2010/08/15

I dag försvarar vi Sveriges värn i väst!

SERIEFINAL. Termometern står på 25 grader och ett strålande solsken har lagt sig som ett täcke över Göteborg. Det är dags för match mellan det eviga topplaget IFK Göteborg och den tillfälliga uppstickaren från de danska slätterna, Helsingborgs IF.

I går fick vi se den ultimata upptakten inför dagens drabbning, då Ostindiefararen Götheborg fick sätta sina kanoner i bruk och tvingades försvara staden från danska angripare...
"Här försvarar Ostindiefararen Götheborg stadens hamninlopp mot det danska angreppet.
I ett krutmoln från 120 dundrande kanonskott höll flaggskeppet tillbaka den rödvita flottan - som tvingades hissa svensk flagg", skriver Frankie i GT.
Nu kan vi bara hoppas att våra Kamratsoldater kan värja av den andra danska vågen. Krigsskådeplatsen är Gamla Ullevi, tiden för slaget är satt till 16.30 i dag. Var där och försvara Sveriges värn i väst. Låt inte vår kustremsa åter falla i danska händer!

8 kommentarer:

 1. Göteborg har ALDRIG fallit i danska händer, älvsborgs fästning må ha fallit men inte mer. Om ni inte menar att vår stad blev dansk när de invaderade Stockholm?

  SvaraRadera
 2. 1603 brände Danskarna ner det första Göteborg i Färjenäs sådeså.

  SvaraRadera
 3. "det eviga topplaget IFK Göteborg"

  Javisst, någon gång på 80-talet.
  Medeltiden, längesedan, alltså.

  SvaraRadera
 4. Två andraplatser, två fjärdeplatser, en tredjeplats och två fjärdeplatser under 2000-talet, finns inget lag som matchar det. Bara att kolla maratontabellen under 2000-talet så får du svart på vitt.

  SvaraRadera
 5. Om man kollar guldtabellen för 2000-talet då? Jag har ingen direkt koll på den, lag för lag, men det är ju trots allt gulden som räknas. Tveksamt om lag gläds mer åt en hedersam andraplats än ett uteblivet guld.

  SvaraRadera
 6. Sveriges värn i väst. Det får mig att tänka på den snyggaste T-shirten som man kunnat köpa hos blåvitt-shopen. "Rikets värn i väst" -Göteborg 1621. Skulle gärna vilja ha en ny sådan tröja! Kan inte baraben starta nån kampanj med gamla retro tröjor som borde släppas igen?

  SvaraRadera
 7. Anonym 13:59, det var någon som kommenterade att vi inte skulle vara ett evigt topplag. Och det tycker jag dem siffrorna visar ganska väl.

  SvaraRadera
 8. Hade vart så jävla gööööött att ta 3 idag,Forza BlåVitt.
  Och att vara ett topplag har liksom inte med titlar att göra, men skall vi blanda in detta också så är vi fortfarande i topp sådeså :)

  "Vi har vunnit Svenska Cupen,
  vi har 18 SM-guld - SM guld!
  I Europa har vi vart, även där guld vi ta't,
  här är mesta mästarna från Göteborg"

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.