2006/07/03

Det ryktas...

att Blåvittshopen äntligen tog fram ett gäng t-shirts som gav mersmak. Bra jobbat!

att Robbie Williams på Kamratgården och sedan iklädd en signerad Blåvit tröja på väg "hem" till Elite Plaza (och på GT:s förstasida dagen efter) var ett marknadsmässigt genidrag. En stående ovation till den som fick det att bli av. Ännu bättre jobbat!

att Supporterklubben nu planerar att ta fram ett par mer supporterbetonade t-shirtar inom kort...

att George Mourad trots en mycket bra halvlek mot Elfsborg sa sig vara ganska missnöjd med sin egen prestation, vilket bådar gott inför hösten...

att HBK:s Janne Andersson spionerade på kommande motståndaren Blåvitt på läktarna i Varberg men knappast fick ut mycket av Blåvitts för dagen nykomponerade 4-3-3 uppställning.

att ett par hundra FC Derry-fans bokat resa och hotell till Göteborg inför UEFA-cupkvalet den 13 Juli och att alla årskortsinnehavare ser matchen gratis...

att Supporterklubben Änglarnas styrelse av någon underlig anledning tycker det är helt ok att vår nya arena ska ha ståplats på hela den så kallade "klacksektionen" som de dessutom vill ha på kortsidan...

att ståplats är en relik från 1900-talet som borde byggas bort nu när chansen finns.

att Rikets Änglar 3 i klubbens regi går av stapeln Lördagen den 19 Augusti och att uppladdningen inför årets förmodade rekordstora (?) turnering för Baraben.com:s del påbörjas på Grimbo gräs nu på Torsdag...

att Mourad tappat mer än de 3 rapporterade kilona i Italien och att många förvånas över varför Arne säger att han vill se Mourad gå upp i vikt igen...

33 kommentarer:

  1. ALLA TILL GRIMBO!!!!!!!!!!

    18:30 TORSDAG

    BE THERE!

    SvaraRadera
  2. Man kan inte sitta ner ch se fotboll!!! En del av er kan det kanske men vi är många som inte kan det!

    SvaraRadera
  3. Det är fullständig katastrof att inte förstå att man faktiskt KAN STÅ UPP TROTS ATT MAN HAR EN STOL BAKOM SIG. Tro det eller ej, men det går!

    Bygga en ståplatsarena 2006 är som att bygga en järnväg för ånglok. Get with the timeline.

    All seaters är framtiden- ståplats är Gais.

    SvaraRadera
  4. det ryktas att änglarna lerum kommer gå obesegrade ur rikets änglar...

    SvaraRadera
  5. Hahaha frankie ownar ståplatsfolket. men står inte du på ståplats själv frankie? jag har sett dig där massa gånger...

    SvaraRadera
  6. anonym/ Ja jag har haft ståplatsårskort i nära 10 år. Men jag vill lik förbannat inte se dessa ståplatser som det har bestämts om nu. Svagt att bygga nytt med ståplatser, om folk kan stå upp på en sittplatsarena på Nya Ullevi kan de väl för helvete stå upp om de vill på Gamla Ullevi?

    ant/ Änglarna Lerum? Hehehe. Vi får väl se.

    SvaraRadera
  7. All-seater ftw! Man kan stå upp ändå...

    SvaraRadera
  8. ståplats är ju ett skämt när man bygger nytt. men whats new, gaisarna är med och bestämmer så lägger sig blåvitt på rygg. uselt.

    SvaraRadera
  9. Tycker det är skönt med ståplats, slipper massa puckon som ber en sätta sig ner igen för att deras ungar inte ser nått. Hänt mig på ghi och jag tror inte det kommer bli annorlunda på en all-seater. Har även behövt flytta banderoller när dessa ungar skall kunna sitta ner och käka sina popcorn chips och allt fan vad dom säljer i den förbannade kiosken.

    SvaraRadera
  10. anonym/ Hur fan kan du sätta dig då? Då lär ju sig inte nötterna att man står på ståplats...

    SvaraRadera
  11. Såg på barabens laget sida.
    "Administrationsansv. Mats Persson"

    Komedi på hög nivå...

    ///Lundquist

    SvaraRadera
  12. Den tröjan var nog det fulaste jag sett. Men det är väl kanske inte designen som tilltalar dig?

    Blanda inte in Blåvitt i nåt jävla politiktrams.

    SvaraRadera
  13. Vad är det här för jävla gajs-mentalitet som börjat genomsyra supporterklubben? Eller är vi helt enkelt så jävla dumma i Göteborg att vi inte klarar av att stå upp och sjunga på en sittplatsläktare? Se till klubbens bästa för bövelen, ju fler sittplatser - desto fler årskort säljs.

    /Danieli "trött som fan på 80-talsnostalgiker"

    SvaraRadera
  14. Har supporterfonden frågat Robbie Williams om ett bidrag?

    SvaraRadera
  15. Den tröjan var nog det fulaste jag sett. Men det är väl kanske inte designen som tilltalar dig?

    Blanda inte in Blåvitt i nåt jävla politiktrams.


    Blåvitt är socialism. So fuck off.

    SvaraRadera
  16. Inte i verkligheten. Bara i din fantasivärld, din gaisare. Har du varit på blåvittmatch nån gång? Hur många proletärer ser du i publiken? Blåvitt är den stora massans lag. Medelklass eller vad man väljer att kalla det. Inte brats som ÖIS eller patrask som GAIS, utan folkets lag.

    SvaraRadera
  17. Guevara stavade han i och för sig sitt namn.

    Själv tycker jag Blåvitt mest är som centerpartiet, helt värdelösa på allt.

    SvaraRadera
  18. Hahahah inga proletärer på våra läktare? 80-90% av vår publik är arbetarklass din jävla retard. Sluta drömma dina moderatdrömmar om Idrottsföreningen Kamraterna.

    För övrigt är den svenska medelklassen knappast någon posterboy för annat än stenkastande anarkistsvin och nazister, bägge lika äckliga och bägge härstammar från "medelklassen" aka småborgeoisin där de gör uppror mot sina föräldrar. Jättemysigt.

    SvaraRadera
  19. [Ni får mer än gärna diskutera politik här på Baraben, det är absolut inte förbjudet- men undvik att kalla varann öknamn om det inte är befogat, vilket det ännu inte är. Tack.]

    SvaraRadera
  20. Kan vem som helst komma och delta på torsdag vid grimbo?

    SvaraRadera
  21. Kamrat guevara lever i en spännande tonårsvärld fylld av nazister och anarkister. En värld där 80-90 procent att publiken på IFK-matcherna är arbetarklass, trots att det egentligen inte har funnits någon arbetarklass i Sverige på 40 år.

    Alla som läser ditt inlägg tycker att du är en idiot.

    SvaraRadera
  22. trots att det egentligen inte har funnits någon arbetarklass i Sverige på 40 år.

    Alla som läser ditt inlägg tycker att du är en idiot.


    Ja där idiotförklarade du nog inte bara dig själv utan visade vilken absurd verklighetsuppfattning du har i din lilla anonymitet. Folk är inte arbetarklass? Arbetarklass är de som inte innefattar chefsposition och som är lönearbetare i samhället, det vill säga cirka 80% av befolkningen i det svenska samhället tillhör proletariatet. Man mäter inte klass efter hur många kronor man har i plånboken utan efter vilken makt man har i förhållande till sin arbetssituation och produktionsmedlen i samhället (och deras ägare, borgeoisin).

    Ska man debattera politik får man i alla fall få sina fakta någorlunda korrekta.

    Nu ska vi andra ut i solen men ni kan gärna käbbla på hela dan.

    SvaraRadera
  23. Hur orkar man debattera med någon som säger något så korkat som "arbetarklass har vi inte haft på 40 år i sverige" Frankie?

    Jag hade gett upp för länge sedan. Han tror väl att man måste vara gruvarbetare på minimilön för att kunna kategoriseras som arbetarklass. och snusa.

    SvaraRadera
  24. 80% siffran tvista di lärde om, den kan man justera mellan 65-98% lite beroende på hur man räknar.

    Jag undrade förut: Kan man komma och lira boll på torsda?

    SvaraRadera
  25. Så den fiktiva personen Carl Gyllenstierna som arbetar som art director på en mindre reklambyrå och tjänar 40 tusen i månaden tillhör arbetarklassen enkom för att han inte sitter i chefsposition på sin arbetsplats?

    Ni vill väldigt gärna att Blåvitt ska vara ett arbetarnas lag va?

    SvaraRadera
  26. Ni vänsterpartister vill skapa ett klassamhälle där det inte finns något. Låt fotbollen verka förenande istället för att försöka dela in människor i grupper beroende en klassdefinition som ni själva skapar.

    Blåvitt är folkets lag. Barnfamiljernas, arbetarnas, kapitalisternas, uteliggarnas, direktörernas osv.

    SvaraRadera
  27. Frankie//

    Men är inte alla som arbetar, Ja även chefer arbetar,arbetare?
    För dom arbetar ju.

    Så då tillhör ju alla rent hypotetiskt som arbetar arbetarklassen.

    SvaraRadera
  28. "Ingen kommer undan politiken!"..

    men man kan ju försöka.

    Vad är det som händer i Lago-affären? Rosenborg gick ut för flera dagar sedan och bekräftade lånet, men från Blåvitts håll är det knäpptyst. Vet Baraben vad som står på?

    SvaraRadera
  29. Men är inte alla som arbetar, Ja även chefer arbetar,arbetare?
    För dom arbetar ju.

    Så då tillhör ju alla rent hypotetiskt som arbetar arbetarklassen.


    Det finns ju flera sätt att kategorisera de klasser vi har i dagens samhälle och en skola ju just så som du insinuerar, dvs att alla som inte äger utan arbetar tillhör det man kan kalla proletariatet och småborgeoisin. Om man tillhör den skolan så anser man ju att cirka 98% av samhällets medborgare tillhör en "klass" och att de som äger samhället och dess resurser, främst storkapitalisterna som Sten A Olsson, Stefan Eriksson, familjen Bonnier, Marcus Wallenberg med familj osv är den motsatta klassen. Denna skola används ju främst i politiska syften för att visa på hur hela samhället har intresse att få del av allt det som ett litet fåtal äger, den procenten är naturligtvis mycket mindre än de 2% som jag angav i exemplet.

    Dvs att en gruvarbetare, läkare, vd och en sjuksköterska har samma grundläggande ekonomiska intressen gentemot en liten "härskande" klass. Självfallet förekommer ekonomiska skillnader mellan olika intressegrupper inom den större klassen och det är vad som för in oss på skola två där man definerar klasser så som man gör exempelvis inom socioligin där man undersöker och förklara mekanismer inom moderna (och historiska) samhällen.

    Här är man mer intresserade av att kategorisera mer specifikt, oftast utifrån vilken makt man har över sin arbetsplats och på så vis delar man in de tre klassiska större klasserna arbetarklass (cirka 50% i dagens Sverige), medelklass (cirka 30% i dagens samhälle) och överklass (cirka 10% i dagens samhälle) i diverse underkategorier, enligt exempelvis modern amerikansk sociologi har man uppemot 20 klassnivåer inom de tre stora klasserna. De återstående 10% räknas ofta som de som står utanför det ekonomiska systemet, nyanlända flyktingar, uteliggare, fångar, illegala invandrare etc.

    Diskussionen i sig är intressant, även efter sex timmars paus för stranden, men kanske lite "mall plasss" för just denna tråden... ;)

    SvaraRadera
  30. Vad tycker ni om människor som "byter" klass genom att de t ex erbjuds en styrelsepost i ett börsnoterat företag? Blir han/hon en klassförrädare då?

    Och om jag helst inte vill tillhöra någon klass överhuvudtaget, och heller inte känner att mina intressen står i konflikt med någon annans, är detta då okej, eller utser ni då en klass åt mig?

    Om det är NÅGON som har ekonomiska intressen som står i strid med mina egna, så är det ju alla socialbidragstagare som jag tvingas försörja. "Överklassen", dvs dina fiender, har ju aldrig gjort mig något. Tvärt om ser de till att jag har ett jobb att gå till. Sen finns det ju alltid ansvarslösa direktörer som flyttar fabriker osv ...

    SvaraRadera
  31. anonym/ Jo men nu är det ju knappast så att man talar om vilka människor som tycker vad och vad om sig själv. Jag kan jobba på glassbilen och tjäna 8 papp i månaden och "tycka" att jag är överklass. Innebär det att jag är överklass?

    Det säger sig självt att man själv inte bara bestämmer rakt av vilken klass man tillhör. Sen kan man ju alltid sympatisera med vissa klasser trots att man inte tillhör dem, men det är en helt annan femma...

    Och socialbidragstagarna, de stackars människorna som lever på 4-5 000 i månaden har ju bidrag för att det finns för lite jobb i det nuvarande systemer PGA att systemet tjänar på arebtslösheten. Ju fler som är arbetslösa ju lägre löner kan kapitalisterna komma undan med. Det är inte direkt någon supermatematik.

    SvaraRadera
  32. Robbie W och Sittplats, det är vad ifk gbg representerar.

    SvaraRadera
  33. Intressant diskussion. SvD hade ett reportage om klass och klubbsympatier i Göteborg i början av april. Och ja, klass existerar i högsta grad. Men att tro att Kamraterna i IFK är en socialistisk hänvisning är fel. IFK-lagen var idrottsföreningar som bildades av läroverksungdomar, dvs medel- och överklassen. T ex så fungerade IFK Norrköpings medlemmar som strejkbrytare under storstrejken, medan arbetareklubben Sleipners medlemmar var strejkvakter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.