2010/08/17

Ingen människa är värd Tony Deogans öde

SMÅTT & GÔTT. Alltså, det här är bara tragiskt. En av AIK:arna som var nere i Göteborg för Black Armys räkning och genomförde kampanjen Jinx Göteborg blev misshandlad med batong utanför The Queen på Vasa-Viktoriagatan. Oavsett om misshandeln var fotbollsrelaterad eller rent gatuvåld så är det så jävla onödigt.

Varför ska folk om de nu nödvändigtvis skall slåss, ge sig på varann med vapen?
Vad är det för grottfolk vi har reducerats till?

Nej, oavsett om det var en tokstolle med behov av att slåss eller om det nu var någon fotbollsanknuten ligist som låg bakom så är det osmakligt och tamejfan upprörande att folk ska behöva riskera livet när de sätter fot i en annan stad. Nu hade det här kunnat ske även i Stockholm, men det gör inte saken bättre, för fem öre.

Det som började med en ovanligt påhittig gnagarkampanj slutade nästan med tragik för en hel familj. Nu klarade killen sig undan med blotta förskräckelsen, rejäla blåmärken och lättare huvudskador. Men han kunde lika gärna ha fått skallen spräckt itu. Ingen är värd den behandlingen, vad man än tycker om deras åsikter eller tillhörigheter. Det kunde ha varit din bror, din son, din kompis. Tänk på det. Vem som än ligger bakom.

Minns Tony Deogan. Ingen är värd att behöva sluta sina dagar på det sättet.

Update 14.08: Polisen misstänker att dörrvakter/ordningsvakter på någon krog i området legat bakom misshandeln. Vad som föranlett våldsamheterna är ännu oklart, men batongslag i skallen är inte rätt melodi som svar på idiotbeteende. På så sätt jävligt skönt att misshandeln inte verkar vara fotbollsrelaterad. En slags tur i oturen.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

I lördags spelades årets upplaga av Rikets Änglar, som blev hett omdiskuterat på förhand då Kamratgårdens kansli först ställde upp med ett lag - för att sedan hoppa av turneringen. I själva turneringen spelade Glenn Hysén i ett av lagen, "The Glenns" och det var ju passande på alla sätt och vis.

Eftersnacket på Änglarnas forum har i stället dominerats av negg. Folk har varit irriterade på att det lag som vann, "GTE Elit", tydligen innehöll många som inte är blåvita supportrar. Det är å andra sidan långt i från första gången sådana lag deltar. Under 2009 års upplaga deltog minst två lag där maximalt en kille var blåvit supporter - så till vida att han går på de flesta matcher - och hade dragit ihop folk från sin vänskapskrets för att kunna delta.

Om målsättningen är att vinna turneringen så är det väl rätt töntigt att "bete" sig på det viset. Men i de flesta fall handlar det väl mest om att man vill delta och ha roligt med andra likasinnade. Svensson-mentaliteten (om ni ursäktar uttrycket) är ju mestadels den att man känner sig tryggast med människor som man redan känner, vilket gör att folk har närmare till att skramla ihop ett lag med polare som kanske inte är speciellt blåvita, än att be om att få delta i någon annans lag. Undantag finns dock alltid, vilket vi även fick se i årets turnering där i alla fall ett av lagen till stora delar skrapats ihop via internetkontakter.

Till 2011 års turnering kommer dock BaraBen.com att erbjuda er läsare möjligheten att spela i ett "Läsarlag", där alla är inplockade för att ni läser här på Blåvitt-bloggen, tycker konceptet med Rikets Änglar är kul - men saknar en hel kompisgrupp med samma passion och vilja att delta i en supporterturnering. Änglarna kanske borde köra samma koncept, det är väl den enda möjligheten till att minska antalet "icke-supportrar" som deltar.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Veckans dumstrut delas ut till de civilpoliser som försökte gripa en åskådare på Rikets Änglar. Killen, hemmahörande i en kranskommun norr om Göteborg (ja, kära Gaisare, applådera på nu...) hade varit på bolaget vid Avenyn och köpt öl till sina kompisar i ett av de deltagande lagen, när tre poliser slog till.

De konfronterade supportern och ville gripa honom när han inte kunde legitimera sig på stört. Vilket var rätt svårt då han gick och bar på ett par lock bärs. Civilarna hade helt enkelt blandat ihop honom med en helt annan person - en efterlyst våldsbrottsling. Det var i alla fall snacket på läktaren under söndagens drabbning på Gamla Ullevi. Göteborgs finest i aktion, med andra ord. Secka genier...

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Blåvitt spelar de nästa två allsvenska matcherna på Råsunda. Till helgen är det Djurgården, vars match tvångsflyttats till nationalarenan i Solna. Nästa helg är det dags för AIK, men det är ännu oklart med spelplan för den matchen. Svenska fotbollsförbundets säkerhetspersonal diskuterar enligt initierade källor möjligheterna att flytta matchen till Kumla-bunkern, på grund av säkerhetsskäl.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

För att vara lite småaktig som avrundning denna morgon, så mår jag lite illa av att se bilder från det en gång så charmiga Plain Kitchen i Linnéstaden. Tidigare var krögaren blåvit och där hölls flera änglaanknutna arrangemang. Nu har krogen återuppstått i ny ägarregi och blivit Göteborgs-AIK:arnas tillhåll. Jag må vara barnslig, men sedan jag fick den informationen tänker jag fan inte sätta min fot på den krogen.

Jag är mycket medveten om att det finns "blåvita krogar" i andra städer runt landet, inte minst i Stockholm och Malmö. Men det spelar ingen roll som jag ser det. Det enda som klingar i mitt huvud när någon nämner "Plain" nu är ord som högförräderi, stadsförräderi, spioneri, svek, girighet och skandal. Men det är jag det.

149 kommentarer:

 1. Den som leken ger...

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att en kul idé som jag faktiskt tyckte det var ska sluta med att man blir misshandlad, man skäms som Blåvit när sånt här händer, jävla grottmongon!

  SvaraRadera
 3. Håller helt med om Plain Kitchen, har överhuvudtaget blivit ett tillhåll för samhällets mer mörka element.

  SvaraRadera
 4. Med all respekt "Korven" men killen som fick stryk var D.B. En riktigt feg typ som slår ner allt som kommer hans väg. Han är också utpekad som en av grabbarna som va med om misshandeln av Tony.
  Frågan är ju också va fan han gjorde utanför Queens, inte var han där för att knyta vänskapsband precis.
  Jag håller med dig att det är för jävligt när oskyldigt folk kommer till skada, men när det gäller råttor som han så ler jag bara. Lika barn leka bäst och visst fan visste han vad som kunde ske om han blev identifierad.

  SvaraRadera
 5. För jävligt med en sådan jävla misshandel, visserligen var han värd minst en riktig feting på näsan. Att komma till GBG och sätta klibbor på vårt stadsvapen samt en inramad signerad BlåVit-matchtröja bör ge en smärre näsblödning. Men att därifrån gå loss med batonger i skallen är som sagt riktigt lowbudget.

  SvaraRadera
 6. Lägg av med den där våldsmentaliteten nu! Det är ju sjävla fan att man inte ska kunna få slut på det.

  SvaraRadera
 7. Han fick vad han förtjänade! Ett riktigt kräk det där.

  SvaraRadera
 8. Ärlig ängel2010-08-17 09:44

  Oj.. Jag trodde Änglarna hade förbättrat sig. Skall man börja tveka om att skaffa årskort nu igen då.. typiskt.. Bra jobbat idioter.. klaga aldrig på att det inte blir fullt hus på GU. Folk vill inte gå och träffa grottmänniskor.

  SvaraRadera
 9. han far skylla sig sjalv! komma och spela allan i GBG da gar det som det gar! han ar ett krak enda rattsvin!!

  SvaraRadera
 10. D.B var den tuffa killen som mot Bajs på Ullevi 05 sprang över till Bajsarna och slog folk med en stol bla. en stor grabb på 12 år.

  SvaraRadera
 11. Blåvit i Haga2010-08-17 09:57

  Illa med misshandeln. Går inte att försvara på något sätt.

  Får vi se Toblerone-Mona (Sahlin) i sin AIK-keps och AIK-halsduk inför gnagetmatchen? ;)

  SvaraRadera
 12. Den där killen har ju ett rätt tvivelaktigt rykte. Lustigt att läsa hur alla huliganmotståndare försvara honom. Rätt åt svinet!

  SvaraRadera
 13. anonym 09:57
  Det är ju precis den attityden som du har som är kännetecknet för en grottmänniska. Eller en väldigt liten förlorare som blir stor och tuff bakom ett tangentbord.

  SvaraRadera
 14. han far skylla sig sjalv! komma och spela allan i GBG da gar det som det gar! han ar ett krak enda rattsvin!!

  17/8/10 09:52


  Han fick vad han förtjänade! Ett riktigt kräk det där.

  17/8/10 09:21

  Det är såna här "grabbar" som gör att vi aldrig aldrig får fullt på våra matcher. Gemene svensson vill inte gå på med match med sna ärkedrägg.

  Bästa kommentaren:

  Ärlig ängel sa...
  Oj.. Jag trodde Änglarna hade förbättrat sig. Skall man börja tveka om att skaffa årskort nu igen då.. typiskt.. Bra jobbat idioter.. klaga aldrig på att det inte blir fullt hus på GU. Folk vill inte gå och träffa grottmänniskor.

  17/8/10 09:44


  /Stolt julgran

  SvaraRadera
 15. Ut med huliganerna2010-08-17 10:08

  Mycket konstigt har man läst här genom åren men detta tar nog priset. Trodde aldrig att folk skulle stötta en aikhuligan.

  SvaraRadera
 16. 17/8/10 10:08

  Avskyr alla huliganer.

  SvaraRadera
 17. Anonym 17/8/10 10:06.

  Jag fattar inte vilken fantasi varld du lever i. Tror du pa allvar att han har betatt sig bra under sin korta vistelse i GBG att han bjudit gubbarna pa en bars och tjotat om vilken underbar sommar vi haft!!!

  sluta forsvara honom varje dag sa skriver ni om alla elaka huliganer och att som skall bort, och nu ar det sa synd om en!!?? aikare dessutom.

  Kan halla med om att det ar ju valdigt tragiskt att det slutatde sa illa men det ar som det ar!!

  ha d gott.

  SvaraRadera
 18. Hmmm, det där var ingen kul överraskning, gillade oxå Plain Kitchen, nu kommer jag inte sätta min fot där igen!

  SvaraRadera
 19. Bra skrivet,tråkigt det som hände men det värmer att se IFK:are håller med om att det var onödigt.
  Ni andra kan bli boxare eller leka ballan bakom tangenbordet men håll er borta från fotbollen. Där hör inte våld till.

  SvaraRadera
 20. En huligan som får stryk av huliganer. Sen gråter han ut på nätet. Trodde att huliganer var tuffare än så.

  SvaraRadera
 21. Sol Infectus2010-08-17 10:53

  den där killen är ju nånstans i gränslandet till kat c, men att behöva använda batong ju väldigt onödigt !!

  SvaraRadera
 22. Antingen är ni fulla av skit eller så är ni helt felinformerade. Antagligen både och. Killen hängde runt dom "tuffa" grabbarna back in the days. Han var long gone ur huligankretsar när fallet Tony var på tapeten. Han dressar men är långt ifrån en huligan. En hängiven supporter tillika pappa till en knodd i 10-årsåldern. Att han skulle vara en "feg jävel som slår ner allt i sin väg" är så långt ifrån verkligheten man kan komma. Att ni bankar någon sönder och samman med en batong (har ni "grabbar" inte en slags kodex som säger nej till sånt förresten?) med sånt kvalificerat skitsnack som grund är bara pinsamt. Att ni gjorde det överhuvudtaget är oerhört tragiskt. Väldigt fantasilöst svar på en rolig kampanj om inte annat. Gör nåt liknande själva istället!

  SvaraRadera
 23. Huliganism oavsett vilka som ligger bakom eller vilka som utsätts är fullständigt obegripligt för mig. Det spelar ingen roll om det är en gnagare eller ängel som åker på stryk.

  Har vi blåvita inte bättre människosyn än denna är det dessutom fruktansvärt ledsamt. Synd att det ska vara på detta viset.

  SvaraRadera
 24. http://nyheter24.se/blogg/aik-fotboll/

  Hans blogg

  SvaraRadera
 25. Man slår inte en människa i huvudet med en batong. Svårare än så är det inte.

  SvaraRadera
 26. Han är säkert ett oskyldigt litet lamm själv. har nog aldrig gjort någon något illa. Snyft-bloggen är patetisk.

  SvaraRadera
 27. Alla ni som skriver att det är Ok att slå ner någon bara för att de inte håller på samma lag som er + du som öppnade med "Den som leken ger..."

  Ni tycker förmodligen att det var helt rätt att slå ihjäl Tony! Han höll definitivt inte på samma lag som de som gjorde detta!

  SvaraRadera
 28. huvudet i bandage2010-08-17 11:31

  Buäh buäh buäh! Det är så synd om mig. Jag vill gärna framstå som en hård och tuff "grabb" men när det väl gäller e jag bara en liten mus.6

  SvaraRadera
 29. Jag var på Plain i lördags och då satt det ett gäng råttor där. Trodde de var här för WoW och inte råttor bosatta i Gbg. Även om det nu är sant att det är en Sthlms-falang bosatt i Gbg tror jag inte att det kommer bli ett problem i fortsättningen...

  SvaraRadera
 30. Angående Plain Kitchen så kan jag som är där varje dag och har varit där sedan dom öppnade för ca 7 år sedan påpeka att dom hade stora skaror AIKare där innan ägarbytet med, så sluta förstöra för två unga krögare som försöker styra upp ett nice ställe!

  SvaraRadera
 31. "Korven" Ahlberg Håller på GAYS!

  SvaraRadera
 32. 17/8/10 11:50
  Jaha, men då ju allt guld och gröna skogar. Om det nu var orcher där innan då är det nu alltså ok att det är det fortfarande.

  "Nice", alltså?

  SvaraRadera
 33. "så sluta förstöra för två unga krögare som försöker styra upp ett nice ställe"

  Förstöra? Det är väl upp till dessa unga krögare att välja aik eller blåvitt. Det brukar inte gå så bra ihop...

  SvaraRadera
 34. Vad gäller Plain Kitchen är du inte ensam. Klarar inte av ställen som välkomnar "fiender".

  Vad gäller misshandeln. Tja, givetvis helt fel och oförlåtligt, men jag tror det finns mer bakom det här än bara att han drog "jinx göteborg" kampanjen (iof är det ett roligt initiativ, typ som Gajsblomman).

  Ryktet gör gällande att han själv ska vara inblandad/aktiv i de mörkre kretsarna.

  Vidare så skriver han ju klart och tydligt att kvällen är lite av en dimma (om det har med alkohol eller slagsmål att göra låter vi vara osagt) men det är inte helt ovanligt med krogslagsmål som är helt ickefotbollsrelaterade. Han kanske bara blev ett fyllesvin och jävlades med någon.

  SvaraRadera
 35. Sätter aldrig min fot på plain igen!

  SvaraRadera
 36. Och vips så försvann 90% av kundpotentialen! Som man bäddar får man ligga.

  SvaraRadera
 37. Apropå Plain, har ni ngt tips på nåt gött hak som är blåvitt?

  Tänkte se söndagens match ute, men vet inte vart jag ska gå...

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 38. Jag skäms... inte bara för att en ensam kille får stryk av ett gäng killar med batong utan också för att "supportrar" till mitt kära Blåvitt kläcker kommentarer som "han fick vad han förtjänade".

  Till er alla killar som tycker ni är så tuffa:

  Skafa er lite hjärna, självrespekt och distans till hur viktigt fotboll egentligen är. Det är ok att "hata" AIK och jävlas med dem så gott det går men att i gäng ge sig på en kille bakifrån med batong är ju bara fegt, töntigt och förbannat jävla korkat. Det spelar ingen roll vad killen gjorde för typ tio år sedan, har han skärpt till sig så har han. Jag har dessutom svårt att se att den lille sparrisen kan ha gjort någon som helst skada på någon.

  En blåvit supporter ska ha mer klass än detta och ni som försvarar det och lyfter våldet till skyarna är bara så jävla bösiga så att man på allvar funderar på att bli ÖISare bara för att slippa förknippas med er.

  SvaraRadera
 39. Våld hör inte hemma inom fotbollen, gör mig så jäkla ledsen och förbannad. Ni som gjort detta och ni som stöder det är inga äkta änglar. Skämmes!

  SvaraRadera
 40. Det ryktas att han åkt på stryk av dörrvakter. Om inte dessa har blåvittkoppling är det inte fotbollsrelaterat

  SvaraRadera
 41. joakimhall @jinxgoteborg Hata, hata, hata Göteborg...
  3 days ago reply

  Verkar ju vara en riktigt kul kille när han är här...

  SvaraRadera
 42. Killen är en pajas och bekräftelsetorsk, men ligist? Icke.

  Han har snarare anledning att hålla sig rätt långt ifrån FB, åtminstone den äldre generationen...

  SvaraRadera
 43. Bästa kommentaren:

  Ärlig ängel sa...
  Oj.. Jag trodde Änglarna hade förbättrat sig. Skall man börja tveka om att skaffa årskort nu igen då.. typiskt.. Bra jobbat idioter.. klaga aldrig på att det inte blir fullt hus på GU. Folk vill inte gå och träffa grottmänniskor.


  Eh, det här hände väl jävligt långt borta från GU? Logiskt sett borde du hävda att du aldrig skall gå på krogen igen?

  SvaraRadera
 44. 17/8/10 12:34

  Dörrvakter?

  Ja finns ju vissa dörrvakter/garderobsluskar istan som är "grabbar". Utan att nämna krogar..

  SvaraRadera
 45. Ja e för gammal för å hänga på stan å har ingen aning om vad Plain e eller var det ligger. Men jag bara undrar hur ni som menar att stället e kört nu tycker att krögarna ska bete sig när det kommer in ett par killar med t.ex gul-svarta halsdukar å beställer ett par öl? Eller menar ni att det ska stå en skylt på dörren om vilka supportrar som är OK och vilka som inte är det? Hur tänker ni?

  SvaraRadera
 46. Folk säger "Skäms som blåvit när sånt här händer" osv...

  Har vi äns fått det bekräftat att det blåvitare?

  SvaraRadera
 47. Joakim Hall2010-08-17 13:34

  Ja, vart ska man börja...? Vill tacka bloggen Bara Ben för de fina orden. Och så vill jag, som flera redan gjort, poängtera att jag inte har någonting att göra med AIK:s kategori c-följe och har så heller inte haft sedan 1997. Och vad är det för as som påstår att jag har någonting att göra med Tony Edogans död, som jag för övrigt tycker var hemsk? Låga människa att påstå att jag hade något med det att göra. Riktigt lågt.

  Nu när jag fått lite perspektiv på det hela är jag ganska glad. Glad över att jag kan se min son börja andra klass i morgon, för det fega påhoppet kunde ha slutat bra mycket värre än det gjorde.

  Tack för alla uppmuntrande ord. Och så måste jag påpeka att alla inte verkar ha alla hästar i stallet. Jag gillar inte våld, det är ett antal gånger som jag skyddat folk som har fått spö av betydligt större killar än mig, för jag har något som kallas civilkurage.

  Och nej, det här är inte att gråta ut, jag vill bara ge min syn på saken. Hade jag varit en lågt stående människa som många andra internethuliganer hade jag ironiskt välkomnat er till Stockholm nästa match, men jag håller inte på så.

  SvaraRadera
 48. Joakim Hall2010-08-17 13:35

  "Deogan" ska det förstås stå. Jag korrläser sällan det jag skriver.

  SvaraRadera
 49. Hall: Du vet att det alltid kommer att finnas internethuliganer.

  Ryktet på byggden gör dock gällande att det var 3 stycken dörrvakter. Dessa aphjärnor ska tydligen blivit irriterad över att du "tog plats".

  Helt sjuk, hoppas du kryar på dig snabbt.

  // IFK GBG fan

  SvaraRadera
 50. Aldrig mer Plain Kitchen

  SvaraRadera
 51. Joakim: Krya på dig man skäms som blåvitt för de vidriga drägget som gör sånt här.

  SvaraRadera
 52. Joakim: Kan du bekräfta/dementera den löjliga dörrvaktsteorin? (finns förvisso blåvitthuliganfolk i den branschen istan)

  SvaraRadera
 53. Joakim Hall2010-08-17 14:04

  Tack igen. Jag har precis pratat med polisen i Göteborg, och av förklarliga skäl kan jag inte gå in på vad som sades, men de senaste kommentarerna stämmer ganska bra överens med min uppfattning av den tråkiga kvällen. Så det stämmer nog som ni säger, så därför ska jag inte anklaga IFK:are igen.

  Jag är inget djur, och det är ju de flesta IFK:are inte heller även om det finns några riktig tråkiga kommentarer här (det finns ju rötägg överallt, även i Stockholm). Jag hade ju två Änglar som hälsade på mig på Sahlgrenska, två schyssta lirare som jag träffade på en utlandssemester. De kom direkt när de hört vad som hade hänt, och det tycker jag var riktigt schysst.

  SvaraRadera
 54. ska man skratta eller gråta? Du tar på dig huligan dressen och åker ner till GBG å spelar allan..är du verkligen förvånad över att det gick som det gick?

  som att göra en bruce willis i die har 3 (plakatet i harlem)typ

  SvaraRadera
 55. några polare som gick förbi the queen i helgen berätta att det var nån vakt där som tydligen typ misshandlat 3 personer. minns inte exakt om dom såg nåt själva men tydligen snuten var där men vakten hade bara fått stå kvar

  det är iaf vad jag hört, kanske inte alls stämmer

  SvaraRadera
 56. Joakim--> Krya på dig.
  Annars måste jag ge betyget 10 av 10 möjliga till Jinx kampanjen.

  SvaraRadera
 57. Joakim Hall2010-08-17 14:27

  Anonym (kan ni inte skaffa nick?). Grejen var den att vi skulle vara "casual" i samband med inspelningen. Men visst, är man i fel stan och har SI-tröja på sig så ska man i princip få skallen inslagen? Dessutom av andra än supportrar!

  Den aktuella kvällen hade jag för övrigt en röd Adidaströja och ingen keps, om det spelar någon roll.

  Jag känner inte att jag ska behöva förklara varför jag bär de kläder jag bär, det är väl upp till var och en att gå runt i det man trivs i? Jag brukar inte ha SI på matchdagar.

  SvaraRadera
 58. Hall//

  Först och främst, så är det som hänt dig väldigt beklagligt. Sånt ska inte hända oavsett. Nu händer dock sådant allt för ofta.

  Bara några saker som jag tänker på.

  Som jag förstått det så är det ingen som riktigt vet vem som gjort vad, av din blogg att dömma så har du inte heller så mycket kolla på vad som faktiskt hände.

  The Queen har ju tidigare haft problem med bråk, och vakter på uteställen är ju rätt duktiga på att hitta bråk där det annars inte finns bråk. Har en polare som jobbade på en krog på avenyn som berättade att om vakterna hade haft en dålig dag (helt utan relation till jobbet då) hände det att man tog med sig första bästa människa som käftade emot in i gränden runt hörnet och slog dessa gula och blå.

  Vad menar jag med detta, jo, mest att jag vill belysa att detta inte nödvändigtvis behöver vara ett fotbollsproblem. Du kanske inte blev misshandlad för att du var gnäggare i Göteborg, utan kanske snarare för att du var fel kille på fel plats.

  Våld i samhället är inte ett fotbollsproblem, det är ett allmänt samhällsproblem. Oavsett vad man gör kommer det alltid finnas någon som vill slå ner en av den ena eller den andra, dummare än den andra anledningen.

  SvaraRadera
 59. Pihlbaoge: Alltså, jag har uppfattat det precis som andra skriver. Jag "tog väl för mycket plats" då, och blev påhoppad och brutalt misshandlad. Det är lustigt, men så kanske det fungerar inom vissa yrkeskategorier.

  Jag minns fortfarande hur jag är på stället, snacka med diverse folk utan att något händer, går ut för att ta lite luft och där smäller det. Precis som andra antytt, alltså händelseförloppet.

  Jag önskar inte någon det som hände mig och nej, det har mig veterligen absolut ingenting med fotboll att göra. Möjligtvis Stockholm kontra Göteborg, eller så hade jag helt enkelt bara en sjuk otur.

  Det är kul att jag målats ut som ett djur som förtjänar detta. Jag vet inte hur ni får ihop det, helt ärligt. Tänk till lite. Ursäkta, men jag har svårt att släppa ämnet.

  SvaraRadera
 60. wisemen använder ju enligt källor dörrvakter som en form av manpower (vid arbetstoppar) när det vankas rejäla fighter. så att det är dörrvaktare behöver tyvärr inte betyda att det här inte är "fotbollrelaterat våld".

  SvaraRadera
 61. Jag har sagt det förr. Varför skall vissa människor bråka med vakter och poliser? Håll er till de regler och lagar som finns för bövelen!

  SvaraRadera
 62. Fredrik/ Vilken planet lever du på? Alla som hamnar i konflikt med dörrvakter och ordningsvärdar har alltså "bråkat" med dem? Ja, och Rädda Barnen låg bakom terrorattackerna mot World trade center. Vakna upp till verkligheten.

  SvaraRadera
 63. Har mycket svårt att tro att den där dyngrake gnagaren är oskyldig. Först hamnar han ibråk med GAISare och sedan detta. Ingen rök utan eld, verkar vara en stökig typ.

  SvaraRadera
 64. Suck! Så fort en fotbollssupporter råkar ut för ett polisingripande eller vaktdito så supportrarna sååå oskyldiga. Inte konstigt att vanligt folk vågar gå på fotboll med sådana supportrar.

  SvaraRadera
 65. Joakim Hall2010-08-17 15:52

  Jag har inte hamnat i bråk med Gaisare. De var uppkäftiga, och visst, det var jag också, men de drog ju och ingenting hände. Hade jag velat spela allan mot två tonåringar hade jag flugit på dem, men jag är ingen fighter. När ska folk förstå det?

  Jag är en ensamstående förälder som jobbar som lärarvikarie, bloggare och fritidsledare, som inte alltid varit Guds bästa barn men som vet var gränser går och som har vissa spärrar.

  SvaraRadera
 66. "Som inte alltid varit Guds bästa barn men som vet var gränser går och som har vissa spärrar."

  Hur många här känner inte igen sig på den beskrivningen när allt kommer omkring? Hade kunnat vara jag.

  SvaraRadera
 67. Jaja skit i, det var inte vidare många blåvita på Plain kitchen när Blåvitt inte spelade borta, oftast helt tomt, och det var lika många Aikare där förut när Aik hade match så det hela är relativt oförändrat.
  Säg by the way ett ställe i Gbg som portar Aikare?
  eller för den delen skulle ha legal rätt att göra det?
  Börja häng på plain med "alla" din blåvita vänner även när det inte är borta match så slipper vi snart råttor på krogen...
  Dåligt med Korv dock, kanske är det som har gjort dig så ursinnig=)
  Väl mött på Plain!

  Ps jag är inte involverad, utan bara en lokal stammis ds.

  SvaraRadera
 68. http://open.spotify.com/track/4haXVf9w6qXqLOwK8bcyev

  SvaraRadera
 69. anonym 16:02/ Alla krogar har ju rätt att dels:
  1. Välja vilka matcher de visar, det lockar ju ett visst klientel.
  2. Välja vilka människor de släpper in, tex kan man välja att inte släppa in folk med tröjor från andra lag (eller matchtröjor alls).

  osv.

  På Rose & Crown exempelvis så släpper de ju inte in andra lags supportrar på matchdagar...

  SvaraRadera
 70. Det är oerhört obehagligt med extremt auktoritetstroende krypto-fascister, såsom Fredrik här ovanför. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han någon gång i livet får uppleva hur det är att vara fel person på fel plats vid fel tidpunkt. Jag har själv blivit misshandlad helt oprovocerat av dörrvakter, trots att jag är ostraffad, vit medelklass och väger 71 kilo.

  SvaraRadera
 71. 71 kg hehe blev nästan humor, ät upp dig. Under 85 trodde jag inte man kunde väga om man var normalång:)

  SvaraRadera
 72. Tror inte du kommer stöta på AIKare på Blåvitt match och på Rose & Crown brukar ju det hänga många WM gubbar så det kanske är ett vettigt beslut att inte släppa in andra tröjor då.
  Tycker bara att den gode Korven skrev oerhört fjantigt och naivt i den frågan, är som sagt där i stort sätt varje dag och av 30 dagar kanke det är 2 dagar sammanlagt 4 tim det är Aik där, dom går ju ganska omgående eftersom dom alltid förlorar..

  SvaraRadera
 73. Krya på dig, Hall!

  Att ni säger ''Den som leken ger..'' ni är pinsamma blåvitt.

  Tony Deogan.. ''Den som leken ger..''
  Rätt åt Tony. Rätt åt svinet.

  SvaraRadera
 74. Varför var det meningen att ni skulle vara casaulklädda under klippet?

  SvaraRadera
 75. Anonym sa...
  .

  Tony Deogan.. ''Den som leken ger..''
  Rätt åt Tony. Rätt åt svinet.

  17/8/10 17:24

  ___________________________________

  Är du go eller???

  SvaraRadera
 76. Eftersom jag såg hela saken, jag var i Göteborg för samma kampanj som Jocke, så kan jag ju bekräfta händelseförloppet in i detalj.

  Jocke kommer ut, blir nedtacklad av 2 OV och en Entrevärd, slagen kanske 5-6 gånger i ansiktet med teleskopbatonger utan att göra något motstånd då han redan här var knockad.

  Snuten ser att EV har batong, vilket dom inte får ha, har 10 vittnen som säger att EV angrep Jocke, vilket dom inte får göra, men skiter i att ta anmälan från bl.a. mig och tar inte med EV till förhör.

  Jag hamnar däremot i fyllecell för att jag påpekar att polisen inte gör sitt jobb och att man inte kan neka folk att göra anmälan. Får något eller några slag också, oklart av vem, får sova av mig i Mölndal.

  Passar på att tacka den yngre WM-killen som hjälpte mig att hitta in till stan efter att blivit släppt tidigt på morgonen ute mitt i fucking ingenstans utan en aning om hur jag skulle ta mig till hotelet igen. Tack.

  SvaraRadera
 77. Så, va? Någon ur Wisemen hjälpte dig tillbaka till stan alltså? På vilket sätt har denna misshandel med blåvitt att göra nu igen? Suck och stön och godnatt.

  SvaraRadera
 78. Sthlm Exiles2010-08-17 18:26

  näää..bor man i aspudden skall man väl vara bajare....

  ..är det någon som på rak arm då vet om dessa tre anställda vid socialgrupp 3 puben Queen har figurerat i blåvitt sammanhang ? Annars tycker jag vi tar bort artikeln från BB nu.

  SvaraRadera
 79. Kan man påstå att folk har förutfattade meningar om saker o ting! Denna tråden var nog det intressantaste jag läst! Alla fördömmer varandra men inte många vet vad som hänt... Men detta är en vanlig sak i samhället tyvärr.

  SvaraRadera
 80. Agera klubbar!2010-08-17 18:44

  Verkar vara som jag trodde, föga överraskande. Apfulla gnagare som nödvändigtvis ska bråka med vakterna som är på plats just för att skydda oss från allt slödder. Att ni sen verkar umgås med wm gör att all er trovärdighet försvinner. Lycka till i rätten med den historien!

  Allvarligt talat så måste klubbarna ta tag i allt slödder som dras till fotbollen. Inför total nolltolerans. Säger som Ulf Stenberg på GP, supporterbossarnas inflytande måste försvinna. Tar man inte tag i detta kommer vanligt folk helt sluta att gå på matcherna.

  /Mats

  SvaraRadera
 81. Mats, ironi funkar dåligt på internet. Försök igen.

  SvaraRadera
 82. Som sagt Mats!!! Förutfattade meningar haha.

  SvaraRadera
 83. Skade djur ska beskämpas! Rätt åt råttan!

  Plain kitchen sätter inte jag min fot på heller...


  /J-T

  SvaraRadera
 84. Bara vakter som slog? Inte fotbollsrelaterat? Vi säger så..

  SvaraRadera
 85. Varför är det alltid vakter och polisers fel? Varför är det så satans svårt att hålla sig till lagar och regler? Varför tror ni att den vanlige Svensson med normal uppfostran inte blir gripen av poliser eller neutraliserade av vakter i samband med fotbollsmatcher? Det är rätt märkligt att så många "supportrar" verkar ha denna skeva uppfattning om hur man bör uppföra sig.

  SvaraRadera
 86. Senaste Anonym:

  Kan du exakt redogöra för vilka lagar och regler som brutits i detta fall, och varför en såräckt skalle och ett brutet ben bör vara en lämplig bestraffning? Människor som du, som per default skyddar vakter,poliser och väktare enbart därför att dessa är auktoriteter är mycket farliga för demokratin och rättssamhället. Jag är f ö en vanlig Svensson med en normal uppfostran och har både bevittnat och blivit utsatt för grova vaktövergrepp. Att vakter i hög utsträckning ges carte blanch att bete sig hursomhelst är ett stort samhällsproblem och kan delvis förklaras av människor som du.

  SvaraRadera
 87. Christopher Anderton2010-08-17 20:10

  Anonym. (Vem fan är D.B?) Jocke Hall var verkligen inte med om misshandeln av Tony. Skärp dig. Han var inte där för att mucka gräl, utan var där och surrade runt med folk efter Gais-AIK (som bevittnades bland annat med GAISare. Han är inte Kat C för fem öre. Ett gäng Änglar kom och besökte honom på sjukan dessutom.

  Så sluta lalla med saker du inte vet.

  SvaraRadera
 88. Korven har helt rätt om Plain. Jag såg direkt efter öppningen att något inte stod rätt till. Div hockeytröjor(!) på väggarna, tveksam meny etc. Då jag ändå var glad över att de öppnat, det var mitt gamla vattenhål, hoppades jag att jag hade fel. Dock noterade jag nyligen att de skyltade om att de visade AIK-matcher - det gjorde inte de gamla ägarna. Även om de inte aktivt (så vitt jag vet) profilerade sig som ett Blåvitt ställe visste man ändå om detta. Möjligt att de nån gång visade en AIK-match, men de skyltade fanimej inte om det.

  Så tyvärr, fortsätter de i denna stil lär de inte hålla länge - men jag hoppas jag gjort en missbedömning alt fattar de att de profilerat sig på "fel" sätt (åtminstone om de vill ha tillbaka merparten av deras gamla kunder).

  Kanske möjligt att de kan leva på hockey-fans, GBG-AIKare och annat löst folk men jag tvivlar (och bryr mig då heller inte).

  SvaraRadera
 89. Ingen mer Plain för mig heller.

  SvaraRadera
 90. Det ryktas att dörren till "plain" kommer att få ovälkommet besök...

  SvaraRadera
 91. han pratade högt om att han var "gnaget grabb" så oskyldig är han absolut inte

  SvaraRadera
 92. Joakim Hall2010-08-17 20:54

  Vem är "han"? Är det jag? Varför skulle jag påstå att jag är "gnaget grabb" (jag har svårt för särskrivningar, men det är kanske inte så viktigt just nu).

  Jag skulle aldrig påstå att jag är grabb. Fast å andra sidan har det ju även påståtts att jag varit med och bragt Deogan om livet (vila i frid) så jag tar det mesta som skrivs här av anonyma människor med en större skopa salt.

  Pinsam smutskastning är vad det är. Men cred till Victor Capel som skrev vad han sett, jag har inte ens pratat med honom efter incidenten men kommer att ta upp det nästa gång jag är i kontakt med polisen där nere.

  SvaraRadera
 93. Blir så trött på vissa människor gnäll på Ordningsvakter/Entrevärdar. Ni låter som GP som säger att alla fotbollssupportrar är hulliganer. Klart fan det finns idioter som jobbar i en dörr och visst fan så får oskyldiga människor tyvärr skit då å då.

  Men har ni ens varit ute på en fredag/lördag i Göteborg/Stockholm? Fulla människor är det värsta som finns, så gott som alla med alkohol i kroppen blir stålmän.

  Jobbat i dörren i GBG i över 12år och jag kan lugnt säga att jag blev dödshotad minst 1 gång i månaden, gäng som har varit och skall "göra upp" för att man inte har släppt in någon elr tagit ut någon som har slagit på en helt oskyldig, fulla "svenssons" som försöker sänka en så fort man vänder bort blicken, knivar, pistoler osv osv.

  Sen har du krögare som vill ha sina regler samtidigt som myndigheter vill ha sina. DU får inte tulla någon men knarkar folk på ditt ställe så är det OV's fel osv osv.

  Inte nog med det du har en poliskår nu för tiden som enligt vad vissa av er tror gör vad som helst för att skydda vakterna när det i praktiken är tvärt om. Just nu jagas alla med bricka (dom utan skall vi inte ens prata om) med blåslampa och blir du anmäld så kan du bli av med jobbet, brickan även om du förklaras oskyldig för att du inte har "rätt" attityd.

  //D-Day (fd entrevärd i centrum i 12år)


  Ps.Det är oerhört tråkigt när saker som dessa händer men som sagt rötägg finns överallt

  Ps2. Bara så ni vet så kommer våran "kära" myndighet på besök och dom anser att människor är överförfriskade (allt över 5 öl typ) så blir du ifrågasatt varför du ej har tagit ut honom/henne och du får gå "kurser" för att du skall kunna jobba vidare.

  SvaraRadera
 94. 8 gånger av 10 när någon säger att han inte gjorde något och vakten helt plötsligt från ingenstans slog ner honom så kan jag lova er att personen i fråga har på ett eller annat sätt försökt att ge sig på vakten eller en annan gäst.

  Och det är fakta.

  //D-Day

  SvaraRadera
 95. Vilka lag/matcher tycker ni att pub ägare i göteborg ska få visa tycker ni?? Går det bra med malmö eller hif eller är det bara aik som inte får sändas???

  SvaraRadera
 96. D-Day: Jag förstår att det är ett utsatt jobb. MEN, ta och läs inlägget från Victor Capel ett par gånger till, och försök att hitta en bra anledningen i den texten till att jag sitter hemma med två eller tre frakturer efter att ha fått batongslag i ansiktet. Snälla, kan du förklara det för mig?

  Som Victor beskriver det, och som andra hört (se tidigare inlägg från Göteborgare) är det EXAKT så jag minns att det går till. Det har jag även skrivit i bloggen (här kan ni ju välja om ni vill tro mig eller inte, helt upp till er). Jag är full, jag behöver luft och går utanför dörren och PANG! Där blir jag nedslagen. Sedan minns jag ingenting mer.

  Så snälla, förklara nu hur tre vakter måste slå en kille på 74 kilor, och som inte alls är någon fighter, flera gånger i ansiktet med en teleskopbatong.

  Jag längtar efter din förklaring, jag tror att den kan bli mycket snaskig. Du kanske är en av dem som ligger bakom överfallet?

  SvaraRadera
 97. Självklart önskar jag som ängel inte en gnagare denna brutala behandling trots den rivalitet som finns mellan klubbarna. Önskar dig Joakim Hall ett snabbt påfrisknande.

  //Ängel i Stockholm

  SvaraRadera
 98. Ang Plain så hänger det blåvita flaggor i taket och tröjor på väggarna och ägarna är trevliga,det räcker för att jag ska fortsätta gå dit.

  SvaraRadera
 99. Tror du missuppfattade mig lite. Jag tyckte det va skit det som hände med dig...jag försvarade absolut inte dom som hoppade på dig. Hatar själv sådana vakter och såg till att aldrig jobba med sådana heller.

  Det jag ville ha sagt var, det är inte Alltid vaktens fel som vissa verkar tro

  //D-Day

  SvaraRadera
 100. En gnagare blir slagen av dörrvakter, och folk pratar om att sluta att gå på fotboll för det...????????????????? Ni PKmänniskor hör inte hemma inom fotbollsvärlden.Vi ska ha passion och känslor..

  SvaraRadera
 101. Joakim Hall2010-08-17 22:47

  D-Day: Bra så.

  SvaraRadera
 102. Enligt uppgift så ska en av gnagarna i ert sällskap kanske du Joakim börjat bli stökig och då gick det som det gick. Du minns ju själv inte hela kvällen pga fylla. Dock är jag emot övervåldet du utsattes för.

  SvaraRadera
 103. Okej, nu är det dags att reda ut detta.
  Jag var en av dem som var på queen denna kvällen. Vad som händer var att vi går in på queen och vi hinner inte sitta där länge innan vi hör Gnagetsånger. Vi reagerar givetvis på detta och ber erat sällskap att hålla käften, då det är fel pub att sjunga gnagetsånger på. Det tar någon minut innan " Tobbes farsa har inga pengar" hörs. Då reagerar en del på puben och en mild slagväxling utbryter. Vakterna rusar då in och drar ut 2-3 ur erat sällskap. Ja, Joakim Hall var en av dem som vakterna släpar ut. Vad som sedan händer där ute kan jag inte utala mig om, då jag var inne på puben. Men att du bara skulle gå ut och ta lite luft är skitsnack. Du vet anledningen till att du och ditt sällskap fick vakterna på er, för så full var du inte.
  Ni förtjänade lite stryk, dock inte i den grad som du Mr Hall utsattes för.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 104. Det enda detta resulterar i är att det blir än farligare för änglar i Sthlm! Våld föder alltid våld och nu ska det förstås hämnas.

  SvaraRadera
 105. Visst att vi har en hel del jobbiga vakter i Göteborg, och ingen borde få stryk för något, men... om jag drar med Stone Island-jackan till en pub i Stockholm som alltid visar AIK:s matcher och börjar skrika "GNAGET ÅKER UR I ÅR!" och, från absolut ingenstans (säkert, skulle bara ta en nypa luft!), får stryk - då kommer jag också gråta ut på Internet, tror ni jag får sympatier efteråt? Harrejävlar vilka stolpskott...

  SvaraRadera
 106. Anonym 18/8/10 00:48
  Jocke skrev i en tidigare kommentar att han inte hade på sig SI vid tillfället.

  SvaraRadera
 107. Stämmer det att ramsor som "Tobbes farsa har inga pengar" har framförts på en blåvitt pub, eller på valfri plats i gbg med omnejd, får vederbörande räkna med vissa koncekvencer.

  Dumdristigt, om du frågar mig.

  Dock tar jag avstånd ifrån det övervåld som används i detta fall.

  SvaraRadera
 108. Joakim det äcklar mig att du försöker spela oskyldig. Ni gjorde allt för att provocera fram ett bråk. Att ni sen gör motstånd mot vakterna tar bort de sista unset av sympati för dig.

  SvaraRadera
 109. Inte konstigt att Johan ljuger. Rätt och försäkringsbolag skall övertygas. Du säger att du inte är någon fighter. Ändå försöker du provocera fram en fight. Somna om gubbe!

  SvaraRadera
 110. Joakim Hall: "Jag ville bara ha lite luft"
  "Jag är ingen Fighter"
  "Helt oprovecerat"

  Att sjunga "tobbes farsa har inga pengar"

  Även att dra igång låten, "Vi är överallt, men det är inte ni för ni är djurgårds jävlar". Mitt i Göteborg, på en krog med många blåvitare, nja inte så genomtänkt va?

  Men du finner fortfarande ingen anledning?
  Victor Capel: Saning med modifikation att Joakim "går ut"va? Tänk på att vid rättegång så är man under ed.

  Hall,
  Men får ge dig lite credd för att lyckats vinna över så många på din sida. En ny variant av Jinx eller?

  Givetvis är det åt helvete med de övervåld du blev utsatt för. Helt åt helvete.

  Men snälla ge en balanserad berättelse.

  Krya på dig! Och det menar jag verkligen.

  // MR S

  SvaraRadera
 111. är Joakim Hall släkt med Stig?

  SvaraRadera
 112. Mr S:

  Under ed ska det vara ja...

  De åtalades namn, adress, p-nr osv kommer oxå fram.....
  Gissar att dessa 3 vakter kommer att få ett par ovälkommna besök :)

  Hehe, förresten grabbar välkommna till Stockholm 29/8.........

  SvaraRadera
 113. Grejen med mig är att jag alltid är ärlig, det vet de som följer min blogg. Kan skriva om riktigt pinsamma saker ibland, kan bjuda på mig själv.

  Det skulle vara lite typiskt mig att göra en sådan sak, ungefär som när jag utmanade en av Firmans ledare på fyllan nere i Luxemburg, det gav mig en bra ångest i någon vecka efteråt (vi är tjenis med varandra, men han ville inte släppa det).

  Om det stämmer som ni skriver, och om det inte är samma person vilket jag får anta att det inte är, så är det förstås klantigt av mig. MEN, jag har fortfarande minne av hur jag går ut genom ingången, men det kanske har varit vid ett tidigare tillfälle under kvällen?

  Skulle jag vara min egen försvarare så skulle jag påpeka att jag inte minns NÅGOT strul där inne, ingen som jag har pratat med har sagt något om det och jag har inte, och det vill jag poängtera, en endaste skråma på händer eller knogar. Hur många har jag slagit? Fem pers? Tio? Jag tror inte att jag slagit något, möjligtvis uppträtt berusat och klantigt.

  Sedan tycker jag att det är lite fint, och det menar jag, när vissa av er skriver att jag betedde mig som en idiot men att jag inte förtjänade övervåldet.

  SvaraRadera
 114. Hoppas det gjorde jävligt ont.

  SvaraRadera
 115. Tagen med byxorna nere, känns som det "oprovocerade" överfallet (av blåvita?) börjar rinna ut i sanden.

  Lutar mer åt drängfulla AIK-pack som inte kunde hålla sig i skinnet och råkar i bråk med vakterna.

  Vips försvann min sympati, lycka till i rätten!

  SvaraRadera
 116. Hisingisland2010-08-18 09:07

  Vissa personer borde inte dricka! Du åker ner till gbg för att provocera, super dig redlös och försökermucka gräl med en hel pub. Hade en Blåvitt supporter betett sig på liknande sätt hade jag skämts å det grövsta. Stanna hemma och ta hand om din son istället. Jävla mupp!

  SvaraRadera
 117. Och att spela ut huligankortet och sin "tioåriga son". "Fritidsledare". "Vet var gränsen går"

  Fy fan vad lågt.

  Jag är inget stort fan av ordningsvakter, men någon måtta får det vara!

  SvaraRadera
 118. Lite står ju även bara Ben med byxorna nere.
  En reservationslös uppskattning och hyllning till Hall och mot det oprovocerade huliganvåldet utan att ens göra ett uns försök till källkritik.
  Men det är klart, kvällstidningsretorik säljer.

  SvaraRadera
 119. Joakim Hall, jag skrev aldrig att du slog någon. Utan jag skrev att du/ni sjung rätt så opassande ramsor. Vilket många finner rätt så provocerande av aikare på en GBG krog.

  Du verkar gå runt detta hela tiden när folk skriver det. Kanske för att du vill undvika att kommentera det?
  Hur var det med ramsorna egentligen Hall?

  SvaraRadera
 120. AIKramsor i gbg, då får du smaka batong?

  SvaraRadera
 121. Senaste anonym.
  Verkligen inte, det är helt åt helvete om det skulle vara så.

  Frågan jag ställde, ställde jag därför att till viss del ifrågasätter Joakim halls återspegling av kvällen.
  Som sakt jag tycker handlingen fortfarande är helt åt helvete.

  SvaraRadera
 122. Plain kitchen är numera en krog för Götets alla gnagare så håll er borta änglabögar annars jävlar så smäller det!!!

  Gnaget tar över Götet!

  SvaraRadera
 123. Ta ni den lilla råttpuben, lugnt:)

  SvaraRadera
 124. Solna Tingsrätt här kommer Gnaget.

  SvaraRadera
 125. Anonym 18/8/10 15:13

  Det har aldrig vart eller kommer bli en Råttpub, kan lätt se till att ni inte kommer få boka där något mer din idiot...och vi får se hur det kommer gå med erat lilla övertagande din fitta!

  SvaraRadera
 126. Du tror väl inte på fullaste allvar att en gnagare skrev det där om att ta över plain!? kanske någon som vill elda på stämningen lite!!!

  SvaraRadera
 127. Äh, låt dom ta plain, vi har så det räcker ändå och det är bra om vi kan undvika dom på resten av götets ställen. Bättre ha dräggen samlad på ett ställe!

  SvaraRadera
 128. Plain en AIK krog??!! Nu får ni väl ge er, med en biffig rottweiler i blåvitt tröja utanför varje blåvitmatch? Nej, en sportbar som visar sin lagsympati (bara blåvittflaggor) men ändå välkomnar andra lags fans. Är ni rädda för att bli hånade efter en förlust? Väx upp säger jag. Som Frölundasupporter tycker jag det är kul om det dyker upp motståndarsympatisörer på krogen utan att det blir gnissel eller bråk och där har Plain varit, är och kommer att förbli ett föredöme.

  SvaraRadera
 129. Så ska det låta! Bra skrivet och ni andra sluta grina....

  SvaraRadera
 130. R.I.P plain kitchen...

  SvaraRadera
 131. Joakim Hall2010-08-18 22:10

  Vänta lite... Jag skriver att det är klantigt av mig, och jag har skrivit om hur jag minns kvällen, inte hur den faktiskt var.

  Jag förstår nu att det kanske inte var så att jag "gick ut för att ta luft", men det är så jag minns det. Ni kan ju inte ta ifrån mig hur jag MINNS saken? Jag har inte fabricerat ihop det.

  Det var klantigt, ja. Och faktiskt lite likt mig. Men oavsett vad så minns jag inte när jag slogs senast, och jag förtjänade inte den behandling jag fick, även om vissa inte håller med mig.

  Jag hoppas bara att det här går till rätten. Jag visste inte att det var ett IFK-ställe när jag klev in, det var helt tomt då, och ni som är mest kritiska: borde jag fällas för att ha sjungit AIK-ramsor och varit full och störig eller för att tre vakter slår in skallen på mig när jag i princip är försvarslös?

  Jag har inga som helst märken på händer/knogar och har inte ens parerat med armarna. De måste ha matat mig i ansiktet.

  SvaraRadera
 132. Jag känner personen i fråga och vet att han inte skulle fightas på det sättet. Tycker att grejen dom gjorde var klockrent kul och oskyldigt. Ska man inte kunna få göra en sån grej utan att bli halvt ihjälslagen? Istället för att huliganisera så gjorde några människor ett roligt skämt...och det ska sluta med att en pappa kanske aldrig kom hem igen. Tycker det är skit!

  SvaraRadera
 133. Dumpa den här tråden nu!

  SvaraRadera
 134. Joakim Hall, ta fasta på de fördömanden av misshandeln som kommer från vårt håll och att vår största blogg publicerar en artikel som tar avstånd. Folk som gömmer sig bakom tangentbordet och kritiserar kommer alltid att finnas och det är lätt att fokusera på dem och tro att de talar för den stora massan, men det gör de inte!

  SvaraRadera
 135. Från att vara tyst och lungt, till att sjungit Aik ramsor. Men nu skiter vi i den i sammanhanget lilla saken.

  Inget som rättfärdar det du blivit utsatt för.

  Jag hoppas att det går upp i rätten och att du får de skadestånd mm som du verkligen förtjänar.
  Framför allt hoppas jag att de dörrvakter som gjorde detta. Mår åt helvete och straffas hårt.

  Hoppas du återhämtar dig snabbt!

  Hoppas du inte har tagit mina tidigare inlägg som ett påhopp på dig och som att jag tyckte du förtjänade det. Verkligen inte min mening. utan var mer lite frågade till händelseförloppet. Men nu har jag hört din förklaring, och den tror jag stenhårt på.

  Krya på dig Jocke.

  SvaraRadera
 136. och som jag sa, finns alltid en historia bakom som den drabbade (oftast fulla stålmannen)inte kommer ihåg...

  //D-Day

  (och ja jag tycker fortfarande det var övervåld och om dom gjorde det som sägs så skall dom åka dit)

  SvaraRadera
 137. Tänker se de flesta av Blåvitts bortamatcher på Plain i fortsättningen (de som jag inte åker till). Bryr mig inte särskilt mkt om de finns råttor där så länge de inser att de är i pimp-town gbg och inte i Solna, men om de kaxar sig och tar för mycket plats kommer de få slåss...perfekt!

  SvaraRadera
 138. Plain är ett äckligt Stockholmshak.

  SvaraRadera
 139. anonym 13:32. Du kommer att få slåss, lita på det!

  Plain är Gnaget!

  SvaraRadera
 140. Det satt gott om råttor i samband med deras matcher på
  Plain förr också, så det är knappast någon nyhet.
  Ge fan i att ge er på enskilda småföretagare som behöver varenda gäst för att gå runt.

  Om man strular med krogarna som vill visa fotboll så försvinner dom och hur kul är det?
  Dessutom så behövs det några "fristäder" runt om i landet. Om man busar med Plain dröjer det föermodligen inte länge innan råttorna busar med Kleins i Sthlm och hur kul är det för alla stockholmsänglar?
  Tänk efter lite innan ni vräker ur en massa trams.

  Själv kan jag inte åka till Sthlm på söndag och tänker därför se matchen på Plain.

  SvaraRadera
 141. äckliga råttor fy fan hata

  SvaraRadera
 142. plain har väl alltid vart en blåvitt hak,klart är väl att om det sitter råttor där så kan man ju fan inte gå dit
  e ju lite ett speciellt ställe
  då det är en lokal pub mer,bättre gnagarna valt en olerarys el nåt o ingen brytt sig

  fel av krögaren som inte känner av läget,.,.,
  va händer när blåvitt o aik har match samtidigt

  verkar som många blåvita som skriver här ,fattar noll el så har inte följt blåvitt speciellt länge,ni borde vetat bättre ,o fatta vilka feelings det finns mellan våra klubbar

  SvaraRadera
 143. Poängen med fotboll är väl ändå att alla ska kunna njuta av att se sina lag spela, vart dom vill??! Och UTAN att behöva vara rädda för att bli "nedslagna". Plain vill gärna ha IFKáre på sin restaurang, men dom diskriminerar Ingen!
  Det är väl ändå Då som sån här skit händer. Har en vän som blev nedslagen nyligen då han var ute på stan en kväll med vänner, pga det lag han "hejjade" på.
  Jag tycker att hela Sverige borde vara mer som Plain! Alla är Välkommna utan bråk. Men dom vill gärna rikta ut sig till de lag som är Gbg lagen. Som tex IFK och Frölunda. Och om det är annan mat ni vill ha så ge råd om vad ni vill ha på menyn så slipper ni den funderingen.
  Ingen borde få bli nedslagen pga vilket lag o sport dom håller på. Vill man slåss borde man ta sig till gymmet och slå på en säck eller köra kickboxning. Ta inte död på allt det fina med fotbollen!! Jag kommer fortsätta gå till Plain, mkt just för att dom Välkommnar ALLA! Och dom är mkt trevliga och maten är kanon!

  SvaraRadera
 144. håller med till viss del
  men inte när det gäller aik ,dom får sitta va fan dom vill ,men om dom nu sitter på blåvitt vä'nlig krog,,så är detta ingen blåvitt krog längre!!!!!!!!
  tror du att djurgårdare skulle bli insläppta på frankes??
  men kalmar hade säkert vart välkomna

  det är skillnad på lag o lag ,vakna törnrosadrömmen

  fotboll handlar mkt om rivalitet och så kommer det alltid va,man kan skilja på det o våld,vilket jag respekterar att folk inte accepterar ,men för det behöver skall man fan inte hålla handen på sina värsta rivaler

  ni som följt blåvitt sen tidigt 80 tal,vet va jag prtatar om ,resten behöver ej kommentera då ni onekligen inte känner till historien

  SvaraRadera
 145. här i livet så måste man göra val ,vare sig man gillar det el inte

  kommer ihåg när rosen öppna då ägaren ,förklarde att detta är fotbolls pub för alla ,,jo tjena
  han trodde på fullaste allvar att fans från gays,öjs,mfl skulle dela på stället
  hade han gått den vägen så hade stället förmodligen inte överlevt,istället så blev det en blåvitt bar ,så istället för att satsa på 3 dåliga alternativ ,så satsa dom på ett kort och det har väl gott ganska bra

  SvaraRadera
 146. plain kanske inte hade en aning om detta mellan blåvitt o aik,isåfall synd o hoppas det blir ok för dom
  säkert bra killar
  men om dom haft nån susnin ,hur ingrott hatet mellan våra klubbar är ,så har dom gjort bort ,det finns 50 pubar i linne stan,som ingen hafde bryr sig om ,och klantigt gnagarna
  o "välja plain " oxå
  e ju lika dumt som äs skulle sitta på en aik pub i sthlm

  SvaraRadera
 147. Jag e GNAGARE och ur göteborgare uppväxt med massa trevliga lindome pöjkar

  att dett blir en diskusion att vi sitter på P.K e ju skrattretande vi har suttit där i 4 år nu o först nu börjar ni yra om blåvitt pub var har ni då varit i 4 år

  Ja visst finns det blåvita där oxå men dom KAN fotboll o det e det vi e intresserade av inte ett jävla massa tjöt om råtta hit o sillstryp dit

  Men en sak e säker det e JÄVLIGT LÅGT ATT HOTA ÄGAREN FÖR ATT VI SITTER DÄR............

  Det skapar bara massa problem helt plötsligt har vi ingenstans att sitta vilket e tråkigt för oss men då kommer väl denna individs idiotiska tilltag att småtta av sig till någon annan idiot i stockholm o då har änglarna stockholm inte heller något hak att vara på.

  NU e det ju oxå så att vi som e på P.K e alla över 30 så vi tar ett pär kalla o äter vilket gynnar ägaren oavsett lag men om alla ni som misstycker att vi sitter där går dit så finns det ju ingen plats för oss och dax kassorna på pubben är fulla så det skulle ju ifs gynna ägaren bättre då ni e över 120 st som har skrivit här o vi brukar vara typ 20

  SvaraRadera
 148. Det har suttit gnagare i flera år på plain så varför skulle inte det fungera nu helt plötsligt??

  SvaraRadera
 149. jasså trodde det va ett nytt fenomen
  hade jag ingen aning om
  och det skall ha vart en blåvitt pub ,,man slutar aldrig att förvånas

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.