2010/08/07

Hysén: "Jag blev hånad på Rambergsvallen"

VERSUS. I dag gör en nymodighet premiär på BaraBen.com, "Versus". Konceptet är enkelt - två personer möts för ett samtal om aktuella ämnen. Sedan publiceras materialet helt oredigerat här på BaraBen.com.

"Versus" kan komma att uppenbara sig i olika former, men den här första gången blir det i form av text, en ord för ord-rapport av ett samtal på fredagskvällen den 6 augusti 2010 mellan BaraBens grundare Markus Hankins och Allsvenskans skyttekung Tobias Hysén.


Markus Hankins (MH): Vad gör och tänker du när du missar friläget i 43 minuten mot AZ?
Tobias Hysén (TH): Min första tanke är att jag måste få tag i bollen. Sedan är det inte mycket tankar förrän det att jag är rättvänd och ser att jag kommer ha ett tillslag på mig. Först tänker jag lobba, men ändrar mig och det ska man aldrig göra. Jag skulle gjort det jag först tänkte och lobbat...
MH: Och efter att det inte blir mål, så tänker du?
TH: Tankarna efteråt är ju att fuck, där hade jag chansen. Sedan är det mörka tankar fram till att domaren blåser igång andra halvlek, då måste jag fokusera på att vi kan göra två mål.
MH: Går det verkligen att släppa det helt? Finns inte det där "tänk om" i bakhuvudet trots allt?
TH: Efter matchen är det värre, jag ska göra mål, det é mitt jobb. Jag gör mycket mål annars, men här missar jag och det kanske hade blivit annorlunda om jag gjort mål. Men vad ska jag göra efter matchen, jag har två val. Antingen kan jag gräva ner mig och tänka på det hela tiden, eller så skiter jag i det så snabbt som möjligt och försöker göra mål nästa match istället.
MH: Så hur känns det när ni håller jämna steg med lag av den här kalibern, men ändå inte lyckas avancera?
TH: Åt helvete, vi var lika bra som de var. Minst. Men vi har fortfarande en del att förbättra tydligen. Men i den här matchen känns det surt. Det gör det.
MH: Samtidigt, du gör fyra bra halvlekar mot dem. Även om det inte ger utdelning i mål. Blir spelet annorlunda för dig mot motstånd av den här typen?
TH: I just den här matchen spelar de ju mycket man mot man. Det kändes som att jag hade samma gubbe mot mig i 180 minuter. Jag lurar honom några gånger men det räcker inte. Jag har inte gjort det jag ska om jag inte gör mål på två fina chanser, så enkelt é det. Jag kan ha varit okej i matcherna men mina lagkamrater räknar med att jag ska göra mål.
MH: Är du inte för tuff mot dig själv, du har ju tio medspelare...
TH: Jo, men vi har en forward och han ska göra mål. Och han är jag.
MH:
För mig känns hela första halvlek som tjong tjong tjong. Bollen levereras till Hjalmar som drar på och jag tycker du får bollen nio gånger av tio en meter bakom dig när du är på språng så att du får stanna upp och försöka trolla för att få med sig bollen eller göra nått vettigt av det hela..?
TH: Man kan väl säga såhär, vi vill spela ett direkt spel. I nuläget har vi inte självförtroende nog för att spela ett klapp-klapp spel..
MH: Nej nej, men när man ser sitt lag lira med taktik "låt hjalmar tjonga" 45 matcher i rad börjar man ju undra vilket flingpaket de här tränarlicencerna kommer ur...
TH: Fast i och med att vi inte är där vi var förra året, kan vi inte gå ut och spela som alla andra vill. Vi måste försöka ta tag i matcherna innan vi kan spela briljant fotboll och kanske inte är i det läge där vi kan spela "gladfotboll". Jag tror att vi måste ta oss igenom det här året genom att vinna matcher så gott vi kan. Jag vill också spela kortpassningspel upp till mitten och sen få en grym pass och bara dunka in den, men just nu kan vi inte det.

MH: Men du, blir inte problemet då att våra "raka spel", blir väldigt lättläst?
TH:
Lättläst eller inte. Alkmaar säger att vi är lättlästa, likaså HBK. Lik förbannat slog vi bägge de lagen hemma rätt så "enkelt". Vi måste bli bättre på bortaplan, det är framgångsreceptet.
MH: Vad är problemet med att spela borta då? Nu är det dags för bortamatch igen...
TH: Vi måste spela likadant hemma som borta. Våga köra bara.
MH: Jo, men varför vågar ni inte köra då? Vad är det som klickar?
TH: Förresten, innan det. Jag måste säga att i går var det magiskt på Gamla Ullevi, vi förtjänar det kanske inte alltid, och jag vet att jag kan vara tuff mot fansen ibland. Jag vill vill inte vara en sådan spelare som alltid kammar fansen medhårs. Den relationen jag vill ha är att jag ska kunna säga när det är bra, men även kunna säga ifrån om något inte är bra. Jag har aldrig blivit arg över kommentarer på min blogg på BaraBen.com exempelvis, i stället jag tar åt mig av de kritiska kommentarerna och försöker förbättra mig...
MH: men jag kan tycka att det är lite väl mysigt just nu. Man ska inte vara så jävla nöjda som många fans var när vi åker ur. Det signalerar lite förlorarmentalitet tycker jag. Visst, vi stod upp bra och vi - ni - vek fan inte ner er, men jag tycker inte man ska "fira" efter sammanlagd torsk i Europa...
TH: Alltså, i går var magiskt på läktarplats. Hela matchen, efter matchen. I går visade våra fans varför de är världens bästa. Hela lagert snackade om det, till och med AZ-spelarna snackade om det. Gårdagens stämning var nåt av det bästa jag varit med om, tack för det...
MH: Ja det var bra drag, men jag tänker mer på reaktionerna till att vi åkte ut nu. En hungrig varg ska inte vara nöjd när någon stjäl dess mat... eller vad man ska säga, det gäller främst fansen snarare än er i laget i det här fallet faktiskt - tycker jag.
TH: Helt rätt, vi vann i går men vi förlorade också matchen totalt. Men vi visade även att vi har det där extra kvar någonstans. Om inte alltid på planen, så i alla fall på läktaren. Jag blev jävligt rörd när jag gick runt på planen igår. Jag säger inte att det inte alltid är så, men i går var speciellt. Man ska inte vara nöjd med att åka ur, men samtidigt tycker jag att fansen på läktaren visade känsla och fick oss att känna oss speciella. Det har vi med oss. Och även om jag inte kan lova vinst i nästa match, så har vi med oss det resten av säsongen. Och om man kan få be om nåt är det att alla försöker ge oss energi. Inte för att vi förtjänar det, utan för att vi behöver det.

MH: Men du, tillbaka till det här med bortamatcherna då. Det klickar där säger du, men nu är det dags för Häcken borta. Vad fan ska göras för att få ordning på bortaspelet på söndag?
TH: Vi måste åka till Hisingen och vara hungriga, vilja vinna alla dueller. Det ska man alltid, men det är alltid lättare på hemmaplan. Jag tror vi é bortskämda med vår hemmaplan, vi måste ta på blåstället och gneta. Och kunna bortse från att alla vill se och även spela fin fotboll.Vi har kunnandet att spela en attraktiv och bra fotboll, men kan inte börja matcherna så just nu. Det har vi inte självförtroendet för. När vi väl kommit in i matcherna och i gång med vårt spel, då kan vi börja rulla boll. I nuläget handlar det om att ta poäng.
MH: Och borta mot din gamla klubb - min moderklubb - har vi ju tufft...
TH: Hemma med för fan, har bara slagit Häcken en gång och det var på Stockholms Stadion. Det börjar bli dags nu. Men jag har ju vunnit ganska många matcher där annars, i deras tröja.
MH: Så, full fart framåt? Eller fortsatt "spela rakt"-taktik? Är Tom Söderberg med nu eller? Att slå långt mot det där jävla fyrtornet känns ju sådär...
TH: Jag är rätt bra på hövvet. Men vi måste slå rätt bollar om vi ska slå lite längre. Jag tror Jonas har rätt taktik på gång, det har varit bra ändringar så här långt. Även om spelet inte stämmer hela tiden, så måste jag säga att vi har börjat anpassa oss mer efter motståndet. Det är alltid bra...man får inte vara dum.
MH: Är det något du har saknat, förmågan att anpassa sig?
TH: Vi ska alltid spela vårat spel, men vårt spel kan var olika utformat beroende på motsåndet.
MH: Men du, är det fortfarande speciellt för dig att lira mot Häcken?
TH: Klart det är. Jag hade fem bra år där. Men senast jag var på Rambergsvallen blev både jag och mina bröder hånade och det glömmer jag inte...
MH: Vadå? Vad hände då? Hånade?
TH: Ja, hånade på olika sätt. Deras fans betedde sig illa åt helt enkelt.
MH: Fans? haha. det var roligt.
TH: Jag hade aldrig sagt något om det hade varit Gais eller AIK. Då är det lugnt, det räknar jag med. Men Häcken, där alla vi har spelat och haft väldigt roligt, det trodde jag inte. Framför allt var det jävligt tråkigt.

MH: Skit i det nu, vad säger du om landslagsuttagningen då? Är du en av Hamréns nya pjäser på allvar, tror du?
TH: Jag hoppas det, det är alltid fantastiskt att komma med truppen. Ibland kan jag inte fatta att jag är med ens. Landslaget liksom, det var ju något man gick drömde om som liten. Och nu har jag elva kamper och förhoppningsvis blir det fler.
MH: Hur känner du att du står dig, med tanke på skadefrånvaron? Kommer det inte tära på en skör liten Tobbe-kropp?
TH: Det é inga problem. Jag har en bit kvar rent fysiskt, men det är bara att gnugga på. Jag har blivit uttagen på det sportsliga och då är det bara att köra. Jag har tränat hårt efter skadan, kanske var jag lite slarvig med vissa saker, men jag har presterat sedan jag kom tillbaka och det är det som räknas!
TH: Förresten, jag har lärt Lucas Blåvittsånger som han sjunger här hemma nu.
MH: Haha, vad har du lärt honom? "Pontus längtar hem till götebooooorg"?
TH: Alla heter Glenn i Göteborg och Hoppa Blåvitt Hopp allez allez. Men det bästa av allt är att han kör hoppa-ramsan medan han står i vår studsmatta i trädgården och hoppar, haha.
MH: Klockrent.
TH: Men det är inte nog, jag har en till ramsa som jag lärt grabben. "Tobbes farsa har inga pengar", haha. den är i världsklass.
MH: Kan du vinna skytteligan i år igen om du inte går sönder?
TH: Nej, jag kan inte göra åtta fler mer än Denni Avdic och Alex Gerndt när jag bara har hösten på mig. Jag ska försöka göra så många mål jag nångonsin kan, men att vinna blir för svårt.
MH: Så vad försöker man sikta på då, individuellt?
TH: Så många mål som möjligt. Det och att alltid gå av planen och vara nöjd med min egen insats. Vi kommer säkert att förlora matcher, men jag ska alltid känna att jag gjort mitt bästa, även om jag inte alltid spelar på min absolut bästa potential.
MH: Ok, då kör vi.

49 kommentarer:

 1. Alltid lika gött att läsa Tobbes uttalanden här på BB. Fortsätt med den fina ärligheten Tobbe! Du har ett jävla fint blåvitt hjärta, hoppas du kan lära de yngre att få det också! Fy fan vad tråkigt det hade varit utan dig!

  SvaraRadera
 2. öppenhjärtlig intervju! Bra Frankie

  SvaraRadera
 3. Härlig intervju!

  "inte för att vi förtjänar det, utan för att vi behöver det"

  Så j-vla rätt, och det är så vi måste tänka varje match. Vi vill alla ha framgångar, och vi fans kan bidra till dem i stor utsträkning genom att stötta både i med och motgång. Oavsett så ger det possitiv energi som hjälper.

  //Daniel

  SvaraRadera
 4. Kul nytt segment.

  Alltid gött när vi får lite Tobbe här på bloggen. Jag kan inte annat än hålla med honom ang. fansen. Jag är otroligt stolt att vara ängel. Har kompisar som håller på andra lag (läs ajk, dif, helsingborg m.m.) och har blivit medtvingad på olika matcher genom åren.

  Skillnaden där är att så fort det inte går som de vill så slutar alla sjunga och skriker och buar resten av matchen. Att match efter match på Ullevi få höra att fansen aldrig ger upp och sjunger ända tills spelarna lämnat planen (och ibland lite till) gör mig nästan tårögd. Anser Änglarna vara Sveriges bästa fans i många bemärkelser, inte minst för sin beslutsamhet.

  En för alla - Alla för Blåvitt!

  SvaraRadera
 5. Så gött att BaraBen vaknat upp ur dvalan efter sommaren!

  Det är sånt här vi vill se.

  Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 6. Sen kan man se på det så här, laget gör överlag 2 bra matcher mot Alkmaar, framför allt sliter alla som Djur sista matchen hemma, och då tycker jag man förtjänar ett bra publikstöd, oavsett om man går vidare eller inte.

  Blåvitt förtjänar alltid fullt stöd under matchen, sen vill inte jag vara den supportern som bara kräver vinst hela tiden. Inte så att jag sitter och nöjer mig med dåliga resultat och så, men gör man det Blåvitt gjorde mot Alkmaar hemma, så förtjänar laget det.

  Just my two cents.

  SvaraRadera
 7. "Älska mig mest när jag förtjänar det minst, ty då behöver jag det som bäst" - översatt till detta sammanhang innebär det att publiken ska stötta Blåvitt även när de åker ur cupen. Även när de spelar dåligt.

  Tobbe säger "Och om man kan få be om nåt är det att alla försöker ge oss energi." och jag hoppas att alla kommer ihåg detta innan de buar åt Blåvitt nästa gång.

  SvaraRadera
 8. Lämnade Gamla Ullevi med hes röst och en klump i halsen men med huvudet högt. Nöjd? Nja, stolt över insatsen våra spelare gjorde, de slet och skrek och krigade. Det var ett "nä nu jävlar!" över hela matchen, både från laget och 10 000 supportrar (-30 st AZ-supportrar).

  Vi gick inte vidare, det svider och jag förstår er besvikelse, jag känner med er av hela mitt blåvita hjärta.

  Tack Tobbe för att du är så öppen, det betyder mycket för oss! Ge grabbarna en stor klapp på axeln, och dig själv med. Nu far vi till Hisingen och skriker och spelar som om det vore hemmamatch. Vi vet inte hur framtiden ser ut, det kommer förluster och matcher då inget kommer stämma. Men det ska ni veta, ni kommer ALLTID ha mitt stöd.

  I med- och motgång!

  Ses imorgon på ön!

  SvaraRadera
 9. Hade Blåvitt vikt ner sig som aik gjorde hade dom inte förtjänat att bli hyllade , men så som blåvitt stod upp och spelade kunde man stått kvar hela natten och bara hyllat.

  Det var magiskt att se
  Vi är blåvitt - Bäst i sverige !

  SvaraRadera
 10. Känns skönt att Tobbe tror på ett liv efter "döden". Själv känner jag mig jävligt deppig över hur hela säsongen har blivit. Hoppas dock att vi under hösten kommer få se ett Blåvitt som iaf närmar sig stora delar av förra årets spel och Tobbe, ta ett snack med Jonas så Elmar får spela centralt nu! Bara det gör det värt att komma till Gamla varje match. Ja det gör ju du med iofs =)

  SvaraRadera
 11. Men är tobbe ledsen för att vi Häckensupportrar var elaka? Buhuuuu....
  Om Tobbe inte snackat så mycket skit om Häcken tror jag inte att han blivit bemött på det sättet. Tror, eller snarare vet, att t ex Eirik Dybendahl, Dioh Williams eller den store Kim inte hade bemötts på samma sätt. Tobbe sällar sig till "folk" som Daniel Larsson och Dulee Johnson med sina egna dumma uttalanden.

  SvaraRadera
 12. Gul svart. Ja att höra Tobbe säga att han har känslor kvar för klubben, att han har vänner kvar i klubben, att han hade en jättebra tid i klubben osv osv måste vara väldigt jobbigt för er Häcken "supportrar" att hantera...

  SvaraRadera
 13. anonym @ 14:29:

  Det sa han nu, inför derbyt förra året sa han att det var svårt att tagga till mot Häcken och spel på Rambergsvallen.

  SvaraRadera
 14. @Hisingen: Men hur het är Rambergsvallen och hur mycket folk kommer på matcherna egentligen?

  Handen på hjärtat, har Tobbe sagt det så säger han precis vad i stort sett alla tycker. Man behöver inte pissa på honom för det.

  SvaraRadera
 15. krossa BK Röva!

  Lyckas vi ta med ett uns av energin i andra halvlek mot alkaaar över bron imorgon så bärgar vi 3 p. Matchen är en s.k sexpoängsmatch och jag e trött på att loosa mot häcken. Alla till hisingen, invadera!

  SvaraRadera
 16. Krossa BK Röva! rambergsvallen e lika rolig som en kyrkogård

  SvaraRadera
 17. Tjena.
  För att möta upp dig som tyckte att jag snackade skit om Häcken så har jag ang de uttalandet du nämnde sagt att det var svårt att tagga till mentalt mot Häcken på Rambergsvallen efter att ha spelat mot Djurgården i hemmapremiären med allt vad det innebar..sen att media väljer att bara skriva det ena eller att jag inte fick fram exakt vad jag menade är givetvis klumpigt.
  Men att jag nån gång har snackat skit om Häcken är lögn. Och att fans hånar mig gör mig inget alls, det jag tyckte var tråkigt var att mina bröder blev inblandade. Det tyckte jag var onödigt..

  SvaraRadera
 18. Lysande läsning, är sånt här som göra BaraBen lite bättre en allt annat. Sedan är ju Tobbe ett sjusäderles tacksamt intrejuvoffer, gillar de raka tydliga svaren och framförallt innehållet i dem.
  Vet med mig själv att jag i alla fall inte håller ångan uppe tillräckligt i vissa matcher, men är svårt ibland när det känns som laget på plan redan gett upp och har noll gnista.
  Men vi fans är väl lite som er spelare gäller det nått xtra så tar man i därefter.
  Men kan lova dig och laget att har ni den mentalitet som mot AZ så kommer gensvaret att vara därefter.
  Best of luck ute på ön !!

  SvaraRadera
 19. @Tobbe
  Att dina bröder fick skit förstår jag att du tar illa vid dig av. Förstår inte riktigt varför någon snackar skit om dem. I min bok är de två killar som jag har all respekt för.
  Däremot måste du förstå att vi som Häckensupportrar suger i oss allt vad som sägs och skrivs om vår klubb. Må det vara positivt eller negativt. När då en av våra "gamla" hjältar, som numer spelar för en av våra största lokalkonkurrenter, säger något negativt är vi inte sena att försöka ge igen.

  Hoppas på en bra match i morgon och att du gör 3 självmål ;-)

  SvaraRadera
 20. Gul-Svart/ Sluta nu ditt troll. Vem ser inte igenom det när du försöker hävda att Häcken har fans, det blir ju löjligt genomskinligt att du bara driver med oss.

  SvaraRadera
 21. Gul-svart..

  Det förstår jag mkt väl att man tar illa vid sig.. Det har aldrig varit meningen att snacka skit om Häcken..
  Jag hade som sagt 5 kanonår där och lärde mig en massor..
  Hoppas alla förstår det..
  Ses imon..
  Mvh tobbe

  SvaraRadera
 22. Gul-svart..

  Det förstår jag mkt väl att man tar illa vid sig.. Det har aldrig varit meningen att snacka skit om Häcken..
  Jag hade som sagt 5 kanonår där och lärde mig en massor..
  Hoppas alla förstår det..
  Ses imon..
  Mvh tobbe

  SvaraRadera
 23. @Tobbe

  Jag håller med Gul-Svart om att ögonblicket som de flesta Gul-Svarta stör sig på är när du dissade din gamla klubb i intervjun efter förlusten. Klubben som du fick stora delar av din fotbollsfostran i och den arena där du spelade dina hemmamatcher i fem år utan att ha några problem att tagga till....

  Och angående dina bröder så har det sjungits "Sämre än brorsan.." ett par gånger, med det syftas ju att Anton är bättre än dig (eller Alex när han spelade hos oss), inte att dom är dåliga.
  Med tanke på att du ändå är halvbra och lyckas snubbla in en boll då och då ;) så är ju det ingen förolämpning utan mer ett sätt att visa på hur bra DOM är.

  Klart att man inte skulle dissa någon som spelar i sitt egna lags tröja.

  Lycka till till oss imorgon ;)

  SvaraRadera
 24. @Tobbe

  Du hade hunnit svara Gul-Svart undertiden jag skrev...

  Ser förklaringen på det första stycket, så då kan du ju fokusera på delen kring dina syskon :)

  SvaraRadera
 25. Bojkott e beslutat Bk Gothia Cup(Röva) av SÄ o andra grupperingar. Ge inte stålar till Sveriges rikaste klubb som lever på gratis arbetare, gratis skolor, gratis skolmat osv .....Gothia Cup

  SvaraRadera
 26. Inte Anonym2010-08-07 21:12

  Låter idiotiskt att bojkotta matchen så att vårat lag får mindre stöd. Vi är ju där för att driva på våra änglar, de behöver allt stöd de kan få. Jag tänker definitivt inte bojkotta matchen, mycket bättre att vara där och dränka deras klack. Om vi inte ger allt vi kan kan vi väl inte vänta oss att våra änglar gör det heller? Jag vill att de skall spela med samma glöd som mot AZ.

  Underbar artikel/intervju för övrigt ^^

  SvaraRadera
 27. gött mot Fc Gothia Cup bojkotten imorgon. De är rikast i Sverige och borde inte ta någon avgift att gå in

  SvaraRadera
 28. Ibland förundras man... bojkott? Varför? Skulle vi komma in gratis? Är det någon som får ihop den här fjuniga logiken?

  Jag är på plats och stöttar mitt lag imorgon!

  SvaraRadera
 29. Tycker det är tråkigt att läsa att Tobbe blivit hånad på Rambergsvallen. Han spelade hos oss i flera år, gav alltid järnet och verkade vara en jävligt schysst kille med fötterna på jorden. Minns ett år (hans sista) då han var den ende av alla spelarna som kom och träffade oss supportrar på "avslutningen" efter matchen. Han stannade i en timme, tog nån öl och snackade med alla. Skulle aldrig drömma om att håna honom faktiskt, vilka färger han än har på tröjan.

  SvaraRadera
 30. Låter löjligt med bojkott (jante), vi syns imorgon Tobbe jag kommer dit med mina tre ungar min stora tös vill gifta sig med Lucas, är det ok?

  SvaraRadera
 31. Bra intiativ av SÄ att inte sponsra Bk Gothia Cup med pengar. De jävlarna är ju rikast i Sverige men har inga riktiga "fans" Ser PPV

  SvaraRadera
 32. Vad fan är det för skitsnack om bojkott? Finns inget sådant beslut från SÄ.

  SvaraRadera
 33. Torbjörn Nilsson e kass!

  SvaraRadera
 34. Inte Anonym 21:12

  Håller med dig, alla till Hisingen! Varenda ängel ska dit och sjunga och skrika fram killarna på plan. Förstår skälen till bojkotten, men det finns bättre sätt att göra sin röst hörd i det ärendet. Maila alla tidningar, blogga, ring, va jävligt gnällig och se till att något händer. Är vi många så får de fanimej lyssna på oss.

  Att bojkotta en match nu när vårt A-lag behöver allt vårt stöd är inte rätt väg. Jag kommer vara där imorgon och skrika mig hes.

  Kom igen nu, änglar! Nu erövrar vi ön!

  SvaraRadera
 35. Karim for president

  SvaraRadera
 36. Konstigt att baraben som brukar vara så snabba på att fördöma andra lags huliganer är helt knäpptysta när era egna fans stormat familjeområdet utanf Gamla igår och gett sig på pappor och barn.

  Gött att de fick redigt med stryk sen i all fall när fler Gaisare kom ut.

  http://www.sportsday.se/blogg/leman/mjallbystjarnor-nara-ryka-ihop-tragisk-fansattack

  SvaraRadera
 37. 11:42//

  Undrar hur stort det kan ha varit då endast Leman skrivit om det. Antagligen var det inte ens organiserade bråkstakar, utan snarare ett gäng skitungar som tyckte de var fräcka.

  SvaraRadera
 38. Eftersom era yngre huliganförmågor redan tagit poå sig ansvaret på en blåvitblogg så tror jag nog att dessa fegisar tillhörde er. Men bra försök att mörka.

  SvaraRadera
 39. Eftersom era yngre huliganförmågor redan tagit poå sig ansvaret på en blåvitblogg så tror jag nog att dessa fegisar tillhörde er. Men bra försök att mörka.

  SvaraRadera
 40. Underbar intervju, tack Tobbe!

  Håller dock inte med dig om att ni skall spela det raka spelet för att få självförtroende.

  Under hela denna säsongen har Blåvitt undvikit uppspel i mitten av planen. Anledningen till detta är att slippa snabba omställningar vid bolltapp. Konstruktiva mittfältare (Elmar, Söder) har konsekvent placerats på kanten av detta skäl.
  Problemet är att motsåndarna vet om att Blåvitt undviker uppspel i mitten och därför kan koncentrera sig på att stänga av kanter och långa uppspel.
  Jag hävdar att det raka spelet leder till att spelarna utvecklas sämre i det tekniska och i passningsspelet. Det kommer därför bli svårt att lämna det raka spelet om detta ger tillräckliga resultat.
  Spelet som va under våren 2009 var det mest underhållande Blåvitt har presterat sen 90-talet eller kanske ännu längre tillbaks. Enligt mig måste vi våga misslyckas. Många av våra defensiva mittfältare spelar alltför enkelt (bakåt eller i sidled) och utvecklas inte offensivt och konsruktivt.
  Vi kommer inte vinna allsvenskan och vi har åkt ut i cuperna. Nu har vi verkligen chansen att försöka lära oss att spela ett konstruktivt spel genom backlinje och mittfält.
  Om Blåvitt hade velat gå på denna linje och kommunicerat detta till fans tror jag att många hade haft tålamod och förstått att det tar tid att lära sig detta.
  Personligen kan jag känna mig mer nöjd när Blåvitt har spelat 'vackert' en match men förlorat än ha spelat skit och förlorat. Spelar man 'vackert' är man på rätt väg o då vet man att det snart vänder... Nu går man o våndas i varje match o långbollsfotbollen e fruktansvärt tråkig o se på... :(
  Tyckte även se än stor frustration hos dig Tobbe vid många av de felslagna pastejerna...
  Jag hade flyttat ner dig på vänstermittfältet (där du kommer spela i landslaget), satt Elmar på mitten tillsammans med Seb. På så sätt har vi 4 mittfältare som vill ha mkt boll. Visst, blir lite sämre defensivt men det offensiva spelet blir bättre.

  SvaraRadera
 41. Detta är en Gothia kupp, nästan så att man gick på bluffen att häcken skulle ha supportrar.

  SvaraRadera
 42. Långbollspel är enligt mig en återvändsgränd. Det utvecklar inte spelare mer än till att kämpa o bröta. Spelet attraherar heller inte unga talanger. Gbg talanger som Källström, Hysen och Elmander valde under 2000 talet att gå till Stockholmsklubbar. En stor anledning till detta var det 'enkla' spelet.
  Risken är att spelare vill bort från Blåvitt pga av detta...
  Publiken lär inte växa med detta spel.

  Vad säger du Tobbe?

  SvaraRadera
 43. Gött Tobbe! Hoppas du gör några mål ikväll ;)

  SvaraRadera
 44. Tobbe gick till djurgårrn för att det är laget i hans hjärta! Det var ju bara några månade sedan han syntes med djurgårdshalsduk i Globen hejandes på sina blå-blåa hjältar.

  SvaraRadera
 45. Om du läser detta Tobbe, BRA jobbat av hela laget idag! jäkligt starkt och hämta upp 1-0!
  MEN jag tycker att den riktiga glädjen och lagandan saknas om du förstår mig rätt.
  Den lilla skillnaden som man inte kan ta på, oavsett vem vi stoppade in i laget 2007 kunde vi vinna matcher och alla drogs åt samma håll, alla hjälpte varandra och alla firade IHOP när vi vann.
  Vi är med i både med och motgång men hälsa H.M att nåt måste ändras...

  SvaraRadera
 46. Grymt bra med en öppenhjärtig och oredigerad intervju. Älskar att Tobbe är en ödmjuk och humoristisk person med båda fötterna på gjorden!

  SvaraRadera
 47. Fan vad glad jag är att vi har Tobbe i IFK. Du är inte bara en ängel i IFK, även i mitt hjärta!

  ÄLSKA IFK!

  SvaraRadera
 48. Grym intervju!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.