2010/08/20

Stärk läktarstödet - Änglarna behöver din hjälp!

LÄKTARSTÖD. Under hemmamatchen mot Helsingborg så samlade Kamratunionen - ett nätverk av läktargrupperingar, baserade på ståplats - in pengar för ett PA-system. Tanken är att detta högtalarsystem skall användas för att synkronisera sången på klackläktaren i större utsträckning än vad som går med klackledare som skriker på egen hand eller använder megafon.

Änglarna har skänkt 10 000 kronor, Ultras har skänkt 5 000 och under läktarinsamlingen gav publiken 4 753 kronor från egna fickor. Det här är tydligen en bra bit på vägen, men det saknas fortfarande ett par tusenlappar för att inköpet skall kunna finansieras. Därför uppmanar vi på BaraBen er läsare som värnar om ett starkt läktarstöd att slänga in en slant på Supporterklubben Änglarnas konto, plusgironummer 52 18 12-8 (och märk insättningen "PA-system").

PA står för Public Address, det vill säga en ljudanläggning som används för att påkalla allmänhetens uppmärksamhet. PA-anläggningar har historiskt sett används på såväl järnvägsstationer som vid konserter. En PA-anläggning består av ett stort antal komponenter, men i sin enklaste form av en signalkälla till exempel (mikrofon) samt en högtalare av något slag med tillhörande förstärkeri. I mer avancerade tillämpningar tillkommer förutom högtalarsystem för scen och utljud även anpassade slutsteg, processorer, mixerbord och mikrofoner. (Wikipedia)

42 kommentarer:

 1. Några enkla snabba frågor.

  Total summa för systemet?

  Systemets utformning (dvs, mikrofon, förstärkare och 3 portabla högtalare osv..?

  Skall det sättas upp/ner inför varje hemmamatch eller stå uppställt hela tiden? (utan att öis/gais kan använda det)

  Verkar lovande dock!

  SvaraRadera
 2. http://anglarna.se/nyheter/artiklar/2454-ku-insamling-till-pa-system

  SvaraRadera
 3. Haj!

  Får lön på onsdag, kan det vänta tills dess? Före det har jag inte ett rôtet öre...


  Forscha Blåvitt! ;-)

  SvaraRadera
 4. 34 år och lite småfet sådär2010-08-20 17:14

  Jag kan sätta in en hundring om klacken lovar att aldrig någonsin mer sjunga den helt värdelösa och patetiska "Du ska aldrig tro det blir SM-guld".

  Jag skäms över den wanna-be-tuffa texten varje gång.

  Trevlig helg ala Änglar!

  SvaraRadera
 5. 34 år och lite småfet sådär2010-08-20 17:15

  "alla" ska det givetvis stå.

  Mina feta fingrars fel.

  SvaraRadera
 6. Håller med "34 år och lite småfet sådär"
  Aldrig mer "Du ska aldrig tro det blir SM-guld" så får ni 100 av mig med

  SvaraRadera
 7. gäääh tråkigt att vi fick in så lite på insamlingen, trodde inte vi var snålare en skåningarna.
  Och kör samma villkor som fetingen o hans anonymamate :)

  SvaraRadera
 8. 26 år med helt ok kropp, kanske lite otränad2010-08-20 17:25

  En hundring kommer härifrån med...

  SvaraRadera
 9. 100 kr insatt...

  Framåt!

  SvaraRadera
 10. Om klacken ger fan i pippivisan (den när alla tvingas sitta ned för att sedan resa sig upp och hoppa samtidigt som man sjunger cha-la-la-la-la.)
  Samt att man ökar takten på "kustens vackra stad" (nu låter det som hela klacken är bakis och inte orkar ta i)

  då har ni 500 från mig

  SvaraRadera
 11. kan inte alla bara hålla käften om vad fan ni tycker om olika ramsor?

  smaken är som baken och ingen bryr sig vad ni tycker.

  SvaraRadera
 12. bara inte gajs (om de har mer än en sjungande sektion) får ta del av tekniken.

  SvaraRadera
 13. Anonym sa...
  kan inte alla bara hålla käften om vad fan ni tycker om olika ramsor?

  smaken är som baken och ingen bryr sig vad ni tycker.

  20/8/10 18:08

  Strålande inställning du är ett riktigt diplomatämne !!

  SvaraRadera
 14. Personligen tycker jag detta är ett riktigt dåligt förslag. Skall vi bli som Ellos nu där speakern hetsar alla?

  Fråga två hoppas verkligen inte det är samma personer som håller megafonen som skall hålla micken? För från dem är det mest massa hets och hot mot dem som inte sjunger.. Blir löjligt!

  SvaraRadera
 15. Pippi ramsan sjungs ju nästan aldrig och kustens vackra stad arbetar dom ju på att dra ner tempot men det är svårt när mongos likförbanat drar upp tempot.
  Annars så är det bra av änglarna, ultras mfl att dom skaffar detta

  SvaraRadera
 16. Intressant föresten att baraben först nu snappar upp detta trots att änglarna gick ut ca en vecka inan helsingborgsmatchen, skulle vara kul om ni på baraben kunde förklara varför? För antagligen hade dom fått in tillräckligt om ni hade dratt erat strå till stacken och hjälpt till att informera

  SvaraRadera
 17. Vänta lite nu, Änglarna skriver att systemet kostar 20660 kronor. Änglana själva har gått in med tio bananer, ultras med fem och läktarinsamlingen gav 4753.

  Det borde med andra ord innebära att det saknas så lite som drygt 900 spänn... Låter som att det är så gott som klart med då.

  SvaraRadera
 18. kalla mig gnällspik om ni vill2010-08-20 19:52

  Håkan Mild kan fan betala 900 kr. Han ligger säkerligen inne med en go lön. Vet iofs inte vad fan det skall vara bra för. Jag tycker det fungerar bra när det skall dras igång ramsor. Sen finns det ju något charmigt med spontanramsor från klacken. Sen Ultras tog på sig ansvaret har det blivit väldigt styrt med ramsorna- På gott och ont. Vi låter högre än innan men det kan kännas stereotypt och jag tycker inte alla ultras har känsla för vilka "grejer" som skall köras. PA:t riskerar att öka den utvecklingen

  SvaraRadera
 19. Lägger en hundring ja me. Bra förslag.

  SvaraRadera
 20. Hade vi inte något slags högtalarsystem 2007?

  SvaraRadera
 21. anonym 18:46/ Så efter att BaraBen uppmanat sina läsare att hjälpa till så att projektet som Änglarna och Ultras håller i skall kunna slutföras tyckte du att det logiska vore att gå in och klaga på att de gör det för sent? Jag skulle vilja få en förklaring på om du är inblandad hos Änglarna eller Ultras för du verkar då vara en bra korkad jävel. Det är väl ingen som tvingat BaraBen att göra reklam för den här grejen alls? Så när de gör det är din slutsats "nu ska jag fan in och klaga på att de inte hjälpte till i förra veckan istället för nu".

  Jisses sicka puckon det finns.

  SvaraRadera
 22. anonym 18:46/ Sedan när har ultras hjälpt någon annan med någonting alls? fan vilka bitterfittor vi har i våra led.

  SvaraRadera
 23. Brukar alltid stå i mitten av klacksektionen. Fast mot AZ kom vi ganska sent och hamna långt ute på J. Jävlar vad osynkat det var! Kan verkligen behövas ett PA.

  En fråga bara...nån som vet om dom 5000kr Ultras har skänkt kommer från dom själva eller från det dom har skramlat? Isånafall har man ju redan skänkt en massa innan =D

  SvaraRadera
 24. anonym18:46 - ärligt talat, jag tycker fan baraben borde ta väck den här texten och aldrig hjälpa ultras med ett jävla skit när det finns idioter som dig bland dem. har ultras bett om hjälp från baraben eller? jävla mupp.

  SvaraRadera
 25. Jag kan sätta in fem tusen den dag shalla-laaa sångerna försvinner...

  SvaraRadera
 26. Anonym 18.46 får epitetet dagens dumhuve... Baraben "drar sitt strå till stacken". Baraben är ingen jävla supporter-gruppering och har inga jävla förpliktelser att dra några strån. änglarna mfl. borde egentligen vara tacksamma att Baraben hjälper till att sprida budskap som dessa!

  SvaraRadera
 27. Optimus Prime2010-08-20 20:33

  man får upp en bild på anonym 14:46 när man slår upp begreppet "den svenska avundsjukan" i ett uppslagsverk.

  SvaraRadera
 28. Anonym 20/8/10 18:462010-08-20 22:39

  Jag ställde frågan på chatten flera gånger om baraben skulle skriva om det och jag mailade även.
  Ultras har väl hjälpt många människor med diverse saker, bla så plockade dom en ligist på spårvagnen för ett par år sen som skulle råna en tant. Men framförallt så har dom förbättrat stödet till laget hur mycket som helst.
  Kamratunionen har tydligt sagt att inga pengar kommer från tifofonden http://anglarna.se/nyheter/artiklar/2454-ku-insamling-till-pa-system
  Nej jag har inte ett skit med ultras att göra, jag är en vanlig medlem i Änglarna.
  Jo baraben är en slags blåvitt gruppering med tanke på att dom reppar rätt ofta på matcher, om inte så borde den plockas bort omgårnde, men visst jag fattar att många bara ser dom som en blogg men dom är så mycket mer.
  Ja jag kanske är ett dumhuvud men jag skiter i vad folk tycker.
  Men nu är det inte vad saken handlar om, kanske dumt av mig att ta upp men nu lämnar vi det.

  SvaraRadera
 29. Föreslår att pengarna även går till två walkie-talkies (finns billiga på typ Jula). Då kan klacken synka sin sång med levande sitt.

  /Mattias

  SvaraRadera
 30. Bra ide med walkie talkies...

  SvaraRadera
 31. Anonym 18:46/ Det har inte kommit någon förfrågan från vare sig dig eller någon annan om att posta något om den här insamlingen på BaraBen, det är något vår skribent gjort för att se till att de får in sina sista behövda stålar. Sedan att du tycker vi ska skriva om allt när du känner för det - det är ju kul för dig, men inget vi kan eller tänker börja rätta oss efter.

  SvaraRadera
 32. @ 20/8/10 18:44

  Läktarsånger skall GE engergi, inte ta energi.
  "Kustens vackra stad" är ett sömnpiller i nuvarade tempo.

  SvaraRadera
 33. Problemet med Kustensvackra stad är att den är inte gjort för att gå i techno tempo utan den körs i lägre tempo för att få tryck och att texten ska höras som text o inte nåt j**la mumlande som låter som killarna på bänken i brunnsparken

  SvaraRadera
 34. 20/8/10 19:52
  håller med denne talare
  vad fan kommer hända med sontanramsorna nu?
  Det som kommer att hända med dett hägtalarsystemet är ju att ULTRAS-MONGONA kommmer vilja ha micken hela tiden (som det är med megafonerna just nu)
  då kommer de bara vara samma ramsor som sjungs hela tiden, och dessutom ska dom (ULTRAS) försöka införa 10 nya ramsor på en o samma match, osm nu, bara att som tur väll var hörde ju inte alla ramsorna nu, just därför de inte nådde ut till alla!

  MEN kommer ändå att skänka 100 kr (för de kanske trotts allt blir ett fall framåt)
  FINNS DOCK TVÅ VILKOR TILL DETTA:
  1 gajs/öjs ska inte få använda skiten! ÄVEN OM DOM LÄGGER PENGAR
  2 tänker inte skänka pengar om utrustningen är så ful som på bilden här på BB

  /B

  SvaraRadera
 35. Hade inte Änglarna eller nån supporterorganisation ett PA inköpt för typ 3 år sen? Kanske längre sen, men det var på Nya Ullevitiden kommer jag ihåg, det stod framför klacken och användes bara ett par matcher!! VAD HÄNDE MED DET PA:T!?!

  SvaraRadera
 36. vi som inte bara slickar röv2010-08-21 21:48

  anonym 22:39 sa - "Ultras har väl hjälpt många människor med diverse saker, bla så plockade dom en ligist på spårvagnen för ett par år sen som skulle råna en tant"

  det är gött att du sitter o rackar ner på en snubbe, när du inte ens har rätt fakta själv, pucko.
  detta var ett par WMgrabbar som gjorde detta, som bloggen, som du sitter o läser dagarna i ända redoviseade. lyckad fail.


  Vill bara tillägga en liten sak till:
  är detta någon jävla baraben.com ALIANS eller vad? alla här inne sitter o slickar röv på alla skibenter här inne, vet att jag tatt upp detta ämne och blivit lika nedröstad förut. men bara för att man läser bloggjäveln, betyder det inte att man måste försvara allt som står för. Gillar du t ex allt som sossarna står för?
  Aja det var allt
  Over And Out - Puckon

  SvaraRadera
 37. @vi som inte bara slickar röv

  lojalitet - hört det ordet?

  SvaraRadera
 38. vi som inte bara slickar röv2010-08-21 23:38

  Carlito


  jovisst... men betyder det att alla ska börja samtycka med A L L T som skivs på denna bloggen för det? Och sedan racka ner på dom som vågar tycka lite anorlunda eller stå upp för sin sak? Isf är denna bloggen påväg att bli ett jävla dårhus...

  SvaraRadera
 39. vi som inte bara slickar röv2010-08-21 23:46

  förresten här kommer en sång som Ebba skrev för en massa år sen som ungefär besriver stämningen här på bloggen i dagsläget: http://www.youtube.com/watch?v=KoVu_ijVtTU

  Enjoy

  SvaraRadera
 40. va visserligen en från ub97 som stoppa pundaren. å det va ingen tant som blev utsatt

  SvaraRadera
 41. Om ni ollon till Mölndalsbor bara låtit oss GÖTEBORGARE sköta ramsor och tifon och insett att ni inte var några alfahanar så hade vi hade vi haft en klack i världsklass var man har sin plats.

  SvaraRadera
 42. föregående är tydligen ett pucko, tror du att alla som sköter det där är från mölndal så visar du ju bara hur oinsatt och lite koll du har

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.