2009/09/18

Gästkrönika: I mörker föds stordåd

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er supportrar. Ibland ett okänt namn, ibland en blåvit profil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material. I dag funderar signaturen "Jinxen" om att växa i motgång.

Genom alla tider har människor, grupper och länder kämpat för något. Många gånger har dessa stött på hinder under färden vilka kunde verka oöverkomliga, hopp kan förloras och vemod ta överhanden. Mörker kan lätt sänka sig över människans hjärta, och rädsla och oro över hur saker och ting skall utveckla sig ta över. Men hinder och utmaningar är något som vi människor kämpat mot ända sedan våra förfäder kravlade sig upp ur haven, och utmaningar har ofta tvingat individer att kliva fram och växa som människor. Att tackla ett hinder som verkar vara stort, att våga kliva fram då allt ser mörkt ut är något som skapar legender.

I allsvenskan för år 2009 Så hamnade IFK Göteborg plötsligt i en mörk period, spelare försvann från truppen, nya tillkom och spelet gick inte att känna igen. Under en period blev åskådarna än mer oroliga för vad de upplevde, mörker och rädsla fylldes allas hjärtan. Vad skulle ske? Jo, alla Blåvittfans fick uppleva det som så många andra genom vår tids historia. Ur askan, ur mörkret reste sig IFK Göteborg starkare än innan, och gav sig med huvudet före in i striden. Vi fick den stora äran att beskåda detta. Vad som under en tid såg ut som ett annalkande fiasko, vad som
verkade vara ett tecken på att IFK Göteborg var ute ur spelet visade sig vara raka motsatsen.

Alla har sina "dåliga" perioder, men den sanna styrkan är att ta sig ur dem och bli starkare medans tid fortfarande finnes. IFK Göteborg tog sig an utmaningen i rättan tid, fick positivt moment och gjorde strössel av den "klara" guldfavoriten. Plötsligt har alla blickar vänt sig mot väst igen, plötsligt är vi det laget som alla fruktar, som om vi någonsin skulle ha vara borträknade? Är det något våra motståndare bör veta vid det här laget, så är det att IFK Göteborg aldrig ger tappt, och aldrig viker sig. Fotbollsverige borde snarare vara tacksamma att de får uppleva detta, våra motståndare borde känna ära att få möta oss. Inte många lag klarar av att ta sig ur en negativ trend i tid, det kräver exceptionell karaktär av laget. Dock är inte guldet bärgat än, åtskilliga omgångar finns kvar att ta sig igenom och skärpa samt disciplin i alla detaljer krävs av samtliga.

Men istället för att böja huvudet om något skulle verka svårt, så skall vi nu räta på ryggen och
välkomna alla utmaningar som kastas mot oss. För vi är Blåvitt och vi är bäst i Sverige, och när allt är slut kommer alla se att mörkret var nödvändigt, för det är där legender och stordåd föds.

Som den gode Esaias Tegner skrev:

Upp, männer, till striden!
Den kommer ej mer.
I dag fäster tiden,
Sitt öga på er.

//Jinxen

12 kommentarer:

 1. Stort och eftertänksamt!

  Vi är Blåvitt, bäst i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Bra krönika.

  Hoppas på bra uppslutning mot Hammarby på söndag!

  Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 3. Glenns brossa2009-09-18 11:19

  Bra skrivet, är du talskrivare till vardags??

  :)

  När jag närmade mig slutet av texten hörde jag i bakhuvudet det härliga ljudet från när killarna kommer in på plan på GU och fick en känsla av att vilja ställa mig upp.

  Hoppas på mycket folk och många mål mot Hammarby.

  SvaraRadera
 4. Riktigt bra skrivet!

  SvaraRadera
 5. Bra där...låt dådkraften lysa i ögonen hos våra gossar !!!

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara: skulle vårt kära Blåvitt vinna guldet i år så kommer jag vara stoltare än någonsin. Som den nörd man är så har man räknat på hur det skulle se ut om andra lag (tex Ellos) skulle drabbats att de skador och försäljningar som vi har gjort i år. Om man tittar på vilken roll Wernblom, Bjärs, Adam, råttan, Söder och nu också Kamal tidigare ha fyllt så..som att Ife skulle tappa Taco, Bajrami, Lucic, Florén, avdic å typ Ihola. Eller nåt liknanade. Andra lag ska vi inte ens jämföra med, de hade hängt i botten de flesta.

  SvaraRadera
 7. från mörkret vi stiga mot ljuset sieg .... nu kör vi blåvitt

  SvaraRadera
 8. Riktigt bra skrivet, peppa peppa!

  SvaraRadera
 9. Let´s hunt down some Orchs ;)

  SvaraRadera
 10. Sniff Sniff...

  Fyfan vad det luktar hybris.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.