2006/07/31

Ösregnet gynnar Blåvitt på alla vis!

IFK-AIK 20:00 IKVÄLL Efter nästan en månad i sträck av närmast Medelhavsbesläktat väder med strålande sol och temperaturer kring 23-29 grader blev det säkerligen en chock för många att vakna upp till det piskande ösregn som vällt ner över Göteborg de senaste timmarna. Men oroa er icke- regnet gynnar bara Blåvitt på alla vis.

Förr i tiden, på det gamla goda 1990-talet var detta ens värsta mardröm. Regn på matchdagen innebar inte alltför sällan en inställd match. Flera gånger var det så att man lunkade till matcharenan i strålande kvällssol för att mottas av beskedet: Inställt på grund av regnsur plan från dagens ösregn. Idag lär vädergudarna ställa till med en tredubbel "Gudrun" för att övertala domaren om att matchen måste stoppas.

Ja, regnet ja. Ska man stanna hemma från matchen, man kan ju trots allt bli blöt... Ställer ni er själva den här frågan så är mitt spontana besked att ni stänger ner ert internetfönster och aldrig besöker den här sidan igen. Lite regn är ALDRIG något som borde avskräcka en enda Blåvit från att besöka Gamla när våra hjältar spelar. Speciellt inte i en hatmatch som AIK hemma. Se det positiva i att en del medgångssupportrar lär stanna hemma så nu kanske publiksiffran stannar på 12 000 istället för en ganska ohanterlig och närmast farlig (knôkfullt på Gamla) siffra kring 16 000.

Våra "Stadens kungar" som shopen döpt oss till får dessutom en klar fördel i själva matchen av en blöt och svårspelad plan. Wernblooms glidtacklingar får extra tyngd, Alex finter blir extra svåra att värja sig mot, George kommer kunna avlossa kanonen från distans hela tiden, Sella ska få lite goa problembollar bakom gnagisförsvarare och Kilhberg ska rensa upp bakom anfallet. Hoppas bara inte att Lago får några löpdueller där bollen sticker iväg. Eller att Dennis rygg håller för fortsatt spel. Så ska nog kvällen bli en riktigt underbar tillställning både publikmässigt som spelmässigt!

Platsen: Gamla Ullevi
Tiden: 20:00
Ditt uppdrag: INFINN DIG.

12 kommentarer:

  1. Har slutat regna och solen är framme här i väst iaf.

    SvaraRadera
  2. Här i centrum ösregnar det än men man ser ljuset ut mot havet dock. SMHI verkar tro på en skurvåg till dock framåt kvällen...

    SvaraRadera
  3. frankie:

    "Här i centrum" ?? Du menar hisingen? ;)

    SvaraRadera
  4. ikväll får vi ju användning för "singing in the rain".
    Mot gamla och 3 härliga poäng.
    Krossa skadedjuren!
    ilcapitano

    SvaraRadera
  5. erling/ Från min balkong ser jag Götaälvbron och Läppstiftet, vad ser du som bor i Öst? Rymdtorget?

    SvaraRadera
  6. Det kan inte bli mer mentalitet än att stå i regnet o sjunga sig hes.. KROSSA gnaget

    SvaraRadera
  7. http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/satellit.htm

    Ser inte så positivt ut på denna skånska sidan.

    SvaraRadera
  8. vädret just nu, ser både gamla och nya ullevi från kontoret,duggregn ser inte ut att avta än på ett tag

    SvaraRadera
  9. moberg: Det ser väl aldrig positivt ut på någon skånsk sida? Oavsett vad sidan handlar om...

    SvaraRadera
  10. weather update, just nu uppehåll över gamla ullevi

    SvaraRadera
  11. Varför hoppas du inte att Dennis rygg håller, Frankie?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.