2006/07/16

Gais är på gång i år

BARABEN BEVAKAR LILLEBROR Träningsmatcher brukar ju vara ganska så avslagna historier med dåligt tempo, dålig motivation och så vidare. Det brukar inte bli överdrivet många mål.

Jag var på en träningsmatch i onsdags, Gais genrepade inför den allsvenska hösten. Iklädd den otroligt snygga tröjan ni säkert känner till, med trycket ”Stor, större, blåvitt, finns bara ett lag i götet” på framsidan samt trycket ”Brasiliansk fotboll är skit” på ryggen (med tanke på provspelande brassar) satte jag mig stolt längst fram på läktaren framför de få gaisare som var där. För en gångs skull gick det bra för Gais. Dom rullade boll, rundade backar, slog krossbollar till höger och vänster och vann med hela elva mål mot noll. Fullständig utklassning. Ja, du läste rätt, 11-0 vann alltså Gais med i sin sista träningsmatch inför hösten!

Finns det då anledning att bli nervös? Ska de få vänner jag har som är Gaisare äntligen ha rätt i det dom brukar säga med samma övertygelse varje vår; nämligen ”Gais är på gång i år”. Är det verkligen så?
Självfallet inte. Det var nämligen så att motståndet Gais hade valt för sitt genrep inte riktigt höll måttet. Gais spelade nämligen mot IFK Fjärås, ett lag som spelar i halländska division fyra. Jo, visst leder dom serien och kommer med all säkerhet spela i division tre nästa år, men allvarligt talat.

Jag kunde inte annat än att tycka synd om Gais nyvärvade jamaican Khari Stephenson. Ja menar, från att spela träningsmatch mot England på Old Trafford (inför 70 000 åskådare) till att spela träningsmatch mot division fyra laget IFK Fjärås på Ögärdet (inför 600 åskådare) är steget rätt långt. Ja du Khari, nu vann ni ju, men du kanske skulle funderat lite till innan du skrev på det där treårskontraktet. Inom två år kanske Gais återigen får spö i en seriematch mot IFK Fjärås (divsion två 1998, Fjärås vann hemma med 3-1).

Ner och upp, upp och ner...

Den 22 juli spelar Blåvitt träningsmatch mot West Ham United. Klasskillnad?

12 kommentarer:

  1. Ja, West ham möter ett skitlag - precis som Gais gjorde.

    SvaraRadera
  2. Stand up if you hate Man U!

    SvaraRadera
  3. Tack Mourad. Tack.

    SvaraRadera
  4. Har du få kompisar, eller vad är det du skriver egentligen?

    SvaraRadera
  5. Stand up if you hate Man USA!

    SvaraRadera
  6. Ah, nu fattar jag logiken! Så om mitt Bajen får till en träningsmatch mot Arsenal så är vi alltså bäst i Sverige?? Oj, glömde, vi leder ju... och är bäst ändå! Men fortsätt gärna leta vinklingar under era räkdoftande små stenar. Om inte annat så blir det ju ofta rolig läsning för oss i huvudstan!

    SvaraRadera
  7. Kul att du uppskattar vad jag skrev anonymous. Om några år när du har nyktrat till kanske du förstår det också.

    SvaraRadera
  8. Ska hur som helst bli kul att se Jonatan Berg sänka blävitt i höstderbyt....

    SvaraRadera
  9. Vem fan bryr sig om Premier League??? Forza il Calcio é AS Roma.

    SvaraRadera
  10. Väldigt modigt och moget gjort att vaga ha pa sig tröjan. Tror att manga blir imponerade av att du berättar det pa den här sidan...

    SvaraRadera
  11. I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
    »

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.