2006/07/15

Träningsrapport

Sitter vid datorn, klockan är 10:01, när man inser att man kanske borde starta dagen med att bevittna blåvitts träning dagen innan omstarten av Allsvenskan. Jag lyfter luren och ringer min körkortsinnehavande kompis, tio minuter senare sitter jag i en bil med destination mot Kamratgården. Mina flipflopsbeklädda fötter vandrar över juniorernas träningsplan och känner tydligt av vaktmästarens fina bevattningsjobb.

När vi ställer oss vid sidan av planen ser vi på hur de håller på med en inläggsövning som består av några passningsmoment, löpningar och avslut från två framrusande "anfallare". Min vän tycker det ser bra ut med avsluten så jag känner mig tvungen att påpeka att de faktiskt inte ställs mot några försvarare. Jag konstaterar också att jag som nyutnämnd tränare i FC Backatorp inte kan introducera denna övning på vår träning då den innehöll säkerligen tre passningar i rad, löpningar av flera olika personer samtidigt och till råga på allt fanns det några strategiskt utplacerad konor i vägen också.

Efter detta ställdes två elvor mot varandra, det blev dock inte så mycket spel utan det tränades uppspel från målvakterna, hörnor, frisparkar och inkast. Den förmodade startuppställningen såg ut som följer:

Bengan
Adam - Ölme - Bjärsa - Hjalle
Alex - Pontus "Pirlo" Wernbloom - Kihlen - Vasques
Mourad - Sella

Dennis slår upp en boll i mitten och skäller på Walle för att han inte kommer och möter. Han säger något i stil med: Det finns ju hur mycket yta som helst i mitten vi kan ju inte hålla på med dessa jävla långbollar hela tiden.

Arne stannade "spelet" gång på gång för att förklara hur löpningarna och passningarna skulle ske. Min vän kom då med en analys om varför spelet ser ut som det gör...
- Inte konstigt att det ser ut som det gör, de kan ju för fan inte förstå vad han säger.

Om Lago och Darko kan man inte säga mycket då momenten i träningen var begränsade. Det var mest tjöt från Arne och korta, korta spelsekvenser och detaljslipningar.

Efter träningen stannade en hel del spelare kvar och nötte på vissa moment. Wernbloom stannade bland andra kvar och sköt, han förklarade gång på gång för sina medspelare och Nadj som stod i målet att han var Andrea Pirlo och att han hade Pirlotillslaget. Alla skulle se på honom när han sköt och i princip varje gång fick vi skåda ett riktigt misslyckat skott. Vi lär inte få se Wernbloom döna iväg några frisparkar den närmsta tiden.

Mourad stannad kvar för att träna "snabba fötter" vilket kanske kan ses som ett steg i hans mognadsprocess.

Innan vi drog iväg till Delsjön fick vi också bevittna hur Vovven skällde, ingen ordvits här inte det bara blev så, på Bengans son när han sköt iväg en av Vovvens fint ihopsamlade bollar.

Imorgon slår vi HBK med 0-4. Mourad dunkar in ett hattrick och Sella startar målskyttet i den tredje minuten.


13 kommentarer:

  1. Tack, Pavlo. Alltid gött med träningsrapporter!

    SvaraRadera
  2. Fint att väva in vårt kära FC Backatorp i texten. FORZA FCB !

    SvaraRadera
  3. Fan. Jävligt bra skriven rapport måste jag erkänna. Fortsätt på samma sätt så kommer du till himlen

    SvaraRadera
  4. Haha, vilken spelare i FCB är det som inte vågar skriva under med sitt namn?

    SvaraRadera
  5. Sänder en kompletterande rapport för den som är intresserad.

    Den finns här

    http://fotboll-ingo.blogspot.com/2006/07/trning-p-kamratgrden.html


    ingo.s

    SvaraRadera
  6. Om Lago och Darko kan man inte säga mycket då momenten i träningen var begränsade

    Det var även min bedömning men de gjorde absolut inte bort sig på något sätt. Det kan nog vara vettigt att gå upp i veckan några träningar o bedömma lite.

    SvaraRadera
  7. Riktigt imponerande att någon tar sig upp till Kamratgården för att se en träningen efter "sveket" mot oss supportrar i torsdags. Själv har man fortfarande lust att ställa in resten av säsongen.

    SvaraRadera
  8. En liten fråga om träningsrapporten. Det skrivs att Nadj stod i målet, betyder det att hans lån till Sandared bara varade fram till sommaren, eller extratränar han med Blåvitt under sommaren? Nyfiken...

    SvaraRadera
  9. Nadj stod i målet och gjorde det dessutom för bra för att inte vara hos oss (utan att ha någon klagan på Rickard).

    Hur det förhåller sig med lånet minns jag inte spontant har letat lite å Sandareds hemsida men inte hittat nått nytt om lånet.

    Vi har ju ingen sökare på officiella till gamla nyheter längre.

    Dessutom inget här på baraben, som dock har sökmotor!!!!

    SvaraRadera
  10. Lite off-topic men nån som vet hur det går med sebastian larsson

    SvaraRadera
  11. Jag ska fråga Nadj imorn om hur det ligger till.

    SvaraRadera
  12. "Dennis slår upp en boll i mitten och skäller på Walle för att han inte kommer och möter. Han säger något i stil med: Det finns ju hur mycket yta som helst i mitten vi kan ju inte hålla på med dessa jävla långbollar hela tiden."

    Dennis är kung.

    SvaraRadera
  13. Skitkul avslutning. Nästan exakt så blev det ju. Kul.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.