2006/07/29

En råtta svart och gul...

SKADEDJUR PÅ BESÖK Imorgon kväll drabbas vi av ett föranmält besök av en fåtal riktigt vidriga och otäcka skadedjur i Göteborg.

Så för att bäst skydda er mot denna pestspridande oinbjudna och äcklande besökare följ dessa instruktioner till punkt och pricka:

"Listiga skadedjur kräver smarta lösningar

Kostnaden att säkra en byggnad eller ett avloppssystem mot gnagare (råttor och möss) är marginell jämfört med de skador som de kan orsaka. De gnager på allt och äter upp till 9 kg mat per år, exempelvis beräknas den årliga foderförlusten på Sveriges gårdar vara mer än 250 miljoner kronor.

Andra problem som orsakas av gnagare är dyra produktionsstopp, smittspridning och nedsmutsning av utrymmen som bör vara hygieniska. Råttor och möss är kreativa djur som alltid hittar nya vägar att ta sig in. Därför behövs också smarta lösningar för att hålla dem borta.

Genom åren har vi på Anticimex provat oss fram till de mest effektiva och miljövänliga metoderna att stänga ute gnagarna. Men det man först och främst bör göra, vilket du kan se till själv, är att alltid hålla rent och snyggt i och utanför lokalerna. Råttorna trivs som bäst när det är smutsigt och finns högar med bråte de kan gömma sig i.

En byggnad måste sedan säkras både invändigt och utvändigt. Då går vi noggrant igenom dörrar, fönster, ventiler, sprickor, springor, rörgenomföringar, golvbrunnar, tak, väggar, golv och andra ställen där de kan hitta vägar in. Öppna vägar tätas eller sätts igen med nät, plåt eller annat lämpligt material. Visste du att möss tar sig in genom ett 6-7 mm litet hål och råttor genom ett 20 mm litet hål?!

Utöver detta får du förslag på andra saker som bör åtgärdas. Det kan handla om sådant som att gnagarsäkra sophanteringen, måla väggarna med glatt färg så att djuren inte får fäste, införa ett slussystem till känsliga lokaler, ta bort klätterväxter på fasaden etc.

Råttor klättrar som bekant ofta i lodräta avloppsrör. För att hindra dem har vi en enkel stående lösning som kallas för Rått-stopp. Formen på Rått-stoppet gör att råttan inte kommer förbi och vidare upp i fastigheten.

Hör av dig till oss så får du ett komplett förslag på åtgärder för att gnagarsäkra din byggnad och professionell hjälp med att genomföra dem!"

Instruktionsbild för den effektivaste och snabbaste avväpningen av AIK-råttan som man kan stöta på imorgon kväll finns att hitta här.

5 kommentarer:

  1. "Råttorna trivs som bäst när det är smutsigt och finns högar med bråte de kan gömma sig i."

    Haha anticimex har de bästa aik-dissarna! klockrent!

    SvaraRadera
  2. stor humor :D

    SvaraRadera
  3. Rätt osmakliga nazivibbar.

    SvaraRadera
  4. Värsta sortens människor är vidriga och iq-befiade råtthatare.
    Allt som sägs om råttor är totalt nonsens.Men det fattar inte ni hjärntvättade råttförtryckare,som tror på all skit som äckliga och konservativa myndigheter och Anticimex och andra avskum skriver.

    Råttor och möss är hemlösa,och dom skall få skyddade platser att vara på.Råttdjur skall också ingå i djurskyddslagen,så kan alla ni avskyvärda råttplågare åka fast för djurplågeri. Gott åt er!!!

    Jag är från Göteborg,men jag håller självklart på AIK Gnaget.
    Ja dom gul-svarta,för dom har iallafall valt råttor som ikon på sitt idrottslag. Dom är inte heller råttfientliga,så som ni andra djurrasister är.

    SvaraRadera
  5. Idiot gå och häng dig, Råttor har förf*n mer rätt att vara vart dom vill än vad vi har. Dom var ju endå här först. "Vidriga äckliga skadedjur"? Jag har 5råttor hemma och de är ju mycket smartare än vad du någonsin kommer bli. Blir äcklad av såna som dig.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.