2010/08/27

På söndag spelar Blåvitt säsongens viktigaste match!

Faksimil: AIK-bloggen.

INFÖRHETS. På söndag spelar IFK Göteborg sin viktigaste match så här långt in på säsong 2010. Orsaken är inte att vi befinner oss i ett prekärt tabellläge, inte heller att vi kan vara med och assistera ärkerivalen AIK att rasa ur Allsvenskan. Det är bägge två. Och mer därpå.

Visst, Blåvitt har haft en skitsäsong så här långt. Alla gulddrömmar är krossade och i stället slåss två Skånska lag om att vinna serien. Låt oss en gång för alla släppa det nu, det är kört, det är fucked, det är över. Men därmed kan vi inte acceptera ett totalt mörker - som fansen kring AIK verkar ha gjort.

Jag håller inte med AIK-skribenten i ovanstående blogginlägg.
Det är hög tid att snacka butler i tunnelbanan.
Butlern är Blåvitt och på söndag ska de assistera AIK rätt ner i superettans mörka tunnlar.

Nu skiter jag i om Blåvitt lyckas slå två kortpassningar rätt på den resterande delen av säsongen - så länge de lyckas med konststycket att vinna lite matcher. I utsatta positioner är det dags att släppa sargen och sluta med tron på att man är bättre än tabellen visar. Tabellen ljuger inte, Blåvitt är inget topplag. Nu behöver vi slåss för vår överlevnad, vilket händigt nog - i alla fall på söndag - innebär en kamp för AIK:s undergång.

När har de dubbla budskapen någonsin varit så lockande, så ljuva?

På söndag kräver vi på BaraBen.com att de elva spelare som blir uttagna till matchen på Råsunda gör en heroisk kämpainsats som vi inte fått se någon motsvarighet till under den gångna säsongen. Ingen av er killar i laget bör gå av planen efter matchens slut och återvända till Göteborg om ni inte med rak rygg och stolthet kan säga följande:
"Jag kämpade absolut allt vad jag kunde. 
Efter matchen orkade jag knappt gå ut till omklädningsrummet."
Det är den nivån vi ligger på just nu. Med två ordinarie mittbackar borta på grund av avstängning är den annars högst svajiga formkurvan än mer utsatt för våra blåvita hjältar. Då duger ingen halvtaskig inställning och då duger det definitivt inte med spelare som har massvis av kraft och energi kvar efter 90 minuters strid för överlevnad. Om alla gör sitt absolut yttersta skall det mycket till för att vi inte skall lyckas. Men om vi mot förmodan ändå förlorar matchen efter en sådan insats, så vet vi - ni - i alla fall att det yttersta har gjorts för att så inte skall bli fallet.

Sådana förluster är i alla fall hedersamma.
"En del människor tror att fotboll är en fråga om liv och död. Jag avskyr den inställningen. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så."
Bill Shankly (1914-1981)
Men misstolka inte diverse debattörers romantisering av fotbollen.  På söndag drabbars två bittra rivaler i det gröna fältets mest avgörande och pulserande slag på länge. Desertörer accepteras ej i vår blåvita armé. Ingen får vända bakåt, full fart framåt!

Krossa, krossa, krossa AIK!

10 kommentarer:

 1. hahaaha hä hä hääääärlig hets!

  SvaraRadera
 2. Bra, men någon butler är vi inte! I helgen ska vi återigen bli plantageägaren med vit hatt och linnekostym som piskar aik ner i Superettan.

  SvaraRadera
 3. Hest hest! Gött är det. Krossa ***!

  SvaraRadera
 4. Pat the Cat2010-08-27 10:25

  Hoppas verkligen inte AIK åker ur allsvenskan. Dels för det uppenbara; att vi inte får lika mycket publikintäkter och att allsvenskan faktiskt inte blir lika intressant medialt. Den stora anledningen är dock att man vill ju ha möjligheten att slå dem varje år.

  SvaraRadera
 5. Håller faktiskt med Pat. Skulle dock inte ha något emot att de ligger och skvalpar längs ner och får kvala sig in i nästa allsvenska säsong ;-)

  Krossa!

  SvaraRadera
 6. Helt rätt! Alla på plan ska kämpa för livet, ingenting annat gäller nu! Ni vet att ni kan vinna killar! Vi vill se er göra vågen för oss!

  Vi är blåvitt - bäst i Sverige

  SvaraRadera
 7. vad är det för trams om "att göra sitt bästa"?
  Det är bara att gå ut på plan och vägra att förlora den.

  För att citera Sean Connerys karaktär i filmen "The rock":

  "Your best? Losers always whine about "their best"

  SvaraRadera
 8. Tycker inte att vi ska snacka om att sparka ner gnaget till superettan. Det kan mycket väl bli vi som gör dom sällskap!!!!!!!

  SvaraRadera
 9. Årets viktigaste match? Pffft. Säsongen är körd sen länge...

  SvaraRadera
 10. @ hållundan:
  Hest??? Va fan då hest?? Är det månne kund Carl Bernadotte som är här inne och skriver?

  §:-)

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.