2009/09/04

Slut på sommarcirkusen

SILLYSNACK. Så, nu kan man pusta ut. Transferfönstret är stängt även för utländska checkböcker. Och det hann rufflas runt en hel del bland de allsvenska trupperna och tack Torbjörn även i superettan, läs Qviding. En stunds ro för blåvitthjärtat hur som helst - åtminstone fram till januari.

Efter fönsterstängningen och Rasmus Elms flytt kan man emellertid konstatera att IFK Göteborg numera har seriens bästa mittfältare. Det handlar om Gustav Svensson som varit helt grym från U21-EM och framåt.
Emir Bajrami såg livrädd ut för ”Gurra” i söndags. Och Anders Svensson är nog glad att vara i samma lag som Gustav i helgen, även om rapporterna talar om att vår blåvita mittfältare - och inte Elfsborgs - hade roligast av de båda stolsgrannarna på planet.

Gladast efter sommarövergångarna lär David Elm vara. Vet gamle Roy Hodgson att han fick den sämste Elm-brodern?
Den andra Elm-berättelsen blir intressant att följa. Hur kommer Rasmus integreras i sin nya familj The Wernblooms? Paret har beskrivit sig själva åt ADHD-hållet. "Relm" får väl då läggas i parkinsonfacket…
Kalmars chanser till guld kan ha sålts i och med att inga Elmar är kvar.

AIK ville sälja av sin största stjärna, men ingen nappade. Ivan Obolo stannar – och kan skjuta Solna till guld. Tänk dessutom det otänkbara att ”Drulle” håller sig från trubbel i två månader. Finns inga ord om ett AIK-guld skulle bärgas på Gamla Ullevi.

Smartast kan faktiskt Ellos ha varit. Anbud fanns på bland andra Ishizaki men ”Fylle-Steffe” var smart nog att inte lockas av norska kronor i sista minuten. Amadou Jawo kom från Gefle - och blir en Oremo?

Blåvitts sommar stavas Stiller-Killer. I stället för flyktade ”Werner” och ”Bjärs” så snackas det nu om Hannes Stiller. Och mördaren i straffområdet kan bli den som stångar Änglarna till guld. Även Teddy Bjarnason kan bli vass i höst, men det såg inte vackert ut i början. Turunen känns stabil att ha i truppen, hur går det med svenska språket?

Djurgården försöker rädda kontraket genom att värva Dan Burlin från Skellefteå. Bye bye Djurgårn. Hade inte Bajen kickat Tony G kunde det även blivit bye bye där.

18 kommentarer:

  1. PLUS++ att Sana e tillbaka!!!!!

    d luktar guld...

    SvaraRadera
  2. Kalmar har ingen Elm längre, tur att vi har en då istället. Elmar Bjarnason... ;)

    SvaraRadera
  3. En, vi har väl flera? Elmar måste ju vara plural.

    SvaraRadera
  4. Fortsatta äventyr med liga Elmar-Stiller ser jag fram emot med spänd förväntan.

    SvaraRadera
  5. När börjar ryktena om att Daniel Sjöholm är på väg till Blåvitt...Han borde vara bästa alternativet som "Wernbloom"
    Kan ingen börja ryktesspridningen?

    SvaraRadera
  6. Åh, trött jag är på att folk kallar honom Stiller-Killer. Han kallas KILLER-STILLER!


    Hata GAIS.

    SvaraRadera
  7. Stiller.....? Bli inte blinda av några mål, han håller inte i måttet, man har slitit i sitt hår av förtvivlan hela tiden mellan målen, Hur kunde han missa i slutet mot Dif, och chansen precis före målet mot Ellos...för övrigt helt osynlig trampande vatten i ingenmansland...billig, komplementspelare, kortsiktig krislösning kanske. Laget vi hade på plan i 2:a halvlek mot Dif såg mycke mediokert ut, både på pappret o i verklighet, avslöjande

    SvaraRadera
  8. Kanske dags att blocka Kamagras ip-adress. Inte forsta gangen denna "reklamsnutt" dyker upp!

    SvaraRadera
  9. Kan inte hålla med om att Gurra vart grym sen U21-EM, snarare grym innan och rätt så kass efteråt. Hoppas söndagsmatchen blev vändningen för hans och Blåvitts del..

    SvaraRadera
  10. Att Tony G lämnade Bajen betyder att både Djurgåden och Öis chanser ökade att stanna kvar.

    SvaraRadera
  11. Den dagen Ragnar lämnar så kommer Blåvitt dala. Om nu inte Risp kommer eller Kalle börjar hitta formen.

    SvaraRadera
  12. @17:14. Sjöholm? Sjölund kanske du tänker på?

    Jag vet inte riktigt om jag personligen är så sugen på honom i Blåvitt, men, jag kan ha fel...

    SvaraRadera
  13. stiller, hoppas ja verkligen inte får en minut till. Killen håller inte för allsvenskan. Sen att han spelas som offensiv mitt/släpande forward, är bara löjligt.

    Killen vinner inte en nickduell om han inte kommer med fart, så att han ska fungera som target, kan man säga har varit allt annat än lyckat.

    Och förutsättningarna att han kommer lyckas är minimala, han saknar totalt spelsinnet, tekniken å tempot.
    Någon mer än mej som ser att han i princip alltid sinkar ner blåvitts omställnings försök? Att han e en bra boxspelare och ofta läser av vars bollen hamnar, visst.
    Men då ska han spela på topp! För han bidrar med absolut ingenting i spelet fram till avslut.

    Nej, snälla ge bärktoh chansen, han har i princip varit bra varje gång han fått komma in, ändå abra fått chansen från start 1gång detta år? Det är ju den största talang vi har på väldigt länge.

    SvaraRadera
  14. Stiller blir grym på bänken, men Mild behöver öppna plånboken i vinter för Stiller är inte en man för nästa års startelva. Andreas Johanssons kontrakt går ut nästa sommar, men vill han till Blåvitt?

    SvaraRadera
  15. vill påpeka att gustav var grym innan U21-em också...

    SvaraRadera
  16. @ Anonym 23.59

    Gus, vi vet att det är du!

    SvaraRadera
  17. Magnus: Håller med dig, på sätt och vis. Men att säga att säga att "så att han ska fungera som target, kan man säga har varit allt annat än lyckat." är la ändå att ta i. Stiller jag gett Blåvitt poäng och det värderas högt. Gilla det och låt Mild sköta resten så blir det nog bra.

    Guldet det ska hem till Göteborg!

    SvaraRadera
  18. På sikt är det nog slöseri med att spela Stiller. Tycker att spelare som Atashakade eller Etéus bör få chansen, om inte nu så i början av nästa säsong.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.