2009/04/06

Två pinsamma incidenter saboterar Blåvitts dominans

PAUSREFLEKTION. Blåvitt tokdominerar hela första halvlek. Stort bollinnehav, stabilt spel och en hyperfarlig målchans inklusive ett par halvchanser. Ändå leder Helsingborg med en boll. Varför? Två enkla orsaker.

1. En pinsam filmning
Adam Johansson är IFK Göteborgs lagkapten. Som detta skall han fungera som föredöme och initiativtagare på planen. I sekvensen före HIF:s mål tokfilmar Adam i offensivt straffområde. Tokfilmar så tydligt att han får gult kort och frispark mot sig. Det är inte värdigt en blåvit lagkapten. Tyck vad ni vill, men jag skäms fan för sådant beteende från våra spelare i allmänhet och vår lagkapten i synnerhet.

2. Henrik Larsson
Inför säsongen har domarna lagt ribban högt för hands i straffområdet. Avsiktlig hands skall resultera i straff, oavsiktlig skall inte göra det. Hur kan någon anse att Ragnar Sigurdsson har avsikt att ta med hands vid 0-1 situationen minuten före slutsignalen av första halvlek? Ingen kan göra detta. Men då räknar vi inte med i ekvationen att det var svensk fotbolls gullegris Henrik Larsson som sköt bollen och samme man som vände sig om och fick ögonkontakt med domaren. Henrik Larsson får regelvidriga fördelar, bara för att han är han. Jävla skitbedömning, är vad det där var.

37 kommentarer:

  1. Det hade varit intressant att se utfallet om man gjorde en roccad på dessa två händelser. Tro fan att Henke hade fått straff för filmningen och inte en chans att han hade blåst straff för handsen om inte Henke varit inblandad.

    Så är det.

    SvaraRadera
  2. Adam Johansson, sparka ut den filmande skithögen och slit loss kaptensbindeln från honom!

    SvaraRadera
  3. PINSAMT IFK! Ska vi verkligen tro på att ni NÅGONSIN har tränat på inlägg eller avslut? Fy fan. Man borde väl kunna kräva att åtminstone 1 inlägg på 5 försök hamnar i straffområdet. Det är även svårt att få tryck på motståndarna när mittfältet stannar på egen planhalva under anfall. Jag anser att Rehn bör dubblera träningen vad gäller kondition, skott, inlägg och passningsspel. Jag tror inte att någon spelare i truppen kan utmana, så där gäller det väl bara att köpa en teknisk spelare. USCH!

    SvaraRadera
  4. Bra Frankie, helt rätt

    SvaraRadera
  5. Skyll inte på Adam. Så jävla brutal var inte filmningen. Dem trillade boll bra men som Fjellström var innne på så finns inte tian i Blåvitt som kunde utmana och göra sin gubbe idag. Straffen var pinsamt dömd. Kämpa på, kross går´n!

    SvaraRadera
  6. Pinsamt beteende på planen idag av Adam.. Tycker IFK gör en riktigt dålig match där man endast lyckas skapa chanser genom hörnor.. Helsingborg vinner välförtjänt även om straffen var katastrofal! Pinsamt...

    SvaraRadera
  7. Men va fan vi förlorar på bortaplan mot ett av de tippade topp lagen, på en felaktig straff dessutom.. HUr fan kan ni gnälla då.. Lär er fotboll era patetiska töntar, jävla medgångare, fy fannn vad arg jag blir när jag hör er...

    SvaraRadera
  8. Vi har världens längsta försäsong, all tid i världen att träna på inlägg, avslut och passningsspel. Men nej det ser ju ut som att vissa spelare får panik så fort de får tag på bollen, hjälp, tjong bort med bollen för fan jag vill inte ha den. Köp en #10 snälla, nån som kan hålla bollen utan att få panik i blicken. Jag vet att det är första matchen för säsongen men jag får så ont i magen av att blåvitt förlorar.... Och nu står domarjäveln i TV och erkänner att det var feldömt. Faaaaaaaaaaaaaan.

    SvaraRadera
  9. Utöver straffen så har dem fan inte mkt asså.. Ragge får helt enkelt amputera bort armarna t på lördag.. vilset dombeslut säger ja bara.. sen sjklart att d hjälper till att pensionären henke står brevid med hundögonen.. tröstlöst att tappa poäng pga detta men d e bara att ta nya tag.. o ge för fan Pontus/Gustav/Tobbe kaptensrollen.. hemskt trist o se en sånn filmning.. Men om man ska vara positiv så såg sella ganska pigg ut.. han utmanade iaf sin spelare o försökte få in ett FLACKT inlägg.. o dem som klagar på inläggen kan ju dra för d e bättre att dem försöker slå hårda inlägg än dem jävla balongerna alá Hjalle.. Tobbe va helt okej också.... men men.. mer offensiva löpningar från Robin.. så detta ska nog allt kunna lösa sig.. vi får tänka på att d var endast första matchen.. o borta mot HIF e fan inte lätt.. ses på lördag!

    SvaraRadera
  10. Var inte så jävla hård mot Adam, det är lätt att falla lite lätt i en sån situation, Adam erkänner misstaget fine thats it. Sen spelade vi ganska bra, kanske kom till lite för få chanser men hur många åker ner till helsingborg och för spelet?

    SvaraRadera
  11. Bra sammanfattning.

    SvaraRadera
  12. Fick en riktig chans i hela matchen, jag såg en enda djupledsboll genom hela matchen, Söder blir då desperat att få ha bollen efter 0 passningar att han drar sig ut på kanten för att få bollen i några sekunder. Försvaret funkar skitbra som vanligt men IFK verkar helt enkelt inte kunna göra mål mot normalt motstånd med det nya spelsystemet

    SvaraRadera
  13. Vadå, bara för att hans filmning var tydlig så gjorde han fel alltså? Hör sällan någon klaga på filmingar om de är välgjorda, även om det syns på repriserna.

    Visst fan är det fult med filmningar, men det står på varenda allsvenskt lags schema att träna filmningar.

    Däremot känns det FÖRJÄVLIGT att förlora på en felaktigt dömd straff. I övrigt kändes det som att det finns potential i laget. Vi tar hem detta i år.

    SvaraRadera
  14. Fan vad bitter du är... Spelare lägger sig överallt på planen i alla lag. Visst när det sker i straffområdet så syns ger det mer uppmärksamhet... men var inte så hård. Har du nån gång sett han filma så förrut.. han gör allt för att vinna och sliter oerhört hela matchen.. du kan börja klaga när nån viker ner sig och inte kämpar men det här är faktiskt pinsamt av DIG Frankie

    SvaraRadera
  15. Fan vad tungt att gå och vänta på premiären i fem månader och så kommer domaren och petar i tveksamma situationer när det väl börjar..

    SvaraRadera
  16. det är viss skillnad på att filma i form av att överdriva när man får en smäll och att göra det självmant utan att ha fått en smäll, som Adam gjorde...

    SvaraRadera
  17. Sluta gnäll på Adam för fan... Hade ni hade haft lite intresse av fotboll, hade ni vetat att det förekommer varje match!! Adam är en riktigt bra kapten, punkt!!!

    PINSAMT ATT DISKUTIONEN TAS UPP!

    SvaraRadera
  18. Alla som stöder filmningar stödde givetvis Ludmilla Enqvist när hon dopade sig med.

    SvaraRadera
  19. Det har väl inget med att man stöder filmningar, men man måste acceptera att det är så fotbollen ser ut idag... Vi kommer bara få se mer filmningar framöver i allsvenskan. Fast detta handlar om att Adam föll lätt idag och att ni som ska kalla er supportrar sågar honom med fotknölarna, mkt dåligt!! Han vet nog att han gjort fel själv..

    Haha, jämföra det med doping, HALLÅ ELLER!!

    SvaraRadera
  20. Precis som att Alex ALDRIG har lagt sig??? Sitt ner i båten för fan... Adam är en exemplarisk lagkapten både på och utanför planen...

    SvaraRadera
  21. Dåligt att hänga ut Adam,, Frankie,, mkt dåligt.. Han var riktigt bra idag dessutom..

    Väl kämpat Blåvitt!!

    SvaraRadera
  22. Frankie
    Vikket skämt du gjort dig själv till. Har haft respekt för dig förrut, men nu har du fan sumpat den.. Pinsamt skrivet. Adam har varit exemplarisk i alla år!!!

    SvaraRadera
  23. Innerfittarrosa2009-04-06 23:05

    Det är vidrigt att se hur olika nivåer "regler" det var för backarna att ta hand om Söder resp Goldboy Larsson.

    Spyfärdig, illamående, pinsamt, vidrigt! Vad fan har Henke gjort för att få en egen regelbok?

    Rädda våra liv, rädda våra barn - bort med Milla f´låt Henke från fotbollsplan!

    SvaraRadera
  24. anonym 22:55/ Hänga ut? Är du störd eller? Såg man matchen på tv så ser man väldigt väldigt tydligt att han gör en megafilmning innan varningen. Det är inte direkt någon hemlighet detta...

    SvaraRadera
  25. Fantastiskt bra skrivet Frankie! Eftersom inte beslutsfattarna tänker göra något åt filmningar så är det ett måste att varje klubb/tränare/spelare tar sitt ansvar, i förlängningen så "dör" fotbollen om inte filmningarna försvinner.

    SvaraRadera
  26. Henke var ende fotbollsspelaren på plan i dag.

    SvaraRadera
  27. Saknar Alex=(

    SvaraRadera
  28. Vart var Niklas Bärkroth, jag vet han var skadad men han hade varit så väldigt nyttig idag...

    Hade behövt någon som kunde riva upp HIFs backlinje som bara Bärke kan.
    Eller?

    SvaraRadera
  29. Fortsätt filma Adam!

    I 19:e omgången kanske vi får en straff som räddar oss från degradering.

    aBSURT MÅLCHANSFATTIGT!

    kÖP EN MÅLSKYTT!

    nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

    SvaraRadera
  30. Ericsson hade varit helt ok nu....

    SvaraRadera
  31. Kung Adam!

    Wernbloom lägger sig mer....

    Filma mer, alla medel för att vinna!

    La Mafia

    SvaraRadera
  32. Klaga inte så jävligt på Adam. Henke L hade fått straff i den situationen!

    SvaraRadera
  33. Helt rätt frankie!

    Det är så man skäms över Adam.

    Henke vänder sig och vinkar precis som du säger. Och pajasen till domare köper det och blåser straff. Den domarn som precis innan tagit ett helt riktigt beslut och varnat en annan pajas. Nämligen våran egen pajas Adam.

    SvaraRadera
  34. Adam är en vidrig jävla skådis. Släng ut honom så man slipper skämmas för att man är IFk:are!

    SvaraRadera
  35. Ta och lugna ner er lite för fan. Visst han filma, vilken fotbollspelare har aldrig gjort det? Det är väl dessutom första gången Adam gör det, och han säger dessutom att han gjorde fel efter matchen.

    "Adam är en vidrig jävla skådis. Släng ut honom så man slipper skämmas för att man är IFk:are!"

    Pinsamt jävla inlägg..

    SvaraRadera
  36. Anonym 12:51
    Kamma dig för F*n..

    SvaraRadera
  37. HATA ADAM!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.