2009/09/02

Polisens vidriga behandling av fotbollsfans

LEDARE. Visst, vi gillar inte GAIS. Vi gillar inte deras självgoda elitism, deras offermentalitet, deras skinnvästar, eller deras spelare. BaraBen.com har under fyra års tid gått i bräschen för blåvit derbyhets mot de grönsvarta, med den mycket lyckade derbybojkotten i våras tillsammans med Änglarna som självklar topp.

Men just nu spelar det där ingen roll. För ibland handlar det inte om GAIS eller Blåvitt. Om Djurgården eller AIK. Ibland handlar det om att vi alla är fotbollssupportrar, och vi har rätt att behandlas som människor. Det här är ett sånt tillfälle.

(Klicka på bilden för en större version.)

I förrförra omgången mötte GAIS Helsingborg på bortaplan. Det här fotot, som cirkulerat på grönsvarta hemsidor sedan dess, visar Skånepolisens agerande under GAIS-fansens marsch mot arenan. BaraBen.com är Sveriges största supporterblogg. Vi ser det som vårt ansvar att publicera den här bilden. Fotografen får gärna höra av sig till oss så creddar vi omedelbart.

Det handlar inte om grönsvart eller blåvitt. Det handlar om rättssäkerhet. Om att ingen har rätt att behandla dig hur fan som helst för att du håller på ett fotbollslag.

Särskilt inte Skånepolisen.

//BaraBen-redaktionen

134 kommentarer:

  1. Helt rätt att publicera, såna här bilder måste fram.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr kommer inget att hända med snutjäveln, trots att den här bilden är det tydligaste bildbeviset på övervåld jag någonsin har sett. Hur fan kan GAIS:arn vara ett fysiskt hot mot poliskuken när det är ett jävla staket emellan dem? Det är helt OMÖJLIGT att berättiga användandet av pepparspray i den här situationen, men lik förbannat kommer minikuk-grisen gå fri och ingen jävel, förutom vi fotbollssupportrar, kommer bry sig.

    SvaraRadera
  3. jävla gris

    S.C.A.B (Skåne Cops Are Bastards)

    Det är ju annars härligt att se att polisen tagit efter våldet nu när huliganerna håller sig borta på matchdagar......

    SvaraRadera
  4. Riktigt skrämmande faktiskt, och helt rätt att publicera bilden.

    SvaraRadera
  5. Vi är Blåvitt2009-09-02 03:04

    Skånepolisen är ju överlägset värst. Vet inte hur många gånger man varit nere i Malmö, Helsingborg, Trelleborg och alltid är det polisen som provocerar (genom helt absurda gripanden var på en handfull poliser skall slänga ner personen på marken och sedan trycka någon extra gång med batongen i nacken). Någonting säger mig att man inte har rätt utbildning (att hantera stora folkmassor, kravallutbildning eller vad det nu kan heta) bland de poliserna som är i tjänst vid fotbollsmatcher i skåne. Antagligen rookies som får panik i många fall.

    Kanske något för den villige att kolla av numrena på polishjälmarna och samköra med om man har rätt utbildning?

    SvaraRadera
  6. Lipsillar.
    Om man ger sig in i leken får man leken tåla.

    Finns alldeles för många fega kräk som springer i grupp och hetsar.

    Polisen gör ett bra jobb mot alla kretiner som skräpar ner och skränar som djur på gatorna.

    SvaraRadera
  7. Bruden som näckade och2009-09-02 07:51

    Inte visste jag att polisen var utrustad med vattenpistol.

    SvaraRadera
  8. Poliser är väl människor som vi. Visst fan kan de agera konstigt, fegt, överdrivet.. Men vem gör inte det, tänk er själva i situationen att pers hotar er, skriker åt er, uppträder aggresivt. Hade inte ni också viljat markera att polisen bestämmer?
    Cred åt poliser.

    SvaraRadera
  9. Fråga ang bilden:

    Jag har egna erfarenheter av att poliser ibland brukar övervåld och provocerar "oss supportrar" i samband med borta resor (främst i skåne)

    men sitter någon på fakta eller observationer ang händelserna då bilden togs?

    Gjorde gaisan något innan bilden togs?

    Står det 100-tals gaisare(knappast troligt) bakom kamera mannen och kastar sten, bråkar etc?

    försöker inte rentvå konstapel på något sätt utan bara försöker få en "bild av bilden"

    /C

    SvaraRadera
  10. Alla som någonsin åkt på bortamatch (i synnerhet till Skåne)vet att detta inte är något ovanligt. Snyggt att det fångades på bild. Och jag kan lova att snuten på bilden inte känner sig hotad, han är bara ett svin helt enkelt.

    SvaraRadera
  11. Alla som någonsin åkt på bortamatch (i synnerhet till Skåne)vet att detta inte är något ovanligt. Snyggt att det fångades på bild. Och jag kan lova att snuten på bilden inte känner sig hotad, han är bara ett svin helt enkelt.

    SvaraRadera
  12. Vad visar bilden egentligen?
    1.Ett fotbollsfan på väg att se sitt favoritlag eller 2.en av alla dessa idioter som enbart vill slåss?

    Är det 1. Är det ett oförsvarbart handlande av polisen.
    Är det 2. Så kanske ett skott i knät hade varit bättre för att få bort åtminstone ett rötägg.

    som skrevet :Vad visar bilden???

    SvaraRadera
  13. Ser ut som om det är folk i bakgrunden som fått smaka pepparsprej med. Det är inte bara i Sverige polisen är fittor för övrigt.

    http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=54162036

    SvaraRadera
  14. Stackare e polisen dumma mot er.. Snyft snyft. Vissa personer kanske borde ransaka sig själva en aning.

    Har aldrig haft några problem med polisen trots att jag gått på fotboll hela mitt liv. Däremot finns det vissa ordningsvakter som inte har alla hemma men det har fan inget med polisen att göra..

    SvaraRadera
  15. 07:52: Skillnaden är att detta är poliser. De är de enda i vårat samhälle som har rätt att använda våld och detta våldsmonopol, precis som alla andra statliga monopol, får aldrig under några omständigheter missbrukas. Hela Sveriges stabilitet och trovärdighet står på spel.

    Att som du inte ställa högre krav på poliser än på andra medborgare är ignorant, fegt och farligt - de är ju för helvete beväpnade med livsfarliga vapen. Är man inte människa nog att kunna hantera våldsmonopolet så skall man inte utrustas med det.

    SvaraRadera
  16. Och varför ska mister gajs upp och veva med händerna mot staketet och spela allan ballan? Om nu polisen normalt är provocerande mot fotbollsfans, ge dom inte chansen att provocera fram nåt då.

    SvaraRadera
  17. Tycker det är bra att polisen markerar hårt mot folk som bara är ute efter att hetsa och förstöra för andra.

    SvaraRadera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  19. Jag gillar de här vi-mot-dem-tongångarna och offermentaliteten bland fotbollsfans. Kan vi inte köra en grej på Jackie Arklöv nästa hemmamatch?
    ACAB
    or not...

    SvaraRadera
  20. Jättebra att man markerar mot den som viftar med händerna! Peppra dem bara, skjut knäskålarna på dem som slås. Fan ni är ju sjuka jävla människor! Våld föder våld, tror ni på fullt allvar att det bidrar till att lugna ner en situation att spraya någon med pepparspray på andra sidan av ett staket? Ja förmodligen hade samtliga som skriver att det är ok gått fram och sagt till Farbrorn som gjort hans kompis tillfälligt blind: Det där gjorde du riktigt bra, han hade kunnat klättra över staketet och krama dig annars...

    SvaraRadera
  21. Problemet är inte att det finns enskilda poliser som likt enskilda supportrar verkligen gillar våld, som medvetet eller omedvetet triggar upp stämningen och går igång på adrenalinkickarna som våldet medför.

    Problemet är att nämnda poliser inte ställs till svars. Det gäller ordningsvakter också.

    Men detta är bara en liten, liten länk av en indiciekedja på ett rättssamhälle ur funktion.

    SvaraRadera
  22. Typiskt BaraBen att publicera ett sånt här inlägg. Inse att ni inte tas på allvar eftersom alla som läser den här bloggen vet att ni är polishatare.

    Det som är bra på bloggen väger dock över sånt här trams.

    SvaraRadera
  23. Polisen är lite osmidiga ibland, och då bör de ställas till svars. Det händer aldrig. Samtidigt avskyr jag människor som inte kan bete sig. Att så mycket poliser ofta mobiliseras runt fotbollsmatcher är ju inte för skoj skull. Det är för att familjer och icke-kriminella också ska kunna gå och se en match utan att känna sig hotade. Att detta behövs är fan helt sjukt. Ni människor som uttalat rent hat till någon pga vilket lag denne håller på i fotboll. Ni borde fan få leva resten av ert liv i en bassäng med pepparspray! Heder och moral finns inte i era liv!

    SvaraRadera
  24. Vet ju inte vad som händer i den här situationen när bliden tas. Men är det nu att gaisarna bara står och viftar med händerna så är det klart att det är för jävligt av polisen. 99% av befolkningen skulle ju aldrigfå för sig och stå där och vifta och skrika så personen kanske borde tänka över hur han själv agerar och även andra som beter sig på detta vis..

    Jag är övertygad över att det finns svin bland polisen som det gör över allt i samhället. Men vi har ju mer bland våra egna led.. Hade man kunnat koncenterar sig på att få bort dessa istället för att hetsa varje gång en polis gör ett misstag så hade vi nog sluppit sådana här bilder.

    SvaraRadera
  25. En annan sak som är skrämmande är att så mycket drägg som bara vill slåss och sabotera, rör sig bland "vanliga" supporters (vi som är intresserade av fotboll).

    Hade inte så mycket avskum och drägg gått på matcherna hade inte polisen behövts.
    Fattar ni inte det, alla polishatare?

    SvaraRadera
  26. Alla ni som utger er som polishatare är inget annat än avskum, som inte förtjänar någon som helst respekt.

    SvaraRadera
  27. Visst finns det säkert bra poliser men man ser dom aldrig, dessutom ska poliser kunna hanterade hetsiga, aggressiva, påfrestande situationer på ett bättre sätt än gemene man pga att dom faktiskt är utbildade till detta.
    Just att dom har fått befogenhet att spreja sin pepparspray är helt uppåt väggarna då dom tar varje tillfälle i akt att göra detta, testa att bara fråga en polis något i samband med fotbolls match o du får dig en dusch eller i bästa fall ett otrevligt bemötande.
    Ni polis älskare som påstår att BB är en polis hatar sida borde skaffa er en bättre verklighetsuppfattning och gå ut ibland och se hur många poliser beter sig mot folk i samband med fotbollsmatcher, demonstrationer eller andra tillfällen då folksamlingar bildas.
    Vill dock ta tillfället i akt att ge en stor eloge till alla er poliser som sköter erat jobb korrekt och ger en bra bild av polisen utåt.

    SvaraRadera
  28. Killen på bilden är alltså inne på arenaområdet. Polisen med sina fräcka brillor är utanför.

    Om ni hade varit med på den marschen upp för backen, mot Olympia. Ja, då hade ni tyckt att ett par utsträckta armar och ett "vad fan håller ni på med?" var ganska rimligt. Eller, snarare, alldeles för lugnt och sansat. Hbg borta var det värsta jag har varit med om i polisagerande, so far.

    Nuff said.

    SvaraRadera
  29. A.ll C.riminals A.re B.astards

    SvaraRadera
  30. Publicera gärna det han skriker och kanske det han slängde mot polisen? Han ser ju verkligen ut som han lugnt står och sköter sitt och blir oskyldigt attackerad. Sluta hetsa mot poliser så kanske ni får bättre bemötande. Hade jag fått en jävla huliganmobb mot mig som händer ganska ofta hade jag gärna skjutit skarpt.

    SvaraRadera
  31. Tro fan att polisen var i en hotfull situation! vissst det är ett stängsel i mellan.. men tänk dig själv när det står en gaisare och skriker på dig med en sån fylle ådör från munnen och som luktar makrill mellan benen!!

    SvaraRadera
  32. Poliser är svin men som tidigare skrivits har många gått på fotboll hela sin aliv utan att bli attackerade. Konstigt om man så ofta blir oprovocerat attackerad av poliser.

    SvaraRadera
  33. Poliser är svin men som tidigare skrivits har många gått på fotboll hela sin aliv utan att bli attackerade. Konstigt om man så ofta blir oprovocerat attackerad av poliser.

    SvaraRadera
  34. Optimus Prime2009-09-02 11:24

    Man blir ju mörkrädd när en del sitter och försvarar att en polis skjuter pepparspray genom ett stort staket på en person. Hade han varit beväpnad med en kniv eller pistol, så kanske kanske det skulle varit berättigat. Nu är det ju ett äckligt exempel på vilka svinerier polisen sysslar med, inte bara på fotboll, men allmänt i vårt samhälle.

    Vidrigt att se och klockrent att lyfta frågan på Baraben! Vi ska stötta de supportrar som råkar ut för fascism av detta slag. Identifiera polismannen vore ett första steg och polisanmäla honom. Men i vårt "rättssamhälle" kan man ju bara glömma att en polis ställs till svars för sina handlingar...

    SvaraRadera
  35. anonym 11:19/ DU måste ju vara helt sjuk i huvudet? Vad kan någon SKRIKA för att legitimera att en polis ska skjuta pepparspray i ansiktet på honom? Du är förmodligen en sådan person som tycker att USA borde atombombat en 3-4 städer till bara för att "statuera exempel" under andra världskriget. Det finns ju ingenting gaisarn kan skrika för att det ska legitimera polisens handlande.

    Det här är för fan inte nazityskland vi lever i, medborgarna ska inte behandlas som pöbel - oavsett om de har ett pöbelbeteende.

    SvaraRadera
  36. Skön rubrik "fotbollsfans"

    Jag har varit på en massa bortamatcher både i allsvenskan och i CL och har aldrig haft problem med polisen. Det har funnits lägen då något har kunnat hända och då drar man sig (om man har fler än 10 hjärnceller undan). Detta är väl självklart. Men vissa måste till varje pris hetsa i dessa lägen. Polisen är ju alltid färre, klart man känner sig hotat. Jag var på stan i Malmö i måndags och såg de oskyldiga "fotbollsfansen" vandalisera en kyrkogård som de bara skulle passera på väg till arenan, va fan är det för fel på er. Rensa ut det här jävla hetspacket så vi andra kan ha trevligt på fotboll utan att behöva oroas.

    SvaraRadera
  37. anonym 11:21/ Många kvinnor har gått på stadens gator utan att bli våldtagna. Innebär det därmed att problemet med våldtäkter inte existerar?

    SvaraRadera
  38. anonym 11.27: Det är ju en stillbild, säger ju inte så mycket om vad som har hänt innan. De kan ju ha stått och slängt flaskor tex mot honom bara för att kunna icensätta en sån bild...hur svårt skulle det va? Tror faktiskt polisen hellra hade sluppit dessa insatser, men det är ju faktiskt ni som gör att de behöver va på plats

    SvaraRadera
  39. Frankie, börjar bli bud på att du inte ska få skriva mer med dina löjliga generaliseringar. LÅngsökt dravel varje gång, trodde igår va dåligt men idag är det ett ytterligare lågvattenmärke.

    SvaraRadera
  40. Nej Frankie det där var verkligen inget bra exempel. Vad jag vet finns det inte heller en grupp kvinnor som provocerar fram våldtäkter.

    Det betyder inte att jag tycker polisens agerande är rätt i den här situationen.

    Det finns naturligtvis två sidor av myntet men allra tröttast är jag på de "fotbollsfans" som hetsar, stormar, drar upp äckliga banderoller likt den på söderstadion och känns sig allmänt tuffa.

    SvaraRadera
  41. Och nej jag menar inte att det är fritt fram att göra idiotiska grejer för att man blir provocerad.Jag menar bara att situationen är annorlunda.

    SvaraRadera
  42. Jag har aldrig.. Polisen skulle aldrig..

    Ni som försvarar detta beteende hos polisen har antaligen aldrig gått på en bortamatch i skåneland. Eller så är ni 45+, åker ni eran fina bil, parkerar invid arenan och går snällt och sätter er på sittplats och äter korv med dumstrut på huvudet.

    Skulle du istället vara i ålderspannet av 18-40 år, kanske åkt tåg ner till matchen och promenerat med ett 20-tal(+) andra supportrar från centralen till arenan mer än en handfull gånger, så tror jag säkert du varit med om någon incident/sammanstötning med skånepolisen..

    SvaraRadera
  43. Mattias 11:53/ Du låter extremt mycket som en sådan som tycker polisen ska göra vad som helst. DU kanske är polis?

    Det är ungefär så de resonerade som tyckte att "judarna provocerade fram utrotningen" med, känner du dig inte lite äcklad av att stå på den sidan av argumentationen? Tillsammans med alla tänkbara odemokratiska krafter som anser att "makten" ska kunna göra vad som helst utan att ställas till svars för det?

    SvaraRadera
  44. Mattias/ "allra tröttast är jag", men hur fan tänker du? Bara för att du är trött på "fotbollsfans som provocerar", hur ska det då legitimera minsta övertramp från polisen? Polisen har våldsmonopol i vårt demokratiska samhälle och ska därför naturligtvis ställas till svars när de begår övertramp - för det är ett hot mot den rättsstat och rättsordning vi har i detta samhälle.

    SvaraRadera
  45. anonym 11:32/ Själv har du extremt goda argument (inga) som du argumenterar för på ett effektivt sätt (inte alls). Du är en debattör i den högre skolan som kastar paj på dem som inte tycker som dig så det är ju klokt (inte alls).

    SvaraRadera
  46. redigt, du jämför alltså hetsande supportrar med judarna som blev utrotade. Folk som dig äcklar mig rent ut sagt.

    SvaraRadera
  47. översten, tyvärr så är jag på jobbet och har ingen tid för att sitta och skriva utförliga utläggningar. Men att se att liknelsen var totalt meningslös och löjlig tror jag nog de flesta borde kunna se. Klarar du inte detta så bör du dig söka dig härifrån och spendera din tid med att bilda dig.

    SvaraRadera
  48. Jag är inte 45+ utan 31 och har promenerat från en mängd stationer till arenor utan att hamna i bråk med polisen. Om du en gång skulle pröva att lugnt gå dit utan hets skulle du också säkert ha en bättre upplevelse på bortamatcher. Jag har även gjort samma promenad med blåvitt i barcelona, manchester, munchen mm utan att bli illa bemött. Gå fram och prata normalt med en polis så får du se hur du blir bemött tillbaka.

    SvaraRadera
  49. Anonym 12:12/ I och med att du skriver "bilda dig" till de som inte tycker som dig så är du säkert en stolt medlem i ditt lokala naziparti. Kul för dig, men alla håller inte med dig och det är tjusningen med vår demokrati. Men den kanske du vill avveckla med...

    Anonym 12:15/ Om du nu på fullt allvar påstår att du gått i massa bortaföljen utan att se polisen göra dumheter och begå övertramp så är du ju antigen fysiskt blind eller så ljuger du. Jag har aldrig drabbats själv av batongvåld eller liknande men sett gott om människor, även pensionärer, som gjort detta för att de "gått på fel ställe", "frågat fel sak", "varit i vägen" eller liknande grejer. Den som inte ser att vi ofta har problem med poliser som vill utnyttja möjligheten att begå övertramp i skuggan av "galna fotbollsfans" bör nog rannsaka sig själv...

    SvaraRadera
  50. 2/9/09 12:15
    ensam och tyst som en mus? Knappast ihop med flera andra som sjungt och gapat.

    SvaraRadera
  51. anonym 12:12/ men då blir du ju en nätclown. för du sprider massa oneliners som du inte ens försöker legitimera eller backa upp. frankie har en skitbra poäng, bara för att det inte sker dig innebär det ju inte att ett problem inte finns och drabbar andra??? vad skulle vara konstigt med hans jämförelse?

    SvaraRadera
  52. E det typ vatten han sprutar eller?

    SvaraRadera
  53. De som försvarar polisen är samma typer som gick med i nazistpartiet i Tyskland. Brrrr... kusligt att det finns sådana människor.

    SvaraRadera
  54. Om du verkligen tycker frankies poäng är bra så behöver jag ju inte säga mer, du har ju idiotförklarat dig själv. Jag är 100% säker att när frankie läser igenom det han skrev kommer han också se att det inte är en bra liknelse och saknar grund.

    SvaraRadera
  55. Självklart har jag sett våld i dessa bortaföljen, och som jag förklarat så har jag själv inte drabbats även om jag lätt hade kunnat dras med i det. Men man gör ju ett val som individ och det är ganska lätt att bara dra sig undan och inte konfrontera.

    SvaraRadera
  56. anonym 12:40/ Vadå bra liknelse, det är ju en poäng han har: Bara för att man inte själv drabbats innebär det inte att det inte existerar ett problem.

    Den har inte du eller din andra anti-kompis svarat på så här långt. Ni bara svamlar om annat och byter ämne.

    Sen kan man ju undra vem det är som idiotförklarar sig själv när man bara har som argument att de andra som tycker annorlunda är idioter...

    SvaraRadera
  57. anonym 12:43- Så om det inte har drabbat dig så existerar inte problemet med polisvåld och polisbrutalitet? Det är exakt vad du säger, men tycker du verkligen det? Då kanske inte gatuvåld på Avenyn är ett problem "för man kan ju välja att inte gå dit och provocera igång det"...

    SvaraRadera
  58. Var och när försvarade jag polisens beteende? Och nej jag är inte polis. Och nej, jag tycker verkligen inte polis skall få göra vad som vill. Dom bör synas under luppen som allt annat i samhället. Och ja, polisen i fråga borde ställas till svars. Min poäng var att jag inte tyckte Frankis liknelse var särskilt bra.

    Och bara för jag är trött på folk som inte kan bete sig runt och i vissa fall på arenorna så betyder inte det att jag legitemerar polisen att bete sig hur som helst.

    Du som drog andra världskrigetliknelsen, lägg bara ner.

    SvaraRadera
  59. jag skrev ju precis att jag sett våld översten. Om du har problem med bråk på avenyn så sup lite mindre så du tänker klarare så ska du se att det går bättre. Det brukar krävas 2 för att starta ett bråk.

    SvaraRadera
  60. Var det inte i Helsingborg som Tollan blev häktad?

    Han hjälpte till att avhysa en stökig och packad supporter från puben vi abonnerat. Skånepolisen tog honom för huligan, körde på honom med en polisbil och satte honom i häktet. Göteborgs supporterpolis fick nys om detta och körde in till stationen och hämtade ut honom igen.

    Jag har varken slagits eller slagit någon i hela mitt 33-åriga liv och har vänner som är poliser. Men jag är fan livrädd för dom där adrenalinstinna machofascisterna i piketen som man fått ducka för ett antal gånger.

    Har du en blåvitthalsduk på dig, blir du per definition medskyldig och ett legitimt mål. Det är fan inte OK.

    Polisen har inte samma ansvar som oss andra vad gäller att undvika våld. Dom har ett fan så mycket större ansvar.

    SvaraRadera
  61. Men hur svårt ska det va att förstå, vet inte om det ens är värt att förklara men verkar ju som att det krävs i detta sällskap. Kvinnor som bara går på stan hetsar inte fram våldtäkter som fansen gör. Om du bara går på stan blir du ju inte attackerad av poliser,utan det är ju från en hetsig situation. Eller har du sett grupper av tjejer stå och hetsa fram killar att våldta dem? Därför är liknelsen dålig.

    SvaraRadera
  62. Sen ska jag tillägga till att även om jag aldrig drabbats så finns det självklart rötägg bland polisen, som det finns i alla yrkeskårer. Men min poäng var att man kan undvika dem, precis som du på krogen kan undvika dessa adrenalin monster som gärna börjar slåss.

    SvaraRadera
  63. Ser ju konstigt ut, men man kan ju inte bara ta en bild ur sitt sammanhang. Jag vågar lova att andelen provocerande rötägg är betydligt mångdubbelt fler bland supportrarna än poliserna, så mitt förslag är att rensa i de egna leden först...

    SvaraRadera
  64. Jag stod ca 5 meter bakom killen på bilden. Han var totalt ensam och ingen mobb eller något dylikt stod bakom och hetsade. Allt han gjorde var att gå fram för att prata med polisen om varför de försökt köra på folk med sina bilar, trängt in folk i ett hörn, etc. Han fick inget annat svar förutom en rejäl dusch med pepparspray i ansiktet. När detta hände valde han att stå kvar och fick då ta emot ytterligare 5-6 duschar. Övervåld är bara förnamnet. /En som var där

    SvaraRadera
  65. anonym 13.02, Men va hade vi förväntat oss att du skulle säga? Vi va massor där och vi hetsade, vi förtjänade varje sprut pepparspray. Självklart drar du den versionen, så låter det ju alltid efteråt. Det finns mördare i rätten som nekar trots vittnen, finns alltid minst 2 historier till vad som hände och sanningen är väl oftast nånstans mitt emellan. Men skönt att du stod där bakom, from som ett lamm. Du är ett föredöme för supporterskaran.

    SvaraRadera
  66. Att rensa bland de egna leden låter som en utmärkt idé. Att ingen tänkt på det innan.

    Hur?

    SvaraRadera
  67. New Cult King2009-09-02 13:11

    Fan vad trött jag blir på många fans alltså. Det finns ju en sån jävla offermentalitet så det är helt sjukt. Varför är det så viktigt att skapa olika grupperingar o tycka illa om alla och göra sig själva till någon utstött misshandlad grupp? Känns som många fått för litet kramar av mamma när de var små?
    Jag säger som några här sagt, jag har vart blåvittfan i ca 20 år, vart med om mkt hetska stämningar etc både hemma och borta, men upplevt att om jag håller mig lugn och inte söker bråk så brukar det mesta gå bra. Ser jag en blåvit i nöd så kan du räkna med min hjälp. Ser jag en snut som begår ett uppenbart felsteg så skulle jag direkt hjälpa den utsatte, och identifiera vittna anmäla u name it. Men varför skapa sig fler fiender än vad man redan har/behöver. Så att vi kan känna brödraskap i vår utstötthet? INGEN kommer nånsin att lyssna på antisnutpropaganda från fotbollsfans ändå.
    Titta på bajen. Nu säger jag inte att det VAR så, men ett enligt mig ganska tänkbart scenario är att äldre/mer rutinerade drev fram själva tifot, och yngre förmågor blev litet väl medryckta och stod för snedtrampet. Resultatet? Ökat förakt. Större klyfta. Minskad acceptans för budskapet.

    SvaraRadera
  68. anonym 12:54/ Oj vilket självmål. Vid debatter om våldtäkter är det extremt vanligt att åsikten "men när man går klädd som en hora får man ju skylla sig själv" eller "varför går de med kortkort om de inte vill att äckel ska hoppa på dem", dyker upp från diverse mörka element.

    Detta sätt att resonera är extremt likt det sätt en del vill legitimera polisvåld med, nämligen att det aldrig är den som utför våldet som är felande, utan den som drabbas som "egentligen" har provocerat fram det hela. Det är grunden i min liknelse och det trodde jag inte skulle krävas att man förklarar i detalj för att folk ska förstå.

    Det är inte så lätt att man kan säga "men vadå, sluta att hetsa och vara där så drabbas ni inte", för det förutsätter att det inte existerar oprovocerat våld i samhället- något som de flesta av oss kan vittna inte är korrekt. Det finns allt för mycket oprovocerat våld i detta samhälle och när polisen, som borde vara de som håller sig borta från detta i högsta möjliga mån, är med och trappar upp den här våldsspiralen är det ett direkt hot mot demokratin.

    SvaraRadera
  69. Polisen är bra, men bara när det inte är fotbollsmatcher. Ni kan sitta och försvara polisen hur mycket ni vill här men de flesta är idioter när det kommer till fotbollsmatcher.

    På väg till matchen IFK-Helsingborg för några veckor sedan stod jag vid övergångstället nära arenan och skulle över, på refugen i mitten står två äldre pensionärer. Då får en piketbil helt plötsligt för sig att han ska vända men kan inte köra 2m extra utan ska upp och vända över refugen och kör nästan på dessa två äldre herrar. Var inte alls långt ifrån. Hade dessa två äldre herrar hetsat mot polisen eller? Ni är fan sjuka som sitter och försvarar polisens beteende i samband med fotbollsmatcher..

    SvaraRadera
  70. Alla skribenter på BaraBen är polishatare. Det vet alla sen tidigare. End of story.

    SvaraRadera
  71. Ponera att ni går i grupp på väg mot arenan. Polisen vill att man går i grupp för att öka kontrollen och säkerheten. En polisiär önskan som med ytterst få undantag respekteras.

    En gäng idioter till motståndarlaget är på väg mot er för att "ta er". Polisen omringar er och vill få in er på arenan så fort som möjligt. Några i gruppen vill ta fajten med motståndarfansen, dom flesta vill det dock inte. Lite bök uppstår. Väl vid arenan, är bara en biljettlucka öppen så insläppet går trögt, motståndarfansen närmar sig och kastar lite flaskor, polisen blir stressad och trycker på och du i din grupp blir trängd från flera håll. Vissa blir rädda, andra förbannade. Glåpord utväxlas och när folk börjar hoppa över stängslen för att snabbare ta sig in, kommer en skur batonslag och pepparsprej från en polisraid. Du själv har inte gjort ett enda piss, men får ändå utstå polisiärt övervåld. Det kunde vara du på bilden.

    Ungefär så här verkar det ha gått till för gaisarna senast i Helsingborg. Ett mycket sannolikt scenario.

    Försvarar varken några angripande HIF:are eller likasinnade grönsvarta. Men jag försvar min rätt som helt oskyldig att slippa få stryk av en polis. Med näbbar och klor.

    Jag blir mörkrädd över kommentarer som "lipsillar" och "är man med i leken så får man..." Jag tror det bottnar i en övertro på att en polis aldrig skulle nita dit någon som inte förtjänat det. Men jag har sett för mycket skit samt vet hur generaliserade vi blir på matchdag efter klubbfärgen. Som en polare fick berättat för sig av en polis, när han på väg ut från Söderstadion efter match blev stormad av en gäng civalare med teleskopbatonger och blev kvarhållen i en timme mitt i vintern. "Hade du varit oskyldig, hade varit i Brålanda vid det här laget".

    SvaraRadera
  72. Frankie, behöver inget långt svar, New Cult King sa det bra."vart med om mkt hetska stämningar etc både hemma och borta, men upplevt att om jag håller mig lugn och inte söker bråk så brukar det mesta gå bra" Så är det faktiskt, saken är att många i supporterleden kan ju faktiskt inte kontrollera sitt humör och temprament. Ni som alltid har dessa problem, pröva att åka nyktra på en match som en test resa och se om det går likadant. Och Frankie, om du bara går klädd på ett visst sätt, säg IFK kläder så kommer du inte bli påhoppad av polisen, det är alltid ett aktivt agerande som föder dessa situationer. Detta agerande är sällan där när det kommer till en våldtäkt...eller du kanske ser klädseln som aktivt agerande av tjejer?

    SvaraRadera
  73. Tjena !

    Först till alla som försvara Farbror Gris !

    Det är ett stänglig emellan dom är 2 Poliser en med Hund och dessutom har dom 2 teleskop batonger inkl 2 st tjänstevapen att tillgå. Vilket hot skulle denna Gaisare vara ?

    När tom deras sk Kat C grabbar Pizza Gänget (GM) är ett totalt skämt och inte ens ett hot mot en dagis klass på utflykt i slottsskogen !!!

    Men saken är hur Farbror gris idag beter sig mot supportrar allmänt , rent svinaktigt.

    Skulle vara en fröjd för ögat vid tex ett 08 derby eller annan högriskmatch där alla supportrar gick i hop och satt Farbror blå på plats !!!

    Vilken fröjd för ögat det skulle vara !

    SvaraRadera
  74. Va? Arno, hur liknar du att en piketbil vände över en refug som polisbrutalitet?

    SvaraRadera
  75. anonym 13:26/ Snyggt att du säger till en julgran som Frankie att han klär sig fel och därmed får se för mycket skit. Så ignorant.

    SvaraRadera
  76. Alla vet att Z är kattmördare. Det vet vi sedan tidigare. End of story.

    SvaraRadera
  77. så jävla töntigt av baraben att agera rättsäkerhetens väktare när alla vet att supportrar av det här slaget förtjänar att hållas kort. visst, polisen var säkert ute och cyklade i just den här situationen, poliser brukar övervåld, är inkompetenta osv, men vad fan förväntar man sig om man väljer att sälla sig till de dräggigaste leden i supporterväg? har bara lite svårt att bli upprörd av denna händelse.

    SvaraRadera
  78. ralf är du helt dum i huvud eller vad får dig att sriva detta: "Skulle vara en fröjd för ögat vid tex ett 08 derby eller annan högriskmatch där alla supportrar gick i hop och satt Farbror blå på plats !!!" Och sedan pratas det om att det inte finns något hets mot polis utan allt är oprovocerat. BruceBanner skriver det faktiskt bra och kommer till kärnan av det hela. Det finns några vars aktioner går ut över många andra. Lite mer av ert polishat kanske borde riktas till de egna som orsakar dessa situationer.

    SvaraRadera
  79. Har en polis rätt att använda sig av pepparspray när han har en hund, ett staket, och flera polismän tillsitt försvar mot en ensam supporter?
    Är det rimligt att man i en sådan sitvation tar polisens parti och frågar sig ifall "den lille stackarn kanske känner sig hotad?"

    Skrämmer mig hur jävla fega vissa här inne är som inte vågar säga ifrån mot sånt vidrigt beteende från våra mydighetspersoner.

    jonas

    SvaraRadera
  80. Oavsett vad han säger så är det väl knappast värt en dusch pepparsprej? Han är ju knappast ett hot mot den stackars polisen med hjälm och batong. Helt rätt att publicera.

    SvaraRadera
  81. 13:42, hans hela kroppshållning är ju hets, han ser ju verkligen ut att uppmuntra att polisen gör det. Han håller ju händerna som om han säger -kom igen då, våga spruta typ. Men man kan ju ha fel, han kanske bara frågar efter vägen till McDonalds och när insläppet öppnar och får sig en dusch

    SvaraRadera
  82. Minns någon bilden på snuten som sköt skarpt i Landskrona 2004? Tycker denne snuten är lik honom, med pilotbrillor och dåligt omdöme. Kan det vara samma snut som skickas fram för att spela Allan mot göteborgare....? Skall se om jag hittar bilden....

    SvaraRadera
  83. Anonym 13:29, kanske för att det stod två herra på refugen och att polisen lika gärna kunde kört på dessa? Det var jävligt nära. Betänk då att folk har blivit påkörda i samband med matcher. Det handlar inte bara om polisbrutalitet, det handlar om att poliserna beter sig som svin i samband med matcher.

    Kan dra upp Borås i våras när vi var ett antal som samlades på torget, det var inte bara hetsare utan det var normala supportrar som hade med sina barn osv. Så rusar flera poliser in med dragna batonger bara för att få en kille att hälla ut sin öl. Detta gjorde inte stämningen speciellt mycket lugnare om man säger så..

    SvaraRadera
  84. Bilden fanns på angelz.net men deras bildarkiv är bortplockat. Schade

    SvaraRadera
  85. Arno, Hade dett inte vart någon som betedde sig som svin så hade de ju aldrig fått rycka ut akut? Nu vet jag inte om du själv kör bil, men man kan faktiskt åka nära någon och ha full kontroll och inte köra på.

    SvaraRadera
  86. Vilket problem är störst i samhället: Övervåld från polis eller fotbollsvåld?

    Om man nu engagerar sig så stort i polisövervåld så kanske det vore snyggt att skriva några rader om fotbollsvåld och vårat problem med supportrar?

    SvaraRadera
  87. Dom riktiga huliganerna är polisen!

    SvaraRadera
  88. I Skåne hatar vi göteborgare mer än 08:or. Det göt även polisen.

    Skaune

    SvaraRadera
  89. Det som händer på bilden är det som fotbollens slödderfölje hela tiden vill provocera fram.
    Om det inte fanns så många idioter som bara vill skapa bråk så hade det räckt med ett par poliser på varje "högriskmatch" i Sverige.
    Och sådana här bilder hade aldrig funnits.
    Hur fan kan man skylla allt på polisen, det fattar jag inte.
    Rannsaka er själva, fotbollslödder!

    SvaraRadera
  90. Psycho In Spe2009-09-02 14:37

    Nedan en gaisbloggare som skriver lite om händelsen:

    http://nyheter24.se/allsvenskan24/klubbloggar/gais/

    SvaraRadera
  91. Att säga att man kan undvika bråk genom att dra sig undan är direkt felaktigt. Jag har personligen själv blivit slagen av polis , helt nykter kan tilläggas, fast jag bara stått tyst rakt upp och ner. Jag var på fel ställe vid fel tillfälle. Vid något tillfälle har jag dessutom bett en polis legitimera sig när han ville se mitt ID. Testa och gör det nästa gång, då jävlar bryter helvetet lös.

    Jag har dessutom, som några drog en liknelse om, hamnat i slagsmål nykter på krogen utan att ens pratat med människan ifråga. Min poäng är att det är inte så lätt som att bara dra sig undan. Man kan drabbas ändå.

    SvaraRadera
  92. Har något testat att maila bilden till Skånepolisen för att få en kommentar?

    SvaraRadera
  93. Polisen får tydligen bete sig hur som helst mot fotbolls supportrar, där finns det ingen gräns!

    Skandal!

    SvaraRadera
  94. Tycker den bilden säger allt, dom ska använda pepparsprayen när personen i fråga utgör ett hot?..Han står bakom ett jävla staket förstår inte hur den vidriga polismannen kan känna sig hotad med sin hund...

    SVIN!

    SvaraRadera
  95. Den fotbollssupporter som inte har haft eller sett problem med polisen nere i Skåne. Den fotbollssupportern har inte varit i Skåne. I alla fall inte på matchdag.

    SvaraRadera
  96. Påminner igen. Det här är ingen reklamplats utan ett kommentarsfält. Är ni intresserade av reklam är ni välkomna att maila Baraben.

    SvaraRadera
  97. Men vad är det för jävla brunskjortor som sitter och dravlar här?

    Nästa gång polisen gör så här, så kanske det är ni som står på andra sidan staketet. Jag hoppas verkligen det, era ryggradslösa jävla kräk!

    SvaraRadera
  98. Inte för att det spelar någon större roll i sammanhanget - men på bilden kan man även skymta tredubbla rader taggtråd högst upp på stängslet...

    Gaishuliganstefanholm har ju dock inga som helst problem att hoppa över detta stängsel, så man förstår ju att konstapel rättrådig känner sig rädd.

    SvaraRadera
  99. Skjut en snut!

    SvaraRadera
  100. Visst utgör han inget direkt hot, vilket gör att polisen agerar fel. Men vad säger han/visar med sitt kroppspråk och vad fan har han att göra uppe vid stängslet? Känns inte som det är vägen till/från arenan direkt...

    SvaraRadera
  101. MAN BLIR BEHANDLAD SOM MAN FÖRTJÄNAR......

    SvaraRadera
  102. baby bögar2009-09-02 16:24

    skjut en snut?
    är du allvarlig? för DET lär ju lösa många problem, inte. så jävla irriterande med alla dessa våldsromantiker. "öhh jag har för mycket testosteron i kroppen och gillar att slåss med likasinnade så kallade fotbollssupportrar eller vad som råkar komma i min väg när vi drar fram i klunga eftersom vi inte är så tuffa en och en" AS! tittar ni ens på matcherna? nää, för då missar man kanske ett skönt uppgjort slagsmål i något yterområde.

    SvaraRadera
  103. Det är bara att inse att det inte precis är landets begåvningselit som väljer polisyrket. Det är lågbegåvade dumskallar som älskar att hävda sig med våld istället för med hjärnan.

    Hata!

    SvaraRadera
  104. 16:27, hmm, känns som du fick det lite fel där, texten va rätt men du mena väl huliganerna.

    SvaraRadera
  105. Ska vi inte ta och belysa alla stackars förortsungar som blir trakasserade av polisen varje dag också? Eller alla manliga dagispedagoger som får stå ut med misstänksamhet eller alla smarta amerikaner som oskyldigt blir betaktade som idioter. Listan kan göras lång. Dock verkar detta vara en fotbollsblogg och varför då blanda in gaisare? Han var säkert oskyldig och kommer antagligen att polisanmäla konstaplen i fråga (eller hur?).

    Den dagen idioterna är i krafigt minoritet i klackarna kommer detta problem vara borta, jag låååvar!

    SvaraRadera
  106. Till alla er som menar att man blir behandlad som man förtjänar osv. Jag är tjej och 19 år. Jag har gått på Blåvitt i hela mitt liv, såväl hemma- som bortamatcher. Jag har blivit pepparsprayad två gånger samt fått en spricka i nyckelbenet till följd av batongslag. Jag är ingen hotfull människa, snarare ganska så rädd av mig. Jag söker mig inte till hotfulla situationer. Min ganska så taniga kroppshydda innebär inte något större hot mot en polisman. Jag har inte gjort ett piss för förtjäna den behandling jag har utsatts för, utan haft en jävla otur. Det blir lätt så när polisen har en förmåga att omvandla icke-situationer till våldssitutioner.

    SvaraRadera
  107. Bilden säger ju aboslut inget.
    Bara att en GAJSARE närmar sig en polis och polisen känner sig hotad.

    SvaraRadera
  108. Jonas
    2/9/09 18:19

    Du råkar inte lägga märke till att det är ett staket mellan honom och polisen va? Rättelse, det är ett ca 2,20 meter högt staket med taggtråd på toppen.

    SvaraRadera
  109. bluewhite power2009-09-02 18:49

    Ähhh... Gaysare är ena luriga jävlar. Klart har skall ha sej i dusch, den jäveln.

    SvaraRadera
  110. Helt rätt agerat av polisen vad fan har han vid staketet att göra med den provocerande armföringen?Det är pga såna här "supportrar", våldsälskande individer som vanligt folk drar sig för att gå på en match.

    SvaraRadera
  111. snutsvin

    http://www.youtube.com/watch?v=xF4VWV0gUck

    SvaraRadera
  112. Huddex

    Japp, det gjorde jag. Men ingen vet vad som har hänt innan, hur han har betätt sig osv..

    SvaraRadera
  113. Orkade inte läsa alla inlägg här, men en sak är säker, fan vad mycket puckade människor det finns som läser denna bloggen. Alla ni som tycker att polisen gjorde rätt har tydligen aldrig vart på match i Malmö. Det händer alltid saker mot snutjävlarna där nere, har sett flera exempel då polisen medvetet gått in för att hetsa fram nått. Läste nånstans att poliserna t.o.m hade en helikopter för att bevaka gatorna i Helsingborg från alla dom väldiga horder av gaisare som var där... Men nötter som dom som postat här inne skyller såklart allt detta slöseri med skattepengar på "huliganerna"... Ifall skåne polisen hade betett sig som t.ex snutarna i Stockholm hade detta aldrig hänt.

    Och sa jag att alla dom som tycker att polisen har rätt till övervåld är jävla fittor? Har haft polare som blivit brutalt misshandlade av grisar för att senare dömas för våld mot tjänsteman. Så snälla, ta av er blåvitts färger, ni är fan patetiska.

    SvaraRadera
  114. En polis ska inte använda våld för att han blir provocerad. Han ska använda våld antingen om det krävs för att gripa person som brutit mot lagen, för att försvara sig själv eller för att försvara allmänheten. Kan inte se att användat av pepparspray i läget på bilden stämmer in på något av användningsområdena.

    SvaraRadera
  115. Anonym 19:23 det är såna blodtörstiga huliganer som du och dina vänner som är en skam för blåvitts färger. Hade du och dina vänner inte provocerat fram våld hade ni aldrig haft några problem med polisen, jag har varit på hur många matcher som helst och aldrig hamnat i bråk med dem det är såna drägg som ni som orsakar våld.

    Håll er borta från arenorna och låt vanligt folk njuta av det man går till arenan för, kolla på fotboll och inte se massa jävla idioter slåss och ställa till kaos.

    SvaraRadera
  116. Har tilltalat poliser två ggr i mitt liv i samband med fotboll:
    1. Som 13-åring försökte jag skoja med tre poliser som gick förbi utanför GU
    -Det är lugnt, vi har inte gjort något!
    -"Ni kan ju försöka" svarade den ene hånfullt ...
    2. Helsingborg borta i våras. Ursäkta vet du om det finns en papperskorg här någonstans?
    -"Leta..." svarade denne polis, även det hånfullt.

    Hälsn. Lärare (som inte slår elever, även om de hetsar mot mig)

    SvaraRadera
  117. ryktas att det bara är poliser som skriver positiva saker om polisen här på bloggen... fega kräk som gillar våld. Men som är fegare än firma grabbarna... Ni som skriver att grisen gör rätt när dom sprutar pepparspray på en kille som viftar med armarna andra sidan av staketet måste ju vara helt efterblivna...

    SvaraRadera
  118. att folk ens kan försvara sånt beteende. Såna borde fanimej lynchas...

    SvaraRadera
  119. Klaet som fan att man lyfter upp armarna om någon skjuter pepparsprej i ögonen på en. Hur kan man försvara polisens beteende. Fyfan

    SvaraRadera
  120. The idiot theory – short version!
    Svensk polis blir lätt stressade och får panik vid stora folksamlingar (demonstrationer/fotbollsmatcher osv). De blir knark-paranoida och tror att varenda supporter är en potentiell huligan(medias fel!) som är ute efter att göra dem illa, och börjar vifta hej vilt med batong, sprej och pistol när stressen/paniken och tunnelseendet ökar.

    Jag tror att polisen med all säkerhet har orsakat mer ordningsstörningar/kravaller än de förhindrat med sin aggressiva och otaktiska stenålders mentalitet genom åren, speciellt polisfirman (piketpolisen).

    Det kan väl inte undgått någon, men den svenska poliskåren är ju helt inkompetent!
    ”Svenska polisen är sämst i världen” - Leif GW Persson http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9910/28/gw.html

    Du som bara har trevliga (inga!) erfarenheter av möte med polisen, var glad för det! :)

    SvaraRadera
  121. Det är väl ganska självklart att polisen inte gör rätt på någon punkt i just det här fallet. Han är helt trygg bakom sitt staket tillsammans med poliskompisarna. Men...

    Vad gör gaisarn? Kroppsspråket talar ju ganska tydligt för nån form av hets. Vad har han ens där och göra? Är han inte där för att kolla på fotboll? Sen kan man ju spekulera i vad som hänt innan, men det skulle förvåna mig om gaisarn är helt nykter.

    SvaraRadera
  122. anonym 2/9/09 21:16

    Ja du han kanske ville ha en förklaring till snutens beteende? Och då spelar det väll fan ingen roll om snuten eller huliganerna började slåss på stan?

    Har själv sätt flera gånger då folk blivit gripna när de försökt prata med polisen i skåne.

    Vad har det för betydelse om han är nykter eller ej?
    Om du går fram till en snut på avenyn en lördagkväll o frågar om vägen eller något annat så kan du ju räkna med en peppardusch eller?

    SvaraRadera
  123. Det spelar ju fan ingen roll om han hetsar eller inte. Står han där och säger att polisens morsa var nice igår natt så är det något herr polis helt enkelt får acceptera. Sanslöst att folk försvarar en sådan här sjuk handling.

    SvaraRadera
  124. Måste dela med mig av en händelse från häcken-matchen. Vid något tillfälle så var det en hel del skrik på domaren (som det kan bli det gick ju inte så bra i matchen ett bra tag). På sittplats satt det en kille några platser i från mig och skriker något mer och längre än vi andra (domarjävle, gult kort och så vidare). Folk omkring honom skrattar lite generat (som vi svenskar gör). Jag tyckte det var kul, härligt med lite passion liksom.

    Döm av min förvåning när en väktare trippar ner för trappan och säger till honom. Vad han sa hörde jag inte men mannen sätt ner och blev tyst. Jag gissar på att han sa "Nu lugnar du ner dig". Sedan stod vakten en bra stund (minst 15 minuter) och punktmarkerade honom ca 10m bort.

    Detta gick ganska snabbt så man han inte tänka till men jag irriterade mig som fan på detta i efterhand. Vi pratar alltså om sittplatspublik och årskortsinnehavare, knappast några huliganfasoner där inte.

    I det sammanhanget så tyckte jag att vakten gjorde en otroligt onödig grej som jag själv inte skulle vilja bli utsatt för. Jag hade nog blivit jävligt förbannad om någon hade försökt sig på att tysta mig under matchen på det sättet. Han hade nog knappast vågat göra samma sak i klacken om jag säger så.

    SvaraRadera
  125. Även om GAISarn säger att han är världens sämsta snut genom tiderna, så ger det väl inte han rätten att spruta ner han?

    SvaraRadera
  126. Att folk som kommenterar kan skydda polisen och samtidigt hävda att de ofta går på fotboll är för mig en stor fråga.
    Jag har aldrig hatat polisen, fram tills det som hände efter Star Bowling mot Gais. Tre stycken 11-åringar säger jag bara, som står och ser förskräckta ut och inte blir utsläppta.

    Kan dessutom lägga till att det enda vi hade gjort var att låta oss få poliseskort och lungt gå från Star Bowling mot centralen.

    Skaffa er lite jävla verklighetsuppfattning och sluta försök skylla bort det på supporters. Chansar dessutom på att 90% av de som kommenterat för Polisen är Hjörnes bästa vänner.

    SvaraRadera
  127. Hata huligankräken dö era as.2009-09-03 06:53

    Så är det gömmer man sig i grupp och hetsar då blir det en del oskyldiga som drabbas.
    Skulle vilja se er fega kräk som slår ner oskyldiga (ibland barnfamiljer jodå har sett det själv) Jag vill se er få dyngspö av polisen.
    Polisen är idag det enda skyddet för att jag ska våga ta med mina barn på en match.

    SvaraRadera
  128. Mr Nice Guy2009-09-03 08:23

    Om man vill bli bahndlad som människa får man uppföra sig som människa.

    Huliganer förtjänar skiiiit.

    Bort med huliganerna så kommer folket till arenorna.

    SvaraRadera
  129. Jag var där och jobbade. jag tänker inte säga vad jag jobbar med. Jag såg när gaisarna anlände till arenan. Poliser till häst, med hundar, i piket och per fot. Massa poliser.

    Nån gaisare hade slängt en bengal i knutpunkten så ett brandlarm gick. Det sägs ha varit en attack från HIF-are längs vägen. Men det rättfärdigar inte den jätteinsatsen av polis.

    Jag fick höra att polisen på plats hade haft en tung helg med avslutning av Malmöfestivalen på fredagen och med Reclaim-idioterna i Rosengård på lördagen och sen kommenderade till Olympia.

    Läs vad Bruce Banner har skrivit. Det stämmer dessvärre bra. Det var inte OK att se den polisinsatsen. Vi såg några gaisare rusa. Men vi såg inget brott i sig.

    Jag slåss fan inte. Jag är fredlig. Men jag är supporter. Hade jag varit där som supporter hade jag löpt en uppenbar risk att få på käften av polisen för att de blivit hispiga (och bara tanken på att det är deras tunga helgjobb som ställt till det är för jävligt).

    Stod för långt ifrån dock för att kunna bidra med vittnesmål. Men polisen måste rannsaka sig själva oavsett om det blir rättssak eller inte. Det här var INTE ok.

    /en som jobbade där då

    SvaraRadera
  130. En arg jävel...2009-09-03 17:39

    Vilken sensationell nyhet!
    Inte visste jag att den svenska polisen yrkade övervåld...

    Max Weber definierade staten som det väsen som har; "the monopoly on the legitimate use of violence".

    Det är precis som soldater som får på sig uniform, dom får auktoritet. Därav känner dom att dom kan göra "det som krävs" för att "upprätthålla ordningen", ofta grovt överdrivet.

    Polis hatare är jag absolut inte, men Skåne-Fotbolls-Bängen har jag sedan ett par år tillbaks väldigt svårt att försvara, när dom slår och slår och slår, utan att ställas inför rätta. (Ja, jag har blivit slagen, nej jag fick inte loss namnet på idioten som bankade på mig för glada livet)

    Om vi ska följa lagen, ska väll ta mig fan statens officiella ordningsmakt göra det med?

    Provocerat våld köper jag inte, det ska fan ingå i BASUTBILDNINGEN på polisskolan att kunna hantera pressade situationer.

    Visa lite föredöme, jävla våldsromantiker snut-pack!

    SvaraRadera
  131. Visst han kanske provocerar men då ska ju polisen om någon inte bete sig som en grottmänniska och spruta pepparspray. Han om någon ska ha mer i skallen i denna situation. Häng ut fanskapet och fortsätt publicera dessa bilder. Detta är inte okej.
    - Nej till den moderna fotbollen -

    SvaraRadera
  132. Varför ska han fram och provocera då? Mannen på bilden är med största sannolikhet en våldsverkare. Vilken "vanlig" supporter, har t.ex. för avsikt med att stå framför, och bara skrika mot en polis? Någon som har någon fakta? Farligt att lägga ut en bild och sedan manipulera det såhär såvida man inte har fullständig belägg för hela händelseförloppet. Det är hur lätt som helst att vrida och vända på detta. Att sedan baraben ställer sig bakom detta, och får det att framstå som att s.k. "vanlig" supporter som inte gjort någon förnär, "råkat" hamna framför polisen. Uppträder mannen hotfullt så har polisen såklart befogenheter. Våld föder våld och det här är så onödigt..

    SvaraRadera
  133. Mår illa när jag läser om er som försvarar polisen. Jag är gaisare, jag var där och jag är ingen huligan eller våldsverkare.
    Så här VAR det: gaisare går i sin march från The tivoli upp mot Olympia. Och ja, vissa i marchen beter sig som riktiga jävla grisar, kastar bengaler mot polishästar bl.a. Jag hade inte haft några problem med att polisen går in och tar dessa idioter. Men de gaisare som går längst bak i tåget blir utsatta av polisen. Istället för att stanna tåget längst fram så puttar dom de längst bak, bland annat med dessa jävla teleskopsbatongerna. Detta gör att många i leden blir förbannade och skriker åt poliserna, inget våld förekommer från supportrarna. När vi nästan är framme vid Olympia så kommer det ca 50(?) Frontline rusande. Det blir ett kort bråk där polisen snabbt är framme och kör bort de inblandade, bland annat jag försvare mig själv, några blir påkörda lätt av piketbussarna. Istället för att hålla borta HIF:arna från oss så tränger hästar, bilar och kravallpoliser in oss mot insläppet där det även är kravallstaket. Insläppet är ett litet hål i staketet och snutarna omringar oss som en halvmåne runt detta. Vid detta tillfälle så är det kanske 300 gaisare som trängs. Jag står längst ut mot snutarna när en av gaisarna skriker varför dom inte tar Skåningarna istället (de som attackerat) då svarar polisen med att slå han med en knuten näve i anssiktet. Många blir jävligt förbannade och går till attack mot snutarna. De svarar med att slå mot alla i klungan. Folk får panik och vill komma in på grönområdet inne på Olympia, i detta så rivs staket och folk hoppar över staket mm. Jag såg bl.a en som sprang iväg från polisen i panik som för en batong i bakhuvudet, en liten kille på ca 12 år som får en batong över låret. Hans farsa blir slagen över bröstkorgen. listan kan göras lång. Så kom fan inte och snacka skit ni som försvar snuten. Gärna att dom tar de som förtjänar det. Men då på ett smidigt sätt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.