2009/09/26

Det kan vara här vi missade guldet

TABELL-TANKAR. På grund av jobb kunde jag idag inte bege mig till Kalmar för att se de blåvita spela. Däremot lyckades jag ta mig hem i god tid till matchen. Redan tidigare har jag sagt att Kalmar borta skulle bli en svår uppgift, men vågade ändå räkna hem iallafall en poäng.

Nu blev det som vi alla vet inte så, vi fick istället inte med oss en enda poäng och det är i dagsläget fördel AIK, och jag är helt övertygad om att de vinner över Djurgården på Måndag. Trots att vi faktiskt har chans att ta igen de tre poängen i en eventuell guldmatch känns det som dagens match mycket väl kan vara den punkt vi kan sätta fingret på när säsongen är slut. Det kan vara den match som gjorde att vi missade guldet. Inte på grund utav att vi tappade poäng, utan på grund av att vi tappade spelare inför kommande match.

Man kan tycka att GAIS hemma inte ska vara någon större match. Vi vann mot de senaste mötet, vi är oslagna på nya arenan… Jari, jari, jari… Problemet med den matchen och den som kommer är att vi hade en helt annan trupp i det mötet. Vi hade inte ett gäng skador och två avstängda spelare. I nästa möte mot GAIS saknar vi, förutom skadade Hysén även Bjarnason, och Sebastian Eriksson. Den sistnämnde gjorde för övrigt en av sina sämsta matcherna och det är helt otroligt att han ens kommer på tanken att filma när han redan sitter inne med ett gult kort. Hjärnsläpp eller frustration spelar ingen roll, så orutinerat får man inte bete sig.

Men Sebastian är inte den största förlusten inför nästa match. Nej, den största förlusten är den spelare som den senaste tiden utmärkt sig mest på plan. Det är tveklöst Bjarnason som visat mest vilja, mest inställning och faktiskt bjudit på en och annan teknisk finess. Att ersätta honom blir svårt. That's it, så är det bara!

Med en skadad Hysén och avstängda Eriksson och Bjarnasson kan GAIS-matchen bli en riktigt jobbig uppgift. Om vi skulle gå poänglösa även i det mötet kan det mycket väl vara det som gör att vågskålen väger över och det blir AIK som tar hem guldet. Jag säger inte att det blir så, men efter dagens match är det inte svårt att måla upp det mardröms-scenariot.

47 kommentarer:

 1. Bjarnasson kommer abolut saknas med tanke på att han bidrar till det mesta i vårat anfallspel just nu och grym defensivt. Tänk om Sella hade lika stor villja som Bjarnasson. Han är trots allt lagkapten.

  SvaraRadera
 2. Det ligger mycket i det du säger, men om vi vinner mot GAIS och AIK tappar poäng mot Elfsborg eller Djurgåren är de fördel för oss igen:)

  SvaraRadera
 3. FAN!! Ge allt mot gais nu!

  SvaraRadera
 4. Tungt och förjävligt är det nu. Helt klart.

  Sebban är riktigt pinsam idag. Riktigt tragiskt agerande. Hela laget agerar ängsligt och tafatt. Ingen vågar ta ett skott utifrån. Alla verkar helt paralyserade att Tobbe inte är med och gör målen.

  Nej nu blir det tungt. Riktigt tungt.

  SvaraRadera
 5. Fy fan vad usla ni var mot röda trosan! Vi kommer att krossa er, inge snack om saken!

  Makrill

  SvaraRadera
 6. Det är nu vi är underdogs och då är vi som bäst! Tror vi kommer vinna mot Gais på ren vilja. Men samtidigt är truppen i tunnaste laget nu. Kan inte se att vi vinner alla resterande matcher, men under har skett förut. Borde Köra med Stiller och sella på topp mot packet nu och ta in Jacob johansson istället för Sebastian.

  SvaraRadera
 7. Nu får vi väl ändå ta å sansa oss. Vi har precis spelat dom 2 svåraste matcherna vi har kvar och ändå så sitter vi i guldsits om vi vinner återstående matcher. Visst så har vi otroligt mycket skador och avstängningar men jag tycker att vi under omständigheterna ligger djävligt bra till. Gais suger faktiskt balle och jag tror vi tar dom ganska enkelt, sen så är hysen och alla dom avstägda tillbaka till slutspurten.
  Som alla vet så är det dom sista matcherna då hela skiten avgörs...

  Säg vad man vill men vi e blåvitt bäst i sverige!!!!

  //D-Day

  SvaraRadera
 8. Ja, gajsmatchen är vårat minsta problem just nu, den kan vi räkna hem som klockren. Mer bekymmersamt med hur det går för aik då, för om dom sopar hem sina matcher kan dom bli knepiga att slå i sista.

  SvaraRadera
 9. Rydström borde bli avstäng för sin armbåge mot Bjarnasson idag. Är det bara jag som tycker det?

  SvaraRadera
 10. "den kan vi räkna hem som klockren"
  Visst, IFK är ju såååååå bra just nu. Tyvärr kan det nog bli Gais som spelar bort IFK från guldet. Tänker hemska tankar om Wanderson, som springer ifrån långsamma backar.

  SvaraRadera
 11. Hur gammal är Bjarnasson?

  Illa att snacka SNACKA sig till kort 2 matcher i rad.

  SvaraRadera
 12. tyvärr är vi för dåliga på bortaplan iår..men det kan gå hela vägen. tar vi inte lag som gais,BP och halmstad så är vi inte värda guld.  hata aik

  SvaraRadera
 13. Som vanligt är gajsarna inne här och läser, men vi kommer att vinna på GU av det enkla skälet att vi har hemmamatch.

  Sug på den, skitstövlar!

  SvaraRadera
 14. Som vanligt är gajsarna inne här och läser, men vi kommer att vinna på GU av det enkla skälet att vi har hemmamatch.

  Sug på den, skitstövlar!

  SvaraRadera
 15. Ah bullshit, jag är fortsatt optimistisk.

  SvaraRadera
 16. Oj vad vi darrar efter att ha sett det fantastiska IFK Göteborg spela drömfotboll i 96 minuter!

  Det är en gåta att ett så värdelöst lag som Blåvitt kan vara i serieledning och så beroende av en enda spelare!

  GAIS kommer att krossa er i nästa match! Fan vad vi ska garva när vi har krossat era gulddrömmar!

  SvaraRadera
 17. Gaisare med mindrevärdskomplex dvs de få gaisare som finns - Dra åt härifrån nu!
  Ni är så jäkla pinsamma. Vi bryr er inte om er längre, ni blir fan värre för varje år. Inse att ni stödjer en medioker klubb och gå ut härifrån. En klubb som lockar tre tusen till G Ullevi. Va fan är det? Här kommenterar vi IFK GÖTEBORG. Alltså ett lag med meriter och supporters.Förstår gaisarna nu? Ni bryr er så mycket om oss och vi skiter i er. Hoppas ni fattar nu. Heller öis än gais

  SvaraRadera
 18. Gaisare med mindrevärdskomplex dvs de få gaisare som finns - Dra härifrån nu!
  Ni är så jäkla pinsamma. Vi bryr er inte om er längre, ni blir fan värre för varje år. Inse att ni stödjer en medioker klubb och gå ut härifrån. En klubb som lockar tre tusen till G Ullevi. Va fan är det? Här kommenterar vi IFK GÖTEBORG. Alltså ett lag med meriter och supporters.Förstår gaisarna nu? Ni bryr er så mycket om oss och vi skiter i er. Hoppas ni fattar nu. Heller öis än gais

  SvaraRadera
 19. Om jag inte missminner mig så hade ni jättekul tidigare i veckan över Gaisaren från Majorna, så visst lilla gullet bryr ni er om oss!

  Puss på dej...

  SvaraRadera
 20. Ta er i kragen nu för fan gubbar! Är så förbannat trött på såna här svaga insatser nu! Det händer ju från och till hela jävla tiden! Vad är anledningen?

  Visst vi tappar gubbar men ska vi sluta spela fotboll bara för det eller? Så som vi spelade idag vill jag fan inte att vi vinner sm guld med! Fram med lite vilja och jävlar anamma och ta tag i spelet för detta är bara pinsamt!

  Känns som att det ända riktiga jag kommer minnas från denna säsongen är djurgården hemma. Då va det fan något extra i gubbarna!

  SvaraRadera
 21. Kan förstå och gillar humorn som kan finnas på baraben gentemot gais, men detta är ju faktiskt en BLÅVIT blogg.
  Finns det ingen gais blogg?
  Att vi bryr oss om gais tror jag inte riktigt, vi ser väl mer det roliga och komiska över hur gaisarna genom åren arbetat upp en bitterhet gentemot blåvitt. Har väl inget emot gais direkt, men ibland saknar men humor från erat håll.

  SvaraRadera
 22. Kasst idag, blir det juniorer i truppen nu.In med Kalle på mittfältet mot grönsvart.

  SvaraRadera
 23. Vi har haft så mkt emot oss efter sommaruppehållet att det är helt sjukt!! Avstängningar uddamålsförluster, kryss och 5 korsbandsskador och nu även Hysén skadad. ÄNDÅ LEDER VI ALLSVENSKAN!!! ok, aik har en match till godo men de har ett mktsvårt spelschema kvar. De gick först på en nit på Helsingborg men nu har de 2 derbyn (lär inte vinna båda) och Ellos borta!! Vi har en mycket stark trupp och det ska bli skitspännande att följa slutet..

  HAHA Tänk er hur jävla laddad Hysén kommer vara när han kommer tillbaka. Akta er säger jag! Som sagts tidigare det är i underdog position vi är som starkast! Se bara på 2007, efter Helsingborg borta. Då var vi helt uträknade av alla. Ändå knöt vi nävarna och gjorde en kanonavslutning!

  SAMMA VISA NU, TACK!!

  FRAAAAMÅÅÅÅÅT!!!!!!!!!!!

  /DET BLÅVITA GÅRDA

  SvaraRadera
 24. Ni är bara starka i en gren: FUSK av alla de slag!!! Ni är inga riktiga göteborgare, förortspatrask!

  SvaraRadera
 25. Men för fan, det här ordnar sig sig, vi har ju en vänsterfot i försvaret?!

  Om jag hade pengarna så skulle jag själv köpa vänsterfoten bort från vårt kära lag. Är nått så innerligt trött på backar med så j-la lite boll i sig. Varför i h-vete måte han göra en sådan stor pendelrörelse att man kunde tro att islänningen skulle kicka bollen hela vägen över östersjön till finland?! Någon som kommer ihåg handvevandet i Basel?!

  Ni träben till backar som läser här och tror att att ni har en framtid inom modern fotboll, tänk om, ni sattes på backen av en orsak - ni håller inte i fotbollslirandet.

  SvaraRadera
 26. Hmmm, har inte ni mff kvar borta

  SvaraRadera
 27. GULDET LÄNGTAR HEM TILL AIK!

  SvaraRadera
 28. Vi har det fortfarande i egna händer, vinner vi resterande matcher vinner vi allt.

  SvaraRadera
 29. Ni gaisare som gillar att kommentera här; kan ni inte bara dra härifrån.

  Visst, vi vet att ni i hemlighet vill vara som oss men tills dess att ni tar steget fullt ut kan ni väl hänga på era skitsidor istället.

  SvaraRadera
 30. tänk på nästa år. vi kommer aspringa hem gulkdet. vulket jävla lag cvi kommdr ha

  SvaraRadera
 31. Att vi pendlar i kvalitet beror mest på yngre spelare. Det tar tid att få en hög lägsta nivå. Ge det här laget 2 säsonger till utan att man tappar de ledande spelarna så är vi redo för Europa igen.
  Pessimisten i mig säger att det var guldet som rök igår...

  SvaraRadera
 32. Bojkottar gais derbyt? Eller varför har det bara sålts 200 biljetter på borta-läktaren? Är de inte fler?

  SvaraRadera
 33. Inför derbyt mot GAIS kan det vara bra att sätta Dyrestam mot Wandersson. Dyre har snabbheten, tekniken, brytsäkerheten och styrkan i huvudspelet....och Hjalmar spelade vänsterback redan i livmodern. Samtidigt kan man testa lite kvickhet, fräckhet och kreativitet jämte Ohlsson och Gurra på mittfältet, i form av Sana. Bärken utmanar och går inåt från vänsterkanten, precis som Messi som kommer från höger.
  Receptet för att vinna :
  BLÅSTÄLL - VILJA - ENERGI - ILSKA,
  d.v.s. AGGRESIVITET !!
  Nu satsar vi mot GULDET och från läktaren ska vi ge killarna på planen ÅRETS HÄFTIGASTE UNDERSTÖD!
  Snart skiner Poseidon på riktigt !
  I GULDFÄRG !!!

  / Figo

  Laguppställning mot GAIS :
  KIM
  Erik L. Ragge Dyre Hjalmar

  Gurra

  Sella Thomas O. Sana Bärkroth

  Stiller the Killer

  SvaraRadera
 34. Tror faktiskt att guldet hamnar i Stockholm iår, fast man kan alltid hoppas att IFK tar in något mirakel från en liten klubb nånstans som är nästa Zlatan eller nåt :P

  SvaraRadera
 35. Nej, sätt inte Dyre i mitten. Wanderson kommer att snurra upp honom så han aldrig blir normal igen. Låt Hjalle ta den stöten, han har rutin att klara av en och annan brassefint.

  SvaraRadera
 36. SilverDrops2009-09-27 14:03

  Kom igen nu alla änglar.
  Det är väl absolut i denna stund som Blåvitt faktiskt behöver oss?
  Visa att vi står kvar och hejar på dom, ger dom den kraft dom behöver från läktaren, peppa fram dom till mål.
  Vi har många spelare borta mot GAIS, men ett lag stärks med en bra klack.
  Fortsätt stötta till max, guldet är inte borta! Guldet det SKALL hem till Göteborg!

  SvaraRadera
 37. "tänk på nästa år. vi kommer aspringa hem gulkdet. vulket jävla lag cvi kommdr ha"

  Haha, era jävla fittor! Det här säger allt om hur ni tänker och agerar.

  Ni borde vara bekymrade över hur ert så kallade lag agerade igår. Inget framåt och backar karvade ur trä.

  Underbart att se er gråta efter derbyt!

  Kram.

  SvaraRadera
 38. Hoppa Higab Hopp2009-09-27 14:31

  Har sakt det förrut på andra forum och säger det här också.

  Att förlora mot Bonnjävlarna i Bonndeland är inte hela världen.
  Vi leder än och har fortafrand en grym målskillnad.
  Det som var katastrof igår var att Bjarnar och dum Ericsson blev avstängda.
  Ränka även med, hur dumt det än låter att Kim också blir avstängd.
  SvFF kommer förmodlget "att ta i med hårdhandskarna" här.
  Hur vi tur så blir "bara" Kim avstängd, räkna inte med något annat!

  Vi får hoppas att Gays gör en skit match och vi är på topp. Fördel av hemma plan är skit samma om vi inte får ihop något lag.

  Visst frisprk hit eller dit när det gäller Hjalmars tabbe!
  HAN GJORDE EN DUNDERTABBE helt enkelt inget annat!

  SvaraRadera
 39. Även om jag är MFF-are är det svårt att inte gilla ert lag i år. Känns som en variant på Ajax på 90-talet, satsar på unga talanger och ett bra lag om 2-3 år, ÄNDÅ så är ni konstant med i tabelltoppen av nån jävla anledning. Sen har ni ju Mild med...

  Ni lär ta hem det i år, och jag ser inte fram emot hemmamatchen mot er, med tanke på hur kassa MFF brukar vara efter landslagsuppehåll...

  SvaraRadera
 40. glömt att kanske Kim kan bli avstängd denna gajsmatch?

  SvaraRadera
 41. de borde träna hjalle i hur man rensar iväg en boll...

  SvaraRadera
 42. Olsson och Rehn kommer sätta in dom bästa spelarna som vi kan ta fram för tillfället och dom kommer göra allt dom kan för att vinna mot ÄCKEL GAIS!
  Guldet ska hem till kamratgården och Göteborg!!!!!

  SvaraRadera
 43. Hoppa Higab Hopp2009-09-27 16:58

  Hjalle brukar ju vara den som är bäst på att rensa.
  Vart enda uppspel från honom är ju en rensning. Har vart så sen 82 eller nåt när han kom till klubben.
  Synd bara att han hans "miss" kom i ett sådant läge som det kom.
  Fast med tanke på hur hans rensninger brukar vara så hade det varit närmare självmål!

  SvaraRadera
 44. Anonym sa...
  Även om jag är MFF-are är det svårt att inte gilla ert lag i år. Känns som en variant på Ajax på 90-talet, satsar på unga talanger och ett bra lag om 2-3 år, ÄNDÅ så är ni konstant med i tabelltoppen av nån jävla anledning. Sen har ni ju Mild med...

  Ni lär ta hem det i år, och jag ser inte fram emot hemmamatchen mot er, med tanke på hur kassa MFF brukar vara efter landslagsuppehåll...
  härligt med folk som håller på andra lag som imponeras av blåvitt.är själv blåvit och tycker det är både beundransvärt och konstigt att vi är med i toppen varje år med tanke på skador och nya unga,egna spelare. tror håkan m har en stor del i detta.tack för ditt inlägg det värmer.

  SvaraRadera
 45. Tobias Sana, Thomas Olsson, Jakob Johansson, Johan Lundgren och Marcus Sandberg. Avbytarbänken mot Kalmar!! Hur många imponeras av den? Jag trodde att Håkan Mild ville vinna SM-Guld! Var finns anfallsalternativen???

  SvaraRadera
 46. Sista anonym skämtar du eller? Eller hade du förväntat dig att Håkan skulle haft 10 st "klassspelare" på läktarn varje match utifall att 10 st skulle bli skadade/avstängda? Våra anfallsalternativ heter Dalex, Hysen, Eteus, Söder och Mustafa, men är tyvärr skadade. Om du nu hade missat det. Det är inte direkt så att man har 5 st andra lika bra att plocka fram, det har ingen allsvensk klubb råd med.

  SvaraRadera
 47. Vi missar inte bara guldet, vi missar många fans pga att huliganerna ska få plats på gamla ullevi. inte fansen.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.