2010/08/28

Camp Sweden - klubb "det är så synd om oss"...

SUPPORTERKULTUR. I går kom beskedet från landslagets supporterklubb Camp Sweden - Svenska Fotbollsförbundet säljer ut möjligheten att arrangera ett tifo till huvudsponsorn i stället för att låta supportrarna arrangera ett tifo.


"I flera månader har Camp Sweden planerat TIFO till matchen mot Ungern i EM-kvalpremiären om en vecka. Under veckan blev det dessvärre klart att
arrangemanget tvingas ställas in – Svenska Fotbollsförbundet har beslutat att sälja Tifot till huvudsponsorn Svenska Spel. Svenska Spel kommer att placera halsdukar på samtliga stolar på norra nedre och mellan för att sprida sitt kommersiella budskap ”Hela Sveriges supporterklubb”. Noterbart är att dessa halsdukar INTE kommer vara några vanliga blågula supporterhalsdukar, utan enbart framtagna för reklam."

Nu uppmanar Camp Sweden alla landslagssupportrar att höra av sig till SvFF och Svenska spel med sina klagomål över det här beslutet. Visst, supportermakt och inflytande är bra fenomen i sig - men samtidigt kan jag inte undgå att komma fram till följande slutsats: skyll er själv era medlöpare.

Här sitter ni och förhandlar med SvFF om att genomföra tifon, i stället för att ägna all er tid och kraft åt att mobilisera intresse bland supportrarna att faktiskt genomföra dessa tifon. En supporterklubb med självrespekt går inte till "klubbledningen" och ber om lov att genomföra organiserade tifon eller ta utrymme på speciella klackläktare, de tar saken i egna händer och låter läktarens vilddjur avgöra vad som skall och kan genomföras.

Det är lätt att klaga i efterhand och säga "oh, stygga SvFF låter oss inte fixa tifon" eller "dumma SvFF vill inte ha någon landslagsklack", men i grunden är ju dessa ting antiproblem. Om tillräcklig vilja fanns hos människor att samla kraft för tifon och klacksång kring landslaget så skulle inte Camp Swedens ledning sitta i möten med SvFF för att få tillstånd att genomföra dessa.

De skulle bara göra det.
Tyvärr bryr sig allt för få passionerade fotbollssupportrar om landslaget i sådan utsträckning, det är vad de flesta har klubblaget för. Landslaget är något folk följer lite halvpatriotiskt och lite halvt "för att det är skoj". Men den som lever i illusionernas värld förstår nog inte det. Som de inom Camp Sweden.

Bara det att svenska landslagets supporterklubb valt ett namn på engelska säger väl det mesta. Vad är det för langosförening som klagar och lipar över vad SvFF kommer fram till? Klarar ni inte av att arrangera tifon och sång utan hjälp från förbundet kan ni lika gärna lägga ner verksamheten.

24 kommentarer:

 1. Svenska Spel har tydligen sponsrat med halsdukar nu..
  är ju inget som stoppar camp sweden att genomföra sitt tifo ändå?

  Vad grinar de över?

  SvaraRadera
 2. Fattar inte heller problemet. Tifoverksamhet ska ju komma spontant från läktargrupper och supportrar, inte från förbundet...

  SvaraRadera
 3. hahaha ! det e la bara att skita i halsdukarna och köra sitt eget tifo istället. Men kanske Lars-Åke blir putt då :)))

  SvaraRadera
 4. En match varar väl i 90 min minst?
  Tifot kan ju komma före eller efter eller skit Svff och kör ert race!

  SvaraRadera
 5. Klagar du på att dom tagit ett utländskt namn och är oäkta på grund av det?

  Supras, Ultras, Young Boys, Yellow Fanatics, Caos Crew, Blue Fanatics, Inferno Örgryte, Sol invictus,
  Ultra boys, Black Army......

  Går att fortsätta i all evighet...

  SvaraRadera
 6. 28/8/10 14:32

  Och hur löjligt är inte det?

  supas, ultr...

  SvaraRadera
 7. Det blir så när 90% av klacken består utav ungdomar i 16-17 års åldern. Dom har nyss sett Green Street Hooligans och tror dom är coola.

  SvaraRadera
 8. anonym 14:32/ Väldigt många av dem du räknar upp som följer det SVENSKA LANDSLAGET. Tänk längre än näsan räcker, tack.

  SvaraRadera
 9. Well spoken Ahlberg!

  /J-T

  SvaraRadera
 10. Snacka om att gå i SVFF:s ledband, är väl bara att köra sitt planerade tifo även om de lagt ut halsdukar.
  Men att hoppa på deras namnval är ju lite korkat om man ser till vad de flesta "svenska" grupperingar kallar sig för.

  SvaraRadera
 11. För ultras nämns ju väldigt mkt i den filmen?? Pajas

  SvaraRadera
 12. Hahaha genier som drar exempel på ultrasgrupper med utländskt inspirerade namn. De har ju väldigt mycket med svenska landslaget att göra. Fan, det logiska tänkandet verkar lite underutvecklat i Sverige...

  SvaraRadera
 13. Fan, det logiska tänkandet verkar lite underutvecklat i Sverige...

  Sa mannen som kallar sig för Langos, tillåt mig att småle elr förresten hånflabba !!!

  SvaraRadera
 14. God save the Queen någon? (Dock hyfsad stämning i Tyskland senast).

  SvaraRadera
 15. SvFF och Camp Sweden har en överenskommelse enligt följande

  1. Camp Sweden sköter "aktiviteten" på nedre Norra och bistår med råd ang övriga Norra

  2. SvFF informerar matchvärden dvs sponsorn om oss och policy ovan

  3. Rent formellt har matchvärden rätt även till nedre Norra i avtalet som SvFF gör upp inför match. Men självklart har även normalt sätt en/ett sponsor policy tänkande då blir vi supportrar intressanta att lyssna in.

  4. Camp Sweden står även till förfogande för matchvärden för att kordinera så att det inte skär sig emot supporterkulturen eller det aktiva stödet även om vi inte lägger oss i vad de gör på Östra Västra och Södra principiellt.

  Kanske ger mer förståelse av hur det tänks.....

  SvFF har valt att göra ståplats kommersiell där är grundbulten

  SvaraRadera
 16. SvFF och Camp Sweden har en överenskommelse enligt följande

  1. Camp Sweden sköter "aktiviteten" på nedre Norra och bistår med råd ang övriga Norra

  2. SvFF informerar matchvärden dvs sponsorn om oss och policy ovan

  3. Rent formellt har matchvärden rätt även till nedre Norra i avtalet som SvFF gör upp inför match. Men självklart har även normalt sätt en/ett sponsor policy tänkande då blir vi supportrar intressanta att lyssna in.

  4. Camp Sweden står även till förfogande för matchvärden för att kordinera så att det inte skär sig emot supporterkulturen eller det aktiva stödet även om vi inte lägger oss i vad de gör på Östra Västra och Södra principiellt.

  Kanske ger mer förståelse av hur det tänks.....

  SvFF har valt att göra ståplats kommersiell där är grundbulten

  SvaraRadera
 17. så sant som det är sagt. kommer aldrig att glömma då hela klacken bojkottade, aftonhorans jävla guldmössor 2007s sista match mot TFF, och då hade vi ändå vunnit SM-guld!!
  det är var jag kallar supporteranda, man måste ju förfan ta tag i grejerna om de ska bli något utav det.

  värkar som om att det är mycket snack o lite verkstad i Camp Sweden,
  jag menar vågar man inte skita ner sig lite, eller gå upp till kamp, är de ju lika bra att ge upp innan man än har börjat!

  SKÄMMES!

  SvaraRadera
 18. Är det ingen annan än jag som reagerar på att det e svenska spel somtillåts göra detta? Dom som har monopol i sverige, utav det officiella skälet "att spelande måste ske under kontrollerade former, och skall inte uppmuntra till spelbereonde"...

  Det e ju helt absurt.
  Jag hade godkänt det, on det var fri marknad. Men inga andra spelbolag får verka i Sverige överhuvudtaget. (TV3 o kanal5 reklamer sänds via England, därav tillåtet)

  Det e ju sånt mygel och rent konkurrensmääsigt absurt. Avskaffa svenska spels monopol, eller förbjud deras reklam helt o hållet från Sverige!

  Annars håller jag med i sak, även om namnpåhoppet kändes överdrivet.

  SvaraRadera
 19. Lojalitetsprogrammet (motsvarar årskort)drevs igenom av Camp Sweden efter tre års kamp

  Korrigering av lojalietsprogrammet efter två års kamp mot att de sk lyxresorna fick mer poäng i systemet. Karl från fiskefabriken var mindre värd således än Von Anka från Östermalm

  5 års kamp för att få åtgärder att stå upp på läktaren utan att riskera hot eller stryk. (Vi har många debutanter på läktaren vid varje match vilka inte känner koden och blir förbaskade)

  2 års kamp för öppen träning på hemmaplan den pågår med bortamatcherna ännu.

  1 års kamp ja det räckte för att få bort att endast sponsorerna till SvFF:s barn var de enda som fick autografer av spelarna i anlutning till träningarna

  Sångsektion på Råsunda 5 års kamp

  I Amsterdam efter drygt 5 års kamp första gången med sångsektion på borta landskamp. Självklart har det vid vissa matcher blivit det ändå ex senast i Budapest där 3000 personer sjöng matchen igenom

  Kamp mot biljett priserna och vi anar att det gått väl under VM 2010 i förhandlingarna. Camp Sweden försåg Lagrell och generalsekreteraren med argument. Att vi anar att det kan ha gått bra? Prisbilden för matchen i Amsterdam pekar mot det.

  Ingen av ovanstående punkter har mottagits med jubel av SvFF. Ingen av ovanstående punkter har inte först gått media vägen innan SvFF viker ner sig.

  Att Änglarna eller vilken supportergrupp som helst för dialog med föreningen är inte konstigt eller hur?

  Att vi för både dialog och kamp är ju naturligtvis rimligt som ideel supporterförening till landslaget.

  Vill även tillägga att Camp Sweden arbetar för ovanstående saker inom UEFA även för hela fotbollen och genom de kontakt ytor man har i övrigt.

  Namnet var ett samlingsnamn vid EM 2004 för ett boende. Det var en stor händelse i många människors liv med hjärtat fyllt av kärlek till landslaget. Det föll sig lätt att fortsätta med samlingsnamnet.

  SvaraRadera
 20. Camp Sweden arrangerar tifon utan hjälp från förbundet. Däremot upplåter SvFF Råsunda stadion. Att ha stöd är samma sak som tillstånd intet annat. Exempelvis tillåter IFK Göteborg supportrarna att göra tifon vidare så är det väl ingen hemlighet att föreningen uppmuntrar dito även om det betalas ur egen ficka av supportrarna.

  Ibland läser nog Korven saker såsom satan läser bibeln.

  SvaraRadera
 21. Har på senare tid fått lära mig att det faktiskt finns CS-folk som är engagerade i landslaget "på riktigt". Ber om ursäkt till dom för mina generella åsikter om CS i övrigt.

  SvaraRadera
 22. Omogen 14-årig kille med identitets- och aggressionsproblem!2010-08-31 00:39

  Ja fyfan va man hatar dessa jävla svennebananer!! Jag hatar alla stockholmare, jag hatar alla jävla bönder och jag hatar Zlatan "fotbollshoran" Ibrahimovic!

  Jag hatar en klack(nåja, ni fattar va jag menar) med lika många småbarn o kärringar som män.. Jag hatar klapp-klapp-hattar och jag hatar SvFF!

  Ta eran skit o dra åt helvete! Vem fan bryr sig???

  HATA ALLA!

  SvaraRadera
 23. Bra kämpat, Camp Sweden!

  Men din redovisning väcker en del frågor, varav den viktigaste är:

  Vilka är SvFF:s barn och vem är det som sponsrar dem.

  SvaraRadera
 24. SvFF.s barn?

  Anar att du tänker på föreningsbiljetter som förbundet ger till billig penning för knatte o flicklag. den frågan sköts av SvFF inte av Camp Sweden.

  Men det finns inom Camp sweden en del knattar som åker med farsan/morsan på matcher rätt stadigt lite av Young Fellows funktion men väldigt mycket svagare som grupp i jämförelse.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.