2006/07/16

Alla heter George i Göteborg!

ALLSVENSKAN Det var en underbar dag, solen sken och arenatemperaturen sköt iväg mot 340 grader celcius. Änglar hade invaderat Halmstad, vart man än såg så fanns de blåa och vita färgerna representerade och det bara dallrade av segerns sötma för Änglarna från Götet. För en dag som denna spelar det ingen roll att Halmstad är ett riktigt skitlag. Det spelar ingen roll att Halmstads målvakt Conny Johansson håller korpklass. Ikväll visade Blåvitt att dippen mot Derry var en tillfällighet och hakade på guldstriden på allvar- anförda av stjärnforwarden och anfallscommendanten George "Mouradona" Mourad!

1-4 på bortaplan mot Halmstad. Det tidigare så fruktade HBK-spöket är nu inte bara försvunnet, det är upphittat av Ghostbusters och skickat in i historieböckerna för evigt. Ikväll tog det bara ett par minuter innan George Mourad via en hörna från för kvällen brilliante Andres Vasquez kunde styra in ledningsmålet till Blåvitt.
Matchen började i galet tempo och målchanserna avlöste varann, åt bägge håll. Näst att göra mål var hemvändande skåningen Magnus Arvidsson som efter sin proffsejour i Tyskland bara behövde en liten stund för att hamna i målprotokollet. Magnus "Ölme" Johansson och Bengt Andersson hade världsrekord i missförstånd för en sekund och en offsidefälla blev plötsligt till ett friläge för den förre Trelleborgsanfallaren och 1-1 var plötsligt siffrorna på resultattavlan.

Den under VM-uppehållet så kritiserade Andres Vasquez gjorde idag sin klart bästa match för året och hann med att både att skapa jättelägen för sig själv att göra mål som att skicka en "snettinåtbakåt"-passning till en framrusande Hjalmar Jonsson som kunde sätta dit tvåan lågt nere vid höger stolpe från utkanten av straffområdet. Pang och bom så hade två säsongsdebuterande lirare i George och Hjalmar fått öppna målfesten för Blåvitt.

Spelet i första halvlek var väldigt bra och den kavalkad av långbollar vi såg i cupmatchen mot Derry i veckan var som bortblåst. Att George kom in istället för skadade Marcus Berg gav oss en helt annan tyngd i anfallet och det märktes snabbt att tiden i Italienska Brescia har gjort George till samma lätta och kvicka striker vi såg under succésäsongen 2004. Mourad var nära att sätta sitt andra mål i hettan när han störtade fram på en målvaktsretur efter skott från Niclas Alexandersson. Men den här gången hann den väldigt darriga målvakten Conny Johansson upp på benen och kunde avstyra jätteläget till hörna.

I andra halvlek såg spelet ut att bli mer stängt och ett ställningskrig verkade vara i antågande. Men allt eftersom att Halmstad försökte gå framåt för att kvittera skapade Blåvitt de nödvändiga ytorna för att komma till effektiva anfall längst marken. Pontus Wernbloom, ikväll helt dominant på mittfältet spelade så effektivt att HBK valde att flytta på Dusan Djuric från inre mittfältet till kanten, detta redan i första halvlek då "The Hurricane" Wernbloom vann nästan varenda andraboll. Efter paus fick Wernbloom även betalt framåt då Blåvitt gjorde sitt andra mål på en fast situation för kvällen. Nu från höger och Alex fåt kom hörnan mot första stolpen där Wernbloom krigade sig till en yta och skarvade in den i bortre krysset. 1-3. Återigen var Conny Johansson mycket tveksam i straffområdet och lät sina egna spelare stå i vägen för hans bana mot bollen.

Banans bäste back för kvällen var chockerande offensive Adam Johansson som verkligen hjälpte Niclas Alexandersson att förtjäna det HBK-stämplade priset "matchens lirare". Adam hade ett tempo och en passningsfart som påminde om en bättre kopia av Oscar Wendt, fast den här gången på högerkanten. Hjalmar Jonsson på vänsterkanten gjorde en klart godkänd insats han med och fick med sitt mål det extra självförtroende som kan kan behöva. Ölme blir utan att vara dålig dagens "sämsta" Blåvite då han ett par gånger går bort sig i zonförsvaret och missar att stå rätt på offsidefällor ett par gånger.

Framåt glänste dock Vasquez och främst Mouradona som när Wallerstedt började värma satte in en extra växel. Efter löpduell på högerkanten fick han bollen från Alex och vände in mot staffområdet för skott med högern. Ett närmast perfekt skott som tog klockrent i kryssribban visade att George inte bara ville göra mål- han var sugen på att vinna "årets mål". Lite senare fick han ännu ett läge utanför straffområdet och avancerade förbi en försvarare, tog skott som täcktes av nästa försvarare men drog till på volley på backreturen. Smackebonk. 1-4.

- Vi gör en fantastisk match idag, underbart att se att vi spelar så mycket kortpassningsspel idag. Spelet i torsdags var så stelt, gött att spelet blommade ut så bra idag, sa George Mourad efter matchen och log med ett leende som vi hoppas få se på en guldfest senare i vinter...

Blåvitt idag:
5- Mouradona
4- Alex
3- Adam, Wernbloom, Vasquez
2- Kilhberg, Bjärsmyr, Hjalmar
1- Ölme, Selakovic, Bengan

5- Dagens Glenn, 4- Matchens gigant, 3- Suverän, 2- Grym, 1- Bra

33 kommentarer:

  1. ALLA heter Goerge i Örebroooo

    SvaraRadera
  2. WERBLOOM var ännu bättre han ägde hela matchen...........

    SvaraRadera
  3. George kunde med lite tur gjort fem idag!

    Chock-comeback-återvändaren-Mouradonna som rubriksättarna i Aftonskvallret kommer skriva!

    SvaraRadera
  4. Nu mår man bra....

    SvaraRadera
  5. hur fan kan du ge bjärsmyr en 3:a??? skicka av den sopan.

    SvaraRadera
  6. Bjärsa var ju i helvete mkt bättre än Ölme idag, han som såg till att Arvidsson "bara" gjorde ett.

    SvaraRadera
  7. Hjalmar var sååå nära att bli tvåmålsskytt. Han lekte ju med dom

    SvaraRadera
  8. Way to go Frankie. Fantastiskt välskriven matchresumé som ett fotbollsmongo som undertecknad dessutom givetvis noterar långt före övriga medier. Speciellt spelarbetyg känns alltid spännande.

    /Culo Shaker

    SvaraRadera
  9. Steiermark:
    Eller hur..

    SvaraRadera
  10. Jag tycker hela laget gör en bra insats idag. Härligt att se Mourad, Adam och Hjalmar som jag tycker ha fått oförtjänt mycket skit. Se nu till att slut upp och stötta grabbarna mot Derry, aik och Kalmar framöver. Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Helt underbar match. Men det känns lite nervöst bakåt. Hoppas Lago håller måttet och kan bidra till ökad konkurrens.

    Är det någon som vet om man behöver köpa förköp till träningsmatchen mot WHU?

    SvaraRadera
  12. Hjalle fick en att glömma Ozzy

    SvaraRadera
  13. Har Pontus förlorat en enda nickduell i allsvenskan i år?

    SvaraRadera
  14. Mourad bättre än någonsin! Fan vad bra spel fortsätt med det

    SvaraRadera
  15. Ge fan i att klaga på Hjalmar. Han är stabil och idag även nyttig framåt! Vasques är den som ska ifrågasättas. Att han gör sin bästa (och enda hyfsade match jag sett) match idag visar vilken jävla låg nivå han hållit under sin tid i A-laget.

    SvaraRadera
  16. Hjalmar är brå! Det har jag alltid sagt. Har alltid haft svårt för Ozzy, kanske för att jag har bedömt honom för hans defensiva spel mer än för hans offensiva. Riktigt bra match, den bästa på länge.

    Pontus äter Dusan till frukost!

    SvaraRadera
  17. Nån för se till så attarne inte får som han vill o tränar sönder mourad nu bara..f.ö underbar match idag!!

    SvaraRadera
  18. Wernblom går la oxo snart, för en mille eller två..

    SvaraRadera
  19. 1-4 på bortaplan mot Halmstad. Det tidigare så fruktade HBK-spöket är nu inte bara försvunnet, det är upphittat av Ghostbusters och skickat in i historieböckerna för evigt

    Haha rolig och bra läsning som vanligt, Frankie..

    SvaraRadera
  20. Fram till målet tyckte jag Hjalmar var usel. Blev uppsnurrad några gånger på kanten, en gång så bjärsa fick bryta precis innan en hbkare var fri. Han slog några idiot pass in i banan till hbkare osv. Hoppas målet och andra halvlek höjjer honom. Jag kommer ändå sakna Ozzy då det är en lite mer unik spelare som är ung, självsäker och jävligt blåvit precis som jag vill att det nya ska vara. Bara att fortsätta för blåvitt att skita ut nya talanger till a-laget och plocka hem ett sm guld i höst.

    SvaraRadera
  21. Så jävla blåvit är han inte, han spelar ju i Köpenhamn. Hjalmar gör mål till skillnad från Oscar, och är oerhört mycket mer blåvit.

    SvaraRadera
  22. I love it! Den som väntar på något gott osv. Klockers matchrapport och enligt alla uppgifter (även i skåneland) en klockers match. Mourad, ja jävlar i det!

    SvaraRadera
  23. En fantastisk dag igår.

    Valde medvetet att vänta med läsningen här igår för att få njuta klart av de egna intrycken från Örjans Vall.

    Nåja en liten tjuvtitt blev det men nu har jag läst och flinar ända upp till öronen.

    Underbar artikel, idag lär ju inte tidningarna ha en chans i kvalite.

    Vilken match! Den lever än inom en!

    SvaraRadera
  24. Ge Arne 1 månad till med George så ska ni se att han snart är lika kass som i höstas/våras.

    SvaraRadera
  25. George är en spelare med stort behov av frihet i sitt spel.

    Arne vill styra spelet väldigt mycket.

    Vi får hoppas att Arne kan släppa lite på kontrollen över spelarnas agerande och synnerhet George.

    George är en man för landslaget på sikt har jag alltid sagt, när han mår bra och kan/får spela ut.

    Det här var bara början..det kommer mera.........

    SvaraRadera
  26. Fy fan va underbart! Nu ska vi marschera mot guldet 2006!

    Heja Blåvitt, heja Blåvitt vi ska nu mot toppen gå......

    SvaraRadera
  27. Ahh!
    I filmen Hell on earth (Hellraiser)får en staty plötsligt liv igen, statyn blir livsfarlig - tänkte på denna film när jag såg Mourad igår...
    Dessutom väcks statyn till liv p.g.a. att någon i filmen blir biten av en råtta - Antagligen betyder detta att Mourad kommer att sänka AIK...

    SvaraRadera
  28. piaraten

    underbar tolkning av råttbettet!

    Men du missade nog att sedan stampas/krossas råttan och det borde innebära tjaa....

    IFK Göteborg 3 - 0 Solna AIK

    SvaraRadera
  29. Ge george ett längre kontrakt nu!!!

    SvaraRadera
  30. Jag jobbade mellan bänkarna och eftersom alla på Örjans mycket väl vet vilka jag håller på behövde jag inte klämma på något pokerfejs. Det hade ändå spruckit efter 5 minuter.

    Tycker framförallt att spelet fram till 2-1-målet av Hjalmar var lysande. Mycket riktigt skrek både Kjelle och Arne "Vilket spel!"...

    En kanondag!

    SvaraRadera
  31. Larz/ Ja 1-4 satt som handen i handsken hehe...

    SvaraRadera
  32. This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
    »

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.