På gång


söndag 2 maj 2010

"Nu vinner ni i morgon - annars jävlar!"

ÖVERLEVNAD. Om någon av er haft illusioner om att det inte är någon kris i Blåvitt just nu bör ni studera den allsvenska tabellen en liten stund. Inför de avslutande två matcherna i omgång tio av årets allsvenska ligger nu IFK Göteborg på kvalplats.

Vi är för närvarande på väg mot det största fiaskot sedan 2002 års kvalhelvete. Som om detta faktum i sig inte vore nog är morgondagens motståndare, nykomlingen Mjällby, dessutom en medaljkandidat för närvarande. Vinner de mot Blåvitt tar de över fjärdeplatsen från Elfsborg:


Det har sagts så många gånger nu att det börjar låta lite fånigt, men nu måste det verkligen hända något om vi inte vill se föreningen ramla ur Allsvenskan - med ett dunder och brak. Omgång efter omgång har våra kära tränare funnit bortförklaringar, Håkan Mild har talat om sitt förtroende för både ledningen och spelartruppens kompetens och killarna i laget kan inte sätta tummen på vad det är som går fel, gång på gång.

Den här säsongen är redan en katastrof. Det kvittar i nuläget om vi radar upp 20 raka segrar och chockvänder hela jävla tabellen upp och ner för egen del, för spelet, inställningen och alla reaktioner från föreningen under dessa tio inledande omgångar har varit under all kritik. Blåvitt måste börja bete sig som det storlag man är, sett till supportrar, ekonomi, medialt intresse och förväntningar från sponsorer.

Det här duger helt enkelt inte till.

Om vi inte får se en insats mot Mjällby i morgon kväll som verkligen imponerar alla - där elva blåvita spelare slåss med lejons hjärtan för att besegra motståndet - så är måttet rågat. Blåvitt är alldeles för viktigt för alldeles för många, för att vi tyst skall sitta ner i båten och se den sjunka mot havets botten, till tonerna av en kapten och besättning som säger "var lugna, snart slutar vi sjunka - det känner vi på oss."

Någon måste stå som syndabock för katastrofinledningen på den här säsongen. Om så inte blir fallet visar IFK Göteborgs sportsliga ledning en inställning gentemot föreningens supportrar och ekonomiska intressenter som är fruktansvärt arrogant. De visar att de inte lyssnar, att de är envisa och har kört ner huvudet i sanden.

Måste vi åka ur Allsvenskan före det att Håkan Mild agerar?
Vakna nu, envishet är inte en dygd.

34 kommentarer:

 1. kvalplats. fy fan. det här börjar kännas riktigt otäckt.

  SvaraRadera
 2. AIK, blåvitt och bajen...superettan 2011, mer publik än allsvenskan?

  SvaraRadera
 3. snabbe sam2/5/10 19:46

  3:a igen! /snabbe sam

  SvaraRadera
 4. Pat the Cat2/5/10 19:52

  Gött! Nu sattes precis den pressen på våra unga spelare som de önskade inför den här matchen... :)

  Man kan se det från det lite mer positiva hållet också... Om vi vinner i morgon och mot AIK på torsdag så är vi helt plötsligt med i striden om Europaplatser och vi har lämnat råttorna ett stort glapp till fast mark i allsvenskan... Gillar helt klart det perspektivet mer...

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet Ahlberg!

  Det är dags att vakna upp och börja inse allvaret!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker tränarna ska avgå för att spelarna inte kan slå en 10 meters passning. För sånt är ju ändå tränarnas ansvar, absolut ingenting man kan förvänta sig av en fotbollsspelare innan han kommer till Blåvitt.

  SvaraRadera
 7. "3:a igen! /snabbe sam"

  vad håller du på med?

  SvaraRadera
 8. Elmar är tillbaka i truppen, fast det verkar mest bero på Gurras avstängning. Kalle fortfarande utanför. Ja, vi får väl hoppas att dom fixar det imorgon anars kommer snart fansen kräva tränarnas huvud på ett fat.

  SvaraRadera
 9. I morgon finns inget annat existerande i min skalle än en kampseger!
  Nu måste skåpet ställas ner oavsett startelva, spelsystem eller annan ovidkommande aspekt!

  Strandvallen skall ägas och styras av ett samlat lejonhjärta vars mål är överlevnad och dominans!

  Inga ursäkter om annat finns!

  Aldrig kommer en bortaklack höras mer än måndagen den 3maj 2010!

  Imorgon knyter alla näven som om det vore sista dagen i livet!

  SvaraRadera
 10. Förra året, då jävlar2/5/10 20:09

  Helt helt befogad och bra skrivelse. Gött korven.

  SvaraRadera
 11. VM-uppehåll och rensa skallarna, sedan är vi tillbaka i fjolårsform. Vi har ju samma sportsliga ledning och spelare som i höstas, så hur dåliga kan vi va?

  Kom igen Blåvitt!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker du har fel när du säger:

  "Någon måste stå som syndabock för katastrofinledningen på den här säsongen. Om så inte blir fallet visar IFK Göteborgs sportsliga ledning en inställning gentemot föreningens supportrar och ekonomiska intressenter som är fruktansvärt arrogant."

  Som supporter tycker jag tvärt om; att välja ut någon som syndabock skulle vara arrogant. Jag vill istället ha fokus på att hitta en lösning. Syndabockar, om det finns några, kan utses i efterhand.

  SvaraRadera
 13. Håller med om konstruktiv kritik nu. Det krävs brutalt stöd till spelarna. Tränarna kanske är åt helvete men det är ingen vunnet att byta före vm.

  SvaraRadera
 14. Håller med helt och hållet.
  På den här nivån måste man ha rätt att ställa krav och få kritisera utan att få höra att spelarna känner ännu mer oro då.
  Den näst intill obefintliga dialogen med oss supportrar är inte heller bra.

  SvaraRadera
 15. http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=354082


  Blåvitts inledning sämre än 2002
  Med tanke på IFK Göteborgs kräftgång hittills i årets allsvenska tyckte jag det var på sin plats att jämföra 2010 års första nio matcher med de nio inledande år 2002. Som alla säkert minns var det året som vi var snubblande nära på att ramla ur Allsvenskan, men Jonas Henriksson räddade oss kvar med två mål i kvalet mot Frölunda.

  SvaraRadera
 16. bästa jag läst på baraben. nånsin.

  SvaraRadera
 17. varför i hela fridens namn har de tagit ut tre målvakter i truppen?


  Ett nytt "genidrag" från tränarna?

  SvaraRadera
 18. Ledningen visar bara att dom inte lyssnar på dig. På oss andra som inte vill kicka tränarna, lyssnar de!!!!

  SvaraRadera
 19. 2002 började vi säsongen bättre... men det var under den senare delen av 2002 som spelet inte funkade

  SvaraRadera
 20. I anfallsspelet saknar vi kreativitet, spel på vänsterkanten och spel i mitten.

  Vi behöver en nr 10 som kan hålla i bollen o få till längre anfall. Nr 10 skall även va tung i straffområdet.

  Vi har inte lyckats få till nåt spel på vänsterkanten. Dels för att vänstermittfältaren inte har samma stöd från vänsterbacken.

  Vi har inte haft nån nr 10 sen Wernblom stack. Sätt upp Ragge på denna postitionen! Han har nästan samma egenskaper som Wernblom!

  Eftersom inte vänsterkanten funkar tycker jag Hysen skall spela där. Det kommer göra att motståndarna måste flytta ut mer folk på vänsterkanten och därför få svårt att stänga av högerkanten som de nu gör... Hysen gjorde även mål därifrån när han spelade där förra våren.

  Vi skall spela upp bollar på backen om nu Ragnar spelar där. Men vi behöver nån som kan fördela bollarna. Seb har ju tappat sitt passningsspel i år och Gurra spelar ju bara bakåt eller i bästa fall i sidled.
  In med Bjarna på mitten...

  Det vinnande laget blir (inte för att Stereo nånsin kommer att spela så här):

  ----Söder
  Hysen Ragge Sella
  -Bjarna Gurra
  Adam Hjalle Kalle Lund

  SvaraRadera
 21. En hög fnoskler likvärdiga med de som dem de riktas mot måste säga.

  SvaraRadera
 22. Måste kännas skönt för alla unga blåvitta spelar att få höra lite uppmuntrande ord och känna stöd från fansen genom; Vinn imorgon... annars!!
  Säsongen är kass, men när fansen vänder ryggen står värdigheten på spel.
  Tänk om vi hade fans som istället för att hitta syndabockar och mer, eller mindre hata vissa av våra spelar skulle våga gå mot strömmen och sluta ledan tajtare en någonsin. Förstår frustrationen, men ärligt, är det någon som tror vi hjälper när vi skriver på detta sätt...? Och är det inte vårat jobb att hjälpa i detta utsatta läge?

  SvaraRadera
 23. Många vill att vi skall värva en nr 10. Detta är något jag självklart håller med om då vi saknar en spelande offensiv "tia".
  MEN, faktum kvarstår i att transferfönstret är stängt och vilken realistisk och relativt billig värvning kan vi egentligen värva nu innan sommarn??? Några förslag?

  SvaraRadera
 24. Sjukt dålig text.
  Tränarna har gett oss 1-3-2 i placeringar på tre år. Det bästa sedan Roger Gustavsson. Det är möjligt att denna säsong är körd, men trygghet och framförallt långsiktighet är viktigt. Sparka tränare och hafs in första bästa lediga kandidat hjälper inte. Skall man byta tränare skall man, om inget akut föreligger, göra det mellan säsonger och så tidigt in på Silly Season som möjligt.

  Som någon här nämnde tidigare; Ferguson var på väg att få sparken efter fyra mediokra år. Nu har han tränat över 22 säsonger i ett av världens mest framgångsrika klubblag under den tidsperioden.
  Pep Guardiola blev upplockad till Barcelona från Barcelona B för att tryggheten.

  SvaraRadera
 25. Forts. från föregående:
  Visst finns det saker man tycker är konstiga, vissa laguttagningar och sättet de ställer upp på planen. Men tränarna utvecklas också hela tiden och detta är bara tillfälligt, vi kommer vända detta.

  SvaraRadera
 26. Håller helt klart med.
  Tycker inte att vi kan peka ut någon syndabock dock. Ta matchen mot Malmö, det kändes som om vi hade en spelare som ville vinna matchen (Jakob).
  Det förstör så fruktansvärt mycket att man inte ser någon kämparglöd i laget. Känns som om vi inte vill komma någonstans. Jag vill se radikala förändringar och ett blåvitt som jag kommer ihåg det.

  ****** ***** Blue White army?!

  SvaraRadera
 27. Pat the Cat2/5/10 22:17

  Kan någon förklara för mig varför Kalle Svensson har blivit syndabock för den dåliga starten?

  När Kalle spelade hade vi 1 vinst och två förluster (3 insläppta mål). Det har ju liksom inte blivit bättre sedan dess men ändå är det han som inte får vara med i truppen.

  Är det någon som skulle få skit efter Helsingborgsmatchen så var det väl Hjalmar... men han har antagligen sugit av Stereo ett antal gånger för han får ju vara med hur dålig han än är...

  SvaraRadera
 28. Mycket mycket mycket bra text.

  De spelare som mot förmodan inte klarar av press har inget med elitidrott att göra, och i synnerhet inget i IFK Göteborg att göra. Förstår inte den diskussionen överhuvudtaget.

  Ytterst ansvarig för fiaskot är utan tvekan Håkan Mild.

  SvaraRadera
 29. Gbg Angel2/5/10 22:59

  Jag vågar knappt kommentera risken är att någon avgår!

  Men kan inte rätt personer avgå
  MILD???
  Ansvars dag?

  Jacob Johansson
  och Falsetas`?

  Trött jag bli så jävla tröttsamt

  SvaraRadera
 30. Jag noterar att massa präktiga pellejönsar skriver här, som vanligt. Naturligtvis är det ett jättefiasko hittills, eller har ni superpositiva glömt att föreningen i vintras marknadsförde sig som "Nästa mästarna"...?

  Tränarna har sitt ansvar i att de spelar gubbar på positioner där de inte funkar optimalt.

  Spelarna har sitt ansvar i bristande koncentration och inställning.

  Mild i sitt sätt att värva spelare som inte hans tränande kompisar vill ha på plan(Kalle, Gerba, Dalex, Turunen, Elmar)

  Och snacket om att spelarna får övermäktiga krav på sig av vad som skrivs på en blogg....Mein Gott va patetiskt. För det första görs knappast blogginlägg för spelarnas skull, för det andra har de fått helt otroliga mängder beröm på nätet när de presterat. Jag tror att de själva förstår om samma fans är besvikna efter 2(!!!!) vinster på de 12(!!!) senaste tävlingsmatcherna.

  Krossa Bagarn!

  SvaraRadera
 31. Jomenvisst bör syndabockar utses. Ta gärna någon med avvikande yttre, tex hudfärg. Sedan kan vi låta all frustration gå ut över honom/dem genom lynchning.

  Då kommer genast Blåvitt börja vinna.....eller kanske inte?

  SvaraRadera
 32. Pat the Cat3/5/10 09:45

  Berndt:

  Det handlar väl fan inte huruvida man tycker det har varit ett fiasko eller inte! Det handlar om ren och skär idrottspsykologi där ännu mer press och kritik mot unga spelare inte hjälper ett skit. I ett sådant läge måste man få dem på rätt köl igen och enda sättet att göra det är att försöka pusha och uppmuntra dem.
  Det är fullt okej att dela ut kritik till tränarna och vissa spelare i Blåvitt, men sikta då in er på de äldre som inte har gjort sitt jobb (typ Sella och Hjalmar). De yngre tjänar absolut inget på det!

  SvaraRadera
 33. Så alla som skriver om Blåvitt på allehanda nätsidor skall censurera sig själva för att spelare ev. läser? Det hoppas jag inte.

  Man kan investera tid i unga spelare, det är ett korrekt arbetssätt, men att tränarparet envisas med att spela tex Faltsetas och Jacob i offensiva roller de inte klarar av bara för att hålla fast vid sitt system är inte korrekt.

  Spelarna har fått som helvete mycket beröm de senaste året, de förstår förstås själva om samma fans är missnöjda. Att de då får skit av mer eller mindre obskyra nätskribenter tror jag att de kan ta, särskilt de som vill vidare till större ligor med mer supportertryck.

  Det verkar som att många Änglar vill dalta och gulla med gubbarna, har ni frågat om det är vad de själva vill??? Jag tror och hoppas att de är så in i helvete självkritiska efter 2 vinster på de senaste 12 matcherna.

  Däremot vet jag inte om den insikten kommit till tränarparet.

  SvaraRadera
 34. Ska spelare, tränare och klubbledning verka i en internationell miljö så måste dom väl klara av att få kritik när dom presterar skit. Så är det i alla organisationer och så bör det vara i en prestationsinriktad miljö som fotbollen. Vi talar om unga vuxna män med en lön som motsvarar vad en svensk minister har, har dom inte skalle att prestera ska dom ha betalt som bollkalle.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.