2009/09/14

Ett besök på rucklet Rambergsvallen

KNOW YOUR ENEMY. I dag låg jag på sofflocket. Jag kom att tänka på den där matchen mellan Häcken och AIK. Högintressant match ur mina blåvita ögon. 140 spänn på PPV eller 140 spänn på plats. En kontakt med Feldgrau senare var vi på väg till Rambergsvallen.

Ingen som läser det här har nog missat att AIK vann med två mål, sen att det förmodligen är en av de mest orättvisa segrar jag sett utspelas på en fotbollsplan är märkligt. Häcken ägde i princip hela matchen, men gör bort sig två gånger. Ena gången totalmissas markering i straffområdet vilket leder till 0-1. Eftersom Häcken haft spelet blir det en rejäl kalldusch, vilket gör att de går bort sig direkt i nästa AIK-anfall och 0-2 var ett faktum.

När man ser Häcken spela inser man att det inte är så konstigt att de gjort så bra ifrån sig. Det är ett fantasifullt spel och de varierar spelet oerhört bra. Framför allt är de duktiga på att hitta ytor och när inläggen eller inspelen kommer finns det nästan alltid någon där och det blir nästan alltid farligt. Och hur ont det än gör att säga det så är Ranegie en spelare som absolut hade platsat i vår blåvita trupp. Jag tillhör en av de som saknar honom, och då gör det extra ont när han är så bra i Häcken.

När jag ser IFK spela på Rambergsvallen är jag betydligt mer "inne i matchen" än jag var i dag. Det gör att man reflekterar över saker man ofta inte tänker på annars. Som att Rambergsvallen är en riktigt sliten arena. För det första får man garanterat en flisa eller fem i arslet när man sätter sig på de sönderslitna bänkarna. Sitter man dessutom långt ut på långsidan är det väldigt svårt att avståndsbedöma, vilket gör att man får kolla på storbildstv:n stundtals när spelet är på andra sidan. Det är bara att hålla med folk som ropar efter en ny arena på Hisingen. Det känns ju inte direkt som det är Allsvenskan man ska kolla på när man går in på arenan.

Resultatet var ju visserligen tråkigt, men samtidigt upplyftande. Om AIK spelade såpass dåligt som de gjorde idag (trots att de faktiskt vann) så kommer vi inte ha några problem att vinna sista matchen mot de. En annan anledning till att man inte blir särskilt "besviken" på resultatet är att vi fortfarande har allt i egna händer. Ska vi ta hem guldet ska vi inte behöva sitta och förlita oss på andra resultat. Då ska vi ta hem det på egen hand, that's it, så är det bara!

33 kommentarer:

  1. Just det! Blåvitt måste förtjäna guldet. Ingen nykter människa utan symaptier för något av topplagen kan väl önska att råttorna eller KFF vinner? Kan hälften av deras spelare svenska? Vet de något om Sverige eller Allsvenskan? Spelar det någon roll? Spelar något nån roll när alla ungar håller på Zlatan?

    SvaraRadera
  2. okej att du skriver en "rapport", men kunde du inte kommit på något att faktiskt skriva om med? detta var ju faktiskt väldigt innehållslöst.

    SvaraRadera
  3. Krossa gnaget!

    SvaraRadera
  4. Tycker det har blivit ett jävla tjatande om AIK här inne den senaste tiden.
    Vem fan bryr sig om dem?!
    Inte jag i alla fall...

    Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  5. PeeMaN!

    Bra lag förtjänar tur och det måste medges, idag hade vi det vid ett antal tillfällen. Så dåliga som du skriver var vi trots allt inte, vid flera tillfällen hade vi lekstuga med Häcken, det kan du väl ändå inte ha undgått att se.

    Vi leder - vi är bäst, tabellen ljuger inte. Det kanske blir du som påpekar det efter sista omgången!

    Framåt Stolta AIK!

    SvaraRadera
  6. Tyvärr så går råttorna lika bar som Blåvitt gjorde 07. De verkar inte kunna förlora. Därför är det ett jävla kackel om detta smutsiga pack.

    SvaraRadera
  7. Känns som det står, jävligt gött att de ligger i våra händer att ta hem guldet.

    Dessutom är man klyven i arena-frågan. Visst vill man se fler nya och fräscha arenor (inte bara Häcken behöver hjälp med de), men inte för hemmalagets skull utan mer för min egen som bortasupporter samt att få bättre internationell touch på hela Allsvenskan som liga.
    Jag menar Grimsta IP m.fl...hallå eller?

    SvaraRadera
  8. Lägg där till att i Häckens fall så är det vi skattebetalare som hjälper till ekonomiskt om dem ska bygga ny arena då dem ber om stöd från kommunen vilket känns sådär.

    SvaraRadera
  9. Till anonyma AIK-göbben vid 23.30:
    Jo, just så dåliga var ni. Ni hade några halvlägen i första, men i övrigt var det Häcken som ägde matchen. Sen får jag rätta dig, bra lag förtjänar inte tur. Däremot behöver man, oavsett hur bra laget är, ha lite tur med sig för att vinna Allsvenskan.

    Något vi båda nog kan enas runt är att det är ruskigt spännande i Allsvenskan just nu, både i toppen och i botten!

    SvaraRadera
  10. Anonym 23:40

    För Higab är ett privat företag har jag hört?

    SvaraRadera
  11. PeeMaN:

    Vi leder, vi är bäst, för närvarande.

    Bara att titta på tabellen, den ljuger inte. Möjligen om Blåvitt leder efter sista omgången! *smile*

    Jag håller inte med dig att AIK var såååå dåliga, vi backade hem i andra som många lag gör när man leder, därav spel- och chansövertaget för Häcken.
    Jag måste erkänna att Häcken var bra och de förtjänade kanske något eller några mål idag, men det gäller att träffa inom målramen också, hur många skott hade de på mål? Tippar på att skotten på mål var ganska så lika.

    SvaraRadera
  12. @peeman: "de" & "dem" jobbigt??.. använd dom

    SvaraRadera
  13. Optimus Prime2009-09-15 01:16

    anonym 00:26/ Dom är talspråk, det vill säga inkorrekt i skrift.

    SvaraRadera
  14. dom? skriver du sej, dej och mej också?

    de, dem, mig, dig, sig..

    SvaraRadera
  15. Jag förstår att ni blåvita går på vår match, ni vill vara som oss och ni ser upp till oss. Ingen större nyhet då ni är sjukligt besatta av AIK men så är det också vi som är största, bäst och vackrast. Se och lär sillstrypare. Lite kul också att konstatera att AIK slagit Häcken tre gånger i år medans ni förlorade med 1-4 (!) på Rambergsvallen och med nöd och näppe fick 2-2 hemma.

    AIK är Sveriges bästa lag och vi berör så jag förstår att ni går på våra matcher. Ni är allt lite smyg-gnagare många av er verkar det som men jag ska inte klandra er för det. Älska stolta AIK som mot nya framgångar gå och glöm framförallt inte vilka tre vackra bokstäver ni hittar på högsta plats i den allsvenska tabellen nu =)

    SvaraRadera
  16. Nu var det häcken som hade hemma. Är vi inte häcken-smygare istället?

    SvaraRadera
  17. Anonym 02.25
    Förstår att ni har behov av att läsa Blåvittforum. Smyg-Glenn?

    SvaraRadera
  18. PeeMaN skriver: "Sitter man dessutom långt ut på långsidan är det väldigt svårt att avståndsbedöma, vilket gör att man får kolla på storbildstv:n stundtals när spelet är på andra sidan."

    Från min sittplats - längst ut på Styrbord F - fungerar inte det. För därifrån ser man inte storbildstv:n överhuvudtaget...

    Det finns dessvärre inget försonligt alls över Rambergsvallen.

    SvaraRadera
  19. Problemet är ju att AIK har spelat så dåligt hela säsongen. De gör ganska få egna misstag i backlinjen och har obehaglig tur och är ruskigt bra på att utnyttja motståndarnas misstag.

    SvaraRadera
  20. Tillskillnad från AIK supportar så är ju vi Göteborgare intresserade av fotboll. Ni är ju bara intresserade av AIK

    SvaraRadera
  21. Haha 08:20, spot on.

    SvaraRadera
  22. Jonas Eriksson hade klar respekt för Obolo och gänget, blåste många tveksamma frisparkar åt det hållet. Häcken å andra sidan fick inga friskparkar av den typen..

    SvaraRadera
  23. blowit går på rambergsvallen hellre än att man åker till gefffffle borta. nuff said.

    SvaraRadera
  24. 15/9/09 02:25

    Hehe vilka är det som är besatta.. Sjunga var är Änglarna på en häcken match ;)

    Puss..

    Ps dessutom fick dom sorkar som var där svar.

    SvaraRadera
  25. Inte några problem med att vinna mot AIK i sista? Om det mot förmodan skulle bli så kommer det inte ha någon betydelse. Guldet kommer redan vara AIK´s. =)

    SvaraRadera
  26. Fan va mycket rått-glenns det var som kommmenterade här inne då.

    Sprid er pest på andra sidor tack.

    2 vinster av alla som INTE är uddamålsvinster bevisar vicken flax laget har.

    På vår borg har ni inte en chans!

    SvaraRadera
  27. Helt rätt Joel. Men rättelse... Det är fan ingen BORG! Borg är ett jävla hockey-uttryck och inget annat. Det är vår arena eller vårt Fort eller vafan som helst. Men en borg, det är det verkligen inte!

    SvaraRadera
  28. Jag verkar aldrig lyckas med nåt till 100%
    så jag är ändå nöjd med min kommentarinsats.

    SvaraRadera
  29. Vilken match var du på igår?
    Ranegie var helt värdelös.

    Första 15 gjorde han möjligtvis ett bra jobb som var lite mer än godkänt.

    Har tränaren sagt till Ranegie att inte jobba tillbaka bollen utan spara sig för eventuella anfall? Ibland tappade han boll och AIK kunde springa 30cm ifrån Ranegie utan att han ens kollade på bollen.

    SvaraRadera
  30. Om AIK-arna såg 4-1 på Rambergsvallen är de nog också ganska övertygade om att de kan slå IFK i sista matchen, hur illa det än känns att tänka på saken!

    SvaraRadera
  31. Man tycker nog att det blir bara så sjukt pinsamt när ni kommenterar att vi sjung "Var e änglarna?"... vi var på match i Göteborg och Göteborg är med i toppstriden strax bakom oss, dessutom är ni en naturlig rival för oss.... sen att ni sjunger "Kan ni höra våran sång, AIK" och andra diverse sånger om oss på era matcher mot helt andra lag hade ni tydligen glömt av... ni kallar oss besatta vad fan är då inte ni?

    SvaraRadera
  32. Alla tjatar om att AIK är så kassa men det är faen inte många lag som går mål på dem.

    SvaraRadera
  33. Aik har gjort 23 och Blåvitt 41 mål. Om man använder Gais matematik, så är blåvit nästan dubbelt så bra som Aik. Men det visste vi ju redan...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.