2010/08/23

Djurågdens IF - IFK Göteborg, 1-0

ANALYS. Det där var ta mig fan det sämsta försvarsspel jag någonsin har skådat. Man ska ju inte hänga ut enskilda spelare, men:

Adam Johansson, Ragnar Sigurdsson, Erik Dahlin och Hjalmar Jonsson...

...vad sysslar ni med på 1-0?
Vad fan tänker ni på? Tänker ni alls? Sorgligt!

Fortsättning följer, under måndagen.

49 kommentarer:

 1. sämsta matchen på många år. Synd när det såg ut som att det skulle vända för oss med 3 bra spelade matcher bakom oss.

  SvaraRadera
 2. 2-0 målet var väl ändå värre?
  Hur många tavlor får våra två superlöften i målet lov att göra innan Håkan häver sig ur hängmattan och agerar?

  SvaraRadera
 3. Jakob var väl också inblandad vid ett noll i högsta grad!

  SvaraRadera
 4. ingen kämpar glöd alls idag.. den ände jag tyckte gjorde något var sigrudsson..

  SvaraRadera
 5. Vi har alla vetat om att Dahlin aldrig varit ett superlöfte. Mackan är däremot en talang som behöver få rutin och skolas ihop med en rutinerad målvakt. Antingen som under Kim eller som fortsatt förstamålvakt men med en rutinerad sparringpartner. Eller kanske en utlåning till ett superettanlag för Mackan?

  Har inte sett David Asmar spela så vet inte vilken nivå han håller, men Dahlin är inte tillräckligt bra för att utmana Sandberg. Underifrån kommer Strömberg som imponerar men det dröjer än ett par år innan han är redo..

  SvaraRadera
 6. J.J "skuggsprang" som vanligt vid 1-0 målet, och hela matchen för den delen oxå. Avgå Olsson !!

  SvaraRadera
 7. JJ:s agerande vid 2-0 målet är bland det värsta jag sett i brist på vilja och inställning!

  SvaraRadera
 8. JJ:s insats vid 1-0 är ju det som gör att målet blir till i slutfasen,vad fan gör han där mer än stör backlinjen?
  Det är en spelare som inte hör hemma i vårt lag helt enkelt,det är den sämste spelaren som varit "given" sedan Roger envisades med en viss Tomas Andersson (sedermera Hvenfeldt) på 90-talet...

  2-0 målet är uselt försvarsspel över lag, men det får Dahlin ta på sig helt och hållet,vad fan gör människan?

  Och bytena? Ja jisses, när Sana kom in var jag övertygad om trebackslinje men icke då,det gäller ju att säkra bakåt vid 0-1 i röva!

  Dessutom saknar vi BÅDA mittbackarna mot Solna nästa match,kul...

  SvaraRadera
 9. Kanske dax att rensa fisk istället för att spela fotboll nu? Göra någonting som vi faktiskt kan..

  SvaraRadera
 10. ÖNSKELISTA

  1) Nytt kontrakt

  2) Ny tränare

  3) Ny målvakt

  ---

  SvaraRadera
 11. 4. Lite jävla inställning av spelarna.

  SvaraRadera
 12. Att du inte nämner Jakob är väldigt konstigt! Han som bara står och kollar.

  SvaraRadera
 13. Lasta inte Dahlin för första målet, men vad fan gjorde han på det andra? Bollen gick ju 20 meter upp i luften på det andra skottförsöket och då borde han väl för helvete hunnit dit och boxa iväg bollskiten! Mild, handla in en målvakt snabbt som fan, för de här unga Erik och Marcus håller inte ännu.

  SvaraRadera
 14. Snart lämnar jag in! Jonas Olsson har lika mycket glöd och positiv energi som en GET, JJ är den som bär det största ansvaret vid 1-0 då han junior knuffar motståndaren och samtidigt springer ivägen för backarna. Vid 2-0 gör han samma misstag efter att först bara stått och tittat. Fatta någongång!! han platsar inte. Henke Larsson borde uppvaktas till nästa säsong om inte JO själv inser vad som är bäst.

  SvaraRadera
 15. Nog för att jag tyckte att JJ var blek men det där målet får våra mittbackar ta på sig. Han står på fel sida om spelaren när det snabba inkastet kommer och gör egentligen rätt som stör spelaren och förväntar sig att Ragge som kommer rättvänd och från "rätt sida" ska ta hand om bollen. Men i övrigt var han väldigt blek till skillnad från de senaste matcherna då jag tyckt att han varit riktigt bra.
  Det andra målet är en serie kommunikationsmissar. På Div6 nivå.
  I övrigt var Gustav hyfsad när han kom in, han var ensam agresivare än hela laget var under hela matchen.

  SvaraRadera
 16. Det var det sämsta jag sett blåvitt prestera på åratal.
  Men jag är jäkligt trött på gnället på jj. Igår var tex Sebastian genomröten, helt jävla usel dessutom med ett riktigt negativt kroppsspråk. Lund blir rundad varje gång.
  Samma jävla enformiga långbollar från Hjalmar rätt upp till ingen, efter som DIF vet att bollarna kommer. Inte direkt jätteaktivt försvarspel vid 2-0 heller, Gurra kan gå in och nicka bort den. Istället står han med flera och skäller ut en passiv Dahlin istället. Agera själva först innan ni gnäller på andra.

  Fy fan vad dåligt. Sana gjorde mer på sina första 30sekunder än vad hela jäkla laget presterat fram till dess.

  Måste vara riktigt jävla tråkigt att vara spelare i blåvitt.
  Matchgenomgång: "Om ni får tag i bollen på tjonga den snabbt långt upp så kanske tobbe får tag i den."

  SvaraRadera
 17. Det är först och främst Ragnar som får ta på sig första målet. Det är han som är på "rätt" sida situationen. Istället för att agera, så går han bara åt sidan. Vad har hänt med vår kära islänning?

  Riktigt tråkigt i övrigt att se ett så viljelöst Blåvitt. Börja visa lite hjärta nu!

  SvaraRadera
 18. IFK-tränaren: "Viker ner oss fullständigt". Detta går att läsa i kvällspressen. No shit sherlock! Vi har vikt ner oss i stora delar av säsongen, tabellen ljuger inte. Sen mot Skansen igår var insatsen ytterst pinsam.

  Så vad blir det av detta då?
  JO kommer samtala med sin trupp och mot AIK kommer vi se än mer defensiv trupp för att vi verkligen skall ta det säkra före det osäkra. Så om vi har sett luftwaffe bollar tidigare kan vi räkna med att mitfälteltet och anfallet inte får en boll längs marken.

  Håkan Mild kommer i sedvanlig manér lunka runt i en intervju på Svenska Fans och säga att klubbens målsättning är topp 4 och att vi är med i racet. Han avslutar som alltid snyggt att när IFK förlorar har många synunkter då IFK är en storklubb.

  En ny måndag och en ny arbetsvecka för gänget Blåvitt. Det blir 0-0 mot AIK i årets tråkigaste match som JO kommer tycka är ett fall framåt jmf med insatsen mot DIF.

  Vad skall man göra?
  Spela offensivt, rulla runt med bollen och ha följande startelva

  Mackan
  Adam, Gurra, Björlund, Lund
  Stiller
  Selakovic, Bjarnasson, Bärkroth
  Söder
  Hysén

  Våga chansa offensivt. Det är receptet för framgång. I synnerhet mot ett målsnålt lag som AIK.

  SvaraRadera
 19. Fantastisk ironi att Jonas och Stefan är bedrövade över att man blev Stereotypa i spelet. Trodde att det var det som var meningen...

  SvaraRadera
 20. Nu är det dax för Kalle att kliva in då kanske...

  SvaraRadera
 21. Jag tycker det låter som en massa gaisare hittat hit. Vilket jävla gnäll. Bit ihop och kör på för tusan. Bedrövligt spel, javisst, men nu får vi väl alla hjälpas åt så vi kanske, kanske, kanske (och ett antal hoppas), skärper till oss i slutet.

  Alternativet? Ja, vi kan ju sparka och bänka alla, så blir det fantastiskt trevligt näsat säsong i Superettan. (får lägga till ett "NOT", så ni som inte fattar ironi hänger med)

  Mitt tips till alla som håller på att gå under av frustration och ångest är att inte titta på fler matcher i år.

  Gnäll!!

  SvaraRadera
 22. NI har ju för fan glömd JJ

  SvaraRadera
 23. Till Anonym 10.26

  Ja och alla kommer leva lyckligt i alla sina dar.

  Detta är ett forum och spelas det skit får vi gnälla. Skall vi ha en förbannad looser mentalitet och inte tycka till om något som är dåligt. Jag köper att man inte skall gå på linjen med personliga angrepp men när spelet är som det faktiskt har varit i stora delar av säsongen kan man inte sitta och gulla med omgivningen och ständigt ha mentaliteten "Nästa match då jävlar". Jag av många betalar rätt mycket för att se Blåvitt och får man inte valuta för slantarna skall man tycka till.

  Sen vill jag gärna se lite mer konstruktiv kritik än att man bara skriver avgå JO. Vem skall ersätta som exempel tycker man då?

  För övrigt, Gaisare gnäller inte, dem kämpar för överlevnad bara. Dem är en utgående vara.

  SvaraRadera
 24. Jag är också trött på J.J i startelvan. Han är helt enkelt inte bra nog. Många retar sig på att han ser så loj ut när han joggar runt på plan och han visar sig ALDRIG när vi har bollen.
  Varför kan inte Elmar få spela centralt hela tiden?

  Sandberg

  Adam Ragnar Hjalle Lund

  Elmar Gurra

  Sella Stiller Seb

  Hysen

  SvaraRadera
 25. Så jävla trött på folk som klagar på att folk klagar. Vad är man för slags människa om man inte reagerar om sitt älskade lag spelar uruselt. Skall vi som lägger ner massor av tid och pengar sitta och bara nicka lite smått.. oj det var inte så bra.. Jaja.. det blir säkert bättre. Jag tar nog och lägger ner lite mer pengar på dom här korpen spelarna. Så ni som är nöjda med detta spelet kan väl gå och heja på Gais. För en gaisare hade detta varit okej. Jag nöjer mig inte med mittenträsket, därför gnäller jag och riktar kritik mot ledning och spelare. För jag brinner för Änglarna.

  SvaraRadera
 26. Vad ska Dahlin göra bättre? De andra tre däremot är ju ute och sysslar.

  Andra målet är det dock Dahlin som först tar ett steg ut och lurar våra backar och sen inte kommer ut.

  SvaraRadera
 27. Jesper Blomqvists mustasch2010-08-23 10:55

  JJ är bara 20 år! Inte hans fel att han får flest chanser av alla i truppen att misslyckas.
  Han ska få hoppa in och på den vägen lära sig. Sämst positionsspel i laget har JJ och ändå får han fortsätta spela innermitt.

  JJ kan säkert bli en bra allsvensk spelare i framtiden, men han är långsammare än TO och då krävs grymt bra positionsspel och det har han inte än.

  SvaraRadera
 28. Mot gnaget:
  Sandberg
  Adam- Azulay - Kalle - lund
  sella-gustav-elmar-sana
  seb

  Hysén

  På bänken
  JJ
  Stiller
  Bärkroth/söder (om pöjkarna e friska)
  TO
  Lawal

  SvaraRadera
 29. 2-0 va ju ännu värre.....

  SvaraRadera
 30. Förutom allt gnäll på JJ, som är en 20-åring med hyfsad potential, så blir jag förvånad över att INGEN tar upp det faktum att vårat innermittfält innehåller HANNES STILLER. På INNERMITTFÄLTET. WTF.

  SvaraRadera
 31. Göteborg19042010-08-23 12:39

  Som alla andra skriver här så är det en stor jävla skandal att se hur lätt spelarna tar på uppgiften. Ger man inte hundra så ska de faan inte ha någon proffslön heller. Amatörserierna har bättre inställning än grabbarna just nu. Ett annat stort problem som jag ser det är att hela kamratgården är fyllt av goa gubbar och gamla fotbollsspelar. Säkert jättetrevliga, men jag tror att de är ohyggligt duktiga på att skydda varandras arlsen också. Det är dags att visa lite engagemang och hjärta för klubben nu. Görs inte det så är det inte mer än rätt att de får hjälp att förflytta sig. Tålamodet tryter. Dags att göra själ för lönen. Vi är för faan Blåvitt!!! Bäst i Sverige!!!

  SvaraRadera
 32. VAR ÄR SÖÖÖDEER!?

  SvaraRadera
 33. Pat the Cat2010-08-23 12:42

  Återigen gnäll på JJ... han var ju långt ifrån sämst i ett blåvitt som var katastrofalt. Man kan inte bara gnälla på samma person hela tiden utan att ens reflektera hur dåliga ens favoritspelare är. Ta Ragge t e x, vad fan har hänt? Dels är 1-0-målet hans så att det visslar om det. Jakob gör rätt som täcker spelare och låter Ragge (som är "rättvänd") ta hand om bollen. Inte ens det lyckas han med. Sedan drar han på sig ett rött kort när han vet att Hajlle kommer vara avstängd i nästa match. Det är absolut inte första gången i år som Ragge är direkt dålig. Tobbe var också genomröten och sprang runt och gnällde, men istället för att kritisera de etablerade, äldre spelarna så håller ni käften för att dom är "goa gubbar" som är omtyckta i klacken. Sunkigt att ge sig på en av våra största talanger som vi förhoppningsvis kan ha mycket nytta av framöver.

  SvaraRadera
 34. Hannes Stiller är ett jävla skämt.

  Och ni som hoppas på att Jakob Johansson ska blomma ut en dag, vad är det ni hoppas på egentligen? Att killen på gamla dar kraftigt utvecklar sin spänst och acceleration (då krävs ju att han tappar fem kilo vilket inte kommer att gynna honom i närkampsspelet om det nu ska vara hans starka sida), samt hittar ett psyke som inte är bland de sämsta i allsvenskan?

  Sälj allihop. Hämta in Erlandsen eller någon rutinerad gammal jävel.

  SvaraRadera
 35. Får bara instämma i förgående talare. Äntligen kommer Blåvitt till Stockholm och man får chans att se dem på plats, men så spelar de så totalt värdelöst! Finner inga ord, det kändes bara helt hopplöst och håglöst! Var fanns viljan, intensiteten och bollbehandlingen är ju under all kritik! Sista tiden hade ju trots allt antytt något annat men icke...

  SvaraRadera
 36. Häng inte våra målvakter för satan. Det är ju inte där det finns problem. Problemet är den lojhet som råder. Hur någon kan gå ut mot Djurgården på Råsunda och INTE ge allt - det är ta mig fan skamligt! Usla insatser ute på plan stärker väl ändå inte två unga målvakter, eller ? Vilken hjälp fick Erik igår ? Vid första var JJ, Ragge o Hjalmar statister. Vid andra var det åtminstone JJ och Gurra som stod som fån och tittade. Fy fan.

  SvaraRadera
 37. Tror fan att man rasar mot JJ. Hur någon med alla sinnen i behåll, kan försvara denne erbarmligt usle bollspelare är en gåta ! Vad kan han ? Rör sig som en havande kossa. När sköt han ett skott på mål senast ? När gjorde han ett hemjobb och återtog boll senast ? Sämste A-lagsspelare jag sett sedan jag började se Blåvitt i början av !960-talet !

  SvaraRadera
 38. Man såg en tydlig förändring när Elmar gick in centralt i mittfältet, vi fick igång lite passningspel och pressade ner the difs rätt bra.... Men bara för en stund, hade vi inte bollinehavet efter första också?

  SvaraRadera
 39. Jag lägger ner.. Finns för fan ingen glöd i det här laget!

  SvaraRadera
 40. 23/8/10 12:42
  Det är samma gnäll på spelarna för de gör bort sig gång efter gång efter gång. Och våran kära JO fattar inte det och fortsätter trycka in det i skallen och man blir ännu mer frustrerad. Visst att ragge gjorde misstag idag men det är inte lika fel då han ofta hjälper oss men som JJ han gör inte ofta mycket rätt och han gör även massa fel därför hängs han ut , inte så konstigt faktist..

  SvaraRadera
 41. Till er som tycker det är rätt att ge Sandberg/Dahlin chansen: Om blåvitt missar guldet nästa år också pga att Sandberg bjuder motståndarna på en 5-10 poäng under säsongen, ställer ni er upp som en man och säger: Det var det värt, om ett par år är han kanonbra!?
  Sandberg ställde sig inte för första gången i ett mål på match vid hans allsvenska debut. Han har säkert stått i mål i 10 år, spelat hundratals matcher och agerat i tusentals matchsituationer. Att han då gör sådana flagranta felbeslut och felbedömningar match efter match är ju en gåta. Låt honom göra dom misstagen och växa in i kostymen i en mindre klubb, där han får mycket att göra på matcherna och han har råd att göra misstag. Jag vill hellre ha en målvakt i blåvitt som är bra redan nu, istället för en som kanske kan bli det någon gång.
  "En fd målvakt"

  SvaraRadera
 42. Är ju nästan komiskt att folk skyller förlusten på JJ.

  Första målet ska Sigurd rensa bollen. 2 målet ska Dahlin ta bollen. I övrigt så finn där 10 andra utespelare som ska spela runt bollen och skjuta in den i mål. Man kan inte kräva att JJ ska vinna matchen på egen hand, utan hjälp från de andra. Eftersom man inte kan kräva detta, så kan man inte heller skylla förlusten på en enda spelare, som dessutom ej på egen hand bär skuld till något av de insläppta målen.

  //Danieo

  SvaraRadera
 43. Alla ni som försvarar JJ kan faktiskt dra åt helvete!

  Vi kan inte vara någon jävla klubb där spelare ska få flera år på sig att harva runt för att kanske, kanske, kanske(!!!) bli en högst medelmåttig allsvensk spelare efter 10 genomkassa år på planen.

  För fan!

  SvaraRadera
 44. Bra att ni tagit ert förnuft till fånga angående Jakob. Kan vi få ett konsensus kring Elmars egenskaper? Visst är han en snavande, svärande spelevink vars enda uppgift förefaller vara att stå på stället, suga till sig två backar, få stiltje i spelet och slå en poänglös boll bakåt till Erik Lunds sällsynt träiga vänsterben?

  SvaraRadera
 45. Det är ju tur att mild har köpt enbart karaktärsspelare. Det såg man ju tydligt igår att det hjälper mycket.

  SvaraRadera
 46. Så Elmar är vänsterytter.. eller.. Alla inlägg elmar slog blev farliga. När elmar spelar i mitten så har han fler alternativ än på kanten och kan därav släppa bollen på ett snabbt och bra sätt. Från kanten måste han vänta in långsamma mitt mitt spelare därav måste han ta det lugnt för att sen försöka dra kanten och slå ett inlägg.. men visst vi kan väl ha JJ på alla positioner. I häcken matchen var Elmar så överlägset bäst så det var löjligt varför jo för då var av någon anledning mitt mitt snabbt upp i straff området och han kunde slå inlägget snabbare och vilka inlägg. Helt perfekta. Vi måste ha någon kreativ kraft i laget.

  SvaraRadera
 47. Bra att släppa Risp när det är så jävla dåligt!!

  SvaraRadera
 48. Jag är ledsen Tobbe men jag bryr mig alldeles för mycket om Blåvitt för att inte agera nu! AVGÅ Jonas Olsson!

  SvaraRadera
 49. De borde skämmas ögonen ur sig.

  Folk lägger tid, kraft och pengar och så går inte alla i laget in för det.

  Under all jävla kritik, de borde fatta att de spelar i IFK Göteborg och inte bli bekväma efter ett par år/månader i laget och springa runt och chilla på planen.
  100% insats ska gälla under varje match men den inställningen kan omöjligt blåvitt ha.

  Vad gör försvaret under målen, ärligt talat?!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.