- När jag säger att Frankrikes lag består av svarta, islamister och kommunister så säger jag bara en objektiv och uppenbar sak.
Till nyhetsbyrån "Ansa"

Mussolini, Cosa Nostra, Berlusconi, Di Canio, Calderoni. Italien, mysgubbarnas hemland.

22 kommentarer:

  1. [Om mot förmodan någon nynazist trillar in här och tänker kommentera vill vi påminna om att det råder lag mot hets mot folkgrupp i Sverige, så skrik ut sådana åsikter på andra forum än detta, tack.]

    SvaraRadera
  2. Hur funkar välbetalda fotbollsproffs ihop med kommunister kan jag inte riktigt förstå. Undrar vem han syftar på?

    SvaraRadera
  3. kommunism är en ursäkt för att vara lat och misslyckad. Ingen i frankriken landslag är väl detta? =) För övrigt så är det väl bara ribery och bartez som inte är svarta och/eller islamister?

    SvaraRadera
  4. Ribery har konverterat till islam eftersom hans fru är muslim.

    Idiotiska politiker finns i de flesta länder. Le Pen i frankrike t ex.

    SvaraRadera
  5. Ribery är gift med en muslimska och har konverterat om det nu är av intresse för någon.

    SvaraRadera
  6. Idiotiska politiker. Italien är ett underbart fint land dock. Och så är de värlsmästare!

    SvaraRadera
  7. Man kan inte döma ett helt folk för några personers åsikter. Kom ihåg Le Pen och hans populistiska parti. Kolla i Danmark, England, USA, Sverige osv osv. Svenskar skall vara jävligt lugna och ödmjuka som såg till att Ny Demokrati kom in i riksdagen med sina äckliga åsikter!

    Och är inte de flesta i Frankrike svarta? Är inte det fakta? Precis som alla i Italien är "spaggar". Varför är flera på baraben italien-hatare?

    SvaraRadera
  8. Henry är ju erkänd "socialist" i alla fall. Både han och Anelka har ju gått på prisutdelningar och privat med Che Guevara-tröjor, bland annat.

    Sen att Italienare i gemen tycker att fransmän är negrer och kommunister är lite humoristiskt med tanke på att Italien har Europas största Kommunistparti. Större än det i Tjeckien och trots sanktioner från regeringen fick typ 14% av rösterna i förra valet. Men att Italienare är bänga i skallen, NÄR DET KOMMER TILL POLITIK, är väl ingen nyhet.

    SvaraRadera
  9. Adde

    Om hatet grundar sig på de italienska politikerna fine. Som italienare skäms jag som en hund varje gång djur som Berlusconi, Bossi, Fini etc öppnar munnen. De senaste 6 åren har varit de värsta sedan Mussolini rent politiskt. Om hatet grundar sig på fotbollspelarna säger jag bara:

    Italien = Världsmästare
    Sverige = Landslagens HBK

    Case closed.

    SvaraRadera
  10. Lägg ner politiken frankie!

    SvaraRadera
  11. Random thoughts: Att hitta ett fotbollslag med mer annorlunda genetiskt arv än de franska landslaget är nog svårt och detta visar ju om inte annat på det vackra och rättvisa med fotbollen. Nästan oavsett förutsättningar kan alla bli bra fotbollsspelare.

    SvaraRadera
  12. Anonymous said...

    Lägg ner politiken frankie!

    to jul 13, 10:12:14 AM


    Nej. Inte en chans.

    SvaraRadera
  13. Jag är en militant veganan nazze!
    All cops are bananas...

    SvaraRadera
  14. Men för fan frakie! Måste du snacka om politik hela tiden? Kan vi inte iställlet lalla runt som nån jävla hippie och skita i det som e fel med världen? Nu tycker jag att alla här inne på kommentarforumet röstar på folkpartiet och sjunger we shall overcome.

    SvaraRadera
  15. Förväxla inte muslimer med islamister.

    Islamister är muslimer, men muslimer behöver inte vara islamister.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Islamist

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Muslim

    SvaraRadera
  16. Måste bara testa om jag kan få till såna där länkar...

    Islamist enligt wiki

    Muslim enligt wiki

    SvaraRadera
  17. Klart det ska snackas politik på ett fotbollsforum.
    Som sagt ett stort kommunistparti och inte är väl det så konstigt när dottern till en gammal fascistdiktator nu för tiden sitter i europaparlamentet. Hon sitter där för att hon gjort politisk karriär på absoula högerkanten. Fy fan så sjukt ofräscht. Italien har en lång väg att gå innan de har gjort upp med sitt bruna förflutna.

    SvaraRadera
  18. Men vad är fel i utalandet från honom? Han må vara hur jävla trög som helst men här har han ju rätt, Frankrikes lag är ju beviset på att fotbollen kan fixa dom integrationsproblem som samhället inte kan. Att han blandar hudfärg, religon och politik i samma menning gör det nästan lite roligt...

    SvaraRadera
  19. Italien behöver inte "göra upp" med ngt i större grad än sosse-sverige. Italienarna skall vara stolta över sitt land och folk.
    vet att mga svenskar tänker samma sak när de ser franska landslaget, bara att de är oftast för fega för att öppna sin mun.

    Kommunisten i sammanhanget tror jag är frankrikes förbundskapten.

    mvh

    SvaraRadera
  20. Nej de flesta i Drankrike är inte svarta. Vilken pinsam myt. Det finns många svarta i Frankrikes storstäder och betrffande deras ursprung så har halva landslaget rötter i Senigal.

    SvaraRadera
  21. Really amazing! Useful information. All the best.
    »

    SvaraRadera
  22. Finns knappast några bra muslimer i ngt lag! Han har FEL! Muslimska män kassa på fotboll. Det är dock tabu att prata om!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.