2006/07/05

Träningsrapport: "Ha kul med ballen"

TRÄNINGSRAPPORT Baraben.com hade smygit upp med fyra man till Kamratgården på Onsdagsmorgonen för att specialgranska det nya taggade Blåvita lagbygget i post-VM tider. Alla deltog med undantag för skadade Thomas Olsson och VM-ledige Niclas Alexandersson och intensiteten var trots värmeböljan helt underbart hög.

Med 28 grader i skuggan kan vi bara spekulera i hur varmt det blir med Arne-ordinerad löpning i solen. Efter en stilla joggning i skuggan satte gänget igång med bollövningar i solen. Marcus Berg började träningen med att visa sig riktigt het och löpte med lite större kraft än övriga. Värmlandsanfallaren verkade taggad till tusen och vann flera löpdueller mot i grunden snabbare spelare som exempelvis Stefan Selakovic i två olika löpstafetter.
Bengan såg mig stå och filma honom och tyckte att det bara var en öl som saknades på mig varpå av en märklig slump en Sofiero-lastbil brände förbi bort mot kanslibyggnaden. Om det är Håkan Mild eller kökspersonalen som fyller på kylskåpet med den blåa ölen låter vi dock vara osagt. Bengt Andersson var (som oftast) om inte den bäste, så en av de bästa på plan. Hög räddningsprocent, ständigt engagerad och hela tiden pådrivande verbalt.

När det vankades tvåmålsspel så körde man på liten plan med "väggar". Det är när man ställer ett antal spelare runt en liten plan som man ska väggspela med för att få komma till avslut. Tempot var som tidigare konstaterat högt som bara den och tävlingsinstinkterna kom snabbt fram när bollen kom i rullning. Hjalmar Jonsson spelade bra till en början och vann flera nickdueller på ett imponerande sätt. Sedan fick han en hel del problem längs marken och blev ifrånsprungen av George Mourad flera gånger. George ja, han var tillbaka på Kamratgården och nästan som en ny människa. Aldrig tidigare har vi sett George så engagerad och verbal som idag. Han drev på Vasquez med ständiga uppmaningar, röt ifrån mot Bengan när denne försökte fuska till sig fördelar i reglerna (man kör alltid en hel del internrelger i de olika spelövningarna som det jämt käbblas om) och var riktigt lätt och kvick på plan. Tiden i Italien verkar ha gjort George en bra bit snabbare och han söker väldigt enkla passningsvägar i lägen där han tidigare hade försökt driva förbi "sin" spelare med bollen.

- Ha kul me ballen, manade Arne Erlandsen upprepat till spelarna. Förhoppningsvis menade han bollen...

Vid ett läge blev det oklart om bollen var i spel eller inte innan ena laget med västar lyckades göra mål, målet som dessutom bara var inne med en hårsmån och precis innan Arne blåste av, skapade ett jäkla liv mellan spelarna som visade vinnarvilja och engagemang. Wernbloom, Hjalmar, Bengan, Bjärsmyr och Sella fräste rejält mot varann och Hjalmar blev nästan galen på Arne som tyckte att bollen var inne. Hjalmars karaktäristiska svenska börjar alltmer låta som norska och när han dessutom fick svar av Arne blev det en riktig gröt av rop och tillmälen. George Mourad fortsatte att imponera och visade prov på en härlig bollkontroll och spänst vid flera bollmottagningar. Stefan Selakovic såg lite loj ut men gjorde som alltid en bra kämpainsats med en grym tackling på Dennis Jonsson som höjdpunkt. Men skärpan i avsluten satt inte riktigt där den skulle för "Sella" idag.
Sella gav Vasquez en ordentlig avhyvling efter att den sistnämnde inte hade jobbat hemåt ordentligt i en kontringssekvens.
- Faaaan Vasquez! Du kan ju fan inte lunka bara när spelaren är precis framför dig!

Vasquez som blandade och gav hade väl inte en av sina bättre dagar och får som alltid ta emot en del verbalt stryk på träningarna. Wowoah hade inte han heller någon glänsande dag men matade på med en hel del lyckade inlägg mot främst Marcus Berg. Efter spelövningen körde Kjell Pettersson avslutsövning med just Berg och Mourad. Mourad dunkade in boll på boll, nickade i mål, sköt volleyskott i mål och såg ut att lysa av självförtroende. Berg fick dock en av ett dussintal avslut i mål och såg för första gången riktigt loj ut.

Adam Johansson och Hjalmar Jonsson, de två spelare som varit drabbade av riktigt jobbiga långtidsskador den senaste tiden går nu för fullt i laget igen. Hjalmar började spelsekvenserna på träningen lite bättre men Adam spelade upp sig och förbi Islänningen efter ett tag. Adam valde ständigt enkla passningar och stod rätt i markeringsspelet mot sin motståndare. Löpsteget verkade dock inte helt vara där för Adam ännu men samtidigt har han aldrig varit den där typiska speedkulan.
Ett par spelare som inte syntes speciellt mycket idag var Ölme, Wernbloom och Wallerstedt. Wernbloom blixtrade till stundtals men inte lika mycket som vi är vana att se honom. Att Thomas Olsson inte deltog märktes knappt alls för den logiska mittfältsgeneralen i Kihlberg var nästan alltid på plats när det gällde. Bengan manade med stor kraft på de sina och George manade samtidigt på mest i motståndarlaget. Att George nu börjar bli en av de mer respekterade spelarna har att göra med att han tar ton på ett helt annat sätt men ständigt är positiv och konstruktiv istället för den "uppgivne och förargade Mourad" vi ofta såg på plan som under träning 2005.

Träningens absolut sista sekvens var den mest underhållande med. Dennis Jonsson stod framför ena målet och tränade avslut på inlägg från Jonathan och Wowoah. På sista inlägget försökte sig Dennis på en bicacleta med lagom stor framgång. Resultatet blev att han tappade balansen i luften och landade på rygg med ett rejält kabrak och blev liggande en liten stund. Gliringarna från Baraben -gänget (som lyckades filma sekvensen som definitivt lär platsa på årets "bloopers") kom som på beställning och vi beställde en lika underhållande cykelspark av Dennis framöver, den här gången i Allsvenskan men fick bara muttrande till svar av Hisingssonen med glasskelettet...

Dryckesleverans...

24 kommentarer:

  1. George var helt enkelt dominant idag. Kul att han pushar de yngre på ett så utomordentligt sätt också!

    /Uppström

    SvaraRadera
  2. gick du och badade sen uppström eller?

    SvaraRadera
  3. GRYMT MED TRÄNINGSRAPPORT!!! TACK! :D

    SvaraRadera
  4. Haha! Perfekt.! :-)

    SvaraRadera
  5. Härligt med en längre träningsrapport, det har varit alldeles för få av dessa på sistone. Skönt att höra att det är fart på killarna. En fråga dock: När får vi se filmen med Dennis bicy?!

    SvaraRadera
  6. Tack för en trevlig rapport. Fortsätt gärna så

    SvaraRadera
  7. mr bob/ filmer kankse kommer löpande. snarare så är det så att sekvensen kommer ingå i Barabens film om år 2006...

    SvaraRadera
  8. fan va bra baraben! DETTA ÄR BARABEN SOM BÄST! keep up the good work!

    SvaraRadera
  9. Träningsrapporter går man igång på. Finemang!

    SvaraRadera
  10. "Alla deltog med undantag för skadade Thomas Olsson och VM-ledige Niclas Alexandersson och intensiteten var trots värmeböljan helt underbart hög."

    Ulander deltog inte, eller?

    SvaraRadera
  11. dieter eilts:

    Ulander.. känns som att han knappt ingår i truppen längre.

    SvaraRadera
  12. Tack!...underbar läsning!

    SvaraRadera
  13. Andrés verkar ha det tungt. Han var inte ens inspirerad att röra på sig på träningen. Ska vi skicka iväg honom till Italilen för en nyträndning?



    Frankie:

    Nej jag gick till gymmet...jag badar aldrig norr om medelhavet.

    SvaraRadera
  14. uppström/ jasså? du skulle sagt till så kunde whoami kört dig en bit av vägen ju!

    dieter/ Ulander hade jag glömt. Nej han var naturligtvis inte med.

    SvaraRadera
  15. Synd, tack i alla fall för rapporten och bilder.

    SvaraRadera
  16. Har George skrivit nytt kontrakt med oss eller är han bara vår året ut?

    SvaraRadera
  17. Vad jag vet så har han har kontrakt till och med 2007.

    SvaraRadera
  18. Frågan är vad en HEL FUCKING LASTBIL SOFIERO gjorde på kamratgården. Inkilning av dom nya junisarna?

    SvaraRadera
  19. fan va gött me träningsrapport, det va längesen man såg nånstans! cred till er fyra som var där med grädde till frankie som skrev!

    SvaraRadera
  20. Underbart med träningsrapport! Tack! Fortsätt så!

    SvaraRadera
  21. Såg när Sofiero-lastbilen kom körandes nedför backen, då jag passerade på vägen nedanför, och undrade om det var fest på gång på Kamratgården.

    Lite sugen blev man allt...

    SvaraRadera
  22. Alltid kärlek med en go träningsrapport. För att så avsluta i lite gnällig anda (jävlar vad jag behöver semester); varför inga matchrapporter från sommarens träningsspel?

    SvaraRadera
  23. kattmorfar/ matchrapporter är inget vi på baraben sysslar med, oftast inte i alla fall...

    SvaraRadera
  24. Jag har noterat detta. Frågan är varför; ork int? vill int? andra gör det bättre (i så fall vem)? Jag är inte intresserad av några referat (minut 2 hände det, minut 26 det osv), men för undertecknad - som lever i skåne-exil - vore det trevligt med lite övergripande kommentarer till hur folk på plats upplevt gubbarna på plan, stämningen runtomkring etc. Nough said, ni gör det bra i övrigt, kör så det ryker.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.