måndag 9 augusti 2010

En Häcken-snubbe som "skämmer ut sig"

ANALYS. Ovanstående rader kommer från ett pinfärskt matchsammandrag på Stampen Fans Häckensida "Sektion G". Den här så kallade analysen görs timmarna efter att BK Häcken fått sig en A-B-C/1,2,3-lektion i ämnet fotboll, på sin egen hemmaplan, mot Blåvitt.

De har just blivit förnedrade med 1-5 och svarar med att kalla Blåvitts målvakt Marcus Sandberg klantig och säga att han "fortsatte att skämma ut sig". Förlorarsidan i en 1-5 drabbning gör den slutsatsen. Hur skulle de då beskriva sin egen keeper, som släpper in fem mål?

Får han då beskrivas som en mycket dålig, värdelös, eländig, bedrövlig, uschlig, uslig, bristfällig, undermålig, klandervärd, förkastlig, miserabel, erbarmlig, ynklig, arm, kass, skral, sketen, tarvlig, gemen, lumpen, nedrig , slem målvakt? Jag bara undrar.

33 kommentarer:

 1. sicket geni.

  SvaraRadera
 2. hahahahahahha

  SvaraRadera
 3. Det är häckensupportrar vi talar om. Supportrar till en förening som rakar in grova pengar på ett arrangemang där man struntar i säkerhet och låter kommunen stå för notan. Supportrar till en förening som inte vill ha med staden Göteborg att göra men gärna vill ha sin nya arena betald av kommunen. Supportrar till en klubb som fått sitt smeknamn efter självaste anus. Skulle inte ni också hellre rikta fokus på motståndarna efter att ha förlorat med 1-5 hemma?

  SvaraRadera
 4. håller med ovanstående till punkt och pricka

  SvaraRadera
 5. Äh håll käften nu. Artikelns författare lirar i mitt lag, riktigt trevlig och jävligt smart kille. Hans favoritlag, hans "blåvitt" har precis blivit utklassade i en match där resultatet inte speglar matchbilden, om det hade hänt oss änglar i ett derby hade inläggen varit av mycket lägre kvalité än så. Visst fan är det dålig journalism men killen skriver som sagt detta direkt efter en - i hans ögon - riktig skitmatch.

  SvaraRadera
 6. detta skrev Christian på gp.se...
  Skrivet 8 aug 2010 20:49 Christian
  Allvarligt, vem orkar ens bry sej om Bananer i Pyjamas när vi har allas vårt älskade GAIS ? GAIS och Bananer i Pyjamas e som natt och dag.
  Lokalt i Gbg så är intresset för Banerna ganska stort ja. Medan GAIS berör och engagerar folk i hela vårt land. Vivet att detta aldrig kommer att erkännas av ICA folket men det goa e att vi vet ALLA att ALLA vet att det är så här. IFK hejar en del folk på. Men GAIS berör. Det är skillnaden.


  hahahaha
  /Victor

  SvaraRadera
 7. Pekka/ Så för att snubben är din kompis blir det med förståeligt med hans förvirrade och barnsliga inlägg? Nej, tror inte det va.

  SvaraRadera
 8. mmm gais berör verkligen... dom hade under 3000pers sist, häcken kommer gå om dom ganska snart i publik....och det är pinsamt om nått :)

  //D-Day

  SvaraRadera
 9. Det är la okej skrivet utom just det att Sandberg "skämmer ut sig".
  Att få in det i en artikel som dessutom innehåller meningarna "en rätt placerad Sandberg", "men Sandberg kom emellan och tog bollen", "men Sandberg reflexräddade", "men Sandberg var med på noterna", "men Sandberg räddade, igen", är ju faktiskt mer komiskt än förargande...

  I övrigt hade jag nog kunnat skriva en liknande artikel om det var blåvitt som fått pisk. Han ber om ursäkt för sin partiskhet så jag tycker nog snarare det är Kôrven som överreagerar.. Ingen anledning att bli pissed på motståndarnas reaktion när man just spöat skiten ur dom.

  SvaraRadera
 10. Hehehe Viktor.
  Christian sysslar med GAISmatte B kurs.

  Hur många fans har gais i Stockholm och Skåne?

  Hälsningar från Änglarna Skåne.

  SvaraRadera
 11. Det är mycket hackande på Sandberg, tycker det är fel då han är 19 år och just hans målvaktsmisstag beror på detta. Avigheterna och missbedömningarna försvinner hos många målvakter genom ålder/rutin. Han kommer troligtvis bli en riktigt bra målvakt när han är +22 år.

  Kritik bör istället riktas mot Mild och tränarna som chansar med en målvakt som inte är redo. I ett lag med guldambition. Hade varit OK i Trelle alt. Superettan

  SvaraRadera
 12. Vänta nu?

  Gnäller ni över Sandberg?

  Ni måste skämta, aprillo?

  SvaraRadera
 13. Man kan väl inte kalla oss ett lag med guldambition för denna säsong när vi ligger 18 poäng bakom. Givetvis annorlunda när serien startade...

  Tvärtom ett lyckat drag att ta in Sandberg och ge honom rutin. För egen del tror jag mycket på honom i framtiden.

  SvaraRadera
 14. Pat the Cat9/8/10 09:25

  Anonym 07:57:

  Fattar inte riktigt vad du menar. Sandberg gjorde vad jag kan komma ihåg ett misstag och det var en dålig utboxning på en fast situation. Tittar man dock på reprisen är det solklar frispark då Henriksson backar in i honom för att screena bort honom. Hade det varit Kim i målet så hade han aldrig kommit ut på den överhuvudtaget och det hade antagligen blivit mål.

  Sedan gör han några räddningar som räddar oss. Framförallt tycker jag att han placerar sig rätt hela tiden och därför inte behöver göra så mycket tv-räddningar vilket är ovanligt för en 19-årig målvakt. Kan han bara förbättra spelet med fötterna och vara mer kraftfull och bestämd i luftspelet så kan han bli hur bra som helst. Tycker att Mild & co gjorde helt rätt som satsade på honom för vad är det som säger att vi bara ska släppa fram unga utespelare i blåvitt?

  SvaraRadera
 15. Materialarn9/8/10 09:41

  @ Anonym 07.57 - Nej du har givetvis rätt! Mild borde givetvis avgå efter misstaget att inte plocka in Bengan, eller varför inte ringa Öisgården och plocka tillbaka Dick Last nu när vi sålde Kim till Danmark. Det hade varit det perfekta draget som gett oss ett sm-guld i år. Förresten, är du seriös?

  SvaraRadera
 16. Får erkänna att jag själv hade mina tvivel kring Sandberg, men mina farhågor har verkligen kommit på skam. Tyckte han var suverän igår med två reflexräddningar helt i Kims klass. Att han skall bli lika bra med fötterna som Kim är ju varken troligt eller rättvist att kräva för den delen. Skall bli grymt kul att se hur laget tar sig an HIF!

  SvaraRadera
 17. Dom måste vara desperata, majoriteten på Hisingen brys sig inte ett smack om Häcken.

  Oavsett om man drar in pengar på Gotia tillräckligt för att driven klubben på en låg nivå. Så kommer man aldrig att få ett folkligt stöd, man kommer för alltid att vara en kvartersklubb.

  Ingen publik, extremt få som brys sig.

  Snart spelar man i ettan igen, kanske går upp någon gång men åker strax ner igen.

  SvaraRadera
 18. "Medan GAIS berör och engagerar folk i hela vårt land."

  Helt Djävla underbart.

  Vem ute i landet vet vilka Göteborgsalkoholisterna är?

  Skaffade dom sig sina fans ute i landet under åren de rensade ute i Europa. UEFA-gulden etc

  Nej Gays har är enda klubben med A-laget på bänken.

  Stöd GAYS köp faktum.

  SvaraRadera
 19. Tycker att Sandberg gör en mycket bra match. Han ser lite avig ut i vissa situationer men han lyckas oftast reda ut dom riktigt bra.

  Nån som hade det tufft igår va ju Adam som verkligen får hoppas att inte nån va förbundskapternerna var på plats. Första halvlek gjorde Paulinho och Henriksson lite som dom ville där ute på kanten.
  Det är sällan eller aldrig som Adam varit så blek, dock spelade han upp sig i andra.

  I övrigt så är det fantastiskt kul att se Elmars fantastiska form som stiger match efter match, nu blev han felaktigt varnad och är avstängd mot Hif vilket är jävligt synd.

  Allt gnäll på JJ är ju bara för jäkla dumt. Han gör stabila matcher hela tiden , men få bara skit. det är lite som med Hjalmar . Folk har bestämt sig för att han e kass och då spelar det ingen roll om han skulle spela hem guldet på egen hand nästa säsong.

  Hannes Stiller !!! där är en stor förklaring till att det har vänt efter VM. Han kämpar och sliter och är på rätt position i stort sett hela tiden. Stiller är våran KILLER!

  Sist men inte minst STEFAN SELAKOVIC! Gårdagens Kung. tre härliga mål och ett leende som får den mest hetrosexuella mannen att bli lite lätt blöt i brallan. Sella vänder och vrider, gnäller och skäller , passar och skjuter som aldrig förr, så jäkla gött å se han i den formen.

  Nu krossar vi serieledarna på söndag och blikar uppåt. Vi är ju dessutom BÄST i stan igen :)

  SvaraRadera
 20. Hisingsbo9/8/10 11:12

  Hisingen är en del av Göteborg och skall så alltid förbli!Jag som hisingsbo kommer ALDRIG att hålla på Bk Röva! För mig finns det bara ett lag i Götet och i Sverige IFK GÖTEBORG!!!

  SvaraRadera
 21. Han den där Häckensupportern har varit riktigt aktiv det senaste. Först hånar han familjen Hysén och sedan skriver han skit om Sandberg. Bra fart på den gubben.

  SvaraRadera
 22. Jag tycker det är mer uppseväckande att häcken supportern ser boxning av boll som prio .1 när bollen kommer i form av ett lätt inlägg, rakt framifrån.. När man får en lätt bra boll framifrån skall man väl klistra och inte boxa..?? Hahaha

  SvaraRadera
 23. Ni kan säga vad ni vill om Sandberg men har har en rejält lång väg att gå. Visst, han verkar ha reflexer a la Christensen men han saknar helt pondus i sina utrusningar. Alldeles för osäker i luften just nu med enkla misstag blandade med brillianta räddningar.

  Han är lite som målvakternas Hjalmar Jonsson, gör det bra för det mesta men sen kommer det där enorma misstaget som kostar en hela match.

  Kolla t:ex 2 av målen mot Kalmar i cupen, och det enormt usla ingripandet mot Halmstad borta där han handflatar bollen rakt till moståndare när han e lång nog att ha kunnat plocka bollen, eller iallafall slå ut den till hörna om han vill spela säkert.

  Men det är lovande, lär han sig ta bort sina svagheter kan han bli riktigt riktigt bra, det är ju trots allt lättare att träna upp det han är dålig på än det hade varit att fixa reflexerna som han redan e grym på..

  SvaraRadera
 24. Anonym 15:18/ Hur bra var du på ditt jobb den första tiden? Man växer med uppgiften, lär sig, förbättrar sig och får den pondus som rutinerade målvakter har.

  SvaraRadera
 25. Framför allt, som någon tidigare påpekat så är Sandberg väldigt följsam. Står nästan alltid rätt. Vidare undrar jag om de här "box" situationerna hade uppstått med andra målvakter, inte för att Sandberg klantade sig, utan för att andra målvakter aldrig ens hade varit nära. Kim hade aldrig ens fått en hand på den bollen, men Sandberg får faktiskt iväg bollen också. Gäller bara att han kommer in i det mer och lär sig värdera sina situationer så är han en mycket kompetent målvakt.

  SvaraRadera
 26. Hej baraben,
  Under Gothia Cup veckan blev IFK:s 16 åringar attackerade av ett Irakiskt lags supportrar. Flera av IFK spelarna fick mota slag och sparkar. Detta var förfärligt. Baraben valde då att med all rätt kritisera och granska denna händelse efetrsom det handlade om IFK.
  Nu i helgen när GAIS tog emot Mjällby på Gamla Ullevi så kom ett gäng IFK huliganer till GAIS utsläpp. Dessa personer hoppade på massor av oskyldiga männsikor och ska enligt uppgifter sparkat ner en 11 åring och slått ner hans pappa så båda fick uppsöka sjukhus.

  Eftersom det är väldigt säkert att dessa personer som attackerade tillhörde IFK:s huligan falang så udnrar jag varför inte baraben.com varken har beklagat eller granskat sina egna "risk supportrar" då det är allmänt känt att dem är väldigt stökiga.
  Känns det inte lite kosntigt att gå till hård attack mot Irakier, GAISare, Poliser och ÖIS:are men inte nämna ett ljud om hur era egna uppför sig på stan och udner allsvenska matcher?

  Skall också tillägga att GAISarna slog IFKåarna efter incidenten så era huliganer sprang iväg ganska snabbt.

  MVH: en fredlig kritiker.

  SvaraRadera
 27. Sen tror jag många glömmer att när det har regnat så blit bollen väldigt blöt och därför väldigt hal. Ifall jag hade stått i mål had jag hellre fått skit för en halvtaskig utboxning än en intappad boll.

  16.01 Har inte ens hört talas om det, några länkar att visa vad som hände?

  SvaraRadera
 28. I artikeln hittar man även meningen:
  "En hel del tur och effektivitet tog _k_o_l_ på Häcken"
  Kan det vara en freudiansk felskrivning? Förstår att tillvaron för tillfället enbart består av olika nyanser av svart om man håller på BK Röva...
  ;-D

  SvaraRadera
 29. http://www.sportsday.se/blogg/leman/mjallbystjarnor-nara-ryka-ihop-tragisk-fansattack

  SvaraRadera
 30. Källqvist är ju lika dålig som han är ful!!!

  SvaraRadera
 31. Har någon annan än Leman skrivit om den här "attacken"? Verkar ju osannolikt att inte ens såpabloggen (ibland även känd som kvällstidning) Aftonbladet skulle snappa upp en händelse med potentiellt skandalvärde. Kan man använda ord som "huliganattack" i en artikel så brukar de ju annars smälla på med rejält feta rubriker.

  I övrigt är det naturligtvis bedrövligt när folk beter sig som svin och försöker få det att framstå som de representerar ett visst lag, det ger hela sporten dåligt rykte >:-/

  SvaraRadera
 32. Tror ignen annan media har skrivit om det.
  Men alla som var på plats på Gamla Ullevi den kvällen (inte många jag vet) har sett detta.
  Det kom lite i skymundan för det som hände på AIK:s läktare och det som hände i Örebro.

  SvaraRadera
 33. vet inte om en sportblogg kan räknas som "media" över huvud taget. Det stämmer säkert att det skedde, men det är ju lite hårt att kräva att baraben, som också är en blogg för övrigt, skall gå in och granska och beklaga "sina" extrem-supportrar över något som mest framstår som hörsägen och rykten för oss som inte var där. Jag talar INTE för baraben nu, jag är bara en random läsare som talar för mig själv.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.