2009/09/04

Hysén upptaxeras - Blåvitt lär sig aldrig av sina misstag

SKATTESKANDAL 3.0. Tobias Hysén har upptaxerats med 2,4 miljoner kronor av Skatteverket. Detta efter att han bedömts som boende i Sverige när han mottagit sin sign on bonus med artistskatt (specialskatt för stjärnor som bor i utlandet) på 4,3 miljoner kronor av IFK Göteborg. En affär som IFK Göteborg genomförde bara månader efter skatterättegången mot Stefan Selakovic - som upptaxerades med nästan fyra miljoner kronor.

Så vad är kontentan av detta? Jo, att IFK Göteborg uppenbarligen inte lär sig av sina misstag. Vilket är väldigt märkligt, till och med rent av klantigt.

När Stefan Selakovic fick genomgå hela karusellen med att ha "tvingats" betala tillbaka Janne Plånboks pengar via bulvankonton i Luxemburg och dessutom upptaxerades med flera miljoner av Skatteverket - eftersom han inte ansågs bo i Holland i tillräcklig omfattning när han fick sin sign on bonus - så hade i alla fall jag hoppats att Blåvitt endast skulle göra vattentäta affärer framöver.

Men då hoppades jag på lite för mycket.

Bara månader efter den avslutade rättegången mot Sella och company så höftar i stället kompisgänget på Kamratgården ett avtal med Tobias Hysén. Problemet är bara att Tobbe nu inte tros ha varit bosatt i England i tillräckligt omfattande utsträckning under perioden 23 augusti 2006 till 7 september 2007. Därmed bedömer Skatteverket att han inte kvalificerar sig för den lägre svenska artistskatten. Tobbe var hemma i Sverige en hel del i slutet av sin Englands-epok, vilket gör att Skatteverket anser att han "inte var varaktigt bosatt i England under ovan nämnda period och därför är obegränsat skattskyldig i Sverige". Naturligtvis bestrider Blåvitt och Tobias Hysén naturligtvis detta.

Erik Haglund, Tobias Hyséns och IFK Göteborgs juridiska ombud i ärendet, säger till Göteborgs-Posten:
- Vi rör oss i gränsområdet och det handlar om några dagar, men vi tycker vi är på rätt sida. Skatteverket tycker annorlunda. Vi har överklagat beslutet till länsrätten.
Några dagar? Alltså, det här liknar precis den cirkus som omgärdade övergången av Stefan Selakovic. Med risk för att upprepa mig senare i denna text - men varför lär vi oss ingenting av våra misstag? Varför ser IFK Göteborg inte till att vara på den säkra sidan? Varför riskerar vi vårt goda rykte och anseende genom att inte sköta affärerna med kliniska avslut?

Om Skatteverket eller Tobias Hysén får rätt är egentligen inte det viktiga för oss medlemmar i och supportrar till IFK Göteborg. Det viktiga är det faktum att IFK Göteborg verkligen måste lära sig att sköta övergångar och miljonaffärer av detta slag - på ett prickfritt sätt - i n t e genom chansa. Det skadar förtroendet inom spelarkåren för oss som förening. Vem vill gå till en förening som inte kan sköta sina affärer på ett ordentligt sätt? Vem vill värvas till en toppförening där stjärnor tvingas betala av miljonbelopp i medialt uppmärksammade skattetvister - bara för att rådgivarna helt enkelt inte har tillräcklig koll på det rådande regelverket?

Till G-P säger IFK:s ordförande Kurt...eh, Kent Olsson att föreningen inte påverkas av sådana här skattetvister, till skillnad från den tidigare skatteskandalen med Plånbok och Mats Persson:
- Ingenting. Det här är inte jämförbart. Vi har varit öppna hela tiden och inte dolt någonting och har till och med reserverat pengar om skatteverkets beslut skulle stå fast.

Jo Kent, uppenbarligen så påverkas vi i den mån att IFK Göteborg tvingas reservera miljonbelopp i vår ständigt ansträngda ekonomi för att kunna täcka upp för de misstag som hade kunnat undvikas. Misstag som vi precis genomgått igenom i tidigare fallet Stefan Selakovic. Utan att lära oss ett jota, tydligen.

Så kontentan? Blåvitt borde aldrig chansa i spelaraffärer.
Det om något borde väl "MP" ha lämnat efter sig som arv.
Så, varför lär vi oss aldrig av våra misstag?

56 kommentarer:

  1. Varför blir jag inte förvånad? Detta är för mig ingen skandal då det verkar vara en del av vardagen i IFK Göteborg! Fan va trött man blir..

    SvaraRadera
  2. Skattemyndigheten har beviljat anstånd för Hysse att betala, vilket de inte brukar göra. Alltså, de är rätt osäkra själva.

    SvaraRadera
  3. Så kontentan?

    Du menar alltså att IFK skulle avstått värvningen av Hysén i stället för att reservera eventuellt miljonbelopp i skattetilägg?

    Eller, betalat eventuellt skattetillägg utan att pröva skatteverkets regler?

    Ovanligt fånigt blogginlägg!!!

    SvaraRadera
  4. Annars hade vi inte haft Hysen, fatta att det alltid är en kamp att hitta kryphål om svenska klubbar ska hävda sig i dagens system

    SvaraRadera
  5. Vad ar problemet? 1) Det ar ju spelaren som skall betala skatt inte IFK GBG? (aven om de formodligen kommit overens om ett netto belopp varfor de darfor behovt lagga undan pengar ifall de behover betala mer till Tobias) 2) Jag skulle bli forbannad om IFK GBG inte forsokte vara effektiva i sina skattebetalningar, varfor skall vi betala mer an vi behover? Obegavad artikel tycker jag och inte det minsta jamforbar med tidigare skattetrubbel...

    SvaraRadera
  6. Helt klockrent blogginlägg. För bakom fasaden kan ni ge er fan på att Tobbe fått information från IFK om hur han ska göra, för spelare själva är inga skatteexperter. Den informationen får de från föreningen.

    PRECIS SOM I FALLET SELLA.

    Men i stället för att ha koll på läget så säger Blåvitt till spelarna att göra något som de egentligen inte är säkra på om de ska göra, eller ej. Detta är extremt klantigt och innebär att spelare utsätts för skit som de verkligen inte borde behöva ta.

    IFK Göteborg måste lära sig att sköta affärerna på ett korrekt sätt, annars kommer vi mista storspelare framöver som inte vill drabbas av sådan här skit.

    SvaraRadera
  7. Vad är problemet? Det är förenat med skattekostnader att värva spelare, men i det här fallet ligger en del av skatten för tillfället kvar på ifk:s konto, ifall den kommande lagtolkningen skulle visa att skatterabatt ska gälla i detta fall.


    Personligen skulle jag föredra att alla former av skatterabatter för spelarköp tas bort så slipper man dessa diskussioner. Otroligt fånigt att 1) förskottslön inte ska beskattas på samma sätt som normal lön, och 2) det ska spela skattemässig roll hur många dagar det gått mellan att pengarna utbetalas och att föreningen börjar nyttja spelarens tjänster.

    SvaraRadera
  8. Optimus Prime2009-09-04 10:35

    anonym 10:28/ Nej, du har helt fel. Det är inte alls "spelaren och inte IFK som ska betala", för varför har Blåvitt annars reserverat ett par miljoner för att sköta detta? Kent säger ju det själv till GP att det är reglerat i avtal mellan spelare och förening hur en sådan skuld skall hanteras.

    Snarare är ditt inlägg rätt oinvigt i hur sådant här sköts. Detta handlar ju inte om skatteplanering som du verkar vilja få det till utan om att vara på den säkra sidan gentemot spelarna.

    Jag kan ju lova dig att Hysén inte kommer vara nöjd om han får betala miljonbelopp. Då lär han få en helt annan inställning till Blåvitt än tidigare. Det hade vem som helst fått om ens arbetsgivare sa "gör si och så", sen när man gör det hamnar man i rätten med flera miljoner i skatteskuld.

    Blåvitts "rådgivare" är amatörer. Det måste man kunna säga som blåvit för att detta inte ska ske igen- så dumpa hela "vi ska alltid klappa IFK på ryggen mentaliteten", den är direkt livsfarlig för Blåvitt som storklubb.

    SvaraRadera
  9. Jösses.

    Så vi skulle inte värvat Hysén då alltså? IFK har ju väntat så länge med värvningen som det behövdes (vad de trodde iaf). Vad mer kan de göra? Skulle de skippat värvningen?

    SvaraRadera
  10. Ser faktiskt inget problem. Det viktiga är att man hela tiden är öppen i dialogen med Skatteverket så man undviker missförstånd.

    Som jag ser det har Skatteverket tolkat situationen på ett sätt, IFK Göteborg på ett annat. Denna diskrepans har erkänts och accepterats av båda parter, därför avvaktar båda i väntan på ett domstolsbeslut.

    Tycker agerandet hos samtliga inblandade verkar moget, ansvarsfullt och korrekt. Baserat på den information som ges av en tofflig GP-artikel förstås.

    SvaraRadera
  11. Vad förväntar ni er, Blåvitt har väl inte skött en enda affär proffsigt på 10 år? Thomas Wernersson - allt är förlåtet, återvänd!

    SvaraRadera
  12. anonym 10:36/ Är du idiot eller låtsas du? Vem säger att de skulle skippat värvningen, de skulle naturligtvis sett till att de var inom en god marginal av reglerna.

    Nu säger de "det är ett par dagar som skiljer sig åt". Fan, de hade kunnit låta det handla om någon vecka i alla fall för att vara på den säkra sidan. Men nej, här skulle avtal skrivas på i förtid istället för att säkra upp det hela. Man behöver inte chansa när man gör affärer, skulle jag göra det skulle mitt företag gå i konkurs och det är inte acceptabelt för aktieägarna.

    Men i IFK har man religiöst fanatiska "aktieägare" (medlemmar) som skiter i vad styrelsen eller VD:n gör för allt ses som en gudagåva ungefär. Blåvitts supportrar påminner ofta om typ Hizbollah.

    SvaraRadera
  13. Jonatan/ Du får medge att det här lätt hade undvikits om IFK haft större marginal än ett par dagar...

    SvaraRadera
  14. Skärp er Baraben! Blåvitt har följt Skatteverkets rätt otydliga regelverk vad gäller artistskatt. Med den osäkerheten som finns så har de dessutom reserverat pengar för att täcka upp restskatten. Kan inte se något felaktigt alls där.

    Sedan kan jag tycka att hela systemet med artistskatt för fotbollsspelare är felaktig. Det rör sig om välbetalda och priviligierade personer. Är det några som ska ha lägre skatt så är det låginkomsttagare. Men hela skattesystemet urholkas för varje år.

    SvaraRadera
  15. Cabron/ De har ju inte det?! Hur djupt ner i sanden har du huvudet när du säger "Blåvitt har följt regelverket" minuter efter att det framkommer att Skatteverket inte tycker att de har detta???

    Man tappar ju hoppet om mänskligheten ibland.

    SvaraRadera
  16. Ja, men sluta gnäll. Ledningen har ju haft en dialog med Skattemyndigheten hela tiden för att inte upprepa Stefan Selakovic-fallet.

    Nu verkar Skattmasen vara sugen på lite mer pengar och vill pröva i domstol. De kräver inte ut några pengar direkt av Hysén vilket är det normala. Alltså är de själva väldigt osäkra på "sina egna" lagar.

    IFK Göteborg har lagt undan pengar för att kunna betala vid en eventuell förlust i domstolen, men tror å andra sidan att man gjort rätt.

    Ur min synpunkt verkar det vara klokt agerat. Sedan kan man ju diskutera fram och tillbaka om man skulle väntat ytterligare några dagar vid kontraktskrivandet, men jag antar att man ville ha honom i tid till Elfsborgsmatchen.

    SvaraRadera
  17. Optimus Prime > vem betalar inkomstskatt, arbetsgivare eller arbetstagare? ...som jag skrev i inlagget beror IFK reservering forstas pa att de kommit overens om en nettosumma (ie efter skatt) med tobias, sa om HAN upptaxeras sa far IFK sta for mellanskillnaden men det beror pa deras kontrakt med Tobias och inte vem som betalar skatten... For ovrigt (som reply till annat inlagg) har alla spelare sjalvklart egna skatteradgivare, varfor skulle de ge IFK goteborg inblick i deras privatekonomi (och aven OM de av nagon anledning skulle vilja gora det, varfor fraga en fotbollsklubb om skatter?)... Satt pa tankarhatten...

    SvaraRadera
  18. 10:41: Givetvis, men nu hoppas i alla fall jag att IFK Göteborgs ledning består av ansvarsfulla personer som tycker att klubbens ekonomi är viktig. Då håller man inte goda marginaler för sakens skull, då håller man istället böckerna öppna samtidigt som man har en konstruktiv dialog med Skatteverket.

    10:45: Skatteverket är en myndighet, inte en lagstadgande - än mindre en dömande - församling. Vad Skatteverket tycker är därför inte särskilt intressant om IFK Göteborg tolkar lagen annorlunda. Håller man inte med en myndighet i ett beslut är det inte mer än rätt att man låter en domstol avgöra saken. På så vis får alla klart för sig vad det är som gäller.

    Säger återigen att jag inte vet något mer om det här än det som stog i GP imorse och i vanlig ordning är det väl allt annat än hela historien..

    SvaraRadera
  19. Anonym 10:45

    Ouch, hårda ord. Ja, den enda information jag kan falla tillbaka på är den jag läst i dagens GP. Som jag tolkar det så finns det en otydlighet i regelverket vad gäller hur länge man ska bo utomlands för att räknas som stadigvarande utomlands. Mina personliga erfarenheter är att det rör sig om ett år, samma uppfattning som IFK Göteborg har.

    Vidare har jag som medlem förtroende för vår valda styrelse och tror tills motsatsen bevisats att de skött affären enligt lagens verk.

    SvaraRadera
  20. Jobbar man med skattefrågor är detta vardag. Frågor prövas och allt är inte helt glasklart. En "fråga" är ställd, ett påstående framfört. Värre är det inte. Att sedan Blåvitt numer tar höjd för en negativ utgång och värnande av individen är väl bra
    Man har lärt sig

    SvaraRadera
  21. Bojkotta GP!

    SvaraRadera
  22. Helt allvarligt. Vad är problemet??
    Blåvitt hade muntligen gjort klart med Tobbe när han fortfarande bodde i England.
    Däremot så valde man att signera kontraktet senare, efter rekommendationer av Skatteverket. Man har varit i kontakt med Skatteverket hela vägen, och gjort som man har blivit tillsagd. Detta för att det INTE skall bli samma turer som det blev med Sella.

    Detta är en ordentlig höna av en fjäder, och inget som behöver uppmärksammas i ett intetsägande blogginlägg.

    Det är inte helt ovanligt att sådana här saker uppstår, och Blåvitt har garderat sig med både livrem och hängslen tillsammans med Skatteverket.

    Skatteverket vet själva inte hur de skall tolka detta, och har då (för säkerhetsskull) valt att upptaxera Tobbe.
    Inget konstigt med detta, men om allt skötts tillsammans med Skatteverket som Kent Olsson säger, så har vi ryggen fri.

    /David

    SvaraRadera
  23. Vad är problemet? Blåvitt har klart och tydligt visat att de lärt sig av tidigare misstag. Problemet är att Skatteverket använder sitt luddiga regelverk för att få rätt oavsett hur man gör.

    SvaraRadera
  24. Har hälften av er i den här debatten inget minne om hur det var?
    En månad (typ) innan Tobbe var klar sa hans kära far att han var klar under en underbar match på Fredrikskans. När han väl blev klar så flyttade han inte hem direkt, "det var mycket att ta hand om, hus, mobilabonnemang etc". Varför då? Jo för att kunna komma åt artistskatten. Jag tycker Blåvitt har agerat helt rätt, under denna process hade de till och med kontakt med skatteverket för att inte göra om Sella-misstaget. Och på tal om Sella så var nog inte den affären så farlig sett till artistskatten (flyttandet med Luxemburgkonton och allt det där var mer tveksamt). Hade Sella fått barnet i Holland istället för i Sverige så hade det varit lugnt. Konstigt agerande av skattemasen där med tanke på att Sella fick betala för förlossningen (som boende utomlands gör) medans det för folk som skattar i Sverige är gratis...

    Tror inte Skatteverket själva vet vad som gäller i dessa gränstrakter. Självklart ska inte IFK betala massa skatt för goodwill, att de satt undan pengar ifall att tycker jag räcker gott och väl.

    SvaraRadera
  25. Problemet är att IFK inte är hundra på att de har gjort rätt.

    Det finns tydligen en gråzon och då tycker jag att det är en självklarhet att man ser till att vara helt på den säkra sidan och inte i gråzonen då vi riskerar flera miljoner kronor på det.

    Det ska inte finnas utrymme för Skatteverket att ens misstänka något.

    SvaraRadera
  26. Börjar bli pinsamt!

    SvaraRadera
  27. Nej, problemet är att blåvitt inte kan ha 100% koll på var Tobbe är varje dag under den här perioden. De måste lita på att han inte är i Sverige för mycket. Det är väldigt enkelt: För att få använda sig av den lägre artistskatten får Tobbe inte vara för mycket i Sverige.

    Detta är inget fiffel - det är bara fråga om vilken skattesats som Tobbe ska följa. Handlar mest om att hålla tillbaka sin hemlängtan och stanna i England tillräckligt länge för att artistskatten ska vara aktuell.

    SvaraRadera
  28. anonym 11:43/ Bloggposten säger inte att det är fiffel, gör den? Den säger att det är skumt att IFK inte lärt sig av ett liknande ärende och därmed borde försökt extra noga med att vara på den säkra sidan.

    SvaraRadera
  29. Oops!...We Did It Again

    SvaraRadera
  30. 11:36: Skatteverket är inte heller helt säkra på att de gjort rätt. Därför låter man en domstol avgöra.

    SvaraRadera
  31. Jag vet att Skatteverket inte heller vet säkert, men vi ska inte ge dem chansen att tycka på ett annat sätt.

    Hade Tobbe varit i England i två veckor till hade vi sluppit det här. Jag tycker vi borde vara på rätt sida med god marginal för att slippa hamna i dessa situationer.

    SvaraRadera
  32. Skatteverket är ju dumma i huvudet. Hur kan Hysén spela för Sunderland under denna perioden utan att bo i England, lite tufft pendlingsavstånd. Det är ju tydligt att skatteverket bara vill åt fotbollsstjärnornas pengar...

    SvaraRadera
  33. Det här är ju ett skolboksexempel för hur det ska gå till. Parterna kör med öppna kort men är oense om hur lagen skall tillämpas och domstolarna får fastställa vad som är gällande rätt. Tvister är en nödvändig del av affärslivet.

    SvaraRadera
  34. Jag minns hur otålig jag var när Tobbe var på gång till oss. Det tog ju ett antal veckor från det att han "var klar" till dess att hjan spelade första matchen som ni kanske kommer ihåg?

    IFK avvaktade med att presentera Hysén som ny spelare en månad efter farsan ropade "Tobbe é klar!"
    Detta just pga att Skatteverket inte tillät en övergång med lägre skatt.

    NU kommer skatteverket helt plötsligt och ändrar sin egen rekommendation...??? Dom kan väl taxera upp sig själva istället.

    SvaraRadera
  35. Aftonbladet-klass!

    SvaraRadera
  36. Man kanske ska vänta med att döma innan domstol sagt sitt?

    SvaraRadera
  37. Det är inte bara Hysén. Följande är inklistrat från AB.


    "
    Tre AIK-spelare får 100 000-tals kronor i restskatt
    Skattesmäll för nätstrippor
    "

    SvaraRadera
  38. Avgå ALLA!!!
    Detta handlar bara om att skattmasen hade rejäl jävla kräftskiva/firmafest som blev åt helvete för dyr. Då kom nån smart idiot på att...Ja faaaan vi kan mjölka mer från blåvitt nu när dom har en go kassa igen efter förra gången vi tömde den!!


    eller så är det nåt annat, men att blåvitt lr hysén har gjort fel finns inte i min värld!!!!

    SvaraRadera
  39. IFK skattefusk slår till igen. Undrar vilken ursäkt vi får denna gång? "Vi i styrelsen hade ingen aning", Det är Janne plånbok som fixade den affären och var rådgivare åt Hysén. Klubben är inte inblandad alls.... Snacka om att det finns en tveksam kultur inom klubben när man gång på gång avslöjas med tveksamma lösningar.

    SvaraRadera
  40. "i vår ständigt ansträngda ekonomi".
    Jo verkligen.

    SvaraRadera
  41. Rabadab respect2009-09-04 13:03

    Anonym 10:28- Problemet är ju att Hysén har troligtvis litat på antingen rådgivare från klubben eller sin egen agent eller liknande. Har det varit någon från klubben som sagt att det inte är något att oroa sig för är det ju ganska illa, ska han då själv tvingas betala miljonbelopp?

    SvaraRadera
  42. 13.03, läste du inte artikeln eller? Nej han ska inte betala själv utan IFK har reserverat pengar utifall domstolen skulle besluta att skatteverket har tolkat det rätt. Med största sannolikhet har IFK varit lika öppna ang. detta mot tobbe, som dom uppenbarligen har varit mot skatteverket. Ser inget problem öht, det händer ofta att skatteverket och t.ex. företag tolkar regler och lagar olika.

    SvaraRadera
  43. Åt fanders med RSV som verkar bedriva häxjakt på Blåvitt. Några mer pengar från mig får de ICKE!

    SvaraRadera
  44. Detta är väl inte värre än när man själv får restskatt i en deklaration UTAN att ha försökt fuska? Vanligt bland privatpersoner att spara pengar till sådana ärenden också, hoppas jag...?
    Löjligt att göra en grej av det.
    /New Cult King

    SvaraRadera
  45. Det är ju lungt, överreagera inte.. Detta är ju mer en rutinåtgärd pga att skatteverket inte har klara direktiv om sånt här.

    SvaraRadera
  46. anonym 13:22- Jo jag läste artikeln men vad jag menade är att det är ju ändå Tobbe som juridisk person som får backning. Hur fungerar det då om Blåvitt ska betala eller "ge" pengarna till Tobbe kan ju problem med det också.
    Frågar jag ställer mig är också varför skatteverket alltid ska använda just blåvitt som exempel och prejudicerande fall hela tiden, alla allsvenska klubbar värvar väl rätt friskt och betalar artistskatter m.m. de också.

    SvaraRadera
  47. Ni som säger att blåvitt skulle väntat ett par veckor till med värvningen verkar inte känna till att transferfönster stänger ibland också. Jävla tattare.

    SvaraRadera
  48. Alla jobbar svart i Göteborg

    SvaraRadera
  49. Är det någon som har koll på vad som hänt alls här? Det har ju inget alls med Sella cirkusen att göra.

    Jag är för övrigt tveksam till om Hysén/Blåvitt behöver betala alls när allt kommer till kritan.

    Man dröjde mycket med Hysén för att han skulle vara bosatt i England när han fick pengarna och därmed slippa skatta i Sverige, för att sedan efter han fått pengarna flytta hem. Skatteverket har dock gjort bedömningen att han bodde i Sverige när han fick pengarna.

    SvaraRadera
  50. Jag får revidera mitt tidigare uttalande. Ja, det har ju med Sella cirkusen att göra, tolkade det som att man syftade till den incidenten som Sella blev åtalad för.

    SvaraRadera
  51. Jösses vad många som skall uttala sig om saker man alldeles uppenbarligen inte har en aning om hur det fungerar. Själv jobbar jag dagligen med frågor av precis denna art och det är ju verkligen inget konstigt som skett här. Blåvitt väntade väl precis så länge som man kunde för att försöka ge sig själva så mycket marginal som krävdes samtidigt som man var tvungen att ta hänsyn till transferregler och behovet av att få en spelklar Tobbe. Skatteverket verkligen hatar, med all rätt enligt mig, detta "kryphål" och gör alltid precis allt de kan för att dra upp dessa "case". I just detta fall tror jag dock faktiskt att de kommer att få fel, Tobbe verkar ha på fötterna och datumen, och öppenheten, talar till hans fördel. Så tagga ned lite alla snälla.

    SvaraRadera
  52. Folk som försöker "ha koll" ljuger och snackar massa skit. Hade ni haft någon som helst insikt i affären hade ni vetat att Blåvitt gjorde klart med Hysén nio, ja, NIO, 9 dagar före transferfönstret stängde. Så det fanns gott om marginal att vänta på, men IFK, inte Hysén, ville skriva på pappren redan då istället för en vecka senare. Spelklar blev han inte förrän ett par veckor efter det lik förbannat.

    Ibland är det tur att folk inte förstår vilken insikt en del av barabens skribenter verkar ha i Blåvitts affärer, för då skulle hela deras världsbild rasa ihop. Verkar det som.

    SvaraRadera
  53. Om blåvitt väntade längre kunde någon komma och bjuda över och Hysen hade spelat i FC Köpenhamn. Nej, så farligt är inte detta. Tror pengarna kommer tillbaka..

    SvaraRadera
  54. Har alla glömt att vi tog guld samma år som tobbe kom hem ? för min del så får det kossta 20 miljoner om det så vill

    SvaraRadera
  55. som sagts har detta gjorts större än vad det egentligen är. Skillnaden mellan detta fall och Sellas är att inga hemligheter eller fuffens egentligen har hållits, och det är därför inte heller en fusk-skandal..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.