2007/01/18

Tankar kring en träning

TRÄNINGSRAPPORT Jag satte min klocka, jag satte min klocka på 08:40. Jag är en C-uppsatsskrivande student, så jag är inte van att gå upp innan klockan 11:00. Klockjäveln lydde min programmering och tjöt osympatiskt redan vid 08:40. Kvällen innan, då klockan programmerades, kändes det som en alldeles förträfflig idé att piggt hoppa upp 08:40 på morgonen för att ta sig in till Valhalla och bevittna blåvitts träning. Idag kändes det bara dumt, jag var tröttare än en jet-lagpåverkad Shavar Thomas efter en rush på Valhallas plastgräs men jag har ju också en vilja av stål och det kan ni vara glada över då ni får ta del av denna underbara text.

Jag stog länge och funderade över om jag skulle välja mina varma kängor eller mina moderiktiga men tunna gula sneakers. Valet föll på mina sneakers med motiveringen att det är ändå ingen vinter i år. Vad jag inte tänkte på var att jag inte hade varit ute de senaste tre månaderna och stått på samma punkt i en och en halv timme. Kylan var hemsk, jag frös och hatade mig själv under hela träningen.

Träningen ja, tyvärr har jag inte mycket att rapportera om, det var en riktigt trist tillställning. Dock kan jag säga att uppvärmningsövningen där man skulle passa bollen i luften till varandra och där studs på marken var tillåten gjorde mig fruktansvärt orolig. Maken till dålig teknik har jag inte skådat på länge. Bollarna flög överallt och det kändes mer som om man bevittnade ett korpgäng än ett elitsatsande, (nåja), fotbollslag i högsta serien. Vad som däremot var underbart att höra var Stefan Rehns ljuva stämma, har aldrig i mitt liv blivit så glad över att höra en stockholmare prata som jag blev idag. Denna man som blivit hjälte i två rivaliserande städer, respekt!

Shavar Thomas undrar ni. Ja, han är stor. Han är bred, men han gjorde inget väsen av sig. Det gjorde i och för sig inte en jävel på träningen men jag skulle bli förvånad om Bling Dawg blir erbjuden ett kontrakt. Däremot stod han för dagens vackraste mål där han gjorde ett ryck och långt ute på kanten smekte bollen ribba in bakom en oförstående Bengt Andersson. Jaja, han gjorde väl väsen om sig då då men inte sådant väsen som man vill se av en provspelande mittback.

Hjalmar slog som vanligt bort bollar till höger och vänster.
Sella gjorde mål, SELLA GJORDE MÅL!

Vad kan vi mer notera från dagens träning, sa jag att jag frös förresten? Jo vår argentinske vänsterback, och namne till sveriges gitarrvirtuos nummer ett, Jose Shaffer har ett jävla temperament. Under det avslutande spelet gick Mourad in hårt på Shaffer och Shaffer svarade med en högerkrok och lite knuffar. I pausen klappar de om varandra och man tror att gruffet är över. Dock vid varje tillfälle de får i andra halvlek trycker de på varandra rejält, det är fula kapningar bakifrån och hemska stämplingsförsök om vartannat. Hade detta skett under en landslagsträning bevakad av sveriges stolthet, (journalistkåren), så hade vi haft chockrubriker överallt idag. Men nu skedde det på Blåvitts träning och ni får nöja er med att läsa om det här på denna obskyra blogg istället.

Nu skall jag stoppa ner mina fötter i ett hett fotbad.

27 kommentarer:

  1. Rolig läsning

    SvaraRadera
  2. Tack för rapporten. Jag var själv där en stund, men gick för att jag frös så förbannat.

    Sen så var inte träningen den roligaste man varit på heller. Det känns väldigt svårt att veta vilken status laget har egentligen. Dagens träning var väldigt tempofattig och stämningen kändes inte speciellt hög. Kan ha varit det kalla vädret, kanske.

    Det enda som jag tycker är värt att notera är att Jonathan spelade i något som skulle kunna kallas kortbyxor (avklippta långbyxor). Strongt med tanke på kylan.

    Första träningsmatchen blir enormt intressant att beskåda - det är först då man får en hint om hur bra laget är. Det känns lite sisådär just nu....

    SvaraRadera
  3. Ett kort tack för artikeln. Alltid kul att läsa när am själv inte har möjlighet att sig.

    SvaraRadera
  4. Pavlo, en Slagsmålsklubben-chock-rubrik hade suttit fint med... ;)

    Härligt med lite annorlunda funderingar kring detta med supporterskap för övrigt. Najs!

    SvaraRadera
  5. Du borde tagit de varma kängorna, verkar det som, med tanke på den något negativa tonen i din rapportering.

    Inget får en så gnällig som att frysa !

    SvaraRadera
  6. Jo, förresten. Gustav spelade i ställ 16 också. Vad säger Ölme om det? Internbox på gång?

    SvaraRadera
  7. Tack Pavlo!

    Skön läsning med go humor men nog undrar man var vi står egentligen? Nu är det inte långt kvar till träningsmatch i alla fall.....

    SvaraRadera
  8. När man läser det här förstår jag att det där snacket med att inte vara i RL är bra. För då har man chansen att kunna spela ihopp sig är rent skärt skitsnack! Det är min slutsats av det hela.

    Nu gode Håkan, se till och fixa fram ett par riktiga klassvärvningar så vi slipper sådant här trams nästa försäsong.
    Riktiga matcher...det är grejer det!

    SvaraRadera
  9. hittar inte riktigt vart man kan kolla när träningarna är, någon som vet?

    SvaraRadera
  10. tack pavlo, för att du offra dig.

    SvaraRadera
  11. Ranegie då? Hur var Ranegie då? har säkert stavat fel men lovar att jag har lärt mig det om några veckor.. Tog ju år för andra att lära sig stava till ijeh.. men bevegelse kan man stava till (hoppas jag eller inte) och det är skrämmande!

    för övrigt är det första gången på länge jag lyckas få upp detta fönster, min data, eller något annat?


    // Jag vet var kabbas boll landade..

    SvaraRadera
  12. Tiderna för träningarna står på IFK's hemsida.

    Ranegie? Han ser jäkligt lustig ut när han springer, nästan lite feminin. Men han är grymt stark, och en fantastisk target player: han fäller bak bröstkorgen, dämpar bollen mjukt, den ramlar rakt ner på fötterna och så en snabb skarv till en lagkompis. Idag lyckades han dessutom fälla ut sitt lååånga ben och skarva en boll förbi en dykande Bengan, på en markboll som en normal spelare inte skulle ha en chans på.

    Vad det gäller gruffet mellan Shaffer och Mourad måste jag nog stå på Shaffers sida. Så som jag uppfattade situationen har George ett attitydproblem som inte hör hemma i Blåvitt. Men jag läste ju bara kroppsspråket och hörde inte vad som sades...

    SvaraRadera
  13. haha attitydproblem? det hade ju ingenting med attityd att göra, det var ju shaffer som började lipa för att george gick fram stenhårt i duellerna mot honom.

    SvaraRadera
  14. Skillnad mellan stenhårt och stenhårt? George kanske kom stenhårt i ryggen?

    SvaraRadera
  15. Frågan är dock om det är okej att dra till någon i huvudet om man stör sig på personen i fråga. Jag tycker inte det. Det var ju ganska tydligt att Shaffer gnällde mer än Mourad vad det gällde det hårda spelet. Mourad gav och tog. Shaffer tog och slog.

    SvaraRadera
  16. shaffer lipade och george tacklade. jag störde mig helt klart på shaffers gnäll, detta är inte sydamerika, här smäller vi på.

    SvaraRadera
  17. Alltså, jag tycker det är onödigt av George att sparka hål på baksidan av José´s vad. I alla fall på en träning i mitten av januari.

    SvaraRadera
  18. Strålande Pavlo, sköter du övervakningen i rond 2 också? hehe

    Kul läsning, bra gjort!

    SvaraRadera
  19. Sveriges gitarrvirtuos nummer ett heter Yngwie Malmsteen och inte Schaffer.

    SvaraRadera
  20. Sveriges gitarrvirtuos heter naturligtvis Bengt Andersson.

    SvaraRadera
  21. Tack Pavlo, underbar läsning. Mer, mer...

    SvaraRadera
  22. Riktigt kul läsning! Garvade gött flera gånger. Men egentligen skall man väl gråta? En riktigt trist tillställning, maken till dålig teknik har jag inte skådat på länge, bollarna flög överallt, bevittnade ett korpgäng osv.

    Man får ju kalla kårar när man efter allt garv tänkt igenom vad man läst. Hade ju varit roligare om det var en träningsrapport från exempelvis en Malmö träning. Då hade man ju gått med ett brett leende på läpparna en längre tid. Men det är ju tidigt på säsongen. Och det blir väl förhoppningsvis bättre? Men visst är man orolig inför denna säsongen.

    SvaraRadera
  23. Tack Pavlo för läsningen! Artikeln gör mig dock inte mindre orolig inför nästa säsong. Ska Blåvitt bli ett spelande lag nu? Tyvärr hur enögd man än är så är det inte bara Hjalmar som kommer få stora problem då.

    SvaraRadera
  24. Jag trodde Bengan föredrog skinnbanjo framför gitarr.

    SvaraRadera
  25. Det som borde oroa er Shaffer förespråkare är ju helt klart hans attitydproblem, har ingen aning om detta "bråket" men vi såg ju redan i slutet på allsvenskan, inte minst i sista hemmamatchen att han verkar ha rätt stora problem med sitt humör, hur ska han klara en het allsvensk match? Kan bli kostsamt.

    Vad det gäller Mourad så, börjar jag svänga, om han visar så tydliga motivationsproblem och verkar lida av att spela i Blåvitt så är det lika bra vi gör en snabb försäljning, det fungerar inte med omotiverade spelare, även om Mourad är lite av en personlig favorit i truppen.

    SvaraRadera
  26. Mathias:

    Mourad visade inga motivationsproblem på träningen igår, det anser inte jag iallafall.

    SvaraRadera
  27. pavlo:
    okej, syftade inte på denna träningen iofs utan på tidigare "observationer" som man hört om, men ingen är gladare än mig om han har rätt inställning.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.