2009/04/06

Matchtankar direkt från en minibuss

MATCHREFLEKTION. Man kan alltid hitta skäl till att man förlorar en match. Idag lär många anklaga domaren. Även jag var med och skrek "domarjävel" både en och två gånger. Som "experten" sa i paus. "Varje säsong uppstår några sådana här situationer och ibland får man straff och ibland inte". Precis så är det. Det är bara jävligt illa att det ska ske på bortaplan i en Allsvensk IFK-premiär. Det är inte domarens fel att vi förlorar dagens match, för vi var verkligen inte värda att vinna idag, kanske hade vi förtjänat en poäng. De enda godkända spelare jag hittar i laget idag är Ragnar, Kim, Adam, Hysén och Selakovic.

Det som saknades idag var framför allt aggresiviteten, det sista lilla så att säga. Men även ett passningsspel. Vad exakt har laget sysslat med under försäsongen? Nu vill jag se en rejäl jävla uppryckning tills nästa vecka. För om det ser ut som det gjorde idag kan vi spola gulddrömmarna direkt! Jag tänkte lägga upp några bilder från matchen, men sanningen är att jag orkar fan inte. Nu ska jag vila, det är 2 riktigt långa jävla timmar till Göteborg!

39 kommentarer:

  1. så kasst var det inte, det var alldeles för dålig aggressivitet (till skillnad från den sedvanliga överladdningen i premiärer) och ett par, tre spelare som slog bort för enkla passningar. Inte mer

    SvaraRadera
  2. Vilken match såg du egentligen? Sella godkänd. Knappast!

    SvaraRadera
  3. Helt rätt. Saknas helt spets i laget och ja kan inte dra mig till minnes mer än en enda klar målchans..

    SvaraRadera
  4. Vad gjorde Sella för att kvittera ut betyget godkänd av dig?

    SvaraRadera
  5. Öhm... Jag tyckte det såg lovande ut. Fattades det lilla extra, men jag är positiv!

    SvaraRadera
  6. sella´s år? nä.. inte i år heller...

    SvaraRadera
  7. Varken Sella eller Hysen är värda godkännt idag..Men det är Wernbloom enligt mig. Kändes som att han var den enda som kunde slå vettiga passningar.

    SvaraRadera
  8. Bjärsa klart godkänd!

    Bra premiär av blåvitt, domarmissen drabbade tyvärr oss hårt idag.

    SvaraRadera
  9. Vi är aldeles för tunna framåt och bolltempot är aldeles för lågt och vi slår bort för många avgörande passningar. Vi har matchen i våra händer men skapar inga bra lägen.
    Tyvärr Sella gör bra saker men är aldeles för ineffektiv och slarvig. Wernblom är lite nonchalant i första men skärper sig i andra, kan dock bättre.
    Som helhet, för att vara en svår bortamatch gör vi en godkännd insats men denna match skall vi ha med oss minst en poäng.

    SvaraRadera
  10. Känns som att du sett matchen från fel perspektiv, det är inte många som för spelet på bortaplan mot HIF statistiken talar sitt tydliga språk, sen att vi saknar lite udd i slutet var signifikativt för bägge lagen

    SvaraRadera
  11. Sella och Adam godkänt?? snarare Wernblom, Lund.. varöf inte fler spelare i straffområdet? Ragge ifks bästa lirare idag.. skulle vara intressant att se ett HIF utan Henke.

    SvaraRadera
  12. -Jag ska ärligt erkänna att jag inte är lika säker på min sak nu, efter att ha sett reprisbilderna, säger Jonas Eriksson till Canal Plus.

    SvaraRadera
  13. Jag tycker inte alls det var så dåligt. Blåvitt förde ju stora delar av matchen och stod upp bra bakåt. Ragge, Bjärs, Boomboom var br. Sella var skevfotad och TO var gammal.

    SvaraRadera
  14. Ludwig james2009-04-06 23:05

    Här kommer mina betyg: (IG, G, VG, MVG)

    Kim: VG - Gör någon felaktig utrusning, annars är Kim stabil i målet. Räddar något bra skott, säker i ageranden med fötterna och nära att ta straffen.

    Adam: G - Defensivt väl godkänd men tyvärr fungerar det inte speciellt bra med Hysén. Det märks också att Adam inte kan använda sin vänstra fot till att slå inlägg med vilket försenar inspelet med 5-10 sekunder varje gång.

    Ragnar: VG - I det nära felfri, tappar endast bollen en gång vid kanten när han blev lite omständig. kan inte lastas för straffen som är en horribel fitt-domartabbe. Ragnar neutraliserar i stort sett Larsson och är stabil.

    Bjärsmyr: VG - Säker i försvarsspelet överlag, inte direkt heta uppspel men det är vi vana vid. Bjärsa gör en bra insats.

    Lund: VG - Bra både framåt och bakåt. Har ganska mycket boll och kombinerar korta pass med längre uppspel på ett intelligent sätt. Finns intentioner till hyggliga kombinationer med Sella, om någon kritik får ges så hade Lund kanske kunnat vara ännu offensivare i andra halvlek när vi behövde forcera in en boll.

    Sella: G - Jag kräver mer från Sella än vad han presterade idag. Är osynlig långa stunder och slarvar lite i passningsspelet. Inläggen var inte speciellt bra heller. Men aktiviteten var trots allt större i samspel med Lund än vad vänsterkanten uppbådade. Sella står för ett av våra få vassare lägen framåt i sin inbrytning och det efterföljande skottet samt en fin dribblingsräd (med lite tur) i första halvlek. Svagt godkänt, vi kräver mer av vår högerlöpare.

    TO: G - Olsson är nyttig i sin roll som bollvinnare och spelfördelare. Kan lugna ner spelet och hålla i bollen vilket är behövligt. Som övriga i blåvitt saknades dock det lilla extra för att få fart på anfallsspelet.

    Werner: VG - Kämpar och vinner många dueller, värdefull när han tar emot uppspel, vänder upp och fördelar bollen mot kanten. Hade ett bra volleyskott dessutom som med lite tur kunde resulterat i ett mål. Skulle dock gärna sett Werner komma fram ytterligare i offensiven. En av de bättre i blåvitt idag.

    Hysén: IG - Nej, detta var ingen match att minnas från Hyséns sida. Kom till få inspel, tog få offensiva initiativ och skapade knappt någonting från sin kant. Som vänsterytter på ett fem-mannamittfält måste Hysén med sin snabbhet våga utmana, speciellt i en match när det lilla extra krävdes för att forcera HIF:s köttmur.

    Söder: G- Fin teknik och snygga mottagningar. Söder visar sin styrka när det gäller att täcka bollen och gör ett mycket fint ingripande när han tar ner bollen och spelar vidare till en framåtrusande Sella (?). Men med dagens spelsystem kommer Söder alldeles för isolerad på topp utan understöd. Inte mycket han kan göra åt det.

    Rehn/Olsson: G - det hade antagligen varit oavgjort utan domartavlan och IFK vann mycket boll och såg starka ut på mittplan. Jag är dock frågande till 4-5-1 uppställningen, det ser fruktansvärt svårt ut att lägga mål och komma till farligheter utan en andra forward. Varför tog man ut Söder så tidigt? Kan Wernbloom spela i anfallet istället? Känns inte helt klart hur man ska lägga mål i år...

    Domaren/Mr Kuk: IG - avgör matchen på en horribel miss. Skäms!

    SvaraRadera
  15. Tycker det var bättre än förväntat med tanke på att det var premiär och HIF. Vi är ofta kassa på våren, glöm inte det. Vi saknar lite i bolltempo men det ska nog bli bra till slut och straffen var horribel.

    SvaraRadera
  16. Herregud, Boom boom var ju helt klart bäst idag peeman!

    SvaraRadera
  17. Ser att det är fler som inte tycker Sella var bra idag, det gör inte jag heller. Felpass och kassa inlägg kan man väl sammanfatta hans insats idag med?

    SvaraRadera
  18. Till alla er som klagar på Sella. Han var en av dom få i blåvitt idag som ens bidrog med något framåt!

    Att han sen inte lyckades med allt, OK. Till skillnad från PW och i viss mån Söder så bidrog Sella med lite offensivt spel.

    SvaraRadera
  19. Sella godkänd? Sämst på plan. Vad är detta för idiotanalys?

    SvaraRadera
  20. peeman? hahaha vilket nöt. såg du ens matchen?

    SvaraRadera
  21. Sella var verkligen inte så dålig som många vill få det till. Visst slog han bort en del passningar och inlägg, men det kvarstår att han faktiskt försökte göra något. Han var verkligen inte blekare än någon annan. Den enda som stack ut idag var Wernbloom, som är överlägset bäst i blåvitt.

    SvaraRadera
  22. Såg vi samma match?!?! Blåvitt var klart bättre och Jonas Eriksson förstör matchen med den horribla straffen!

    SvaraRadera
  23. Ändå okej insats ikväll, synd att man slår bort så många passningar bara. Angående Sella så var han bra förutom i inläggs situationerna, där var han bedrövlig och slog på tok för dåliga inlägg! Werner var planens bästa spelare helt klart!

    SvaraRadera
  24. Förstår inte hur du kan få det till att "SElla" var en av få godkända spelare.
    Sellas jävla fjösinlägg utan kraft och känsla blir ALDRIG farliga. Han är dessutom jäkligt vek i närkamper i straffområdet. Avgå Sella.

    Pontus är bra idag, bäst i blåvitt enligt mig.

    SvaraRadera
  25. GP!

    Lite tröst :)

    En seger måste man ändå tilldela göteborgarna - den på läktarna.
    Trots det sedvanliga meningslösa bråket och stöket på stan före matchen skötte sig supportrarna väl på arenan och bidrog definitivt till den goda stämning som rådde i går. Och alla som håller på Blåvitt kan vara stolta - lagets supportrar vann definitivt över Helsingborgs, trots bortaplan.
    Jag hade tänkt fira påsken på annat håll, men börjar tänka om. För behåller supportrarna det här engagemanget tills på lördag, när de dessutom mångdubblas, blir det enorm stämning på Gamla Ullevi.

    SvaraRadera
  26. Glöm att selakovic var godkänd, han var mättare än Lasse Kroner efter julbord! Ragge heltklart bäst idag

    SvaraRadera
  27. var i helvete var coachingen i andra? en ensam på topp när vi ligger under. två offensiva snabba yttrar funkar inte när motståndarna backar hem vid ledning. söder var en av de bättre och så byts han ut. vad sysslar rehn & co med? och så den jävla domaren som stal en poäng från oss. fan att förlora mot ett lag som definitivt inte var bättre än oss. och så sella.. plocka bort fanskapet. ragnar, söder, och lund skötte sig utmärkt. i övrigt anklgar jag våra tränare och domaraset förstås. helvete! dessa djupledare i huvudhöjd mot en ensam 18-årig söder. han är inte conny rej.
    sedan retar jag mig på alla hemmavarande tv-tittare. det var för helvete premiär. vi kunde vara betydligt fler. verkar som många bara går och suger på djyrgarden på nya "spännande" arenan. skärpning. vi har tidigare tom haft tåg ner till hbg.

    SvaraRadera
  28. Gå å häng er Sella-hatare. Jag ser tydliga tendenser till det obefogade Moruad-hatet. Två herrar som har mycket att bevisa i nästa match är Gustav och Wernbloom. Gustav slog ju fan inte en pass rätt, och Wernbloom tog ner bollarna på bröstet fint... Men sen då? Sen gjorde han inte ett piss rätt!

    SvaraRadera
  29. fan
    deras straffområde var tomt på blåvita när vi ligger under. ös på med halva laget, in i straffområdet och kötta.

    SvaraRadera
  30. Kan vi inte satsa helhjärtat på JJ snart? Det verkligen gnistrar om killen när han äntrar plan. Han blir som ett vakuum, ett sug, han blir som fantomen, bara försvinner...

    SvaraRadera
  31. anonym 01:31 - är du sella själv som postat inlägget?

    SvaraRadera
  32. selakovic var usel. men vad är nytt med det? det har han väl alltid varit...

    SvaraRadera
  33. Varken Sella, Adam eller Hysén är godkända idag, och Pontus var bäst på planen. Har du verkligen sett matchen?...

    SvaraRadera
  34. avgå sella!!

    SvaraRadera
  35. Domarnas svassande för Henke måste få ett slut! Så jävla dåliga var vi inte så att vi förtjänar att förlora på en helt feldömd straff, bara för att Henke ropar "hands!"

    SvaraRadera
  36. klockrena betyg av Ludwig James

    SvaraRadera
  37. Söder har för mycket ansvar där fram! Walle skulle verkligen behövas nu.

    SvaraRadera
  38. Tycker att Wernbloom var bäst igår. Ett ganska trevligt passningsspel långa stunder kan man tycka. Men det finns ju ingen i boxen. Det spelas ju ut på kanterna och sen händer det ju inget. Vi kommer till oerhört få bra lägen. Det finns ingen som kan utmana och göra en gubbe för att ge HIF problem i backlinjen. HIF har inga större problem att försvara sig mot dagens Blåvitt. Söder finns allt som oftast själv i mitten mot typ 5 HIF:are. Om nu inte Söder sökt sig ut på någon kant som också ofta hände. Wenbloom försökte fylla på i boxen vid några tillfällen och då blev det också farligt vid några tillfällen. Men det måste in fler gubbar i boxen. Och det måste vara bättre inlägg. Två frisparkar på mittplan i första som Bjärsa lyfter in och bollen ser ut som en badboll. Går ju inte att göra något med en sån luftpastej. Var lite rejäla i det ni gör. Sätt fart på benen och bollen. Och våga fylla på i boxen. För att trilla boll utanför straffområdet är kanske inte sån stor konst?

    SvaraRadera
  39. kan skribenten tala om för mig vad sella och tobbe gjorde för bra idag?? såg vi samma match eller? dom ända som kom upp i någorlunda klass igår var kim,bjärsa,ragge,TO,Wernbloom...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.