2009/04/03

ÖIS-supportrar backar Änglarna i kritiken mot Gais

DERBYBOJKOTT. Efter att Supporterklubben Änglarna utlyst en bojkott mot matchen Gais-IFK Göteborg ställer sig nu ÖIS supporterklubb Balders Hage till kritkerna. I ett officiellt uttalande kritiserar styrelsen i Balders Hage Gais prissättning skarpt:
"...det trots allt väldigt tydligt att GAIS prissättning kraftig avviker från de övriga allianslagen och att detta ovillkorligen straffar de supportrar, oavsett lagtillhörighet, som inte har det så gott ekonomiskt ställt. Detta bör främst vara ungdomar, arbetslösa, pensionärer och familjer.

Balders Hage tar kraftigt avstånd från en sådan prisstrategi då den skadar utvecklingen av fotbollen i Göteborg men framförallt tär alldeles för hårt i kassan på de supportrar och fotbollsälskare som vill följa händelserna på plats."

"Vi vill understryka att Balders Hages styrelse enhälligt känner stor förståelse och sympati med främst Supporterklubben Änglarnas agerande i ärendet då detta är en fråga av stor vikt för alla supportrars bästa.

Fotbollen är till för oss supportrar och låt det så förbli med en smula konsekvens, verklighetsförankring och långsiktigt tänkande."
Från början hade Gais skrivit ut både ÖIS och IFK i sin biljettinformation om årets derbyn. Nu har dock Gais tagit bort alla spår av ÖIS från sin information på hemsidan. Detta leder oss till att tro att priserna inför matchen Gais-ÖIS, som spelas i höst, kommer att förändras på grund av bojkotten och den massiva kritiken som IFK Göteborgs supportrar riktar mot Gais prispolitik.

I vilket fall är det uppmuntrande och modigt att se hur Balders Hage ställer klubbpolitik och prestige åt sidan för att ge sitt stöd till Supporterklubben Änglarnas bojkottinitiativ. Det handlar nämligen om mycket större och viktigare frågor än att tjafsa mellan de olika klubbarnas supportergrupperingar.

Bojkotten tvingades fram efter flera omgångar av misslyckad dialog med Gais ledning. Nu handlar det om att förhindra en kraftig ökning av biljettpriserna inom Göteborgsfotbollen, en prisökning som enbart skulle innebära att fotboll blir en klassfråga där plånbokens tjocklek avgör om göteborgarn' har råd att besöka Gamla Ullevi. En situation där pensionärer, barnfamiljer, ungdomar, arbetslösa, ensamstående föräldrar och andra grupper som inte kan räknas som penningstarka - inte längre ingår i publiken på alliansens matcher.

Det är en utveckling som inte gynnar någon supporter och det är en utveckling som BaraBen.com, Supporterklubben Änglarna och nu även ÖIS supporterklubb Balders Hage, vänder sig mot. En utveckling som är ett misstag.

30 kommentarer:

  1. skönt att öis:arna vågar stå upp mot detta vansinne!

    SvaraRadera
  2. En lycklig följd av prisstrategin skulle kunna vara att de fantastiskt berusade tonårskillarna som står och skriker icke speciellt väl valda ord med sin blick klistrad mot publiken och inte mot planen ej har råd att närvara...

    SvaraRadera
  3. fler och fler inser gais vansinne. men gaisarna ser bara småaktig prestige i detta, lillebrorskomplex som gör att de inte kan erkänna sitt misstag utan plötsligt älskar att ställa sig på biljettprishöjarnas sida, samma supportrar som vanligtvis skriker högt om arbetarklass och "mot den moderna fotbollen". är inte det hyckleri om något?

    SvaraRadera
  4. må bröderna, små bröderna, är lustiga att se. Att FC Gothia lever på att få spela derbyn mot IFK Göteborg är ingen nyhet. Det är enda gången de har mycket folk på sina matcher och intäkterna blir därefter. I sin iver efter att rädda ekonomin genom Blåvitt-derbyna chockhöjde FC Gothia grön. Nu när de gjort bort sig och gapat efter alldeles för mycket börjar diverse FC Gothia grön-supportrar kasta skit på IFK Göteborg....

    SvaraRadera
  5. Jag förstår ingenting, Gais och Öis arrangerar sina derbyn tillsammans vilket innebär att de har samma priser på både vår och höstderby och delar på intäkterna. Priserna för dessa är sedan länge fastställda gemensamt!

    SvaraRadera
  6. Senaste anonym
    Du har helt fel.
    Kolla öis derbypriser. De ligger nära våra.

    Gais är ut på helt andra farvatten.

    SvaraRadera
  7. Stämmer uppgiften med att Öis/Gais samkör derbyna så är det ännu mer hedervärt av Balders Hage

    SvaraRadera
  8. Mot guldet Blåvitt!2009-04-03 15:52

    Måste kännas konstigt att ha människor du hatar på samma sida nu Frankie ;)

    SvaraRadera
  9. Haha kul att Frankie blir rörd till tårar av att ett gäng bönder som har låtat drängarna göra deras nya inmarsch-låt stöttar hans kamp för att skapa mer negativa nyheter om fotbollen i Göteborg!

    SvaraRadera
  10. anonym 16:03/ Kul att se en anonym Gaisare svamla på ett märkligt sätt. Du gjorde min eftermiddag lite roligare i alla fall.

    SvaraRadera
  11. Haha. ÖIS-fjollorna och änglafittorna på samma barrikad mot vackra GAIS. Ja, ni hör verkligen samman, överklassarna och klassförrädarna mot dom hederliga arbetarna. Befria Göteborg!

    SvaraRadera
  12. Senaste anonym:

    Ja, är det så konstigt att vi som betalar ert leverne är trötta på det?

    SvaraRadera
  13. ÖIS och IFK tillsammans ska vi krossa ALKOHOLISMEN!

    SvaraRadera
  14. Hehe fan vad gött vi slipper både bönderna och överklassfjollorna. Hoppas öis bojkottar också. Då lär dom ju gå i konkurs haha

    SvaraRadera
  15. Anonym 16:27 och 16:55>>>
    antar att du är en och samma person och jag drar också slutsatsen att det är du som vbrukar skriva under pseudonymen GAIS i kommentarsfältet.
    Du dumförklarar verkligen dig själv både genom ditt språk som verkligen bekräftar vår syn av Gaisare genom ett ordförråd som består av både "fjollor", "bönder" och "fittor" men också genom en total oförmåga att se längre än näsan räcker och åtminstone försöka förstå vad det handlar om.
    Det har egentligen inte alls att göra med att det är just GAIS som tar dessa ockerpriser, kunde enligt mig lika gärna vara vilket lag som helst i Allsvenskan, det hade varit lika fel oavsett!
    Det handlar inte om klubbtillhörighet utan att alla supportrar oavsett sympatier och plånbok ska kunna uppleva fotboll såsom den ska upplevas LIVE.
    Men självklart sticker det lite extra i ögonen när det är just den klubben som hävdar att de är ett arbetarlag som är först ut med att höja priser och sen jämföra med Frölunda "sponsor och företagsbiljetter" Indians för att rättfärdiga det.
    Vet inte om du är kapabel att förstå mitt resonemang men hoppas du och andra Gaisare kan försöka se förbi att det är vi IFK fans som protesterar och istället förstå att höjningen kan i förlängningen drabba alla även er Gaisare! Och gör det ju faktiskt redan idag...

    SvaraRadera
  16. Väl talat, 3/4/09 17:17.

    Den kommentaren borde alla GAIS:are som inte förstår vad det här handlar om läsa.

    Bojkott!

    SvaraRadera
  17. När skall den här låtsasbloggen skriva om fotboll och det lag som den (förväntas) stödja?

    Öis och GAIS arrangerar årets derbyn ihop, och delar på intäkterna. Prissättningen av höstderbyt kommer givetvis vara enligt det utbud och den efterfrågan som finns. Kranskommunsinvånarna verkar vilja att planekonomi skall gälla i Sverige. Tragiskt.

    SvaraRadera
  18. IFK:arnas GAISintresse upphör aldrig att förvåna. Ni säger att ni hatar GAIS men era forum handlar mer om oss gaisare än om er själva. Märkligt, eller kanske inte. Vi vet ju att vi är intressanta och coola.
    Hahaha!

    SvaraRadera
  19. "IFK:arnas GAISintresse upphör aldrig att förvåna. Ni säger att ni hatar GAIS men era forum handlar mer om oss gaisare än om er själva."

    Säger gaisaren som sitter på en Blåvittblogg.

    SvaraRadera
  20. Anonym 3/4/09 19:33

    Kunde inte sagt det bättre själv.

    SvaraRadera
  21. 19:33. Tja, var om inte på en blåvitt blogg kan man få reda på vad ni skriver för skit om oss? På våra bloggar skriver vi däremot inte ett skit om er, om vi kan undvika det.

    GAIS ÄR GÖTET!

    SvaraRadera
  22. Till de supporterorganisationer som uttryckt missnöje med gajs prispolitik kan även Järnkaminerna läggas:

    Änglarna bojkottar derbyt mot Gais
    http://www.jarnkaminerna.se/artikel/supporterkultur/2009/03/anglarna-bojkottar-derbyt-mot-gais

    Biljettpriserna i Sverige – högre än i England?
    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=11659914&postID=4276056357201483758

    Fast naturligtvis drivs även Järnkaminerna och Balders Hage enbart av gaishat. Att dessa, eller för den delen SÄ, skulle kunna agera i sämre bemedlade medlemmars/klubbanhängares intresse är helt otänkbart...

    SvaraRadera
  23. Tack Bara Ben och Änglarna(Almgren)
    En pushar på, en tänker till och nyanserar. Fanstastisk bra resultat. Va gött å va Ängel med sådana ledare. Jag är stolt!!
    Men lider med alla gajsare som leds av .......

    SvaraRadera
  24. 12:44. ....... skattefuskare och fängelsedömda! Lider verkligen med er!

    GAIS tar över

    SvaraRadera
  25. öisarna e helt ok

    SvaraRadera
  26. Är det här en ifk blogg? Det måste jag ha missat helt. Kan bara läsa om GAIS på den här sidan.

    Nu när ni berättat detta för mig så ska jag naturligtvis hålla mig borta och låta er ifkare fortsätta driva er blogg om GAIS..

    SvaraRadera
  27. Anonym 4/4/09 18:57>>>
    Är du en GAIS supporter? Missade jag helt eftersom du inte gör något annat än hänger här på en IFK blogg.

    SvaraRadera
  28. läser man baraben.COM så är man blåvitt så enkelt är det, BARA ÄNGLAR!!! BARA ÄNGLAR!!

    SvaraRadera
  29. Varför skriver ni så mycket om GAIS då?

    Bara makrillar, bara makrillar

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.