2009/09/09

Inget mer "tack för god match"

SVININFLUENSAN. SvFF har nu tagit fram riktlinjer för att minska smittorisken för svininfluensan i de Allsvenska lagen. Det är således slut med handskakning före och efter match. Det är även slut med vänligheter som att hjälpa spelare upp från marken om de fallit i någon duell eller liknande.

Det framgår inte om man får eller inte får skaka domaren i hand, men det lär framtiden utvisa. Det är dock inte det som är intressant. Enligt GP får lagen inte heller använda sig av spelare som visar symptom, varken i matcher eller andra aktiviteter. Symptomen är bland annat hosta, feber och muskelvärk.

När jag läser det hela blir jag lite fundersam. Handskakningen kan jag faktiskt köpa. Och inte fan ställer man en spelare med feber på planen. Och har man muskelvärk lär man inte heller vara i spelduglig form. Däremot går vi mot hösten, som inte bara bär med sig en svininfluensa utan även den vanliga "höstsnuvan" som var och varannan svensk åker på. Om man ska följa SvFFs riktlinjer innebär detta altså att även om du är helt pigg och kry i övrigt, så får du inte "spela eller deltaga i annan aktivitet" om du råkar ha lite känningar i halsen och hostar.

Det är bara att hoppas att ingen av våra spelare åker på den svenska höstsnuvan utan att alla håller sig helt friska och krya, för vi vill väl inte bryta mot de regler som SvFF satt upp?

16 kommentarer:

  1. SFF glömmer att förbjuda all form av närkontakt under match. Handskakningsförbudet är töntigt ogenomtänkt, föga förvånande att det kommer från SFF alltså.

    SvaraRadera
  2. Jaha då blir det inget hoppa blåvit hopp...

    SvaraRadera
  3. HAHAHAHAAHAAHAH svff alltså....

    SvaraRadera
  4. 12:40: "Hosta blåvitt Host" menar du?

    SvaraRadera
  5. Om man är vaccinerad. Får man hälsa då?

    SvaraRadera
  6. Så det är alltså slut på rövknullandet av alla som kommer till GU nu då?

    SvaraRadera
  7. Inga spelare får vara närmare än 1 meter ifrån varandra under matchen rapporterar nu SvFF.

    Ett förslag att man istället skall använda en fotbollssimulator (ala championship manager eller liknande) för att se vilket lag som skall vinna diskutteras också.
    Allt för att vara politiskt korrekta och förhindra att svininfluensan sprids bland spelarna.

    SvaraRadera
  8. peeman du menar alltså att man skall träna och spela matcher trots att man har ont i halsen och känner sig lite krasslig?

    verkar ju som att du har koll på grejerna...

    SvaraRadera
  9. Nej, det är inte det jag menar, senaste anonym kan ta och läsa texten igen. "känner sig lite krasslig" är väl knappast synonymt med "..du är helt pigg och kry i övrigt".

    SvaraRadera
  10. Gäller det bara motståndare?
    Annars blir det ju problematiskt att få till "pepp-ringen" innan match!

    SvaraRadera
  11. Pepp-ring? HAHAHAHAHA! Skulle inte tro det, va!

    SvaraRadera
  12. mandelmassa2009-09-09 17:45

    vafan ja skaka ju hand så sent som i förgår efter match..
    gäller detta i dem lägre divisionerna med??

    SvaraRadera
  13. Aubyn får inte spela då :P han har ju kramp =)

    SvaraRadera
  14. När man tagit bort alla sjuka spelare ska man förbjuda de friska att skaka hand med varann.

    Poltiskt korrekt är det iaf.

    SvaraRadera
  15. Eftersom att svininfluensan är en luftburen sjukdom så kanske vi ska ställa in resten av matcherna istället. Hur tänker SvFF?

    "Svininfluensan är luftburen vilket innebär att den överförs genom de små droppar som bildas när personer pratar eller nyser. Den smittar framförallt på nära håll, men om sjuka personer nyser kan virusdroppar färdas flera meter."

    SvaraRadera
  16. fan vilken jävla hysteri de är runt den där influensan... själv känner ja inte en kotte som har fått den.
    så finns de ju vissa männskor som har fått nån jäkla panikångestattack kring detta

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.