2010/08/10

Våldet kring arenorna hotar den svenska fotbollens grundläggande existensberättigande

SÄKERHET & HULIGANISM. Tydligen blev det slagsmål utanför Gamla Ullevi efter Gais senaste hemmamatch. En större grupp människor hade legat i "bakhåll" (hur man nu gör det utanför kameraövervakade Gamla Ullevi) och gått till attack mot den publik som kom ut från läktarna efter matchen.

Jag vet inte vilka det var som gick till angrepp - men fan vad korkat detta beteende är.
GT:s Henrik Leman var på plats och beskriver det hela på följande vis:

Nu har vi som tur är inte hört om några allvarligare skador, vilket alltid är skönt i sammanhang där våld förekommer. Men en och annan person skrämdes säkert halvt till döds, vilket i sig är rätt tragiskt. Fotboll och våld har inget gemensamt och den enda tunna, sköra, smala tråd av legitimitet som fotbollshuliganerna har för sitt våld är när de hävdar att "det är bara likasinnade som drabbas".

Om folk som själva väljer det tar sig ut till ett fält mitt i ingenstans, vill slåss, så fine.
Jag har svårt att skilja det från att gå upp i en MMA-ring och slåss mot likasinnade.

Men när slagsmålen tar sig till arenan eller i vissa fall ända in på arenorna måste vi övriga fans dra en gräns i sanden. Det här beteendet gör att andra lags våldsamma fans känner behov av att revanschera sig och göra liknande attacker. Om ett lags supportrar attackerar vanliga julgranar kommer våra julgranar bli måltavlor för likadana attacker från andra lags fans. I slutändan får vi helt enkelt en ohållbar situation där moralkärringar med åsikten "vi kan inte gå på fotboll för det är farligt" vinner brett stöd i samhället.

Men det kanske är precis vad ni önskar? Ett läge där ni kan säga, "se, ni vanliga fans behöver oss huliganer för att skydda er från våldet"? En och annan person lär resonera så. Vi har hört det förr. En och annan person lär dessutom faktiskt, på fullt allvar, tro på sig själva när de säger det. Men dessa personer är samtidigt med och skapar en miljö kring fotbollen som gör att vanliga människor är rädda för att gå till arenorna. Och när det sker...

...så hotas fotbollen. Och då hotas IFK Göteborg.

Nu har jag ingen insyn i vilka det faktiskt var som slogs utanför Gamla Ullevi under Gais senaste hemmamatch. Inte heller har jag insikt i vad som egentligen hände på plats. Men en sak är säker, vi lever faktiskt inte i grottmänniskornas tid. Även om vissa trots det beter sig som grottmänniskor. Håll våldet långt borta från våra arenor, så att fotbollen kan fortsätta ha sin berättigade plats i samhällsdebatten. Ert våld skadar vår fotboll.

163 kommentarer:

 1. Slåss på annat håll era jävla muppar! Helt misstolkat detta med hatkärlek, och speciellt kärleken till fotbollen som hamnar i andra hand.
  Mår dåliga av att läsa om föräldrar som måste skydda sina barn ifrån huliganer, idiotjävlar!

  SvaraRadera
 2. Alltså, jag får ont i magen när jag läser detta. Så djävulskt onödigt så jag finner inte ord för det. Skäms.

  SvaraRadera
 3. till alla er som inte fattar hur mkt ni sabbar!!2010-08-10 00:49

  jävla WM... åk ut till någon grusplan o banka på varandra, men fanimej inte utanför VÅRAN EGNA ARENA, era stolpskott!

  DEN ENDA GÅNGEN DE E BERÄTTIGAT ATT SLÅSS UTANFÖR ARENAN E NÄR GNIHET ÄR HÄR! dom fittorna gav ju sig på Glenn H utanför arenan så de kan dom gått ha!

  SvaraRadera
 4. Vänta bara tills de första mupparna dyker in i den här tråden och ska bortförklara det de gör och säga att de är "mer fans än er andra" och bla bla bla. Efterblivna jävlar som inte fattar att vi andra tiotusentals som inte sysslar med våld kring fotbollen är de som drabbas och de som Blåvitt behöver. 200 dårar på läktaren eller 12 000 supportrar på läktaren? Vad tror ni Blåvitt vill ha?

  SvaraRadera
 5. En bekant till mig var på denna match med sin 10 åriga pojk...
  Han åkte på sig en sådan smäll över näsbenet att det gick av.

  Det otroliga i historien är att han själv är blåvit in i själen, dock gillar hans pojk gais.

  Fy fan för fega kräk!

  Hoppas ni som var med och gjorde det här läser kommentarerna...
  Gör upp med likasinnade på platser där vi (98% av de som går för lagets skull) slipper vara med om skiten.

  De enda ni skadar är BLÅVITT, tänk på det innan ni smutsar ned vårt namn.

  SvaraRadera
 6. Håller med till 100 procent!

  Ni förstör inte bara för era direkta offer, eller för er klubb, eller för en idrott. Ni skämmer ju för fan ut hela mänskligheten. Börja med MMA istället om ni vill lagligt och kontrollerat misshandla någon och är i stort behov av adrenalinkickar.

  Men det är ju klart, där måste man ju slåss själv och får inte någon "familjetillhörighet"

  Håll er borta från GU!

  SvaraRadera
 7. Det ni som förespråkar MMA och liknande för WM gubbarna/pojkarna glömmrt är ju att i sådana sammanhang får man inte dricka alkohol i stora mängder och/eller snorta vitt pulver... Svårt att vara tuff då...........

  SvaraRadera
 8. sluta skäm ut vår klubb.

  Berättigat när irakier jagade ungdomslaget i gothia men då lockade det inte. Tydligen mer lockande att slå på barn o deras föräldrar .

  SvaraRadera
 9. Grattis WM ni skämmer ut IFK Göteborg - igen.

  Och om det nu inte var WM utan någon annan yngre grupp borde ni i WM göra klart för dom att så här får det inte gå till.

  SvaraRadera
 10. Fyfan vad jag är trött på detta patrask till svans som man aldrig lyckas skära bort! Lägg in er på ett hem era sjuka jävlar!

  SvaraRadera
 11. För att klargöra lite. Det var knappast några WM som överraska gais och deras insläpp.

  Sen så för att se lite nyanserat på det hela. Vi (IFK) har ju knappt haft nått stök i närheten av Gamla när vi spelar. var ju mycket värre för några år sedan. Då räknar jag inte med aik och dif förra året. Det var ju två väldigt speciella händelser.

  SvaraRadera
 12. Bra skrivet.

  Undrar hur det känns att veta att ens föräldrar misslyckats kapitalt med ens uppfostran och att man är så svag att man inte med egen kraft kan skapa sig ett liv utan våld.

  SvaraRadera
 13. Patrask. Slödder.

  SvaraRadera
 14. Bra att inte barn kan gå på fotboll. Liknar mer och mer AIK det här.

  Och till dig som skriver att det inte var WM. Nej kanske inte, men dom som bråkade kanske vill bli upptagna. Dom kanske blir inspirerade. Och det spelar väl ingen roll att vi varit förskonade innan. Vi är inte det nu.

  Våldet är här för att stanna. Jag tänker inte ta med min son på fotboll. Tack för det grabbar.

  SvaraRadera
 15. Det är dags att Blåvitt och supporterklubben tar tag i detta nu, är riktigt trött på alla neandertalare som inte får in i skallen att de bara förstör för klubben de säger sig älska. Så bort med skiten från läktarna, bort med alla idiotiska grupperingar och alla jävla banderoller som lyfter fram grupperingar istället för laget i vårt hjärta.

  Jävla tomtar!

  SvaraRadera
 16. Väl talat! Bort med dessa grupperingar. Ultras, supras och liknande måste rensas ut av supporterklubben.

  SvaraRadera
 17. Å nu vågar man inte gå på IFK matcher med barnen, eftersom det kommer komma ett svar från de idioter som finns på GAIS sida.

  TACK! ni som gjorde detta, det är erat fel att publiksiffrorna ser ut som de gör, för folk vågar inte gå på fotboll när de får läsa om sådant här skit, sen kan folk säga vad de vill att det inte är stökigt runt arenorna(och jag går på matcher ibland så jag vet) men står det i media, så är det en sanning, bara att lyssna runt fikaborden på jobbet.

  IOFS, de som slåss har nog inte intelligens nog att varken läsa eller ha ett jobb.

  SvaraRadera
 18. Detta är inget som WM står bakom , ej heller uppskattar. WM vill ha det lugnt runt arenan och inga komplikationer, detta kan intygas av polisen med Rasmus i spetsen. Det som hände i lördags är bara att beklaga och jag är ganska övertygad om att WM ser till att dessa snorvalpar får sitt straff.

  SvaraRadera
 19. Herr Schiller & co, ni måste skilja på folk och folk. Ultras har INGET med fotbollsvåld att göra.

  SvaraRadera
 20. Blåvit 36 år2010-08-10 09:07

  Om nu WM vill ha det lugnt inne på och runt arenan...

  Varför i h-e tar ni inte tag i era jävla skitungar till beundrare då?
  Har ni äldre inget att säga till om eller är det dom yngre som bestämmer?

  Vid det här laget vet de flesta att detta är sådant som skrämmer bort familjer (våra framtida supportrar) från läktaren. Det går inte att skylla på tidningar eller andra för det här. Fan att folk gör sådabt här mot vår älskade klubb.

  SvaraRadera
 21. Jag blir ledsen när jag hör andra blåvita själar på jobbet som inte vill ta med ungarna på match.

  Bara så sorgligt.

  SvaraRadera
 22. Jävla idioter! Åk ut till ett grustag om ni måste slåss!

  SvaraRadera
 23. Göteborg19042010-08-10 09:20

  Coach, Tifoledaren eller någon annan representant bör nog bekräfta eller dementera detta. Är det sant så är det faan inte bra. Jag stöder WM till hundra procent i fighterna, men slå på julgranar? Knappast!!! Visa respekt för de som inte är där för att boxas.

  SvaraRadera
 24. Allt detta är bara så tragiskt och tråkigt.

  Att dönickarna dessutom tar på sig fotbollströjor för ena eller andra laget är extra beklagligt.

  Är det inte bättre dessa neanderthalare åker ut till en åker och kelar med varandra. Byt namn på dem dessutom, kalla dem gärna för "före detta fotbollshuliganer", numera bara "huliganer".

  Dessutom verkar de vara fega, för ingen av dem verkar våga står för sin sak offentligt.

  I slutändan drabbas klubbarna med höga kostnader för ev. bråk på arenan.

  Om vissa typer/politiker i sammhället får som dem vill skall klubbarna stå för kostnader för bråk ute på stan som också skall förebyggas pga av dessa ärthjärnor

  SvaraRadera
 25. De som här säger att det är dags för Blåvitt och Supporterklubben att tag i detta vet inte vad ni/du talar om.

  Vad skall de göra utanför GU när GAIS spelar?

  Tänk först - tala sedan. Du låter som en politiker.

  Däremot skall klubben ta TOTALT avstånd från dessa ärthjärnor när det sker något PÅ arenan NÄR Blåvitt själva spelar. Stäng av dem bara, för alltid om så behövs.

  Det som sker utanför arenan på andra håll är och förblir samhällets ansvar. Jämför det när miljöaktivister, EU-kravellerna eller nazisterna demonstrerar. Vem betalar för det?

  SvaraRadera
 26. Håller med Göteborg1904!

  /J-T

  SvaraRadera
 27. "Svar till Blåvitt 36"
  Detta var inget planerat utan bara en spontan händelse utav några idioter som skulle utföra en vandetta men allt blev bara fel. Jag försvarar inte händelsen utan tycker detta var åt helvete fel, men att påstå att "de äldre" inte har koll på GU är rent skitsnack.
  Sen att blåvitt får all skit för vad som hände i lördags är lite fel. Hade inte GM spårat ut (slog allt och alla" så hade inte oskyldiga fått stryk.

  SvaraRadera
 28. Men vad faaan håller ni på med?

  Tack så jävla mycket för att sabotera mitt envisa tjatande om att få med släkt och vänner på matcherna. Tack för att månader av övertygande om att det är lugnt på matcherna var förgäves. TACK SÅ JÄVLA mycket för att jag möts av ett hånfullt "Vad var det jag sa?" istället.

  Ni saboterar ju enbart! Lägg av med trams om att det var inte meningen etc. Klart som FAN det var meningen. Hand upp alla som spontant slagit ner någon utan att det var meningen. Den personen finns inte... HELVETE VAD GENUINT KORKAT!

  SvaraRadera
 29. Men då har ni inte koll på skitungarna...

  Tänka först. Skriva sen.

  SvaraRadera
 30. Svar till Anonym 10/8/10 09:58:
  Nollkoll. GAIS slog knappast på sina egna...

  SvaraRadera
 31. Öh...

  "Om ett lags supportrar attackerar vanliga julgranar kommer våra julgranar bli måltavlor för likadana attacker från andra lags fans. I slutändan får vi helt enkelt en ohållbar situation där moralkärringar med åsikten "vi kan inte gå på fotboll för det är farligt" vinner brett stöd i samhället."

  På vilket sätt är man moralkärring om man som julgran är en måltavla för attacker från andra lags fans och därför blir upprörd och väljer att inte gå?

  För övrigt är WM och alla andra som slåss i blåvitts namn så jävla slöa i huvet att de skulle förlora en debatt med Anna Anka.

  SvaraRadera
 32. VideoVixen: "Moralkärring" har en något negativ klang. Olyckligt att du använder det som samlingsord för de som inte vågar gå på fotboll med sina barn pga sån här skit.

  SvaraRadera
 33. Straffen för dom har galenpannorna kan inte vara annat än fängelse, samt livstids avstängning från GU.

  SvaraRadera
 34. Eftersom det finns folk här som vet vilka som var inblande: Lämna ut deras namn till Polisen. Ta ditt ansvar för samhället. Hade jag vetat vilka det var hade jag lämnat infon till polisen med en gång.

  SvaraRadera
 35. Jag brukar vara stolt över våra fans. Jag brukar säga att vi minsann är de kamrater vi kallar oss för och att vi har en vänlig stämning och inte håller på med sån här skit. Jag brukar säga att vi aldrig kommer sjunka lite lågt som AIK...

  Men kanske har jag fel?

  SvaraRadera
 36. Stäng ute WM och alla baby huligangrupper från läktarna. Det har barcelona gjort!

  SvaraRadera
 37. Det borde vara skottpengar på såna här IDIOTER!

  SvaraRadera
 38. De enda som egentligen kan göra något åt det här är klubbarna.
  Supporterklubben änglarna eller Ultras ska fortsätta som nu, stämningen och miljön i klacken har ju varit bra iår, trots minst sagt skrala resultat och svajigt spel.
  Vill IFK Göteborg markera att våld inte är accepterat bör man jobba mer med att ta reda på vilka som slåss utanför arenorna OCH på parkeringsplatser och ge dem långa avstängningar från Gamla Ullevi. När huliganerna ser att det inte räcker att uppföra sig okej på arenorna och bete sig som skit utanför kanske de tappar suget att hålla på med fotboll? Så länge de på något sätt sympatiserar med fotbollsvåldet vill jag inte ha dem på arenan. Och snälla, förklara för mig hur en uppgörelse mellan 100 pers som håller på IFK och 100 pers som håller på AIK INTE kan kallas fotbollsvåld?
  Ni drar oss i skiten och alla hatar er, känns det bra?

  SvaraRadera
 39. Brukar inte vara den som hugger på dessa ”huliganer”.
  Så länge de inte bråkar med oskyldiga kan jag tycka att de får hålla på med sitt.
  Har själv blivit ”räddad” av dessa borta i Malmö och Helsingborg mm.
  Men den här, är ju fan rent åt helvete. Straffa alla inblandade hårt!
  Finns inget annat att göra, WM det här måste ju även ni tycka är åt helvete?”

  SvaraRadera
 40. Stäng inte ute Wisemen! WM skyddar oss från alla onda krafter inom läktarkulturen - du vet, läskiga grönsvarta pappor och deras tuffa barn.

  Jag är bara så glad att de finns, och att så många skribenter på Baraben tolererar de. För det bästa med fotboll är inte att stötta vårat lag eller njuta av själva sport, men att hysa de lagfientliga känslor som är så jävla goa och vara med i en stam.

  Eller hur?

  SvaraRadera
 41. Detta kommer bli den svenska fotbollens död...herregud...vem fan vill gå med sina barn? Ska man riskera sin hälsa för att man vill kolla på fotboll? Det finns inget hopp för dessa människor...stäng ut dom innan det är för sent.

  SvaraRadera
 42. För det första, kasta inte all skit på WM. Jag tror knappast att det är WM som gjort detta, dom vet bättre.

  Och vafan snackar ni om Ultras och Supras?
  Menar ni att dom är huliganer? När dom stöttar blåvitt var som helst? Menar ni att WM och folket inte bryr sig om blåvitt? Nejnej, har ni någongång gått på en träning? Åkt till holland?


  Och du anonym som snackar om Barca, är vi Barcelona? Nej.
  Vi är blåvitt - bäst i sverige.

  Så ge fan i att säga att Ultras, Supras är huliganer.

  SvaraRadera
 43. Fan vad trött man blir på sånt här...jävla neandertalare. Detta har absolut INGET med fotboll att göra!
  Hur kan man påstå att man håller på ett lag när man bara drar IFK Göteborgs namn i smutsen??

  SvaraRadera
 44. Tva observationer, hur manga har vet vad som egentligen hande? Och har inte AIK sveriges hogsta publiksnitt varje ar? sa pastaendet att "folk" inte vagar ga pa fotboll om det ar risk for brak verkar ju inte direkt stamma med verkligheten? (givet att aik har haft storst problem kring arenorna genom tiderna i sverige)

  SvaraRadera
 45. Jävligt korkat gjort, men som sagt WM var INTE inblandat.

  SvaraRadera
 46. varför ens ge detta publicitet?? men det var inte WM för er som skriver att det var dem...

  SvaraRadera
 47. Fattar inte varför alla anklagar WM. Det är samma som när alla anklagar Black army när aikarna gör något. Har ytterst svårt att se att det är dom som gör de "klantiga" grejerna . Bara några snorungar som inte har någon fritid eller bättre för sig...

  SvaraRadera
 48. Fy fan! Det kan vara så att WM var inte inblandade - då var det bara ett litet gäng idioter som försökte att imponera på WM med hoppet att en dag de får vara med i gänget med de här goa gubbar.

  Och visst är de goa gubbar, alla ni som stå upp för WM utan att veta mer om vilka de är kan väl söka upp http://intefanvetjag.blogg.se/ och lära er lite mer om precis vad det innebär att vara Wiseman.

  Jo, våldsälskare, rasist, missbrukare, osv. Bli stolt och stötta WM. 'Sieg heil'.

  Idioter.

  SvaraRadera
 49. Skönt att höra så många blåvitt som förkastar detta beteende.. Då jag va med i det som skedde utanför arenan kan jag säga att det va ett 20-25 tal GU, inte WM, som anföll vanliga supportrar.. Det va max 3-4 firma killar där från GAIS resten va barnfamiljer. Bland annat blev en 10 11 årig pojke sparkad i magen så att han låg o grät. Hörde även en av dem från GM sekunden innan det small fråga GU vafan dom sysslar med, det finns ju bara barnfamiljer här! Men det sket dem fullständigt i. Om WM inte tar tag i detta så kommer ribban att höjjas. GU skämmer ut er. Jävla kickerspack.

  SvaraRadera
 50. Kan bekräfta det "GAIS" skriver. Jag har alltid haft GAIS årskort och förrra året hände samma sak att GU sparkade på julgranar så att ambulanser fick ryka in. Precis som efter GAIS-Mjällby. Denna match var det "barnfamilj" dag. Min far och jag mötte 25 av huliganeerna. Min far ahr jobabt med"problem" gymnasieelever hela sitt liv- Han såg att dessa ahde glansiga ögon och var nakortika påverkade och var sugna på att slåss mot alla GAIS julgranar. Som tur var hade jag på en jacka så min GAIS matchtröja syntes inte. Dessutom e jag 2 meter lång. det ajg såg var att 2 av dem höll i en "motståndare" och den tredje IFK GU killen slog rätt in i ansiktet. Så otroligt fegt att hoppa på barnfamiljerna. För det var INGEN av dem de hoppad på som var något "hot". Utan det avr en planerad attack !. För det skedde i "allen" där det tydligen inte finns akmeror eller polis. endast en polis fanns i närheten

  SvaraRadera
 51. Vad står GU för?

  SvaraRadera
 52. EN fråga till alla Gaisare här inne:

  Va fan gör ni inne på blåvitt-sidor?

  /J-T

  SvaraRadera
 53. skäms över att läsa detta.... så otroligt jävla lågt att gå på barn och alla dessa som är där för FOTBOLLENSSKULL!!! och inte är där för att slåss... spela roll att man hejar på ett annat lag... man behöver inte misshanda den för de... bättre och roligare att diskutera fotboll med en som hejar på ett annat lag.. än att boxa på den.. JÄVLA SNORUNGAR!!

  SvaraRadera
 54. GU är väl dem som vill blir som WM är nu ...när de blir äldre

  Dessa 2 IFK grupper kommer göra att INGA vanliga åskådare vågar gå till Gamla Ullevi. De har ju delvis lyckats efter att dessa 25 huliganer lyckats med sitt uppdrag.

  SvaraRadera
 55. http://intefanvetjag.blogg.se

  GU och WM idioterna har en egen hemsida

  SvaraRadera
 56. GU = Gothenborg United

  J-T / För att bara-ben skriver 50 % av sina inlägg om GAIS.. Denna sidan e fan nästan mer GAIS än blåvitt, sen efter det som skedde så ville väl folk se hur er "vanliga" blåvitt supportrar såg på det.. Du verkar rätt korkad.

  SvaraRadera
 57. Ni smutsar ner vårt namn. Skärp till er för i helvete!

  SvaraRadera
 58. GAIS 13:28/ Ja och enligt AIK:arna skriver BaraBen mer om AIK och enligt skåningarna skriver BaraBen mer om HIF/Malmö osv. Har ni ingen verklighetsuppfattning över huvud taget? BaraBen lyfter allt som är på tapeten kring främst Göteborgs fotbollssfär och speciellt när blåvita element finns med i nyhetspusslet, som här. Till skillnad från er så ägnar vi inte hela vår vakna tid åt att skryta till våra vänner på nätet om hur äkta vi är och hur trendigt det är att vara "som oss".

  Självklart var det redan massa Gaisare inne här på BaraBen (som inte är anknutet till vare sig Wisemen eller GU) och påpekade att vi aldrig lyfter huliganfrågan här. Vi är den enda blåvita sajt - förmodligen den enda supportersajt alls - som faktiskt gör det. Här får debatten förekomma och här får både kritiska som glorifierande debattinlägg ta plats, men framför allt så ifrågasätts dumheter som denna "stormning" här, men inte hos Supporterklubben Änglarna eller någon annan undergrupp.

  Så tätt till pajhålet nu din pajas.

  SvaraRadera
 59. Vetifan om det var WM som gjorde detta, men skitsamma.

  En fråga...förstår inte varför inte IFK tar avstånd från Wisemen? Dom tillåts ju ha sin flagga match efter match på arenan. Känns som om IFK är fega och inte vågar stå upp emot dom!

  SvaraRadera
 60. Bort med våldet och de jävla adhd mupparna som förstör för oss riktiga supportrar som är där för fotbollens skull och som stöttar vårat eget lag, inte bara hatar motståndaren!

  Fotbollen, men framför allt Blåvitt får lida för det här. Minskade publik- och sponsorintäkter blir följden, vilket leder till mindre pengar att satsa på A-laget, vilket gör att vi ligger där vi ligger i tabellen!

  SvaraRadera
 61. 25 narkotikapåverkade IFK personer som stormar på barnffamiljer och ingen anmäler dessa 25 ? IFK och polisen vet ju vilka de är. Trots det så lyckades polisen inte ta fast en enda ? När ska föreningen IFk ta tag i dessa GU och WM problem ?

  SvaraRadera
 62. Wellington / Din pajas? haha.. Ja du e nog gammal... Sen har jag väl aldrig sagt något negativt om Baraben? Jag tycker detta är en bra o intressant blogg, och skulle den va någon slags PK sida så skulle jag iaf inte läsa skiten. Det jag sa va bildligt menat, att det är VÄLDIGT mkt GAIS här och det spelar ingen roll va anledningen är till det. "till skillnad från er ägnar vi inte våran tid med att skryta...".. Aha så ALLA gaisare gör detta? Då håller väl alla blåvitt på med stormningar o sitter med klapphattar? För fan lägg ner nu. Du verkar ju bara väldigt patetisk snubben.

  SvaraRadera
 63. WM banderollen på Gamla Ullevi vågar ju inte någon i IFK ta ner. Varför finns säkerhetsvakter och Polis. varför vågar ingen ta bort deras Wisemen "reklam" som lockar till sig mer unga killar som GU. Inte undra på att nyrekryteringen till WM aldrig kommer ta slut. De blir ju bara fler och fler. Mild har ju stake. kan inte han förbjuda och ta ner WM reklamen på Gamla Ullevi ?????

  SvaraRadera
 64. gais, så det är helt okej att gå flera stycken och slå på små tjejer?

  glansiga ögon, 10årig pöjk, nakotikapåverkade.. vad fan får ni allt ifrån? var lasermannen o usama bin ladin med också kanske?

  pinsamma gais..

  SvaraRadera
 65. GAIS: Du verkar ha lite "lillebrors komplex"....

  Men det är lugnt, jag tycker att det är sött att ni gaisare böjer er upp för köksbordet och vill kika vad vi IFKare skriver och gör.

  /J-T

  SvaraRadera
 66. JT / O du verkar vara väldigt tuff :)

  SvaraRadera
 67. " Valdo sa...
  Stäng inte ute Wisemen! WM skyddar oss från alla onda krafter inom läktarkulturen - du vet, läskiga grönsvarta pappor och deras tuffa barn.

  Jag är bara så glad att de finns, och att så många skribenter på Baraben tolererar de. För det bästa med fotboll är inte att stötta vårat lag eller njuta av själva sport, men att hysa de lagfientliga känslor som är så jävla goa och vara med i en stam.

  Eller hur?
  "

  Haha så jävla rätt, stäng ute drägget.

  SvaraRadera
 68. GUs attack på gais insläppet var onödigt och vill man inte slåss så ska man inte behöva. Gillar inte heller när oskyldiga drabbas.

  Men allvarligt talat, ni som sitter och häver ur er att "inga vanliga åskådare vågar gå och kolla" eller "skulle aldrig ta med barnen på fotboll" ni måste väl för fan skämta?
  Kan garantera er att sannolikheten att ni skulle drabbas av våld i samband med fotboll är mycket lägre än att spatsera inne i stan tillsammans med era barn och bli påkörda av en bil.
  Tror iof inte att ni som skriver detta är frekventa besökare av våra matcher. Kan ju knappast vara någon slump att familjeläktarenn slår nya rekord varje år och att Young Fellows bara blir fler och fler?

  Jag har gått på fotboll i många många år. Jag kan själv vittna om att våldet i samband med matcher var mycket värre på 90-talet. Tycker IFK jobbar bra och tillsammans med ordningsmakten fått bort nästan alllt stök kring matcherna. Vi har ju iår haft högriskmatcher som AIK, DIF och MFF. Vad jag vet har inte ett enda slag utdelats eller inget annat stök alls.
  Kan inte ni som skriver tänka efter lite före och se det lite nyanserat.

  SvaraRadera
 69. Gais/ Han reagerar ju på att alla ni andra lags fans alltid påstår att "Baraben skriver mer om AIK/Bajen/Djurgården/Malmö/Gais än vad ni skriver om Blåvitt så det är klart vi hänger här" när verkligheten är väldigt simpel: Det lag Blåvitt möter härnäst får mycket uppmärksamhet, men jämfört med allt det som produceras om Blåvitt är det en piss i Mississippi.

  SvaraRadera
 70. Ni som förespråkar att kidsen ägnar sig åt MMA istället, har ni överhuvudtaget sett et MMA-match? Där slåss man ju mot en tränad fighter, inte någon fredlig julgran eller familjefar som inte vet hur man försvarar sig. Låter det intressant för dessa människor tror ni?

  För övrigt tror jag inte det var WM. De har nog sina regler för hur man uppträder. De verkar vara bra gubbar och det rör mig inte i ryggen när de slåss på en parkering någonstans.

  SvaraRadera
 71. Stäng inte ute Wisemen! WM skyddar oss från alla onda krafter inom läktarkulturen - du vet, läskiga grönsvarta pappor och deras tuffa barn.

  Jag är bara så glad att de finns, och att så många skribenter på Baraben tolererar de. För det bästa med fotboll är inte att stötta vårat lag eller njuta av själva sport, men att hysa de lagfientliga känslor som är så jävla goa och vara med i en stam.

  SvaraRadera
 72. När portar Blåvitt WM o deras undergrupper?

  SvaraRadera
 73. HAHA

  Inte så svårt att dölja sin identitet på nätet, skulle tippa på 80-90% som skriver och spyr galla över blåvitt här är gaisare.. Skratta eller gråta? Försök komma på falska rykten och splittra oss för ni kommer aldrig lyckas.

  SvaraRadera
 74. Föregående skribent är en go WM/GU snubbe.

  SvaraRadera
 75. WM/GU går inte att splittra och allt ni gör är falska rykten. Sure. Förnekelse när ni har gjort bort er. Hur fan kan man försvara ert påhopp på barnfamiljerna. Episkt

  SvaraRadera
 76. Jävla puckon! Det är en skam att de kallar sig blåvita. Sy in omedelbart!

  SvaraRadera
 77. I ärlighetens namn får ju Wisemen skylla sig själva för att de får skulden för sådant som undergrupper gör. Vanliga fotbollsfans och Svenssons känner inte till skillnaden på grupp och grupp, de ser bara huligan och drar slutsatsen Wisemen.

  WM kan göra två saker då.
  1. Gå ut offentligt och ta avstånd från idiotbeteendet.
  2. Hålla tyst och sanktionera beteendet.

  anonym 14:07/ Och på precis samma sätt kan man säga att du är AIK:are om man vill. Klart som fan folk använder alias på nätet, tror du att man ska skriva ut sin adress och sedan riskera att få någon nedtjackad dåre vid dörren nästa dag? Det krävs ju rätt stor dumfaktor på en som tror att folk är Gais:are för att man tycker det är helt idiotiskt att attackera julgranar på en fotbollsarena, och dessutom att en majoritet av 75 kommentarer på Baraben skulle komma från Gaisare. Ja just det. Så är det nog.

  SvaraRadera
 78. GT:s Henrik Leman
  ” Så den tragiska då:
  Ett antal "IFK Göteborgs-supportrar" hade - enligt de uppgifter jag fick - lagt sig i bakhåll för Gaisfansen när dessa kom ut från arenan.
  Det jag såg, och det jag hörde från folk som såg mer, så handlade det om vanliga grönsvarta supportrar (alltså inte firmafolk) som slogs till marken av vad som verkade vara snorungar med IFK-sympatier.
  Jag såg en pappa sitta på en parkbänk väntande på en ambulans, han hade ett rejält jack under ögat och det behövde sys. Så dags hade ambulansen redan hämtat en annan gaisare.
  Detta är så jäkla trist att man bara vill spy!
  Unga snorvalpar vars föräldrar måste misslyckats fullständigt med allt vad uppfostran heter.”

  SvaraRadera
 79. Tycker det är fel att skylla på Supras och Ultras som någon anonym gjorde.

  Dessa gör ett superbra jobb för stämningen i klacken som nuförtiden fan aldrig lägger av att sjunga.
  Trots skitmatcher vill dom vinna på läktaren och dom gör det nästan jämt.

  Dessa grupper har jag aldrig bevittnat i en fajt, kanske individer men ej gruppen i sig.

  WM har ett tvivelaktigt existensberättigande men det är inte dom som gjorde detta för dom har tagit till sig kritiken och slåss i stort bara i försvar och på box.

  Det kan däremot vara nån form av aspiranter till WM och jag hoppas att WM tar tag i dessa förvirrade ungdomar om dom vet vilka det är.

  SvaraRadera
 80. Vilket lag än dessa huliganer har sina sympatier, får de aldrig ingå i benämningen supportrar.

  Ofta läser man i media: ifk-fans slogs.., ifk-huliganer attackerade..m.m. Sanningen är att riktiga fans slåss INTE!
  Media är är med och provocerar genom att markera huliganernas sympatier, istället för att benämna dessa drägg för just bara huliganer.

  Jag lider med de offer som råkat ut för dessa mycket svaga och vilsna individer, men dock mycket aggressiva.

  Ibland känner jag för att plocka dessa svaga huliganer med mina vänner, för vi är många fler, men då är jag inte mycket bättre än dem! Och det är just vi andra fans är:Vi är Mycket bättre än dem!

  Så ni svaga svaga människor som vill slåss med andra svaga svaga människor, bestäm träff utanför staden på en åker, spring fram och skräm och backa sedan tillbaka och bli skrämd.
  Låt oss andra skratta tillsammans åt era fåniga youtubeklipp och låt oss andra lägga armen runt en äkta supporter, och sjunga för vårt lag!

  SvaraRadera
 81. " Anonym sa...
  När portar Blåvitt WM o deras undergrupper?

  10/8/10 14:04
  "

  Ja det räcker såm, någon som vet?

  SvaraRadera
 82. 10/8/10 14:17

  Det är knappast wm som ska göra det snarare föräldrar, lärare osv.

  SvaraRadera
 83. Konstigt nog vet Polis och IFk vilka dessa personer är. Ändå får de hålla på och tom komma in på Gamla Ullevi.Om de portas, först då förstår de att de måste lägga av.Ingen av dessa IFKhuliganer har ju straffats för de är minderåriga.

  SvaraRadera
 84. Jag håller på portning, håller på portning, portning är bäst osv

  sjungande ängel

  SvaraRadera
 85. Jag håller på GU, håller på WM, portning är bäst osv

  //sjungande ängel

  SvaraRadera
 86. Sno inte mitt nick, jag vill ju inte ha wm o deras undergrupper på arenan alls.

  sjungande ängel

  SvaraRadera
 87. "GT:s Henrik Leman var på plats och beskriver det hela på följande vis"

  "Aftonbladets:s Simon Bank var på plats och beskriver det hela på följande vis: Det regnade handgranater, spädbarn blev halshuggna och en kvinna som stog o sålde sex bakom arenan ramlade ner i en brunn"

  SvaraRadera
 88. Vore grymt med en omröstning bland alla som har årskort.

  Portförbjuda GM med undergrupper?

  Ja

  Nej

  / Jaröst hääär!

  SvaraRadera
 89. Till 031
  Gött att du oxå håller på GU och WM

  / håller på IFK

  SvaraRadera
 90. Röstar JA
  Ingen med en hjärna vill väl ha Wm+undergrupper

  SvaraRadera
 91. Portförbjuda GM med undergrupper?

  Ja

  Nej

  Vad röstar ni på?

  SvaraRadera
 92. JA !!!!!!!!!!!!!!!

  /Thomas, trogen årskortare

  SvaraRadera
 93. 14:38>> Menar på att den enda källan som nämnts är nån snubbe från GT, känns som det är mycket snack från folk som egentligen inte har en aning vad som hänt? med tidigare erfarenheter så har ju media en stor förmåga att göra en höna av en fjäder?!

  SvaraRadera
 94. Portförbjuda GU och WM med undergrupper?

  Ja

  Nej

  Vad röstar ni på?

  SvaraRadera
 95. Svar : JA portförbjud VM och GU

  SvaraRadera
 96. Portförbjuda gais från Gamla Ullevi?

  JA
  NEJ

  SvaraRadera
 97. 10/8/10 14:44

  Ja men det är en annan fråga, vi ska ha en egen arena.

  Men nu diskuterar vi drägg och Jaaa det ska portas.

  SvaraRadera
 98. [KLARAR NI INTE AV ATT SKRIVA VETTIGA KOMMENTARER SÅ LÅT BLI HELT - SPAMMANDE KOMMER RADERAS.]

  SvaraRadera
 99. Mycket snack här som vanligt och som vanligt så är det ingen som bryr sig. Ni vet ju inte ens vad det var som hände. Allt ni går på är ju rykten. Alla oskyldiga barnfamiljer, pensionärer osv som tydligen fått någon smäll kanske ska ge fan i att hoppa in i ett slagsmål då.. Tror knappast att personerna som utförde attacken gick bärsärkargång och slog på varenda jävel som dom kom åt. Snarare att dom slog på de personer som ville bråka.. Sen om dom hade matchtröjor, är pappor eller 55 år så får dom ju skylla sig själva om dom hoppar in i ett pågående slagsmål som till en början var mellan enbart firmafolk..

  Var själv inte där men det jag har hört från både gaisare och ifkare. Sen borde verkligen klubbarna göra mer för att stänga ute dessa personer från matcherna.

  / Andreas

  SvaraRadera
 100. Kom igen bara låt hatsvaren hagla..
  Det är ju det enda ni klarar av.
  / Andreas

  SvaraRadera
 101. andreas: Blir nog inga hatsvar på det inlägget.

  WM med undergrupper bör portas, blåvitt o polisen har bra koll på vilka de är allt annat är skitsnack.

  SvaraRadera
 102. Enligt GT Leman så var det endast ifk firmafolk som gjorde en planerat påhopp mot vanliga åskådare.

  SvaraRadera
 103. 10/8/10 15:05
  Andreas har ju en poäng tror knappast leman har koll på gm (eller vad fan gais idioter heter) folk med undergrupper.

  Personligen bryr jag mig inte speciellt mycket om det leman skriver stämmer (men det verkar stämma någorlunda läs på gaissidor)

  Kontentan är hur som fortarande enligt mig:

  WM med undergrupper bör portas, blåvitt o polisen har bra koll på vilka de är allt annat är skitsnack.

  SvaraRadera
 104. Enligt säkra källor så var inga GM inblandade

  SvaraRadera
 105. WM med undergrupper bör portas, blåvitt o polisen har bra koll men VARFÖR görs inget ?

  /Thomas

  SvaraRadera
 106. Anonym 15.11>> Enligt källor från både ifk och gais så var det firmafolk från gais som först blev påhoppade. Sen la sig en massa andra sig i och då blev det som det blev. Går även att läsa på diverse "huligansidor" att så var fallet.

  Den stora frågan är ju var skall man dra gränsen när man portar folk som många här inne vill? Är det så fort man blivit gripen i samband med en fotbollsmatch? Så fort man blivit gripen då det varit ett slagsmål i närheten? Så fort man blivit gripen för LOB eller PL13?

  Någonstans måste ju gränsen gå och de som reser en hel del på bortamatcher osv vet att det är nog inte många som inte någongång har blivit omhändertagen som är där. Självklart skall folk stängas av som blir identifierade på plats osv men då måste väl tillräckligt bevis finnas? Annars riskerar ju vanlia personer som är på fel plats vid fel tidpunkt och kanske åker på en PL13 att bli avstängda trots att det inte finns några bevis? Hur skulle det kunna funka på något annat sätt?

  / Andreas

  SvaraRadera
 107. Thomas: bra fråga undrar jag med!

  SvaraRadera
 108. Bra att du är med i WM Andreas. kan du ge länkar till dina huligansidor ?

  Er Wm sajt tar inte upp något.Endast detta inlägg:

  Postat av: Benny
  Istället för att jaga dörrvakter borde puckohövvena som slogs vid GU på senaste gajsmatchen hittas och spikas upp. För var väl ändå inte så att det var inblandning från detta håll?
  Och till Honken sträcker jag fram min kind för att motta lavetten :) Ingen skulle bli gladare en jag om det blir guld, men realist som jag är hoppas jag på en top 4:a plats.

  2010-08-10 @ 11:03:54

  http://intefanvetjag.blogg.se

  SvaraRadera
 109. Anonym 15.23:

  På intefanvetjag så finns också den här härlig beskrivning:

  "Postat av: sjunolltvånollnollnittio
  Vi tog oss 19 GU utanför utsläppet vid Ullevi och möter upp gais, omöjligt att säga hur många deltagare från gais då det var gaisare överallt i princip av blandade kategorier. Men betydligt mer än 19 kan man ju lugnt påstå. Ganska jämnt box i början men när polis och väktare börjar vifta med batonger och fler och fler gaisare kommer får vi backa och omgruppera oss men då är det för mkt väktare och polis på plats för att göra en till attack. Allt är över på ca 2-3 minuter."

  SvaraRadera
 110. Till WMAndreas. Varför inte uppge dina säkra källor här. Vi vet att du inte har inga källor. Wm + GU försöker få det till att det var ett box utanför Gamlaullevi exakt när barnfamiljer lämnar Gamla Ullevi. Ingen e så dum och tror det du och WM + GU säger

  SvaraRadera
 111. Andreas 15:19/ Mycket enkelt. Alla återfallsförbrytare bör få permanent avstängning från fotbollen. En gång kan vara en slump eller dålig timing, men de flesta av de här personerna har massvis av olika domar mot sig och vore hur enkla som helst att plocka bort. Sedan kan de få åka jorden runt för att se Blåvitt om de vill, slåss man kring vårt lag så begår man inte bara brott utan man är med och devalverar värdet på vår förenings varumärke. Jävla kötthuvud är vad det är.

  SvaraRadera
 112. Angående att stänga av WM: Det borde väl isf gälla allt firmafolk, inte bara WM? Trött på att Gais-folk leker underdog och struttar som om de har någon sorts moraliskt övertag. Mindre lag - färre supporters - mindre firma, men det gör det inte rätt.

  Personligen blir jag förbannad när folk förstör för mitt lag, att de kallar sig supportrar gör det bara värre. Vill de träffas någonstans och puckla på varandra så gör det egentligen inte mig så mycket, så länge de inte drar in vanligt folk. Jag är en liten tjej men har aldrig känt mig rädd på en fotbollsmatch. Däremot är det dålig publicitet för laget och sporten. Det skrämmer bort folk och vi behöver öka publiktrycket.

  SvaraRadera
 113. 10/8/10 15:27

  Ja du har rätt de värsta dräggen ska man nog kunna lösas enkelt (om man vill/vågar).

  De som finns i perferin o smuttar på öl o skrålar stig hall kanske är svårare.

  Men som du säger börja med "topboysen" hehe

  SvaraRadera
 114. 10/8/10 15:29

  Gäller givetvis öis o gaisfirmorna med.

  SvaraRadera
 115. Valdo. Ge oss en länk. Du har bara hittat på och skrivit något.

  /Thomas

  SvaraRadera
 116. http://intefanvetjag.blogg.se

  SvaraRadera
 117. Anonym 15:29/ Klart det gäller allt firmafolk som gör sånt här. Om de vill slåss på ett fält så låt dem göra det, men fan inte på och vid arenorna. Då ska de fan stängas av vilket lag de än håller på.

  SvaraRadera
 118. Postat av: sjunolltvånollnollnittio
  Vi tog oss 19 GU utanför utsläppet vid Ullevi och möter upp gais, omöjligt att säga hur många deltagare från gais då det var gaisare överallt i princip av blandade kategorier. Men betydligt mer än 19 kan man ju lugnt påstå. Ganska jämnt box i början men när polis och väktare börjar vifta med batonger och fler och fler gaisare kommer får vi backa och omgruppera oss men då är det för mkt väktare och polis på plats för att göra en till attack. Allt är över på ca 2-3 minuter.


  2010-08-08 @ 01:36:16
  Postat av: RB
  Bra jobb GU.

  2010-08-09 @ 04:00:53
  Postat av: Mad Pete
  Men Larssa... ring då så styr vi upp.. Ni är så fega att ni inte vågar 50-50. GAIS är den största myten i huligan sverige...

  Nää ring boltic istället...  2010-08-09 @ 15:35:03

  SvaraRadera
 119. Postat av: nick
  Hur många kommer på matchen idag? och gäller avstängningarna även europa matcherna?

  2010-08-05 @ 09:46:17

  SvaraRadera
 120. Postat av: Fisherman
  Alcazor>>> Alla pengarna är slut efter amsterdam resan.. Puder, luder och sprit är dyrt!!! Men fan vu kul vi hade!

  4-5 WM

  2010-08-04 @ 13:54:25

  SvaraRadera
 121. Filmen visar sidogatan som Alkmaars grabbar kom stormande på.. när filmen börjar så har de redan tvingats på flykt av den gemensamma blåvitt-mobben!

  2010-08-02 @ 22:25:00
  URL: http://www.youtube.com/watch?v=RPr-pZjoTO4

  SvaraRadera
 122. Postat av: ..
  Vi är inte på väg in i köket! Vi är på väg till utgången vid framsidan.

  Uteserveringen var helt öppen in mot krogen och låg på en terrass vid vattnet, där kom ajax och stormade med all världens bråte.

  Det du ser på filmen är när folk försöker ta sig ut på framsidan vid "torget", samtidigt som vi skyddar oss från projektiler som flyger in mot terrassen från andra hållet!
  Med andra ord, vi är på väg ut! Tyvärr pös ajax när dom kastat klart så det fanns inga som vänta på oss!

  Om du inte litar på den planritningen jag beskriver så finns det säkert någon gais-pundare som vart i amsterdam som kan bekräfta!

  2010-07-31 @ 14:38:22

  SvaraRadera
 123. Postat av: Jonthe
  fan va sjukt många greker.. det är ju upp till dom att bjuda till om det ska boxas. wm gör vad dom ska och kan göra i det läget!
  Skötte våra kort alldeles utmärkt under hela resan, gjorde inte bort oss på nåt sätt. bra jobbat gubbar!

  http://www.youtube.com/watch?v=OcGX7bRbDQE

  2010-07-30 @ 20:13:16
  URL: http://www.youtube.com/watch?v=OcGX7bRbDQE

  SvaraRadera
 124. Postat av: Kranskommun
  Ruggigt bra gjort i Holland! Vare sig man vill de eller ej så får WM anses ha mest respekt ute i Europa nu av alla svenska ligor, av "dom som vet"... även om tidningarna fortfarande skriver upp Black Army som livsfarliga.

  2010-07-30 @ 18:49:50

  SvaraRadera
 125. http://www.youtube.com/watch?v=9aOOHk4MHQQ

  http://www.krux.nl/~krux/forums/showthread.php?goto=firstpost&threadid=33383

  http://www.at5.nl/artikelen/45470/vechtpartij-in-pub-max-euweplein

  http://www.goal.com/nl/news/216/champions-league/2010/07/29/2047491/ajax-hooligans-nog-achter-de-tralies

  http://www.ajaxshowtime.com/bijzaken-en-geruchten/43325/hooligans-vernielen-amsterdams-cafe.html

  SvaraRadera
 126. Holland awayAlkmaar är en liten pittoresk småstad belägen endast ett par fåtal mil ifrån alla grabbars drömstad, Amsterdam(högklassiga droger till bra priser, ett horkvarter lika stort som hisingen, feta partyställen, samt en hel del huliganer på gator och torg är väl allt en GRABB kan önska sig).
  Detta plus det faktum att våran kära WM-supporter, Pontus Wernbloom, spelar i laget, gjorde att det inte skulle bli speciellt svårt att få ihop en riktigt stygg, stabil och skogstokig liga till Holland och bortamötet mot AZ Alkmaar.
  Uppskattningsvis så var vi ca 80 "grabbar" nere o röjde i Amsterdam.

  På förhand kändes Feyenoord som huvudkandidaten för konfrontation, då de fick smaka ordentligt för ca två år sen, i Göteborg och troligtvis var sugna på revansch. Och denna konfrontation förväntade vi oss skulle komma i Alkmaar.
  Så när det gick upp för oss att Ajax skulle spela CL-kval, hemma mot grekiska PAOK på onsdagen, så höjdes förhoppningarna om att det nog kunde bli lite slagsmålsverksamhet även i Amsterdam. (Vad det gäller Feyenoord så var det totalt knäpptyst från det hållet under hela vår vistelse i Holland)

  Grekerna, som var ackompanjerade av deras polare i Partisan, var i numerärt överläge.. även för Holländarna. Så när den grekiska supportermarschen, som gick genom stan, stötte på sång och hets av ett gäng svenskar på en pub, så blev även Ajax varse om att de hade fått finbesök i sin stad.
  Några minuter senare tar Ajax kontakt.. Man säger sig vilja köra 60 vs 60.

  Vi kliver ut från krogen med allt vi har på plats för tillfället, redo att köra. Tvärs över gatan ser vi en grupp grabbar som vi tar sikte på och börjar öka takten. "Huh Huh Huh" ekar mellan husen.
  Tyvärr hinner snuten, som vid det här laget inte fattar nånting, köra fram och skingra oss för att bara sekunder senare ta sikte lite längre upp på gatan. Vi tittar upp och ser ca 150 Ajax-grabbar fly som myror från en myrslok.

  Vi omgrupperar oss på andra sidan stan, på Irish Pub..
  Vad som sen sker är att Ajax återigen har lyckats lokalisera oss och förberett/genomför en pubattack mot oss(för första gången får vi veta hur det känns att vara Gaisare). Smällare, rökbomber, flaskor och stenar slängs in mot puben och vi lyckas hålla dörren. Antal holländare är oklart. Någon direkt konfrontation verkar iaf inte vara aktuellt för de holländska judegrabbarna, då de genast ger sig av när deras ammunition har tagit slut. Kanske pga snuten, men ändå..

  Efter detta var allt lugnt och fokus lades nu istället på fest, brajj, horor, svampar & ladd mm. En kväll man önskar att man mindes.. tror vi!

  På matchdag tog alla grabbar en gemensam tågfärd till Alkmaar, för att möta upp övriga änglar. Wisemen tågar in på torget där alla blåvita sitter o laddar inför matchen och höjer direkt stämningen.
  Polisen i Alkmaar börjar bli alltmer nervösa ju mer alkohol som konsumeras och ju mer ljudnivån ökar. Gångmarschen mot arenan börjar, men vi hinner inte långt förran ca 30-40 Alkmaar-grabbar stormar in i sidan på tåget med stolar, bord och flaskor. Som tur är så har snuten endast bevakning längst fram och längst bak på ledet, så i en gemensam blåvit motattack med WM i fronten får dessa avskum på pälsen och jagas snabbt iväg..

  Vad det gäller matchen så måste det sägas att lika överlägsna som AZ var på plan, var vi på läktaren! Grym sång hela matchen, med mycket bra klackfolk på plats. Fett äkta!
  Det här va en europaresa när den är som bäst, den innehöll ALLT. Tyvärr ser det ut som om det kan dröja några år innan vi får göra nästa resa. Men vi kör på! Krossa Kalmar!

  Tack för en underbar resa ALLA!!!!


  http://intefanvetjag.blogg.se/2010/july/holland-away.html#comment

  SvaraRadera
 127. " Xerxes sa...
  Andreas 15:19/ Mycket enkelt. Alla återfallsförbrytare bör få permanent avstängning från fotbollen. En gång kan vara en slump eller dålig timing, men de flesta av de här personerna har massvis av olika domar mot sig och vore hur enkla som helst att plocka bort. Sedan kan de få åka jorden runt för att se Blåvitt om de vill, slåss man kring vårt lag så begår man inte bara brott utan man är med och devalverar värdet på vår förenings varumärke. Jävla kötthuvud är vad det är.

  10/8/10 15:27"

  Okej är med hur du tänker. Skönt med någon som tar diskussionen utan några konstigheter. Antar att du menar återfallsförbrytare inom fotbollen? Att man tex blir gripen ett antal ggr och det därför inte behöver vara några tveksamheter att man är där för att förstöra. Låter klokt. Men hur skall man påverka klubben eller polisen att använda detta typ av arbetssätt? Då personerna kanske inte blivit gripna för något allvarligt utan småsaker varje gång. Skall man klumpa ihop småsaker så att det till slut blir en stor sak eller är det viktigt att man får en dom av något allvarlig brott? Förresten hur vet du att många personer är återfallsförbrytare? Dom som inte har blivit dömda för något men blivit omhändertagna vid flera tillfällen, men aldrig fått en dom. Hur skall dom behandlas?

  Till alla andra, nej jag är varken med i wm gu eller någon annan grupp. Inte ens UG eller SG. Jag är en vanlig supporter som brukar stå i klacken. Däremot har jag till skillnad från andra en verklighetsuppfattning på hur det går till då jag är väldigt intresserad av supporterkulturen i sverige inklusive firmakulturen.

  Läser väldigt mycket på olika hemsidor och forum för att få en så bra bild av allt ifrån ultras, huliganer till barnfamiljer. Bara för att man är påläst och försöker se allt från lite olika synvinklar och inte allt lika svart och vitt som många här inne så är man inte med i wm eller är en huligan.

  Finns många olika hemsidor du kan läsa på: intefanvetjag, sthlm-sodra, flashback, sverigescenen, ultraskanalen, globaltifo (förr), änglarna osv. Sen lär man ju faktiskt känna folk på bortaresor och kan väl påstå mig vara lite ytligt bekant med både ultrasfolk och huliganfolk. Har även bekanta och kompisar i andra lag som tex gais, där jag känner en som var aktiv i deras ultrasgrupp förr. Därav min syn på saken.

  Men visst fortsätt påstå att jag är wm, presidenten eller gud han själv. Det rör inte mig i ryggen det minsta.

  / Andreas

  SvaraRadera
 128. Göteborgs (Ligist)kultur-kalas!Nu när kulturkrockarnas kalas startar i Göteborg så vill vi bara uppmana alla YCG att ta det försiktigt med spriten och endast använda mildare sorters droger.. för på lördag spelar vi som bekant Rikets Änglar!

  Obligatorisk närvaro för ALLA grabbar, oavsett om ni skall spela eller ej! Turneringen spelas på Heden, med start klockan 09:00..
  YCGs tidigare resultat har varit två finalplatser och en seminfinal. I år har vi valt att döpa vårat lag till det mycket fyndiga namnet Yzigenarna!
  Övriga "kat c"-lag som kommer att delta är WM, GYD o GU! En annan guldkandidat är Kamratgården, som kommer att mönstra spelare som Håkan Mild, Glenn Hysén mfl plus spelare från Blåvitts U-trupp.

  http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2450-rikets-aenglar-7

  SvaraRadera
 129. Så på Lördag kommer WM och GU och undergrupperinga(huliganer) att lira fotboll med IFKs och stödda av SÄ. Läs ovan inlägg.
  http://intefanvetjag.blogg.se/
  Snacka om dubbelmoral när Änglarna stödjer dessa huliganer. Fiiii fan asså

  /Thomas

  SvaraRadera
 130. Men borde det inte ändå kännas lite pinsamt för GU att attackera Gaisare vid Gamla Ullevi och sedan springa så fort man möter lite motstånd. Dessutom från ett fåtal kategori c supportrar från GAIS mesta dels kategori A och B.

  Annars mycket bra skrivet inlägg och väldigt bra att ni tar upp huligan problemen även i er sektion.
  Well done baraben

  SvaraRadera
 131. Andreas/ Sagt och gjort.

  Till alla/ Ni får gärna diskutera kontroversiella saker här, men försök att inte spamma i tråden (dvs skicka flera likadana inlägg eller klippa in massa skit från Sverigescenen.)

  Skriv egna inlägg eller håll er till debatten på Sverigescenen, det här är inte en plats för copy+paste. Tyck till själva eller skriv inte alls.

  SvaraRadera
 132. Andreas/ Jag säger mig inte ha en färdigt lösning på hur samhället och fotbollen ska hantera problemet, men jag tycker att det borde finnas en gräns man kan dra upp för vad som är accepterat och vad som inte är det. Men det borde lagstiftarna se över och inte det här debattforumet, så att säga.

  Men säg att man lägger det på en gräns att personer dömts till våldsbrott vid fler än ett tillfälle (en gång är ingen gång) i samband med fotbollsmatcher, så anser jag att det borde vara fritt fram för samhället att sedan ge dessa personer ett längre straff i form av avstängning från all elitfotboll. Som en slags utökning från de avstängningsregler som finns i dag - alltså utöka graden av brottet till att om det sker på matchdag eller i samband med arenan /följen till eller från arenan, så får man per automatik en strängare avstängning från fotbollen.

  Och ja, jag anser att det ska gälla fotbollsrelaterat våld, inte alla domar. I så fall skulle ju Mats Persson bli livstidsavstängd från all fotboll med tanke på hans kriminella bana...

  SvaraRadera
 133. /Thomas
  10/8/10 16:12


  Du måste väl fan skämta?
  Hur ska Änglarna kunna veta vilka lag som är representerade av Kat-C gubbar?
  Kanske ska dom begära ut utdrag från polisens belastningsregister? Kanske ska göra en kreditupplysning?
  Upplys mig gärna!

  Turneringen är en turnering för alla blåvitt supportrar och även om man inte gillar det dom håller på med så är dom lika mycket blåvitt som alla andra självutnämnande elit-fans här.

  SvaraRadera
 134. 10/8/10 16:43¨

  Inste så svårt o kolla upp ju, bara att stryka dom.

  SvaraRadera
 135. 10/8/10 16:43

  Jag e 100 % säker att alla i SÄ vet exakt vilka som är huliganer (WM/GU/babysar osv). De umgås ju på bortaresor.

  Att låta huliganera lira fotboll i ifKS namn. Helt otroligt

  /Thomas

  SvaraRadera
 136. 10/8/10 17:05//

  Kan lova dig att av alla dom som är med på turneringen och av alla dom tusental som går på blåvitt varje vecka finns folk som är dömda för misshandel,droginnehav, skattefusk etc..Folk som INTE är med i någon firma.
  Ska man inte kolla upp alla dom då? Ska man inte kolla upp och övervaka alla som har nått samband till blåvitt?

  SvaraRadera
 137. 10/8/10 17:12

  Seriöst. Så ni i Änglarna känner INTE igen en enda av WM+GU grabbarna ? Bra skämt

  SvaraRadera
 138. anonym 17:12/ Din jämförelse är helt idiotisk. För om dessa brott inte har begåtts i samband med Blåvitt eller fotboll - vad fan har det med denna debatt att göra?

  Om folk begår brott i anknytning till Blåvitt så är det ett problem för Blåvitt. Rätt så enkel slutsats att komma fram till.

  SvaraRadera
 139. Veerkar som huliganeran nu är rädda att missa att vara med i fotbollsturneringen lördag 9.00 på Heden. Nu kommer mängder av folk att gå dit o kolla in huliganlaget. Finns ju namn på deras lag:

  Obligatorisk närvaro för ALLA grabbar, oavsett om ni skall spela eller ej! Turneringen spelas på Heden, med start klockan 09:00..
  YCGs tidigare resultat har varit två finalplatser och en seminfinal. I år har vi valt att döpa vårat lag till det mycket fyndiga namnet Yzigenarna!
  Övriga "kat c"-lag som kommer att delta är WM, GYD o GU! En annan guldkandidat är Kamratgården, som kommer att mönstra spelare som Håkan Mild, Glenn Hysén mfl plus spelare från Blåvitts U-trupp

  tom spelprogram där ni kan kolla när huligan (fotbolls)lagen lirar:

  http://intefanvetjag.blogg.se/

  SvaraRadera
 140. 4 huligan fotbollslag ställer upp

  SvaraRadera
 141. Yzigenarna!
  Övriga "kat c"-lag som kommer att delta är

  WM

  GYD

  GU

  De ska möta Mild och restan av gänget på Kamratgården.Ingen vet vilka de är ! konstigt att de kör med lagnamn som visar att de är firmor.

  SvaraRadera
 142. 10/8/10 17:22//


  Så du tror på fullaste allvar att alla WM/GYD/YCG/GU har blivit dömda och fällda för brott i samband med fotboll?

  SvaraRadera
 143. SJUKT att 4 huliganlag är med i Rikets Änglar

  SvaraRadera
 144. Vi är en förening som hyr arenan vid match vilket borde göra det fullt möjligt att inte släppa in folk som ses som oroshärdar för vår förening. Exempelvis du anser det vara okey eller rätt med fotbollsvåld då delar du inte föreningens värdering och borde rimligtvis kunna avhysas.

  Det här är inte roligt att skriva men till alla vanliga supportrar som är Gaisare skäms som attan över vad vårt sk drägg Har gjort mot er förlåt oss för att vi har misslyckats och fått sån skit ivår förening som ni drabbats av

  Försök gå på matcherna trots det som hänt er vi vill se fotbollen segra och vinna derbyt i höst och de kommAnde säsongerna

  SvaraRadera
 145. Tydliga paralleller kan dras mellan bokstavsbarn med koncentrationsstörningar och våldsbrottslingar. Liksom våldsbrottslingar och avsaknad av manliga förebilder i det som kallas för dem primära socialisationen, dvs. familjen.

  SvaraRadera
 146. Hur fan kan dom olika våldsfraktionerna tillåtas delta i arrangemang runt omkring IFK? Som nu då Rikets Änglar, "hur ska vi vet vilka som är huliganer och inte" lät det nyss, ja nu vet ni vilka anmälda lag som är huliganer. Uteslut dom bara?

  SvaraRadera
 147. Var inne för ett tag sedan och tittade på bloggen http://intefanvetjag.blogg.se/ och satt och småskrattade för mig själv - tyckte att det var en perfekt parodi på vilken nidbild folk målar upp om huliganer och firmor. Pinsamt nog tog det till igår kväll innan skrattat fastnade i halsen och jag insåg att det var på allvar - helt ärligt, ni behöver professionell hjälp och det riktigt, riktigt snabbt...

  Och Nej, innan det argumentet kommer - vi "vanliga", tråkiga, inte så moderiktigt huliganklädda fans behöver INTE er! Jag hade gärna betala dubbla årskortsavgiften för att slippa er...

  SvaraRadera
 148. Helt sjukt att inte Mild och de anställda på Kamratgården, som laget heter, ska möta 4 huooliganlag. Är de så dumma så de inte fattar vilka de möter eller så tycker dem att allt är okej. Kan inte någon kontakta Kamratgården och berätta vad huliganera har för akronymer ?

  SvaraRadera
 149. Rikets Änglar startades för sju år sedan med huvudsyftet att få alla olika sorters blåvita att träffas och ha kul en dag i syfte att öka gemenskapen och respekten för varandra. Att få folk som inte umgås vanligtvis och kanske har vitt skilda åsikter om livet i övrigt att istället fokusera på det man har gemensamt - det blåvita engagemanget. Allt för att många var och är övertygade om att det är bästa sättet att skapa bästa tänkbara stöd för IFK Göteborg och en positiv inramning runt matcherna. Samma syn har präglat Änglarnas arbete på bred front sedan åtminstone 2007. Detta vet givetvis så väl IFK som supporterpolisen om och är positiva till. Den som menar att utvecklingen på stökfronten på och i närheten av våra läktare blivit sämre sedan dess är varmt välkommen att träda fram och argumentera för sin alternativa väg, på annat sätt än i anonyma bloggkommentarer.

  På lördag kommer många hundra blåvita att ha en kul dag tillsammans mitt i stan. Kom gärna förbi!

  SvaraRadera
 150. Fråga till MH.

  Andra året i rad attackerar 19 stycken GU vanliga åskådare,barnfamiljer precis utanför Gamla Ullevi efter att gaismatchen jsut är slut ? Samma sak hände faktiskt förra året.

  Kan ni ha ett möte så att dessa dumheter fortsätter i framtiden ?

  SvaraRadera
 151. M.H

  Kan du istället argumentera vad folk i WM och GU och allt vad dom heter bidrar till klubben, så kan jag argumentera om hur mycket dessa troglodyter kostar och förstör för våran älskade klubb

  WM bidrar inte med ett skit till IFK, däremot kostar deras verksamhet klubben enorma summor varje år. Varför ska sådana fraktioner bjudas in till nåt överhuvudtaget? Vad är det ni "vill lära er förstå"

  SvaraRadera
 152. M.H (ja, det var ju inte anonymt... ;-):
  Så en förespråkare för olika typer av huliganfalanger propagerar för en positiv inramning - det är ju som om Linda Rosing skulle göra reklam för Mensa...

  På söndag skulle flera tusen blåvita vilja ha en kul dag på Ullevi - du och dina polare kan gärna stanna hemma...

  SvaraRadera
 153. jag hatar WM Allez Allez

  SvaraRadera
 154. hallå jag är en gammal supporter Men jag kommer ändå ihåg när dom som inte kunde uppföra sig Detta gäller nya ullevi blev utplockade av oss riktiga supportrar o överlämnade till vakter eller poliser ps det som kallas inte uppföra sig gäller hota o tex kasta flaskor på andra eller bete sig som svin hals kenneth 57

  SvaraRadera
 155. wm och undergrupper är den högsta nivå av idioti man kan uppnå som människa

  SvaraRadera
 156. Bort med allt våld som kan sammanknippas med klubben i våra hjärtan, IFK! All negativ publicitet drabbar klubben!

  Dessutom ska man kunna hålla på ett annat lag och lugnt kunna gå på fotboll utan att slås ner, för hur kul hade det varit att vara supporter om ALLA höll på Blåvitt!?!
  /Blåvit in i själen

  SvaraRadera
 157. 13/8/10 16:07

  Källa?

  Vore gott ja

  SvaraRadera
 158. här har du din källa
  http://anglarna.se/nyheter/artiklar/2458-kamratgarden-vaeljer-att-avsta-rae7

  SvaraRadera
 159. Fan va rätt!!

  SvaraRadera
 160. WM/GYD/YCG/GU. Vi som stöttar IFK tycker itne om er. Vi är glada att inte ens Kamratgården tycker om vad ni gör.

  SvaraRadera
 161. Ge FAN i att sänka debatten till en sådan idiotnivå genom att kalla varann för "horor" och "bögar" och så vidare i var och varannan mening. Nu har vi tvingats radera i alla fall 10 sådana idiotkommentarer i den här tråden. Det MÅSTE gå att snacka om kontroversiella saker och med människor man inte har samma åsikter som - utan att föra debatten till en ren jävla sandlådenivå. I vilket fall kommer vi inte tolerera skiten här utan ta väck idiotinlägg.

  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.