2009/09/24

Kim Christensen lärde sig av Örebro -70

STOLPE UT. Fotbollshistoriker sätter oftast startdatumet för den moderna svenska fotbollshuliganismen till den 25 oktober 1970, när blåvita supportrar stormar planen på Eyravallen vid ställningen 0–1 för att förhindra den oundvikliga nedflyttningen. Efter att den stupfulla Göteborgs-dansken sprang in på Parken i slutet av Danmark-Sverige (för att klappa domaren på käften) skrev dansk press spaltmeter om svensk fotbollshuliganism.

I flera av artiklarna gick man igenom "Örebro -70" när hundratals blåvita fans genomförde en pitch invasion för att undvika nedflyttning. Målet var: rubba målstoplarna.
Kim Christensen läste artiklarna och tog till sig det hela. Men på grund av kulturella skillnader så missuppfattade han vad det egentligen var han skulle göra vid ankomsten till Örebro. Kim försökte helt enkelt bibehålla de kulturella traditioner vi göteborgare har i Örebro, sedan 1970, med att rubba målstolparna. En kulturkrock mellan Danmark och Göteborg, helt enkelt.

I en (in)officiell kommentar säger Kim Christensen följande:
"Jag trodde det var så vi göteborgare förväntades agera när vi kommer till Örebro. Efter att ha läst om den klassiska matchen "Örebro 70" så förutsatte jag att våra fans skulle kräva att målstolparna om inte rubbades helt, så i alla fall fick sig en omgång. Jag vill ursäkta om det inträffade har skakat om några, men kan lova att det blir ändring till nästa år.

Då river jag målstolparna helt.

Mange tak,
Kim."

55 kommentarer:

 1. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article5848413.ab
  JAA vem ska nu stå???????? Erik Dahlin?

  SvaraRadera
 2. STOLPKUPP!!!!!111

  AVGÅ ALLA!

  SvaraRadera
 3. Som ngn tidigare skrivt på ett forum. Canal + burkar tydlgen filma målstolpar innan matchstart så det är kanske dags att granska varenda match och så hur utbrett det är.

  SvaraRadera
 4. Vilken målvaktspajas!
  Man skulle kunna säga fuskare, men det får man väl inte i denna fina blogg! Vissa lag gör vad som helst för att vinna, antingen skattefuskar man, eller så flyttar stolparna. Vilken skämtklubb...
  10 poängs avdrag är väl på sin plats...*smile*

  SvaraRadera
 5. hahahaha....

  "Mange tak,
  Kim"

  SvaraRadera
 6. OM nu Kim blir avstängd är det en praktskandal, alla och nu menar jag verkligen alla målvakter gör detta.

  SvaraRadera
 7. Vi får väl avskaffa plastgräset...

  SvaraRadera
 8. haha stora kulturkrockar för den stackars Kim. Han ville ju bara väl:)

  SvaraRadera
 9. Som barabens tidigare inlägg visar så erkänner ju alvbåge att det är något han och andra målvakter gör med. att ens snacka om avstängning är ju löjligt, så här har målvakter gjort i alla lag jag spelat i.

  SvaraRadera
 10. hahahahahaha fy fan va klockrent

  SvaraRadera
 11. Om detta är fusk, borde det vara fusk att spela på plastgräs i en högsta division med. Eftersom det bara är 2-3? lag som gör de så får de lagen en extrem fördel på hemmaplan eftersom de är vana vid plastgräset och de andra spela på vanligt gräs alla matcher utom 2-3 st / år. Jag tycker mindemål åt borta laget är det straffet man ska få om man väljer att ha plastgräs.

  SvaraRadera
 12. Sansa er nu. Det fattar ni väl att det inte är tal om någon avstängning. Möjligen en skriftlig varning eller liknande. Det är ju aftonbladet som vill slänga bensin på den eld som brinner.

  SvaraRadera
 13. Blir Kim avstängd borde samtliga "konstgräsplaner" stängas av från alsvenskt spel. Riv målet Kim!

  SvaraRadera
 14. Blir Kim avstängd borde samtliga "konstgräsplaner" stängas av från alsvenskt spel. Riv målet Kim!

  SvaraRadera
 15. Precis, konstgräset är i helvete mycket mer fusk än att sparka in stolpar som SITTER LÖST. Så gjorde jag genom hela karriären som målvakt men trodde inte sådana skitmål fanns även i allsvenskan!

  SvaraRadera
 16. Kim är vår hjälte!

  SvaraRadera
 17. Jag tycker vi går upp på läktaren och hotar styrelsen så kanske allt blir bra....
  AVGÅ AFTONBLADET!

  SvaraRadera
 18. det heter plastgräs inte konstgräs.

  SvaraRadera
 19. Kim- Skönast i stan och ärligast i kommun.

  SvaraRadera
 20. ALLA FLYTTAR MÅL I GÖTEBORG

  SvaraRadera
 21. hahaha klockren.
  Kim är kung, så rätt gjort va!

  SvaraRadera
 22. Flytta en stolpe!

  SvaraRadera
 23. http://www.eurosport.se/fotboll/allsvenskan/2009/alvbagekim-borde-fa-smisk_sto2073182/story.shtml

  Man måste gilla Alvbåge...

  SvaraRadera
 24. Det är också fusk att dra i tröjan, fällas och flytta bollen några meter vid frispark och likadant vid inkast. Herreguuuud! Dom får ta å kamma sig nu.

  Under min tid i Aston Villa gjorde alla målisar så när det gick, men oftast var målen fast en bit ner i gräsmattan. Likadant när jag coachade Galatasaray, samma visa i den ligan. Däremot förekom det inte i Norska ligan när jag spelade där, för där hade ingen kommit på idén.

  SvaraRadera
 25. Vet inte vad man ska skämmas mest för som blåvitsupporter idag: Christensens tilltag, eller idioterna som skriker och gråter om att "alla gör ju så".

  Det är tamejfan pinsamt!

  SvaraRadera
 26. Som IFK:are vill man ju vinna ärligt, inte på fusk. Svagt av baraben att försvara detta. Finns ingen ursäkt. Fusk är fusk oavsett hur många som håller på med detta.

  SvaraRadera
 27. Ny t-shirt på G?:

  "Ingen stolpe in med våran Kim"

  SvaraRadera
 28. Naturligtvis finns det ingen ursäkt för detta beteende, men det är som med andra regelbrytningar; Är det kotym så är det en förmildrande omständighet.

  http://www.bt.se/sport/christensen-anmals-for-stolpflytt(1539000).gm

  Usch! Tänk om guldet går till gnagarna för att disciplinnämnden vill statuera ett exempel...

  På första sidan i samma tidning strax ovanför länken till denna artikel är en med roligare läsning...HAHA

  http://www.bt.se/nyheter/boras/chaufforens-forklaring-till-lastbilsolyckan-jag-onanerade(1538803).gm

  SvaraRadera
 29. http://svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_9302/ImageVaultHandler.aspx


  Läs s.11.
  Är helt enkelt personerna som berett spelplanen som gjort sig skyldiga till regelbrott!!!

  SvaraRadera
 30. Denna länken skall funka...

  Som sagt. Inte Kims fel! :)

  SvaraRadera
 31. Ovärdigt att baraben att försvara sådan här osportslighet.

  Hoppas klubben får ett kännbart straff för sånt här är bara för illa. Å Mild som beklagar sig över att Öis är osportsliga som sparar spelare i bortamatchen mot AIK.

  Vad säger han nu?

  SvaraRadera
 32. Precis, det vore på sin plats med ett uttalande av klubben nu.

  SvaraRadera
 33. För fan, era jävla myspysare och moraltanter. Som sagt, så här gör alla målvakter, har sett det många gånger innan. Skillnaden nu ligger i att örebro har undermåliga målställningar och att c+ uppmärksammade det. Nu går plötsligt drevet med aftonbladet/svff i spetsen och en del blåvita förfasas och hakar på. Uttalande från klubben? Man häpnar.

  SvaraRadera
 34. Anonym 14:05/ Alla förstår att du är en AIK:are eller Gaisare, inte blåvit. Så lägg ner, du är så genomskinlig. Om detta vore något att uppröras över borde Bajen flyttas ner fem divisioner för varje gång de haft avbrutna matcher på grund av sina egna fans, Djurgården borde få starta om i korpen på grund av sina pitch invasions och så vidare.

  SvaraRadera
 35. Anonym 14.51/ Ja man häpnar över pajsare som du som saknar nåt i skallen. Klart som fan klubben borde gå ut och säga hur man ser på situationen när målvakten blivit anmäld för disciplinbrott och riskerar straff för en osportslighet- om inte annat för att tvätta sin byk inför sponsorer och de av oss som vill se rent spel.

  SvaraRadera
 36. IFK borde flyttas ner till superettan pga detta fusk som tydligen pågått under lång tid.
  På Söderstadion hände egentligen ingenting annat än ett jävla oväsen, några bengaler och en del fula ord som uttalades. Jag var där.

  GAIS for ever

  SvaraRadera
 37. Hahaha gaisare! Hahahaha

  SvaraRadera
 38. Är det någon som har sätt hur andra stolpen står. Jag har en känsla av att hela målet flyttades lite när han sparkade på den ena stolpen dvs. Det ser värre ut än vad det var.

  SvaraRadera
 39. Jasså "GAIS for ever" bara lite stoj säger du, så här säger en annan gajsare:
  "Min dotter fick en sten i huvudet så JA de kastade in föremål! På läktaren med gästande supporters. Vi fick åka till sjukhuset, rejält skakiga. Otroligt hotfull stämning och obehagligt på alla sätt.Hon är bara 10 år och vill aldrig gå på match igen... De som kastade stod utanför stadion,tror de hade blivit utkastade av polisen"

  SvaraRadera
 40. http://www.gp.se/sport/fotboll/1.210239--poangavdrag-inte-aktuellt-

  SvaraRadera
 41. Tala om för danskjäveln att så här gör vi inte i Sverige...

  SvaraRadera
 42. POÄNG AVDRAG!!! hahahaa

  SvaraRadera
 43. Klart fuskaren ska straffas, detta OAVSETT om "alla andra gör det"! Varför ska målet ha ett visst mått om ingen följer det? Det kanske är läge med godtyckliga målramar? En dec här och en dec där spelar roll i längden.

  Att sen vissa vill få det till att det är domarens uppgift; Ja, det är det, men detta sker ju EFTER det att linjedomaren sprungit ner och kollat att målet står på sin plats. Det är ju så jävla uppenbart att han faktiskt LYFTER bort stolpen också vilket gör att han KOMMER att straffas. Som antagonist hoppas jag såklart att det blir hårt. Gör Disciplin nämnden ingenting åt detta så ger detta "fritt fram" för alla andra målvakter att medvetet minska målet. Återigen är vi då tillbaka vid godtyckliga målramar. Allt annat än, minst, en match avstängning vore dagens STORA skandal!

  SvaraRadera
 44. jäkla fuskare...

  SvaraRadera
 45. Idag skäms jag över att vara göteborgare

  SvaraRadera
 46. 16:49. Tja, man kan tydligen uppleva saker lite annorlunda. Synd om tjejen men det var faktiskt över 8000 bajare på plats så några idioter smyger sig alltid in. Annars upplevde varken jag eller någon av mina kompisar nån hotfull stämning eller liknande, men er senaste hang up är ju att tracka Bajen så mycket ni kan så det här är väl bara ett led i detta.

  GAIS for ever

  SvaraRadera
 47. anonym 17:25
  pajas

  SvaraRadera
 48. "At some stage in our lives - usually when we're snot-nosed brats who say 'I want' a dozen times a minute - we've moved the goalposts in a game of football to try to get an advantage over the opposition. But for it to occur during a professional game of football is staggering;"


  "Has anyone got a similar experience of this type of gamesmanship taking place in a football match?"

  - The Guardian, UK

  SvaraRadera
 49. Jag skulle vilja se kraven över storlek på målen sen vill jag se en uppmätning av dem punkter som målen skall stå, och vill fan inte se någon avvikelse

  jag förväntar mig att målen och punkterna är nominella annars skall ÖSK få bli avstängda.

  INTE EN MILLIMETER FEL SKALL DET VARA!

  SvaraRadera
 50. Helt sjukt att man aldrig har hört talas om denna företeelse förut.. samtidigt undrar man ju varför, om det är så vanligt som vissa säger, domarna inte upptäcker detta, de kollar ju burarna före varje halvlek?!

  SvaraRadera
 51. och om Kim blir avstängd kan vi ringa Bengan.

  SvaraRadera
 52. Ska man gå in och straffa alla fuskare i efterhand? Alla som flyttat fram bollen vid frispark?
  Alla som gör inkastet på fel ställe?
  Ja fuskarna måste straffas!
  Poängavdrag och avstängning åt allihop! Vi kan väll inte tillåta att folk går runt och våldtar hur som hellst? NEJ PRECIS!
  Glömde jag å säga att jag är en efterbliven råtta?

  SvaraRadera
 53. gaisare 17:36
  Du lever upp till alla mina fördommar om gaisare. Totalt verklighetsfrånvarande.

  SvaraRadera
 54. Äh klart han klarar sej! :)

  Var ju bara slumpen som gjorde att det var mot Örebro han åkte dit så jag fattar inte nötterna som ger sej på ÖSK..

  Och stöd har ju kim fått av Alvbåge så lägg ner skitsnacket om ÖSK och se till att norpa guldet från Gnaget nu!

  //Örebroare

  SvaraRadera
 55. Jävla idiot! Klart att vi ska stödja Blåvitt oavsett vad de gör! Tycker att vi ska tänja ut motståndarmålet så att de spänner över hörnflaggorna. Sen så radiostyr vi bollen... det gör ju alla andra...

  O va stolt jag blir när vi vinner SM-guld....

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.