2010/08/30

Aftonbladets selektiva sensationsjournalistik

HYCKLERI. Efter Nicklas Bärkroths avgörande segermål mot AIK blev han tokglad och hoppade över reklamskyltarna vid AIK-klacken. Det målas upp som en skandal i dagens tidningar. Samtidigt yttras inte en rad över den egentliga skandalen - Solna-stjärnan Flavio visade "fuck off" mitt under matchen - till Erik Lund i IFK Göteborgs backlinje.

Här är Aftonbladets verklighet:
Bärkroth jublar och räcker ut tungan.

Bildbevis på vad som egentligen hände:
Flavio visar den mest obscena gest som finns.

Det är en sak att vara moraliserande och gnälla över spelare i olika sammanhang. Men det blir en helt annan sak när medier är selektiva och bara rapporterar om den ena sidans så kallade övertramp. Jag hoppas att läsarna har vett nog att se igenom dessa propaganda-rapporteringar och bilda sig en egen uppfattning.

Den enklaste metoden är att aldrig köpa det som skrivs - förrän ni läst BaraBen.

54 kommentarer:

 1. Flavio sköt vid ett tidigare tillfälle också bollen på en liggande Erik Lund efter avblåsning.

  SvaraRadera
 2. Frankie, det är ju din bransch. Tar du upp dylikt på redaktionsmöten...? (jag vet att det inte är din blaska i detta fall, men ändå)

  Det är la nån gnagare som vill vända bort lite av den dagliga negativa publicitet som AIK lyckas producera. Hade Flavio med sitt beteende spelat i IFK eller MFF hade det nog låtit annorlunda, han är en kontinuerlig provokatör

  SvaraRadera
 3. Hur gick det för ijehs gest emot mff fansen när han spelade i blåvitt. Det mini fuck u fingret han gav, fick han väl böter och avstägning för?

  SvaraRadera
 4. Den här är väl nästan ännu värre?

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.434242-fem-anholls-efter-gaismatchen

  GP skriver "Göteborgssupporters" när det handlar om Gais, väl medvetna om att det kan tolkas som Blåvittfans. Jävla kryp som jobbar på den blaskan.

  SvaraRadera
 5. Mehram Åhl2010-08-30 13:46

  När jag surfar på internet har jag alltid en flik öppen med Bara Ben, så att jag enkelt kan stämma av det jag läser på diverse sidor mot hur det verkligen ligger till, vilket jag alltså ser här.

  Bara Ben - det känns tryggt!

  SvaraRadera
 6. Mehram: Kul, faktiskt.

  Ang. den rosa tidningen: Våra barn kan ju tro att AIK är ett lag i klass med Barca och Man U efter några månader med Aftonhoran. DET gör mig väldigt oroad.

  SvaraRadera
 7. Rubriken ger dessutom sken av att det är Bärkroth som kritiseras av Mild efter att ha "hånat" hemmafansen. Artikeltexten frikänner honom nästan helt från rurikens anklagelser offer lägger skullden på Seb som ska ha "vevat med armarna". Det är intressant hur spelarna förväntas ge uteslutande positiva signaler mot läktarna medan publiken kan håna bäst de vill matchen igenom. Båda sidor måste kunna behärska sig och inte svara med våld.

  SvaraRadera
 8. Finns bild på när den extremt otrevliga kenny pavye sitter på läktaren och pekar med långfingret. Finns ingen klubb med så dålig attityd som aik, möjligtvis gais då förstårs.

  SvaraRadera
 9. http://foto.jesperzerman.se/main.php?g2_itemId=10871

  Känns smått hopplöst när inte ens spelare kan uppföra sig på läktaren.

  SvaraRadera
 10. Slutade läsa aftonskiten när dom betalade malexandermördarens morsas resa till hans gömställe i sentralamerika för att få det reportaget. Hur dom behandlade Mild med familj vet vi också.
  Vägra läsa den och va principfast där.Den tidningen är bara värst av alla. Goa pinnar igår för övrigt.

  SvaraRadera
 11. Hum.. om vi inte ska spela hem samtliga nästkommande matcher för att sedan ha tillräckligt med poäng för att lägga oss mot Trelleborg och Gefle i de två sista omgångarna.

  Vi gör vad vi kan för att skicka ner de långfingrade till superettan.

  SvaraRadera
 12. Tiggarunge!!

  SvaraRadera
 13. "...förrän ni läst BaraBen."

  Hahaha! Klockre(h)n!

  SvaraRadera
 14. Såna gester hör inte hemma på en fotbollsplan... Tittar man på något annat land så är fotboll förknippat med glädje, men i Sverige... Jag vet inte riktigt vad jag ska säga...

  SvaraRadera
 15. nää men guuuud. han peka fuck you. Det gör väl aldrig supportrarna till vare sig domaren motståndar fansen eller motståndarna.
  Var det inte än liknande artikel förra veckan när en Djurgårdsspelare "hånade" IFk supportrarna.
  Dubbelmoral som vanligt

  SvaraRadera
 16. Rasmus : har du ingen aning alls hur fotbollsscenen ser ut i Italien, Turkiet, Grekland med flera?
  bara glädje?

  SvaraRadera
 17. Han putte ävent ill Lund (tror jag) rätt ordentligt i bröstet vid ett tillfälle också efter han sprang ut me bollen över kortlinjen..

  SvaraRadera
 18. anonym 15:03/ Men hur dum får man lov att vara, Baraben.com klagar inte på att Payvey eller den andra visar fuck you, de klagar ju på att Aftonbladet vinklar det som en skandal att Bärkroth firar sitt mål men skiter i dem i AIK som skämmer ut sig.

  Kan du inte läsa?

  SvaraRadera
 19. Det intressanta är med bilden på Payvey är att han har orange stone island tröja på sig där märket är borttaget på armen. Orange är firman boys färg och stone island är märke för ja ni vet det redan! Smart att bära den med tanke på allt negativt som omger AIK nu för tiden. Vore kanske läge att ringa upp han för en kommentar...

  SvaraRadera
 20. http://foto.jesperzerman.se/main.php?g2_itemId=10871

  Inte nog med att han pekar finger...han står såklart iklädd SI-tröja. Förvånar inte om han står tillsammans med firman också. Dessa gnagare alltså...

  SvaraRadera
 21. Att AB/SB och övriga Sthlms-tidningar skriver och vinklar sina stories efter deras sätt att se det är iof inget nytt. Vi kallar det "Stockholms-syndromet" här nere (Helsingborg), och har fått leva med det hela säsongen...

  Av hundra artiklar om Allsvenskan, har AIK fått ca 70%...

  Men bryr vi oss verkligen om vad Aftonbladet skriver?

  Nope...

  SvaraRadera
 22. Kenny "Millwall" Pavey2010-08-30 15:27

  Faaaan så synd att Pavey var avstängd, hade gärna sett han bryta benet av ett par fiskfittor.

  SvaraRadera
 23. Nån som såg vad Seb egentligen gjorde?

  SvaraRadera
 24. Glöm inte den totala tystnaden som omgärdade Mutumba i våras, när han sprang mot barn-klacken och gestikulerade mot sitt skrev.

  SvaraRadera
 25. AIK har nog fått sin beskärda del av negativ publicitet de också.

  Nog för att de är dumma i huvudet, men visst har media ögonen på dem och förstorar gärna upp småsaker som händer kring deras matcher.

  Selektiv rapportering drabbas alla av och det jämnar ut sig i slutändan kan man trösta sig med. Om man nu bryr sig om vad som skrivs i kvällspressen.

  SvaraRadera
 26. Skrevs det nått i höstas när ni kastade ett mynt på Mutumba?
  Varför avbröts inte matchen då?

  SvaraRadera
 27. på tal om fotbollskunniga journalister så skriver metro idag i sin bildtext att "ifk jublar efter Stefan Bärkroths mål"

  Hahah

  Martin

  SvaraRadera
 28. I GP tror jag de skrev Robert Bärkroth...

  SvaraRadera
 29. lyssna vid 07,55.... AVGÅ NU HAHAHA

  SvaraRadera
 30. 13:29.. man är väl mer eller mindre efterbliven om man tror att de i en gaisartikel ska skriva om IFK supportrar??

  SvaraRadera
 31. Hur mycket man hatar Aftobladet är ändå alltid GP värre som någon nämner ovan. De har ju på sportredaktionen en uttalad strategi att förstöra för Blåvitt och Göteborgsk fotboll överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 32. Äckeltidningen med fet-laul i spetsen försöker få över hela händelsen på Blåvitt och våra fyra domare. Ingenting hade hänt om dessa två parter inte hade gjort som dom gjort!

  SvaraRadera
 33. anonym 15:41/ det är en sak med "selektiv" rapportering, det är en annan att inte välja det värsta som det man skriver om. då är det något allvarligt fel på den selekteringen...

  SvaraRadera
 34. Göteborg19042010-08-30 18:18

  Kenny "Milwall" Pavey: Blir småroad av att du stoltserar med Millwall som är ett mellanlag i brittiska andraligan. Det är väl på motsvarande nivå som tattarlaget AIK kommer att befinna sig nästa år. Jävla pajas.

  SvaraRadera
 35. Göteborg19042010-08-30 18:20

  Svar till Idioter: Innan du vet fakta så kan du hålla käft. Det som träffade den äckliga lilla Mutumba var inget mynt utan ett tuggummi.

  SvaraRadera
 36. Frankie, är det inte hög tid att intervjua Gerhard Sager (som sitter både i Gothia Cups tävlingsjury och i SvFFs tävlingskommitte) och fråga på vilket sätt Flavios finger skiljer sig från den blåvite 16åringens finger, han som blev avstängd från Gotha Cup av Sager o co.

  SvaraRadera
 37. Det som stör mig mest med AIK, är att de aldrig tar ansvar. Aldrig att AIK sportchef skulle säga det som Mild gör om Sebs beteende. Det är väldigt ovanligt att någon i AIK kritiserar de egna oavsett vad de gör.

  Jag tackar Torbjörn varje dag att jag inte föddes till AIK:are. Vilken säsong med Dulee, avhoppade tränare, tillsatta tränare vars högsta dröm är att gå från sportchef till huvudtränare till assisterande tränare. Hedman.......ett kapitel för sig, Flavio som är det mest omogna som skådats på en fotbollsplan. Walid Atta som inte vill förlänga blir avstängd, men FullRulle johnson kan göra vad som helst men ändå får spela.
  Sättet de behandlar sina spelar(manoja) är under all kritik. Vilken förening....herrejesus man kan skriva spaltmeter om allt dumt som kommer därifrån.

  SvaraRadera
 38. Flavio var ful hela matchen. Han tryckte till Adam i ansiktet i slutet av matchen också när domarna tittade åt ett annat håll. Sella var snabbt framme, men Adam lugnade ner situationen.

  Dessutom applåderade Flavio den del av klacken som kastade in föremål mot linjedomaren.

  Ett ärkesvin helt enkelt.

  SvaraRadera
 39. Flavio betedde sig som ett svin hela matchen och Lund skötte sig lungt och bara garvade åt honom matchen igenom trots fingret, knuffar och bollar sparkade på honom

  SvaraRadera
 40. Något alla kan vara överens om är väl att det måste vara skit att spela i AIK. Suraste tränaren i världshistorien och den mest kände AIK:aren är säkerhetschefen, hela Sverige kan hans namn bättre än någon av deras spelare. Tro fan då att det går åt helvete!

  SvaraRadera
 41. "Den enklaste metoden är att aldrig köpa det som skrivs - förrän ni läst BaraBen"

  Klockrent!

  SvaraRadera
 42. Så jävla rätt gjort av Bärken, kan bara säga, smaka på eran egen medicin gnagarsvin,
  och bara för att tilllägga två ord: FUCK OFF AJK!!!

  SvaraRadera
 43. kan inte baraben.com lägga upp klipp då flavio sköt på liggande Lund och när han gjorde fuck off mot Lund?

  SvaraRadera
 44. Det bästa är ju att se den patetiska råttan till vänster bakom gallret som står och småhoppar och skakar i hela kroppen. Ser helt jävla lipfärdig ut.

  Pajas-gnhiet, så jävla gött att slippa er. Javistt, ni berör - på samma sätt som en könssjukdom! Ingen kommer sakna er, ni har aldrig varit ett storlag och kommer aldrig att bli det.

  SvaraRadera
 45. 31/8/10 00:02

  Jag hade gärna sett när han knuffar till Lund och Adam också. Sicka jävla omogna svin det finns. Fy fan va dålig han är. Om nu AJK spelar i Allsvenskan nästa säsong så vill jag fan se någon trycka till honom rejält. Varför inte Lund? ;) Usch..

  SvaraRadera
 46. Glöm inte Flavios uppträdande ¨på Gamla Ullevi november 09 i gmatchen om guldet heller. Efter att han gjort mål gjorde han juck-gester och jublade mot vår Sittplats (västra).
  Var är artikeln efter det?!

  SvaraRadera
 47. Fäller inga tårar direkt om Flavio skulle råka ut för den värsta fotbollsskadan någonsin. Såna idioter ska inte spela fotboll.

  SvaraRadera
 48. Bevittnade matchen pa den den svenska puben i London brevid 5 st riktigt korkade Aik: are, varfor ar dom alla helt sjuka i huvudet ? Iaf underbart att stalla sig upp och jubla extra hogt nar slutsignalen gick!

  SvaraRadera
 49. Ålefeskarn2010-08-31 13:44

  Vissa segrar smakar bättre än andra!

  Först bajen å nu ajk, det är verkligen ett härligt fotbollsår på det viset.

  Nästa år ska vi se om ni inte kan få sällskap av jurgårn också.

  Ha ha ha!

  SvaraRadera
 50. Kul att GP skrev Robert Bärkroth istället för Niklas igen i gårdagens GP

  SvaraRadera
 51. Jag skrev till Laul och fick svar. Han betonade att han är Gbgare och inte vinklar artiklar i en som jag kallade 08-blaska. Enligt honom så är det värre att göra teckan mot publiken än som Flavio mot en annan spelare. Att sen alla P11 spelare i Stockholm tycker det är OK att göra likadant spelade ingen roll enligt Laul..

  SvaraRadera
 52. Fulle-Dulle Torsk2010-08-31 16:29

  Vi i Afskrädet gör vad vi vill, i alla fall gör jag det.

  Piska kärringen, köra packad, köra med falska kreditkort och nu sätta på luder.

  SvaraRadera
 53. " Kenny "Millwall" Pavey sa...
  Faaaan så synd att Pavey var avstängd, hade gärna sett han bryta benet av ett par fiskfittor.

  30/8/10 15:27"


  Har fiskfittor ben?

  SvaraRadera
 54. Brorsan som jobbar på sportbladet håller på blåvitt och jobbade i söndags, han skulle ta med den bilden men i det klippet som datorn hade sparat så var det precis i slutet av det klippet som Flavio pekade finger, och i det andra klippet som sparats så kom inte det med, han sa även att han hoppades att Expressen hade fått tag i den bilden så dom kunde sno den från dom.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.