2010/08/15

Comeback

KRÖNIKA. Efter en hel månad utanför Göteborg var jag idag på plats och det var äntligen dags att använda årskortet igen. Jag fick gåshud bara jag närmade mig ingången när jag hörde hur klackens ramsor dånade innanför stenväggarna. Dyngblöt efter den extra duschen vädergudarna bjöd på ställde jag mig framför min plats och såg hur grabbarna värmde upp, Sellas flin och Ragges stone-face var äntligen bara ett par meter ifrån mig igen. Efter en sommar med PPV fotboll (äckliga ockerpriser, skäms på er Canal+) så kändes det riktigt skönt att äntligen få dimpa ner på min stol nära gräskanten igen, även om jag var pisseblöt och iskall.

Att få stå och sjunga snart skiner poseidon med min gräsliga sångröst och halsduken hårt fastklämd i händerna var ett ögonblick jag har saknat och längtat efter.

Men vad tycker jag om matchen? Man har blivit bortskämd med mycket mål på senaste tiden men jag ser ändå dagens mållösa enpoängare som en pinne vunnen istället för två förlorade. En poäng från serieledarna i en match där vi, om vi hade satt våra chanser, hade spelat ut dem, eller ja, om Stiller hade satt sina chanser hade han spelat ut dem.

Hur har Sandberg axlat ansvaret som förstemålvakt? Klart godkänd. Men det är inte med is i magen och lugn jag ser på när den ivrige 19-åringen gång på gång gör sina dårutrusningar, det kändes inte helt oväntat att ett misstag skulle komma att kosta, det röda kortet gick inte att snacka sig ur, det var solklart, rödare än Rooney efter en dag på stranden. Dahlin gjorde ett bra inhopp och klarade galant av det lilla han hade att göra och jag tyckte redan nere på Cypern tidigare i år att Sandberg och Dahlin är bägge två nästan lika bra, jag har samma förtroende för Dahlin som 19-årige Sandberg.

Jonas Olsson som ensam huvudcoach? En del märkliga byten i dagens match, Söder måste ha glömt en av sina skor hemma, varit på toa eller något annat som gjorde det omöjligt för honom att hoppa in, för det är helt oförståeligt att Faltsetas går in som ytter när ”pojken som gud gav till Blåvitt” finns som alternativ. Ett av de taktiskt sett märkligaste valen, men han hade väl någon anledning till att göra som han gjorde, inget ont om Faltsetas, men en mittkrigare som kantspringare?

Annars starkt av alla gubbar idag, till och med Jakob Johansson såg pigg och alert ut. Alla utom levande sittplats visade vilja och styrka, var ni på kräftskiva igår hela högen eller? Sen står det nu helt klart att majoriteten av fotbollspubliken är av det manliga könet, eftersom att sången och klappandet avtar så fort det börjar bli spännande, men det är ju sedan tidigare känt att män inte kan göra två saker samtidigt. Gött, nu fick jag hugga lite på er också.

Som det ser ut nu ligger vi på en sjätteplats i tabellen med bra målskillnad och det är generöst med poäng kvar att plocka, en Europaplats är ett måste, målet är alltid topp fyra, vi är mesta mästarna och vi ska fuck inte misslyckas.

Tack för ikväll allesammans, det är skönt att vara tillbaka, jag har saknat er.

- Hamrén sitter nog och småler för sig själv i sin randiga halsduk när han ser sporten ikväll efter Toivonens löjligt heta målform och Zlatans 1-0 mål för Barca. Det går bra nu Sverige.

- Pepe Reina sitter nog inte och småler när han ser sin mastodonttavla från dagens premiärmatch på sporten ikväll. Liverpool ser nog inte att en poäng är vunnen från Arsenal utan att de fumlade bort två.

31 kommentarer:

 1. Klappa händer och sjunga anser jag vara två olika saker

  SvaraRadera
 2. Touché. Måste erkänna att jag inte fixar att sjunga i samband med målchanser. Jag bara sugs in i spelet och glömmer allt annat.

  Och ja, jag är man.

  SvaraRadera
 3. Det där sista om Zlatan och Liverpool??!?  Levande har inte varit i närheten av förra året. Antagligen för många nya som inte ger gärnet, och de gamla tappat sugen.

  SvaraRadera
 4. Har insett att jag inte kan klappa i takt när det händer något spännande på planen. Kroppen rycks liksom med. Tillhör dock den kvinnliga delen av publiken, det finns alltså vissa av oss med samma besvär ;-)

  Undrade vart du hade tagit vägen. Välkommen tillbaka :-)

  SvaraRadera
 5. Sånt är något man förtjänar...

  SvaraRadera
 6. SÅNG skulle det vara...

  SvaraRadera
 7. Levande sittplats=död sittplats

  Kom tillbaka till klacken ni legender som huserar på LS. Jag tänker på Tollan med flera.
  I den ständiga föryngringsprocess som sker i klacken behövs också de äldre "rävarna" som föredömen.

  J och H, enade vi stå

  Gött att läsa dig Ida

  SvaraRadera
 8. Var du ens på matchen? Jakob är ju lamare än lamast!!! Å vad sysslar J.Olsson med? Knepigare byten får man ju leta efter (läs Trelleborg borta).

  SvaraRadera
 9. Välkommen tillbaka Ida! Skönt att du ser JJ:s talang.

  SvaraRadera
 10. 434/ jakob gjorde en bra match idag. Jag håller med om att han har varit dålig och med rätt varit hackkyckling på sistone men det får inte gå till överdrift.
  Med det sagt får Sandberg alldeles för mycket beröm än vad han förtjänat, han har gjort flera usla ingripanden och visat prov på fruktansvärt dålig tajming(dagens match t.ex) och horribelt positionsspel

  SvaraRadera
 11. Agi Pakarani2010-08-16 00:15

  Gött att du är tillbaka Ida !

  SvaraRadera
 12. Det var inte bara LS som var kassa idag, klacken sög ju getpung bortsett från vissa stunder i andra halvlek.

  SvaraRadera
 13. Håller med Söder måste in, med den talangen han har så får han gärna göra ett par mindre bra matcher bara han kommer i form och det gör man bäst via A-laget. JJ gjorde en bra match, visar god bollbehandling i trängda situationer. Alla måste ha sett det.

  allaeanglar

  SvaraRadera
 14. JJ tjänade på att mittfältet tömdes i samband med utvisningarna, då fick han mer tid på sig.

  Men JJ´s problem visades väldigt tydligt när en Helsingborgare sprang med boll hela vägen från mittpunkten till straffområdet och JJ joggade bakom honom hela vägen. Vill han inte ta bollen eller är han helt enkelt för långsam? Ge mig ett svar!

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att JJ var blåvitts bäste igår. Ok att han är lite långsam men hans passningsprocent måste varit grymt bra. Den som säger att han var kass igår kan inte fotboll.

  För övrigt håller jag med om både klacken och LS.

  Kan inte några bland trumfolket sprida ut sig lite och få med övriga ståplats?

  SvaraRadera
 16. Erik Lund är en sann hjälte som jag tycker jobbar stenhårt i match efter match. Och dessutom en skön kille som gärna manar på klacken lite extra, som igår t.ex.

  SvaraRadera
 17. Collberg:

  Precis den situationen jag tänker på.

  Men så gör han i många situationer. Tar han inte bollen direkt, så ger han upp på nåt sätt. Samma sak när han missar en passning eller skott. Han måste gräma sig först innan han tar nya tag som det verkar som istället för att jaga fatt bollen direkt och kanske slå in returen, vinna närkamp osv.

  Men i övrigt tycker jag han har gjort bra ifrån sig. men kan han komma ifrån det där beteendet så borde det inte finnas mycket att klaga på. men just det beteendet kan inte tollereras.

  //Daniel

  SvaraRadera
 18. Snärten igen2010-08-16 09:55

  @ feldgrau:
  Jag kollade just din lista och noterar att Erik Lund inte fått ett endaste poäng hittills. Det tycker jag är lite märkligt. För att inte ta till kraftuttryck som konstigt. Men det är du som är feldgrau och inte jag, fast på min lista har Lund redan 8 poäng så din lista är fel så det så.

  Nä, ja e inte Lunds mamma!

  SvaraRadera
 19. Tycker att det var bra drag på LS igår. Många ramsor för att förstöra för motståndarklacken. I klacken är det allt för ofta en trumma och ultras i mitten som sjunger själva. Då låter det knappt någonting utan bara ett mummel. LS passar in sina ramsor bättre i matcherna. Vart har de klassiska ramsorna som: vi som é från Göteborg åker..., här é änglarnas fanor..., äääääääänglarna äääänglarna... m.m. tagit vägen. Bra tryck mot alkmaar med Tollan i klacken. Klart bästa klackledaren som fins i Sverige.

  SvaraRadera
 20. Intessant diskussion här om LS och klacken. Tror det finns viss kulturkrock och svårigheter att förstå varandra.

  Är det inte så att de de äldre på LS är uppväxta med Tipsextra och klart influerade av England? Medan de yngre i klacken haft möjlighet att se både spansk och italiensk fotboll under sin uppväxt.

  För övrigt dissas vårt läktarstöd av HIF och döms ut som "svennigt"

  http://bakgatan.se/v2/index.php

  SvaraRadera
 21. Bland den sämsta krönikan jag läst på baraben. Låter mer som ett dagisbarn har fått förklara vad han/hon gjorde i helgen

  SvaraRadera
 22. Kunde du inte ha stannat borta 1 månad till?

  SvaraRadera
 23. Ida, jag såg dig på kanaltorget i helgen, du stod och snackade med Anosh Sheytan mellan spelningarna. Hade ingen aning att du gillade sån musik det var kul att se.

  Hoppas du hade en trevlig kväll och välkommen tillbaka till framsidan!

  SvaraRadera
 24. anonym 13:04/ "Hade ingen aning om att du gillade sådan musik"??? hahahahahahhahahaah. självdö, snälla. veeeeem fan bryr sig?

  SvaraRadera
 25. Var mer självgod då, snälla. Jag lovar att sjunga konstant den dagen du skriver en krönika utan stavfel.

  SvaraRadera
 26. JJ är världens bästa fotbollsspelare! Mot hans bländande teknik, speluppfattning och "smartness" ter sig Messi, Ibra och Xavi ganska bleka!

  SvaraRadera
 27. HIF och svennigt - är inte det synonymer?

  HIF fjortisarna ramsor bestod väl mest av att rabiat-skrika mjuka vokaler (aeiouyåäö) i varierande ordning? Man hör ju knappt vad de sjunger, men vi på LS tog över deras ramsor när vi gamlingar kände för det.

  LS har kanske likt Baraben.com tappat stinget?

  SvaraRadera
 28. Seriöst pöjkar, vi har alla blåvita hjärtan och skriker när det behövs. Jag tyckte LS höll bra låda igår, gillar det konstanta hetset.

  Nu till fotbollen. Hur kan den där satans Faltsetas få komma in varenda gång, oavsett matchbild, matchminut eller antal spelare på plan? Under vårsäsongen hade Blåvitt bara 2 byten att tillgå då ett byte upptogs konstant av Faltsetas. Det gör fan ont att se honom komma in gång efter annan och försöka så mycket men ändå vara helt usel. Är det ingen annan som ser detta?? Inte ens fega byten rättfärdigar att han ska spela. Att förstöra 2 kontringslägen på 8 minuter är fan en bedrift, en bedrift som borde förpassa vederbörande till Rudalens gräs om Azalea. Hej då

  SvaraRadera
 29. Vem fan är du?

  SvaraRadera
 30. Kan någon förklara för Markus Sandberg att han är målvakt inte LIBRO!Ett jävla utrusande på varenda boll som kommer i närheten av straffområdet!

  SvaraRadera
 31. N1 jag kan hålla med om att HIF är svennigt. Om man med det menar bonningt och slätstruket Svensson-aktigt.

  Men deras klack har nog varit rätt medveten i sin stil. Engelskt har det varit som gällt! Men på senare tid verkar det som om ultraskulturen nått även dem. Så det blir snart ett "svenningt" misch masch även av dem.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.