2009/09/12

Gais trogna fans i skandalscener i Borås

BORÅS. Ovanstående ögonvittnesrapport kommer från Elfsborgsfansens forum på Svenskafans.com. Den tar upp händelser inför Elfsborg-Gais på Borås Arena i dag. Det finns tyvärr bara en slutsats att dra från detta och det är att Gais supporterkollektiv borde skämmas ögonen ur sig.

Var finns det vettiga i att misshandla en av sina egna?
Vad kan poängen vara med att attackera en äldre man i matchtröja?
Hur kan alla Gaisare på bortaläktaren stå bredvid och acceptera det här?

Skämmes tamejfan. Ni är inte värdiga att kalla er göteborgare efter svinerier av det här slaget. Alla kan begå misstag och göra dumheter i sina svagaste stunder, men när unga "Gaisare" gruppmisshandlar egna fans som har mage att protestera mot inkastade bengaler är det inte bara måttet som är rågat. Det är en total skandal att inte övriga fans ingrep unisont och gav slynglarna en rejäl omgång. Är det så här ni står upp för varann i grönsvarta led, genom att tillåta lynchningar av dem som vågar tänka själva och inte ställer upp på patetiskt tonårsbeteende?

Nej, fy fan. Om jag blev ilsken av att läsa hur poliser gjorde bort sig i Helsingborg, under kaoset inför HIF-Gais, så är det inget mot vad man blir av att läsa om sådana här våldsattacker. De som ligger bakom den här misshandeln borde aldrig få visa sig på en Gais-läktare igen, om det nu finns någon som helst ryggrad hos övriga makrillar. Men det är ju uppenbarligen högst tveksamt om det finns det.

Men var det allt i skandalväg kring Gais i dag? Nej, självfallet inte. Tydligen så har Gaisarna inte riktigt tränats för att använda pottan utan pissar på hus. Moget, manligt, grönsvart.

53 kommentarer:

  1. Sicket pack!

    SvaraRadera
  2. hälften glömt men bra beskrivning, not. Det saknas en rätt stor detalj dels att gubben kastade en öl rätt i ansiktet och sedan var det en person som slog

    SvaraRadera
  3. anonym 20:58/ Om en jävla idiot kastar in bengaler på plan så är fan öl kastad på honom ett för jävla billigt "straff", om det nu ens hänt. Pajasar som kastar in bengaler på plan borde portförbjudas från fotboll på livstid.

    SvaraRadera
  4. anonym 20:58/ Så om någon kastar en öl på dig, efter att du kastat in bengaler på planen (sjukt bara det) så är det fritt fram att gruppmisshandla den här gubben? Fan va sjukt och skönt att man inte är ett äckligt Gaisarpack.

    SvaraRadera
  5. Ska bli jävligt intressant att se om GP ens uppmärksammar det faktum att Gaiarna skämde ut sig enligt modell gigantisk. Det blir alltid ett jävla liv om någon blåvit dåre gör bort sig men gajs ska det gullas med.

    SvaraRadera
  6. Jaså, var du på en gaismatch, eller var elfsborgaren på gaisläktaren?

    Antagligen finns det lite mer story bakom det här

    SvaraRadera
  7. skinnväst = blue oyster bar2009-09-12 21:24

    sluta kasta in bengaler på plan det är ju sjukt och vansinnigt farligt, även om det inte fins någon på plan. plastmattan man spelar på i bonnared kan fatta eld.

    Troligt att gays firma (om dom ens har ngn?) kastar in bengaler..

    SvaraRadera
  8. Stolt att inte vara Gajsare, nedstämd att vara göteborgare. Med det sista går över när vi visar riktig läktarkultur imorgon och den 20 mot Hammarby

    SvaraRadera
  9. Fega jävla Gaisarsvin!

    SvaraRadera
  10. 21:10:

    Helt rätt!

    Så fort blåvittfans är i blåsväder så blir det ett jävla liv i GP...ska bli intressant om gais behandlas lika...

    SvaraRadera
  11. fan om dom inte skulle pissat på han hus så kanske dom james struntat i att va så jäkla hämndbenägen o lägga ett mål.

    nu var de ju iof bra att ellos bara fick 1 p men de kunde lika gärna bara vart 0 p!!

    SvaraRadera
  12. Det var fyra rökbomber, INTE BENGALER som kastades in vid inmarsch som snabbt togs bort, helt ofarligt. Sen var det en smällare som kastades in. En gubbe drar en öl i ansiktet på en gaisare och får en käftsmäll tillbaka. Och plötsligt snackar folk om firmor gängmisshandel och bengaler.

    SvaraRadera
  13. Baraben > Aftonhoran

    SvaraRadera
  14. Tillåt mig att hånskratta. Ni gör alltså en nyhet på uppgifter som en elfsborgare på svenskafans lämnar? Fantastiskt!

    Att uppgifterna inte stämmer är en liten detalj. Det var inte en grupp, det var EN person. Denna person fick en öl rätt upp i ansiktet samt tröja av mannen i matchtröja. Följden kan ni räkna ut själva.

    Vill än en gång rikta ett stort hånleende mot eran besatthet av oss. Ja, för det är inte normalt att sitta och tokreloada Elfsborg svenskafansforum när vi har bortamatch mot dom för att hitta någon skandal att skriva om.

    Vi skall aldrig tystna.

    SvaraRadera
  15. Skit i gais nu. Vi är ju Blåvitt.

    SvaraRadera
  16. "Hur kan alla Gaisare på bortaläktaren stå bredvid och acceptera det här?"

    Well, there's your problem...

    SvaraRadera
  17. Grön svart och stolt2009-09-12 22:58

    Det blir riktigt stor tragik när Gaisare sitter på en blåvit blogg och bortförklarar misshandeln, som jag såg med egna ögon. Ni gör bort er vänner, tyvärr. Det som hände i dag är patetiskt och pinsamt.

    SvaraRadera
  18. anonym gaisare 22:29/ Jag antar att James Keene hade slängt öl i ansiktet på de personer som eldade utanför hans hus och sedan pissade på huset? Måste väl varit så...

    SvaraRadera
  19. Alltså kan någon förklara för mig! Är det UNGA GAISARE som är motsvarigheten till U18 som gjort detta eller GAIS YNGRE kategori C firman??? framstår åklart för mig

    SvaraRadera
  20. jag ställer mig den frågan som jag alldrig trodde mig skulle vilja ställa... VART I HELVETE ÄR LÄKTARVÄRDARNA/våra kära, egna kategorisupportrar, VÄKTARNA EN DAG SOM DENNA??? tydligen kan dessa människor varken vara på plats då de verkligen behövs eller utföra sitt jobb på rätt sätt utan att lyckas reta upp folk!

    jag trodde aldrig jag skulle sympatisera så mycket med gaisare, och det har jäg värkligen inte gjort i så stor utsträckning häller!
    M E N de måste ju finnas något jävla folkvett kvar hos människor, men tydligen hade jag fel.
    dessa idiotsvin som ger sig på en gammal man har väll ungefär lika mycke vett i skallen som de 10åringar som de stod om i gt idag, som hotade en 9årig flicka för att få hennes pokemonkort!!??

    SvaraRadera
  21. Två stycken bråkar, inte direkt någon stor skandal, bara en jävla skitgrej. Någon får en öl över sig och någon får en smäll. That's it. Lite storm i ett vattenglas nu...

    SvaraRadera
  22. Hur fan kan man skriva en sådann här artikel? Ett jävla inlägg från en arg Elfsborgare på svenskafans som just blivit bestulen på poäng på hemmaplan? Har du några som helst bevis för det du har skrivit nu som har hänt på GAIS läktaren?
    Om det stämmer som du skriver så är det bara att beklaga och fördömma. Hur såg det ut bland blåvittarna i bortamatchen mot Halmstad på egna läktaren?

    SvaraRadera
  23. Att en gajsare flippar när någon missbrukar öl på det viset är väl inte så konstigt,Dom lever ju på att panta burk och sova på parkbänkar.

    SvaraRadera
  24. En banger kastas in. En äldre person som är överförfriskad (välkomna att skriva om gaismyten och andra slentriankommentarer) drar en bärs på en utav killarna varpå han och ett par polare blir förbannade. EN person ger matchtröjan en smäll och sen blir denne ledd till sidan av andra supportrar som inte vill att det ska utveckla sig. Basera era inlägg på vad som skrivs av bönderna på SF - det visar vilka som är pinsamma. En ickehändelse i ordets rätta benämning. Men skicka Hankins så han kan göra ytterliggare skandalrepotage om supportrar, så har vi detta ur världen!

    SvaraRadera
  25. Tokar av alla färger finns det ju tyvärr överallt, Backa, Kungälv, Frölunda?
    Misshandel är ALDRIG OK...
    Oremo i DIF pissar visst också gärna både här och där, härlig kämpainsats av GAIS i Borås som verkligen hjälpte blåvitt rejält i toppstriden, öis och djurgården åker ur BP kvalar eller?

    SvaraRadera
  26. Ni som e så pinsamma2009-09-13 00:22

    gays e ett gäng hustrumisshandlande tablettmissbrukare eller alkisar eller både och.

    SvaraRadera
  27. Fan, det här är ju ingenting mot vad som kommer att hända mot råttorna. Då blir det riktigt blodigt krig!

    Slakt

    SvaraRadera
  28. Tyvärr är det så att:
    ÖIS är överklassens lag
    Blåvitt är folkets lag
    och GAIS är lodisarnas lag.

    GAISARE är lodisar som står och pissar offentligt mot någon husvägg. GAIS = Samhall

    SvaraRadera
  29. GAISare sniffar lim, klottrar och våldar andra lodisar som har däckat i stadsparken. Det har alltid varit så och kommer alltid vara så.

    Så länge det finns drägg i kloakerna i Götet, så finns det GAISare.

    SvaraRadera
  30. Jag tycker GAIS ska flytta till Borås. Då skulle dom ja heta BAIS!

    SvaraRadera
  31. Heh nu tar vi det litet lugnt i leden va? Jag tycker det var ganska kul att de pissade på Keenes hus, och hade ngn av oss pissat på Tacos eller Solnatattarens hus så tror jag INTE det hade blivit en sån storm här. Tvärtom. Skenhelighet.
    Däremot så är allt våld vidrigt. Oavsett om det var en eller ett gäng som slog snubben så är det folk som samhället hade mått bättre utan.
    /N C K

    SvaraRadera
  32. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=516998

    Såhär behandlar GP GAIS,...

    en RIKTIG SPORTARTIKEL om matchen...


    jag kan inte minnas senaste gången jag läste något som inte handlade om massmord, blodbad och höllllliganer när dom skrev om blåvitt. Har inte sett en enda sånhär sportartikel på hela året på GP.

    SvaraRadera
  33. Ett återkommande fenomen:
    Det verkar som att det är fler Gaisare som läser baraben än vad det är blåvita...

    Har inte GAIS-fansen någon egen sida att hänga på?

    Är dom så desperata att dom hänger på blåvitt-sidor?

    OBS* detta grundas inte endast på antalet kommentarerna från gaisare om just denna artikeln utan från många artiklar här på Baraben senaste månaderna.

    SvaraRadera
  34. Utan att scrolla ner så läser jag inlägg nummer två och det bekräftar (ja, om det nu stämmer d.v.s.) lite av det jag tänkte skriva. Att dra hela gajs-klacken över en och samma kam är inte rättvist. För det första så antar jag att du, Videovixen, inte var på plats. Och för det andra så sympatiserar du inte med gajsare och vet inte vad det är för folk, så då är det lätt för dig att skriva ur ett partiskt (blåvitt) perspektiv.

    Att han säger ifrån gör han så klart rätt i. Men om det nu stämmer att han kastade en öl rätt i fejan så får man faktiskt räkna med stryk. Det här gänget gajsare, eller den personen som kastade bengalen, hade fömodligen ett "gött" gäng bakom sig som backade upp, och är i gajsleden kanske även kända som snubbar man helst inte kastar öl i ansiktet på.

    Hade du, Videovixen, gjort ditt bästa för att "lugna" WM om samma situation uppstod, om du nu visste vilka de var. Jag tvivlar. Det är alltid lätt att fördöma, speciellt med tangentbordet på internet, men det är aldrig samma sak när man väl står i stundens hetta.

    Med detta säger jag absolut inte att jag står på varken huliganers eller gajsar-pajsares sida. Men jag kände ändå att ditt inlägg inte var direkt rättvist mot övriga gajsare.

    Jag avskyr gajs, allt vad de står för, men som sagt så tycker jag inte det är rättvist att dra alla över en kam. Jag kanske veknar lite just för deras resultat idag iofs.

    Skitsamma - Hata gajs oavsett.

    FRAMÅT BLÅVITT GÖR ETT MÅL....

    SvaraRadera
  35. 1. Är man gajsare bör man inte få kalla sig göteborgare.

    2. Kan vi förvänta oss bättre av gajsare?

    3. Kan vi lite på Ellosare?

    SvaraRadera
  36. om ni va med mot halmstad så såg ni att även vi har folk som hoppar på andra i dom egna leden.

    SvaraRadera
  37. Namn: Gul-Svart i Blodet » Svara på inlägg
    Sänt: 2009-08-30 21:00:11
    Heja Blåvitt
    Din mamma är horigare än alla invånare i Borås tillsammans. Somna om nu.

    Namn: Gul-Svart i Blodet » Svara på inlägg
    Sänt: 2009-08-30 21:02:47
    Heja Blåvitt
    Sätter mitt liv på att ni inte tar Guldet ändå, så va är det som är så kul?! Grattis 3 - 0, ni blir piskade på BA år efter år.

    SvaraRadera
  38. Låt Gajs förstöra för sig själva. De kommer förlora sponsring och publik pga detta. Bara hoppas att vi inte får tillbaka sådant hos oss så kan vi ta lite av deras sponsorer... hihi!

    SvaraRadera
  39. Händelserna är huvudnyhet i GT´s sportbilaga idag. I GP en liten notis. Say no more..

    SvaraRadera
  40. Göteborgs-Posten ignorerar alltså Gaisarnas svinaktiga huliganism. Samtidigt går de till attack varje gång det sker en liten incident i blåvita led, intressant.

    SvaraRadera
  41. Knappast att GP skiter i Gaishuliganer. Minns Stenbergs krönika om händelserna i Helsingborg. Han är inte populär hos en del knäppgökar, men nog fasen skriver han både om grönsvarta och blåvita huliganer!

    SvaraRadera
  42. anonym 13:29/ Stenberg som har en helt bortglömd "smått och gott"-krönika en gång i veckan kan knappast räknas som GP:s tunga artilleri, när det var stökigt kring DIF-IFK så resulterade det i flera veckors serie av artiklar på nyhetsplats och flera krönikor av Härd. Så att GP inte har en fientlig inställning till IFK blir löjeväckande att påstå.

    SvaraRadera
  43. d e ju rent skitsnack.. hur han ni kommentera näått när ni inte var där?? PACK!!

    SvaraRadera
  44. Gais huliganer?? Vad finns dom på matchdagar mot oss ?????

    STORT SKÄMT!

    SvaraRadera
  45. HAHAHA! Hur fungerar du i samhället, grabben? Lider du verkligen fullständig brist på kritiskt tänkande, analytisk förmåga och/eller, FRAMFÖRALLT, självkännedom? ... Eller kan det vara så att det känns bra för dig att kasta lite skit på GAIS när tillfälle ges?
    Det faktum att detta publiceras på en blåvitt-blogg placerar det lätt bland det absolut roligaste jag någonsin läst! Skall du få moralpanik över något ligger det dig nog närmare till hands att uppröras av alla jävla nazister och ghb-mongon du, glad i hågen, ställer dig bredvid på GU.
    "Att tänka innan man talar..." Jävla flane

    SvaraRadera
  46. Självklart får man inte slå någon annan finns ju lagar mot sådant,sen så finns det oskrivna lagar oxå som kan vara fel rent moraliskt,tänkte ta ett exempel,som man kan likna vid denna "händelse-person"Om man är gift och har en älskarinna begår man ju äktenskapsbrott vilket inte renderar något lagförande men en försmådd arg äkta hälft.Denna person har alltså setts i klädd gulsvart halsduk på Rambergsvallen finns bildbevis,detta hade förmodligen inget med själva händelsen att göra tror inte ens att dom som slog känner till det men på något sett kommer alltid sanningen ikapp en

    SvaraRadera
  47. Underbart hur baraben kan skriva om något de inte sett med egna ögon utan bara genom en anonym person på internet.

    1. Det var inte bengaler, det var små rökbomber.

    2. Den Gaisare som blev misshandlad blev förbannad för att det kastades in saker, ja. Han blev så förbannad att han kastade sin öl på en kille ur GM som inte hade någonting med det hela att göra. Självklart reagerar killen genom att slå honom. Men han var hela tiden ensam. Under tiden kommer en av GM killens kompisar och stoppar honom, vi kan kalla han för K. Det då den Gaisaren som blivit slagen gör är att knuffa killen som abrytit bråket varpå han killen svarar med en spark och vakterna kommer sedan och stoppar händelsen.

    Men det är fint baraben, ni beter er som media och går bara på andras verisioner och bryr er inte alls vad som egentligen inträffade. En "liten" tendens till att överdriva verkar också finnas...

    Det förvånar mig att ni inte tog polisen och medias sida om Helsingborgs incidenten, även efter ni laddat upp bilden därifrån.

    Puss på er

    SvaraRadera
  48. anonym 18:23/ Så du tycker alltså, om man nu ska köpa din färgade version av händelsen i Borås: att det är normalt att slå någon på käften för att han häller öl på en?

    Man behöver nog vara rätt skallskadad för att tycka det, faktiskt.

    Sedan läser jag gärna mer om dina bortklaringar kring att 7-8 tonårstuffingar står och eldar utanför och pissar på, Keenes hus, var det ett så kallat "roligt skämt" eller? idiot.

    SvaraRadera
  49. Det roligaste är väl att det är VÄRRE enligt gais-huliganernas version. Där erkänner de att de har massa alkisar i sin egen klack som är helt urspårade och att tuffingarna i Gärningsmännen inte kan hantera dessa alkisar på annat sätt än att slå dem, sina egna, på käften. Krävs det över 10 i iq för att heja på gajs? Tvek.

    SvaraRadera
  50. Haha, ja det är sjukt roligt att baraben kan skriva om "sviniga gaisare" när ni har landets svinigaste publik själva. Skrev ni något om när GAIS mötte Ljungskile förra året och 30-40 flanar banka ner vanliga julgranar utanför trädgårdsföreningen? Lite mer en denna ickehändelsen då ett fyllo får vad han förtjänar.

    SvaraRadera
  51. Fy fan vad jag skäms. För skribenter på BaraBen. Har själv inget övers till GAIS/gaisare men ge fan i att sprida medias lögner om fotbollssupportrar. Folk härinne ondgör sig över medias beskrivning av oss så sitter ni och och är exakt lika äckliga som Härd.
    Ta bort skit artikeln och be om ursäkt så räddar ni ansiktet för den här gången. Och förhoppningsvis lär er något på köpet.

    Gardakvarnen.se har rätt ut vad som hände och det låter fan så mycket rimligare än den bilden media gett.

    SvaraRadera
  52. Jag vet inte vad jag skall jämföra baraben med, Moore med tanke på alla smakfulla annonser eller AB/GT med tanke på faktakollen.

    http://tinyurl.com/nk9pld

    SvaraRadera
  53. Du som har skrivit detta har ju inte någon koll! Det var inga bengaler som kastades in, det var små rök bomber. Gubben som blev slagen hade kastat en öl på en suporter. Denna suporten blev förbanad och klippte till honom. Du skirver att det var 5-6 av de värsta! 1. Det var två stycken som gick dit när en av ordnings vakterna gick fram och putta bort honom. 2. De två personerna som sedan gick fram var runt 15-17 år! Sluta skriva en jävla massa överdriven skit era patetiska jävlar.
    Ta reda på mer fakta innan du lägger upp skiten. Du verkar ju ha fått informationen av GP!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.