2010/08/17

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Det har avhandlats hur Blåvitt aldrig någonsin får fega så som Jonas gjorde i slutet av matchen. Visst, det finns ett par sällsynta undantag, men nästan oavsett match så ska man naturligtvis köra för en vinst på hemmaplan snarare än att försvara ett kryss. Och speciellt i det läge vi befann oss i i söndags. Vi har egentligen ingenting att förlora under en säsong som redan är så förlorad som det går och där det bara finns något att vinna.

JO erkänner efter matchen att det var ett fegt byte. Det räcker inte. Jag vill ha svar på anledningen till att han tar till det fega bytet.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Ragge verkar vara tillbaka i gammal god form och är en riktig klippa i mittförsvaret, oavsett vem som spelar vid sidan om honom. Skönt att se. Frågan är om det innebär att han blir tillräckligt intressant för att försvinna under vintern eller om man kan hoppas på att han och Turunen (som jag tror starkt på) kan bilda ett stabilt lås 2011? Tillsammans med en Adam Johansson som är för bra för Allsvenskan men för dålig för spel i någon riktigt bra liga och en hel Dyrestam som vänsterback (även om Lund gjort det riktigt bra där de två senaste matcherna) låter det mumma i mina öron.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Samtidigt som JO med all rätt kritiserats för matchcoachingen är det kanske lite väl magstarkt att kräva hans avgång. Ser man på resultaten som Blåvitt presterat sedan man petade Rehn som huvudtränare har vi en bra och en godkänd match mot AZ i Europa League-kvalet och tabellraden 3 1 1 11-3 i Allsvenskan. Samtidigt som man beskyllde tränarparet för den synnerligen usla vårsäsongen så kanske man får ta och begrunda JO:s resultat hittills som ensam huvudtränare och inse att det här är helt fel läge att sparka honom. Vad som är rätt för Blåvitt inför nästa säsong återstår att se.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Jag vill se ett mittfält med Seb, Elmar, Gurra och Sella på söndag. Där Seb och Elmar har fritt fram att växla positioner med varandra på vänstra halvan. Kommer det hända när JO nämnde Jakob som en av de två som gjorde en speciellt bra match mot HIF? Förmodligen inte. Jakob är helt ok men om Elmar, Gurra eller Seb måste bänkas för att han har en plats så är något fel.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Helsingborgs IF, hemma
5 poäng: Ragnar Sigurdsson
3 poäng: Sebastian Eriksson
2 poäng: Adam Johansson
1 poäng: Erik Lund

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Totalt efter 19 omgångar
1. Stefan Selakovic – 21 poäng
2. Tobias Hysén – 17 poäng
3. Sebastian Eriksson – 14 poäng
4. Elmar Bjarnason – 13 poäng
4. Jakob Johansson – 13 poäng
4. Ragnar Sigurdsson – 13 poäng
7. Tomas Olsson – 10 poäng
7. Robin Söder – 10 poäng
9. Kim Christensen – 9 poäng
9. Adam Johansson – 9 poäng
11. Niklas Bärkroth – 7 poäng
11. Gustav Svensson – 7 poäng
13. Markus Sandberg – 6 poäng
14. Erling – 5 poäng
15. Hjalmar Jonsson – 4 poäng
16. Pär Ericsson – 3 poäng
16. Hannes Stiller – 3 poäng
18. Nicklas Carlsson – 2 poäng
19. feldgrau – 1 poäng
19. Erik Lund – 1 poäng
19. Karl Svensson – 1 poäng
19. Joakim Wulff – 1 poäng

27 kommentarer:

 1. Va folk än säger så gjorde JJ en solid match mot helsingborg så om han petas så ska det vara för att alla 4 du nämner är i form!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker oftast att Lund gör ett bra jobb, men jag håller inte alls med om poängutdelningen till honom den här gången.

  Nu inser jag ju att det är "feldgraus femma" och inte "anonyms femma", men jag hade satt poäng på Dahlin. Visst, han behövde inte göra särskilt många/svåra ingripanden, men det var allsvensk debut i ett stressat läge för honom och han höll.

  Det här var för övrigt en av de "bättre" (som i njutningsbart att kolla på) 0-0-matcherna jag sett.

  SvaraRadera
 3. Att inte Sella får 5an är skandal..

  SvaraRadera
 4. Du får va lite snabbare Feldgrau, man hinner ju nästan glömma matchen innan du kommer med din femma ;)

  SvaraRadera
 5. Sa inte Jonas att han bytte in Faltsetas pga att han har ett bättre huvudspel? Det är ju åtminstone en anledning, oavsett vad man tycker om det.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker också att JJ var en av matchens klart bästa. Otroligt trygg med bollen.

  Jämför hur många bollar SEB slog bort jämfört med JJ så ser man en stor skillnad. Sedan så önskar man lite mer speed men kan ju inte få allt eller? ;)

  Inget illa om SEB dock, tror stark på honom med.

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen glädjande att se att du delat ut ett av dina värdefulla poäng till kämpen Lund! Där ser man att det lönar sig att påpeka ett och annat.
  ;-)

  SvaraRadera
 8. Jesper Blomqvists mustasch2010-08-18 11:54

  JJ gjorde en ganska dålig match fram till första utvisningen. Det var först efter den som han fick mer boll och konstigt nog mer tid på sig då HIF inte pressade så hårt och då är han ganska duktig. Han blev lite som vår Pirlo som fördelade bollarna.

  Fram till utvisningen var han dock som vanligt helt borta i positionsspelet och joggar runt i samma tempo hela tiden. JJ är fortfarande ung och måste lära sig komma rätt i positionerna.

  Ingen spelare i Blåvitt har fått fler chanser än JJ och även om han var bra i slutet av matchen mot HIF är han för dålig just nu för att starta.

  SvaraRadera
 9. Jesper Blomqvists mustasch2010-08-18 11:57

  Det är en myt att Faltsetas är bra på huvudet. Han är spänstig och vinner ändå inte så många dueller. Nickar på mål har han väl inte ens haft hittills trots många inhopp och flera chanser?

  SvaraRadera
 10. Falsetas har faktiskt gjort mål en gång på nick, tror det var i en knattematch runt 1997 :-)

  SvaraRadera
 11. Svårt att vara en säker passnings spelare när 95% av passarna går ner till Ragge eller Hjalmar som sedan tvingas tjonga iväg. Nä att JJ får så mycket chanser som han har fått i IFK e helt ologiskt för mig.

  SvaraRadera
 12. Det måste vara skönt bland molnen..poäng till Lund? Hur kan någon missa att den pojken inte har på en allsvensk fotbollsplan att göra?

  Långsam, svag i luften, extremt högerfotad och okordinerad...räcker det med att man kämpar hårt för att spela i allsvenskan? tydligen

  SvaraRadera
 13. Falsetas gjorde ju nickmål i debuten nere i Cypern, eller vilket träningsläger det nu var.

  SvaraRadera
 14. Tycker Sebban vad fantastisk de 60 han spelade. Liknar Paul Scholes faktist, fast utan skottet då kanske

  SvaraRadera
 15. Tycker Gustav ska bänkas i så fall. Tycker JJ var utmärkt som defensiv mittfältare. Ingen slår Gusten när det gäller glidtacklingar och att jaga ikapp motståndarna, men JJ är på gång och vågar ta för sig mer och mer. Hans passningar mot HIF var högklassiga (långa crosspassningar med precision, inte många i truppen som kan det tyvärr). Känns fel att plocka honom av banan nu.

  Föreslår:

  Adam - Ragge - Gusten - Hjalmar

  Sella - JJ - Seb - Elmar

  Söder

  Hysen

  Givetvis ska JO inte avgå. Det är ju helt hysteriskt att tycka det nu när spelet vänt. Jävla kappvändare.

  Culo Shaker

  SvaraRadera
 16. Faltsetas bra på huvudet! Ska han nicka in inlägg mot motståndarmålet från sin yttermittfältsplats då eller?

  Och IFK ska vara det ledande laget i norden, eller va det nu va, 2010 och så slänger vi in träbenet Faltsetas på en högerytterposition, muhahahahahaha.

  SvaraRadera
 17. Jag ser knappt ett misstag från Jakob. Han gör ingen bländande insats, men har (plötsligt) blivit så jävla trygg med boll och är ett lugn på mittfältet. Jag tycker han för tillfället är den bästa och jämnaste innermittfältaren.

  SvaraRadera
 18. Katastrof att inte JJ får poäng. Skämmes! Hans bästa match i de bästa av färger.

  SvaraRadera
 19. Rätt femma, Ragnar förtjänade 5 p, håller med om de andra med.

  SvaraRadera
 20. Adam-Ragge-Gusten-Lund

  Seb
  Sella Sana
  Elmar
  Söder Hysen

  4-1-2-1-2

  SvaraRadera
 21. Fan vad seg du e feldgrau! Varför kan du inte öka takten lite? Du har ju GAYS tempo.

  SvaraRadera
 22. jag fattar inte hur alla kan tycka söder är så jätte bra?. varför ger dom inte pärlan en chans?

  SvaraRadera
 23. Ni som vill se JJ på en fotbollsplan tycker uppenbarligen att Blåvitt inte ska anfalla och spela för 0 - 0 på hemmaplan. Förbannade bakåtsträvare!

  Vi vill ha ett rappt, kreativt, snabbt, varierat anfallsspel där folk som inte är långsammare än en snigel deltar. Det är dessutom en fördel om våra spelare vet vad orden tempoväxling, kämpa och glidtackling innebär.

  SvaraRadera
 24. JJ från start mot Djurgården!! Lång väntan på femman denna gång feldgraus men tack, allt trevligt när den kommer=)

  allaeanglar//

  SvaraRadera
 25. Den här debatten om JJ påminner väldigt mycket om den om Markus Berg.

  Och alla kappvändare fick ju fel där. Tålamod, tålamod.

  SvaraRadera
 26. Och vilken potential är det JJ besitter? Knapp allsvensk kanske, då behöver han ju ändå upp en bit från sin nuvarande nivå.

  SvaraRadera
 27. Sigurdsson kan ju faktiskt säljas innan säsongen är över, det europeiska transferfönstret har la öppet augusti ut...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.