2007/01/21

Cliff kommenterar: Beckhams värdelösa pop-prinsessa

Från och med idag kommer Dennis "Cliff" Jonsson att blogga om stora som små aktualiteter i nordisk som internationell fotboll här på Baraben.com. Dennis som gjorde över 100 matcher på fem säsonger i Blåvitts A-trupp spelar sedan i December för norska Raufoss och har lovat att fira det kommande SM-guldet med oss andra supportrar på Götaplatsen i höst. Idag kommenterar "Cliff" ett antal aktuella fotbollsämnen från sitt eget perspektiv som spelare...

Försäsongsträning
Tycker väl att det é helt ok med försäsongsträningen. Man får bygga upp sig på nytt igen efter semestern. Det är lite tungt i början bara, man får lätt skavanker i ljumskar och så men efter en två veckor så é man igång igen. Om man ska jämföra vårt upplägg här i Norge med Blåvitts så skiljer det väl egentligen inte så mycket. Man genomgår i stort sätt samma procedur här som där faktiskt. Mycket löpning blir det ju men det är man van vid det sedan Arne Erlandsens träning så det é inga problem egentligen.

De nordiska säsongerna med 5-6 månader utan tävlingsmatcher
Klart det é segt men här i Norge är det väldigt mycket träningsmatcher så det håller en igång. Speciellt just nu för på onsdag ska vi möta Arnes Ham-Kam och då kommer det bli derby med mycket folk så jag kommer vara extra peppad kan jag lova, hehe. Men i stora hela är det lite tröttsamt med uppehåll utan träningsmatcher men man har ju gott av det sen när säsongen börjar. Det brukar trots allt gå väldigt fort, vips så är det April redan...

Landslagets fiasko i Sydamerika
Har inte följt med i det så mycket faktiskt, jag har bara hört att dom förlorat båda matcherna, så jag bryr mig inte och lägger inte så stor energi på det. Kul dock att Pontus fått göra debut, jäkligt kul för han, Grattis Pontus!

Henke Larsson i Manchester United
Jag kom ju hit till Norge samma dag som han skulle debutera mot Aston Villa. Jag och Edier Frejd åkte hem till en i laget och kollade på matchen å man kan ju inget annat än att lyfta på hatten för den mannen. Han é fantastisk måste jag säga och när han var en va de bästa på plan så då é det ju extra kul att man mött honom, det känns lite stort faktiskt...

Beckham till USA
Ja vad säger man, han ju lite pinsam när han säger att inte gör det för pengarna. Men men, han kanske gör det för sin egna värdelösa pop-prinsessa Posh Spice? Hon lär väl smälta in där bra därborta. Ja jag lägger väl inte så stor energi på Beckham heller men det är väl kul att han "inte gör det för pengarna" i alla fall, haha.

Norsk fotboll kontra svensk fotboll
Svårt att säga men man har ju mött mycket norsk motstånd när vi hade Arne i Blåvitt och då märker man ju att i norsk fotboll så löper man mycket mer och är tuffare i närkamper och så vidare, spelar lite mer fulare här. Svensk fotboll är ju lite mer kompakt, man försöker att hålla lagdelarna intakta, det är lite mer friare här om man kan säga så.

Att välja Norsk kyla över Grekisk värme
Det va ett ganska lätt val, jag kände inte att jag va mogen för att ta det steget än. Ok, hade det varit Panathinaikos som hörde av sig så hade jag nog nappat direkt men nu trivdes jag så jäkla bra när jag va här i Norge första gången, killarna i laget, ledarna och alla runt omkring är fantastiska. Sedan att det finns en del svenska spelare som har lyckats här i Raufoss och tagit ett större steg efter gör väl att man känner att jag vill utvecklas mer för jag har stått still nu ett tag i min utveckling så detta e nog det bästa för mig. Det känns kanon än så länge. Ångrar mig inte för en sekund.

Allsvenskan 2007, favoriter och bottenfight?
Ja det kommer bli spännande, det är svårt att säga i förväg, för då har man ju alltid fel när det väl é slut, men jag hoppas Blåvitt kan överraska med mycket ungt blod och några gamla rävar. Det kan bli en bra kombination, vi kan överraska faktiskt men vi behöver nog en rutinerad kille till tycker jag. En mittback till enligt mig men det e ju bara jag, hehe. Sen tror jag nog faktiskt att Elfsborg kommer vara däruppe i toppen igen. Blir nog Brommapojkarna och Gais som åker ut tror jag, Gais har tappat många viktiga spelare men vi får la se. Ett spännande år lär det i alla fall bli!

Nej. nu ska jag fortsätta min lediga Söndag här i Raufoss med lite Premier Leauge- fotboll och en kaffe. Ha det gott så länge alla Änglar!

Mvh

Dennis "Ciff Barnes" Jonsson

16 kommentarer:

  1. Gött att höra från dig Cliff, och ytterligare ett steg för bloggen att bredda våra dimensioner.

    Det skulle dock vara mer intressant om du kommenterade gamla Blåvitt-spelare och deras "hemligheter"...

    SvaraRadera
  2. Dönajs Cliffen, hehe har länge väntat på att du ska göra premiär här på Baraben!

    SvaraRadera
  3. Roligt initativ!

    Blir spännandeo följa dig på bloggen Dennis o lycka till i Norge.

    ingo.s

    SvaraRadera
  4. Lycka till i norge och kom gärna hem till Blåvitt nån gång :D

    SvaraRadera
  5. larsa vad fan e felet med ingressen????

    SvaraRadera
  6. När en kille, som inte fick nytt kontrakt av klubben, ändå börjar skriva för en supporterblogg, då vet man att han är en favorit hos supportrarna, varesig han lyckas sportsligt i klubben eller ej.

    We löööve Cliff.

    SvaraRadera
  7. Hmm, ang Beckingham Palace: Uppenbarligen retar det dig en del att han har den fru han har eftersom du bemödar dig att både kommentera det och nedvärdera. Men, den man älskar agar man. Du är tokkär! Tycker synd om dig och din olyckliga kärlek till Posh. Men lycka till för tusan.

    SvaraRadera
  8. il professore/ Jo det är ju verkligen något att avundas, en crackhora till fru som väger 35 kilo. wow.

    SvaraRadera
  9. Härligt inslag på baraben, kommer bli intressant att höra vad Cliff har att säga framöver.

    SvaraRadera
  10. Kul som helvete Dennis "Cliff" att du plitar ner några rader, lycka till i Raufoss!

    Min röst till årets Ärkeängel har du fått och jag hoppas så bare den att ALLA lägger sin röst på dig!

    Kör på Dennis!

    SvaraRadera
  11. tidigare anonymous. Du verkar vara en mogen kille. Köp dig ett liv din mupp. nog om dig.

    Gött å höra cliff ser fram emot fler rapporter från dig. Lycka till i Raufoss nu.

    SvaraRadera
  12. Lycka till, Dennis!!!

    Haha, aj då, Taco: http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,981011,00.html

    SvaraRadera
  13. Waa.. Vet inte hur man klistrar in en adress. Sorrrrry...

    SvaraRadera
  14. bara en notis.
    Det är bara ett lag som åker ur i år! M.a.o. Gajs.

    SvaraRadera
  15. Vi älskar Dennis! Kul att höra från dig, hoppas som någon nämnde att duy kan komma med lite skvaller elelr kommentarer runt gamla/nuvarande blåvittspelare/ledare. Lycka till Dennis!

    //Andreas

    SvaraRadera
  16. Lycka till och försök glömma Posh. ;) Tänk istället på Marino Rahmberg, han pytsade väl en 180 baljor på 50 matcher innan han avslutade sin karriär i blåvitt.

    cobbs? fattar inte vad du menar, det var väl inte du som var olyckligt kär? eller? isåfall beklagar jag dig med. stackare!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.