2006/07/19

Ha koll på Blåvitt i Gothia med Baraben!

GOTHIA CUP Blåvitts ungdomar ångar på i Gothia Cup. Alla lagen imponerar inte lika mycket som föregående år, men de flesta lagen ligger trots allt med ett bra slagläge inför fortsättningen av slutspelet.

P16 imponerade imorse när man slog tillbaka LAFC med hela 6-0. Man säkrade då andraplatsen i gruppen vilket gjorde att man fick möta lokalkonkurrenten Utbynäs SK på kviberg. Kan det möjligen ha varit taktik från sextonåringarnas sida att lägga sig två i gruppen, med tanke på att man kände så väl till motståndet? Sextiofjärdedelsfinalen(!) mot Utbynäs startade i ett rasande tempo, med en del fula tacklingar och annat som hör till en match med derbykaraktär. När tempot snart lugnades ned en aning så kunde Blåvitt sätta dit både 1-0 och snart också 2-0. Matchen var nu avgjord och ledarna i IFK började laborera friskt i laget. Bland annat "sparade" man en av lagets bästa spelare, nr tio. Matchen slutade 3-0 i Blåvit favör. Även Blåvitts mittbackar samt vänsterbacken med nr tre på ryggen var mycket bra idag.

Nästa match, trettioandradelsfinalen, spelas nu på torsdag morgon kl 09:50 på Bläsebovallen. För motståndet står Sävedalens IF. Vinner man den matchen så är det återigen Bläsebovallen som gäller i åttondelsfinalen, kl 16:05.

P14 vann med 7-6, troligen på straffar, mot Åbyggeby FK i sin sextiofjärdelsfinal. Detta lag är mycket sevärt då man har många killar som spelar med fin teknik och bra fart under fötterna. Håll ögonen på nr sju hos de Blåvita, som är en speedkula och måslkytt av rang.

Nästa match, trettioandradelsfinalen, spelas nu på torsdag morgon kl 09:00 på Kviberg 6. För motståndet står, ett gäng troligtvis pannbandsekiperade, IF Elfsborg. Vinner man där så är det sextondelsfinal på Fjällboplan 1 som gäller, kl 14:10. Även åttondelsfinalen spelas samma dag, kl 18:55 på Kviberg 8.

P13 lyckades med konststycket att missa två straffar mot tyskarna SV Preussen Reinfeld i sin trettioandradelsfinal. Trots detta kunde man avgå med en seger med 2-0. Första målet en delikat frispark från långt håll som seglade in i mål bakom tyskarnas, annars mycket duktiga, målvakt. Tvåan kom efter en tilltrasslad situation där bollen till slut studsade in i mål. Trettonåringarna är ett gäng som kämpar och sliter hårt i sina matcher men har även en tekniker i med nummer sju på ryggen.

Nästa match, sextondelsfinalen, spelas mot SV Allner-Boedingen nu på torsdag morgon kl 09:05 på Slättadamm 2. Vinner man där så spelar man åttondelsfinal på Slättadamm 3, redan 12:55. Även kvartsfinalen spelas samma dag, nämnligen 18:30 på Kviberg 11.

Blåivtt ställer även upp med ett par yngre lag, men dessa har medvetet lämnats utanför denna sammanställning.

11 kommentarer:

  1. Informationen är uppskattad.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det kanske märktes vilka macther jag själv såg på plats...?

    SvaraRadera
  3. Mittbacken/lagkaptenen (#2) i P16 är ju en ny Kalle Svensson!

    SvaraRadera
  4. Kul med lite info om "knattarna", måste sporra x-tra för dem att göra bra ifrån sig när man är omnämnd i Blåvitt´s hjärtligaste kretsar...

    SvaraRadera
  5. Gött är det, Erling! Nummer 7 i 14-års klassen är en ny Henry, iaf får vi hoppas att han utvecklas till en sådan! Löjlig speed. Bra jobbat med infon, Erling. Ni som kan, ta er ut till förorterna och följ våra framtidshopp! De matcher jag sett har jag blivit imponerad!

    Älska Blåtvitt!

    SvaraRadera
  6. "Håll ögonen på nr sju hos de Blåvita, som är en speedkula och måslkytt av rang."

    "...men har även en tekniker i med nummer sju på ryggen."

    Bara jag som tycker det känns konstigt att läsa om tekniska speedkulor o målskyttar av rang med nr 7 på ryggen i blåvitt?

    SvaraRadera
  7. Nr 7 i P14 som spelar mitt forward heter William Atashkade men vi har även 10 som spelar högerforward Emil Calizaya Arce är snäbbet snabbare.

    OM dom inte bytt tröjnummer.
    Tänkte inte på det igår när jag tittade. Men dessa nummer hade dom varje fall i förrgår

    SvaraRadera
  8. Hur gammal var Rooney när han debuterade i Everton?
    In med #7 från P-16laget annars så: Avgå Arne!!!

    SvaraRadera
  9. Stig f:

    Väldigt många nr 7 att hålla reda på helt plötsligt. Men nr 7 i P16 just har jag ingen riktig koll på.

    P16 vann dock i morse, återigen med sitt "b-lag". Nu väntar match igen på Bläsebovallen, kl 16:05.

    SvaraRadera
  10. För er som gillar konst mer än Blåvitt kan jag meddela att Vincent van Gogh tog hem plats 93 på listan över världshistoriens största profiler...

    SvaraRadera
  11. Aron: Gött o höra. Mer sånt tack!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.