2007/01/30

En tisdagsmorgon på Valhalla

TRÄNINGSRAPPORT Med kängorna på fötterna och Damien Rice i öronen gav jag mig ut i kylan för att med kollektivtrafikens hjälp ta mig från vackra Hisingen till City och Valhalla plastgräs. Förväntningarna var lägre än senast men valet av varmare fotbeklädnad gjorde ändå att humöret var på topp.

Jag går av på Götaplatsen och söker mig ner mot träningsplanen, tålmodigt väntandes på gröna gubbar medan omvärlden stressande rusar mot rött. Den stora gröna rektangeln avgränsad med vit målarfärg ekar dock skrämmande tom och jag bannar mig själv för att jag förutsätter att träningstiderna på hemsidan är korrekta. Fem, sex minuter sena rullar dock ett gäng bilar in på Valhallas grusparkering och spelarna, glatt pratandes med varandra, lunkar in på plan.

Under uppvärmningsövningen, som går ut på att man passar bollen till en medspelare och sedan söker sig till denne medspelares position för att därefter få en ny passning, passa vidare till nästa spelare och ta dennes position tills man gått igenom en bana och tillslut befinner sig på startpositionen igen och får börja om tills Teddy ropar att det räcker, roade jag mig med att se vilka spelare som fattades. Det var ovanligt lite spelare på planen och de som saknades var: Adam, Jakob, Wallerstedt, Shaffer och Markus Berg. En bit in på passningsövningen ser jag dock att Shaffer har kommit och han värmer på egen hand upp medan övriga truppen fortsätter med passningsövningen som utvecklas med införandet av väggpass. Väggpassen ställde dock till problem och Pontus skäller ut Mourad för att han i sista position i övningen inte väggade tillbaks till Pontus. Mourad flinar dock och berättar för Pontus att man inte skulle väggpassa på den sista positionen, detta verkar dock vara en ren chansning från Mourads sida då spelarna därefter växlar mellan att väggpassa och att skita i det som sista gubbe.

En bit in på uppvärmningen tittar solen fram, det är varmt och skönt och jag funderar över om jag ändå inte kunde ha tagit på mig mina sneakers istället för mina otympliga kängor. Jag skakar dock snabbt bort dessa funderingar och väljer att konstatera att det är bättre att vara för varm än för kall.

Träningen går efter ett tag över till en spelövning där det verkar som om försvarsspelet skall prioriteras. Det anfallande laget kompletteras med Rehn, i hala gympaskor, på högerbacken, Jonas Olsson på vänsterbacken och Teddy Olausson på topp dessutom fick tredjemålvakten, jag tror inte det var Nadj, spela mittback. Det var hög press som gällde och försvarsspelet startade redan med forwards som skulle stressa backlinjen. Det som var mest intressant att konstatera under denna övning, förutom att Rehn ibland briljerade med lysande passningar [skall dock tilläggas att ibland drog han också iväg riktiga idiotbollar], var att Vasquez både i försvarande och anfallande lag fick spela innermittfältare och han var mycket aktiv och sökte boll hela tiden.

Vad det gäller Ragnar Sigurdsson som jag idag såg för första gången kan jag säga att han var tämligen osynlig, han gjorde ett ganska lamt intryck och vågade i mitt tycke inte riktigt ta för sig. När han ville ha boll viftade han lite med armarna eller ropade med låg stämma till bollinnehavaren istället för att starkt markera att han var spelbar. Han var också lite långsam med bollen och ställde ibland till det för sig själv när han blev pressad. Skall dock tillägga att han inte på något vis gjorde bort sig men han imponerade inte vid första anblicken.

Efter spelövningen gick de över till rent spel på en smal plan där längden var från straffområdsgräns till straffområdsgräns. Under spelet fick jag se prov på lite av vad jag förväntar mig av Ranégie nämligen en lysande bollmottagare och targetplayer. Slog man upp bollen på honom så kunde man räkna med att han sög in den och fördelade bollen vidare. Jag fick också se, vad jag tror är, ett typiskt Ranégiemål då han får ett inlägg mot sig och sluggar sig fram mot bollen och trycker in både sig själv och bollen in i målet med hjälp av bröstet. Dock var det det enda målet jag fick se från honom men mina förhoppningar på Ranégie är fortsatt stora.

Vår argentinska vänsterback visade prov på ett stundtals uselt passningsspel då han slog bort bollar till höger och vänster samt spelade bollen på spelare som befann sig i riktigt trängda lägen. Detta passningsspel varierade han dock med att komma på synnerligen fina överlappningar med Karisik anfall efter anfall och han fick kröna en av dessa överlappningar med ett stenhårt pressat skott stolpe in i bortre hörnet.

Vad som var glädjande att se idag var att Selakovic var riktigt aktiv och fick stänka in ett par bollar. Även Jonatan Berg imponerade på mig med ett vårdat spel på högerkanten där han ofta var spelbar och visade prov på fina offensiva kvaliteter och även han drog till med ett rejält skott i bortre hörnet. Idag måste jag säga att Berg överglänste allsvenskans bästa högermittfältare, vilket kanske kan förklaras med Alexanderssons sjukdom som han drog på sig nere i Sydamerika men det var ändå roligt att se att vi har ett riktigt fint alternativ på högerkanten.

Träningen avslutades med att spelarna fick springa skiten ur sig och att jag vandrade iväg från Valhalla med kommande SM-guld i tankarna. Snart är det match, SNART ÄR DET MATCH!

24 kommentarer:

  1. Grymt med en träningsrapport så här mitt i veckan!

    Tack Pavlo, du är bäst!

    SvaraRadera
  2. Brå träningsrapport!

    Damien Rice är ett värdigt musikval innan man ska titta på fussball!

    / Kempe

    SvaraRadera
  3. Börjar man se Vasquez som innermittfältare? Vore kul om han fick chansen där. Karisik verkar vara duktig på vänsterkanten, tillsammans med Schaffer. Vänsterkanten blir nog riktigt intressant denna säsong tror jag.

    SvaraRadera
  4. Mumma! Gött att läsa.

    Vi syns på Ruddalen på lördag!

    SvaraRadera
  5. Gillar träningsrapporter. Tackar!

    SvaraRadera
  6. Hur ligger det till med andra spelare där deras position inför säsongen är osäker?

    Vart spelar gustav på träningarna?
    Är alex ytter på träningarna?
    vilken position har ölme?
    lirar någon av anfallarna på mittfältet?

    SvaraRadera
  7. Positivt med Vasquez i mitten.
    Bra att Wernbloom skäller och visar stake. Bra att någon håller Mourad på mattan. Negativt med ännu en "lam" mittförsvarare. Shaffer verkar inte direkt solklar men Karisik kanske kan blomma ut.
    Tack för rapporten!

    SvaraRadera
  8. Bra jobbat, mycket intressant.

    SvaraRadera
  9. Rangar var nyss skadad, kan vara därför han tar det lungt än så länge.

    SvaraRadera
  10. Kan inte nån fixa en kortversion med väsentligheterna också? ;-)

    SvaraRadera
  11. väl skrivet!
    kul med en träningsrapport, fler rapporter uppskattas!

    SvaraRadera
  12. starkt att sätta sig och huttra et par timmar för att gen en bra rapport..för övrigt någon som har tänkt på hur lika mourad och pappan i dolmio reklamen är?

    SvaraRadera
  13. Jobbar inte folk? Jaja skön att höra lite rapportering. Ska blå skönt att åka till borås nästa vecka. Blir inget rudalen i helgen, ska sitta på sansiro och kika på lite fotboll under söndagen istället.

    SvaraRadera
  14. Bra rapport, tackar.

    SvaraRadera
  15. Kosntigt att Pavlo säger precis tvärtemot vad alla andra sagt om ragnar? :P

    Stark,snabb,beslutsam

    SvaraRadera
  16. Gött o se Pavlo! Bra att du kompenserar med träningsrapporter för helgens debacel... ;)

    SvaraRadera
  17. Keep up the good work Pavlo. Btw, Damien Rice är grymt bra

    SvaraRadera
  18. Anonym30/1/07 19:24:

    Man kan ju fortfarande vara snabb rent löpmässigt men ändå vara långsam med bollen, dvs att han tog för lång tid på sig att bestämma vad han skulle göra med bollen och på så vis försatte sig i svåra situationer.

    SvaraRadera
  19. Jag var även och kollade på träningen imorse. Kan därmed försöka svara på daffy's frågor vad jag uppfattade uner träningen.


    "Vart spelar gustav på träningarna?
    Är alex ytter på träningarna?
    vilken position har ölme?
    lirar någon av anfallarna på mittfältet?"

    Gustav spelade mittback för det mesta vad jag kommer ihåg.

    Alex spelade på högerkanten under alla övningarna, såg dock väldigt hängig ut och jag hörde inte ett ord från han på hela träningen, lite underligt då han är vår lagkapten.

    Ölme spelade även han mittback alla övningarna.

    Som sagt var både mackan och Walle borta under dagens träningspass på valhalla satt rätt naturligt spelade Mourad, Sella och Mattias på sina forwardpositioner. var även lite imponerad av Bastian som även han spelade topp, liten kille med bra teknik och hyfsad bollbehandling. Framtidsman?


    //Xezzo

    SvaraRadera
  20. FAN VAD GÖTT MED TRÄNINGSMATCH PÅ LÖRDAG!!!! (abstinens abstinens)

    SvaraRadera
  21. "Vad det gäller Ragnar Sigurdsson som jag idag såg för första gången kan jag säga att han var tämligen osynlig"
    Pavlo måsta ha superkrafter då han kan spana in Ragnar trots att han var osynlig ;-)

    SvaraRadera
  22. Precis såna här rapporter från den blåvita vardagen som gör att man går in på baraben.com

    Speciellt bra för oss som inte har tid och/eller möjlighet att göra egna besök på kamratgården.

    Mer sådant tack - så fortsätter åtminstone jag att läsa denna hemsida.

    SvaraRadera
  23. Mycket bra att få en träningsrapport. Det uppskattas verkligligen från min sida.

    Och det var ju en hel del positiv läsning också. Bara en sån sak att man övar på väggpass. Det måste ju vara ett helt nytt moment för spelarna? Rörlighet och snabba pass nu snackar vi. Är det så att vi kanske får ett varierat anfallsspel i år?

    SvaraRadera
  24. "Snart är det match, SNART ÄR DET MATCH!"

    ...och då grusas alla förhoppningar... ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.