onsdag 11 augusti 2010

Karl Svensson talar ut om de svåra åren

SMÅTT & GôTT. Mittbacken Karl Svensson talar nu ut om sin tuffa tid sedan återkomsten till Blåvitt, ja egentligen om sin tuffa tid sedan han blev proffs 2006. Offside har intervjun i sitt kommande nummer, GT har en förhands i dagens tidning. Där talar han äntligen ut om hur han verkligen låg mil efter de övriga i laget när han återvände till Blåvitt och hur det tuffaste har varit att behålla skärpan mentalt.
– När jag mådde som sämst räckte det med att jag såg tränarna stå och prata för att jag skulle misstänka att de pratade om mig, säger Karl Svensson i intervjun.

– Helt ärligt tror jag inte att jag förstod hur mycket jag hade tappat.
– Under mina år som skadad och bänkad tränade vi sällan högintensivt. Det var mest lull-lull på träningarna för att förbereda sig inför matcherna. Jag märkte ganska snabbt när jag kom hem att jag låg efter alla andra, säger han till Offside.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

En norsk miljardär vid namn Idar Vollvik vill köpa Allsvenskan. Och döpa om den till Ludoligan. Oh my god. Snälla SEF, SvFF och alla inblandade föreningar och klubbar. Vägra dessa idiotförslag. Behåll ligan sponsrad av företag som inte vill byta namn på hela jävla serien och devalvera dess status. Allsvenskan är Allsvenskan, ingen jävla Ludomuppliga. Åk och köp Legoland i stället. Men räkna kallt med att de pengakåta "direktörerna" hos SEF redan sitter och kalkylerar vart lyxbastun och nya racerbåten skall inhandlas efter att nya miljoner trillat in i kassan. Samtidigt säljs svensk fotbolls själ ut, bit för bit. Vad var det Roger Gustafsson sa här om veckan - pengar kan inte köpa framgång för svenska fotbollslag. Wo - motherfucking - rd.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

Det blir stor humor när Rydström som hatar Wernbloom sågar Zlatan för att ha påverkat så att Källström inte får spela så att Wernbloom får den plats som Rydström egentligen drömmer våta drömmar om att få spela i. Komplicerat? Ja, det blir lätt så när fotbollslandslagets startelva är på tal. I vilket fall verkar det som att Pontus Wernbloom får spela men inte Kim Källström. Däremot skulle jag inte spela de två killarna på samma position även om bägge lirade, så troligtvis är Henrik Rydströms upprördhet helt felriktad. Både Pontus och Kim kan och kanske borde lira för Sveriges väl.

@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@BaraBen.com@@

I en spelbolagsannons hetsar Glenn Hysén gamblers genom att tippa Tottenham som vinnare. Egentligen borde vi kräva betalt från bolaget för att uppmärksamma det här utspelet. Å andra sidan kan vi inte låta bli, så det verkar ju funka rätt bra. I vilket fall, hur stor är chansen att någon ur trion Manchester United, Chelsea eller Arsenal skulle släppa ifrån sig ligasegern till Tottenham? Inte speciellt stor.

Det sista året av Football League (1991/1992) vann Leeds United ligan och tre år därpå (1994/1995) lyckades Blackburn Rovers vinna med hjälp av en ångande het Alan Shearer. Förutom den segern har inget annat lag än Manchester United (elva titlar), Arsenal (tre titlar) eller Chelsea (tre titlar) vunnit Premier League.

Liverpool har utmanat på allvar under ett flertal säsonger, Leeds United var riktigt nära ett par gånger i början av 2000-talet och Newcastle försökte storsatsa för att vinna ligan. Men alla misslyckades. Det gör förvisso en seger något ännu mer eftertraktat. Vem kan knäcka den "omöjliga trion"? Jag tror inte det blir Tottenham.

15 kommentarer:

 1. "Jag rear bort min själ, allt ska bort"11/8/10 15:55

  Jag röstar för LUDER-ligan!

  SvaraRadera
 2. AB-krönika? :)

  SvaraRadera
 3. Vem fam bryr sig om Premier League?
  __________________

  Riktigt tragiskt det där med Karl Svensson, man önskar att han kommer tillbaka till gamla formen. Önskar han all lycka i fotbollen och familjen.
  _______________

  Posten gick in med 10 miljoner kronor till hela fotbollsfamiljen här om året, pengar som förbundet snabbt roffade åt sig. 9 miljoner tog man in i kassan, medan de allsvenska klubbarna fick dela på 1 miljon.

  Hur tror ni det blir med Lodisligan-pengarna? Förbundet tar väll 25 och klubbarna får dela på 5. Patetiskt!
  ________________________

  Alla pengar som pumpas in i svensk idrott är centralstyrda. Gällande exempelvis TV-avtalen så får samtliga 32 elitlag en röst var när det kommer till beslutsfattande om hur dessa pengar ska delegeras. Det innebär att Ljungskile har precis mycket att säga till om som IFK Göteborg. I och med att de flesta av dessa 32 elitklubbar är bondlag med närmast sörjande på matcherna så har man således kommit fram till att TV-pengarna ska fördelas broderligt, eller åtminstone att de allsvenska lagen delar på en större pott, men kontentan är att man centralstyr fasta engångsbelopp istället för att basera ersättningen på hur många tittare och TV-timmar varje lag har.
  Trelleborg lever i stort sett på TV-pengar som 5-6 klubbar drar in till svensk fotboll.

  Är det rimligt? Tror ni att det fungerar så här i övriga Europa?

  __________________________

  SvaraRadera
 4. Anonym 16:02 : Klockrent, man kan bara hålla med! UT MED HELA SVFF STYRELSEN. AVGÅ LAGRELL, MAN BLIR SÅ J*VLA TRÖTT!!!

  SvaraRadera
 5. Satt precis och läste artikeln om Kalle och upptäkte att han har samma gardiner i sitt vardagsrum som jag har ! Faan va najs :)))
  Förövrigt hoppas jag att han snart är tillbaka i start elvan och domenerar lika hårt som han gjorde förr. Heja Kalle!!!

  SvaraRadera
 6. Rydström hatar Wernbloom? Vart har du fått de ifrån?

  SvaraRadera
 7. Anonym 16.02, Det ar faktiskt sa det fungerar i manga andra ligor.

  SvaraRadera
 8. Rydström hatar absolut inte Wernbloom, tvärtom.

  SvaraRadera
 9. Rydström har väll snarare pratat om Wernbloom med respekt?

  SvaraRadera
 10. Come on You Spurs!

  SvaraRadera
 11. fuck you SPURS tar hem titeln i år !

  SvaraRadera
 12. hållundan11/8/10 21:19

  @Mattias, bor du hemma hos Kalle, eftersom ni har samma gardiner? ;)

  SvaraRadera
 13. Kvittar väl för fan vad serien heter? Är Allsvenskan ett så häftigt namn eller? Sälj namnet direkt! Ludo-ligan, Volvo-ligan, vad tusan som helst. Kvittar.

  SvaraRadera
 14. Pengar kan inte köpa framgång...
  Bästa skämtet i år. (word)

  SvaraRadera
 15. yid army !!!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.