2009/04/20

Matchtankar: IFK - ÖIS

MATCHTANKAR.Inför dagens match var jag inte särskilt nervös. Vissa människor jag diskutterat med har däremot lyft varnande fingrar, påmint om Häcken-matchen och påtalat att ÖIS nog är giftiga och jävligt sugna på en seger efter tre förluster. Men det var just det där med förluster som gjorde mig säker på att vi skulle vinna.

När matchen sätter igång blir det genast uppenbart varför ÖIS ligger just sist i tabellen och varför de numera har fyra raka förluster. Det är framför allt ett oerhört slappt defensivt spel vi får beskåda. Vid flera tillfällen får våra spelare stå mer eller mindre obevakade, och två sekvenser i matchen är talande. I den ena får Hysén först stå ganska ouppvaktad för en passning, och när han väl får den ges han till och med tid att vända om och lägga av ett skott. I andra spelas bollen ut till Adam som blir snabbt uppvaktad av två försvarare, vilket ger Sella yta och möjlighet att ta sig in i banan, få passningen och göra ett inlägg som resulterar i en farlighet

Man bör vara ärlig och säga att IFK inte direkt glänser i sitt försvar under första halvleken heller. Det kunde lika gärna varit 0-2 eller 2-2 i halvlek. Skälen till att det inte gör det är tre: Två stolpar och en Kim. Att inte Allbäck sätter sitt skott är ren och skär tur, och att ÖIS missar returen är helt klart brist på rutin från deras sida.

Andra halvlek ser betydligt bättre ut både defensivt och offensivt. En spelare som det alltid förs diskussioner om är Hjalmar. Idag går han bort sig i några defensiva situtioner, men det glömmer vi då han för dagen står för en riktigt bra offensiv insats. Sella, som är en personlig favorit, gör en riktigt bra match. Visst fumlar han någon mottagning och visst gör han något värdelöst inlägg. Men han gör även förarbetet till Hyséns mål och nätar ett eget. Jag tror Sella måste jobba lite mer med bolltekniken, för ibland när han får bollen känns det som han är så ivrig framåt att han tappar kontrollen på bollen och fumlar till det genom att trampa på den eller få en snespark eller helt enkelt tråcklar in sig i någon knepig situation där det tar stopp.

Glänste idag gjorde framförallt tre spelare: Hysén, Sana och Adam. Hysén är av någon anledning alltid på rätt ställe nuförtiden. Något han inte var förra säsongen. Sana är en spelare som är grymt duktig på att hålla bollen, men frågan är om han inte passar bättre i mitten än på kanten. Adam är Adam, fast snäppet bättre än Adam brukar vara. Adam är helt klart Grimmereds stolthet!

Det är konstigt att alla matcher är värda lika mycket i poäng, men att vissa segrar ger mer glädje än andra. Att vinna mot ÖIS ger helt enkelt inte samma lyckorus som att vinna över Elfsborg eller AIK. När slutsignalen gick var det mer lättnad än glädje, och det är egentligen rätt svårt att använda dagens match eller resultat som någon formmätare. Den här matchen skulle vi vinna, precis som den förra. Men visst känns det betydligt bättre än det gjorde förra Onsdagen!

56 kommentarer:

  1. Sana var väl inte alltför het idag va, såg lite rädd ut. Vad ska jag göra med bollen? Typ.

    SvaraRadera
  2. Hjalle var bäst på plan!

    SvaraRadera
  3. Sana va INTE bra idag, han såg skiträdd ut..

    SvaraRadera
  4. kan inte hålla me om sana men hysen o sella va bra. Hur går texten i den nya ramsan som hördes idag???

    SvaraRadera
  5. Ärligt talat, Sana var allmänt värdelös. Dribblade och sänkte tempot. Vek i närkamperna. Tittade inte upp när han hade bollen. Så där kommer man ingen vart i allsvenskan, knappast i Qviding heller. Sana är utanför truppen på torsdag, kom i håg var ni läste det först.

    SvaraRadera
  6. Sana var inte alls bra håller med första anonym, vet dessutom att många andra på läktaren tyckte samma!

    SvaraRadera
  7. "Glänste idag gjorde framförallt tre spelare: Hysén, Sana och Adam."

    Tur att tränarna såg detsamma som övriga åskådare och bytte ut Sana.

    SvaraRadera
  8. Måste följa med i den lilla strömmen som går emot Sana här, tyckte att tempot gick ner så fort han fick bollen (vilket inte var särskilt ofta heller för den delen.) Extremt positivt överraskad att Hjalle har ett sånt tempo på kanten trots att han inte fått någon speltid, behöver jobba lite säkerhet och positionsspel där bak dock men i övrigt så. Hysén är bra som vanligt, men vart är boom-boom? Känner inte alls igen honom. Skönt med en vinst!

    SvaraRadera
  9. Bra att "Hjalle" kom in i elvan igen. Det innebar att Adam fick återvända till sin älskade högebacksplats där han är som allra bäst. Stort plus till sella och Hysén också.

    SvaraRadera
  10. Hjalmar var brå. När han tog ett steg framåt klev ju Gustav in i luckan, så det var ingen större fara.

    Framåt var väl Söder tre klasser bättre än Sana, även om jag tror han kan bli riktigt bra (Sana) också.

    Fotbollsfest!

    Bjärsa däremot... Kunde ha kostat oss ett par mål i första.

    SvaraRadera
  11. Söder. Vilken lirare, så fort han får bollen nära straffområdet så blir det farligt. Vilket självförtroende grabben har, man verkligen ser det på honom.

    SvaraRadera
  12. "När slutsignalen gick var det mer lättnad än glädje" Håller med fullt ut!

    SvaraRadera
  13. Bra artikel, apropå inget tyckte jag att söder lallade lite väl mycket idag. Att han fixade fram en straff var iofs bra, men det kändes inte som den söder man sett tidigare!

    SvaraRadera
  14. Äh! Ja måste i så fall gå emot den lilla strömen... tyckte Sana höll i bollen rätt bra och man ser att de finns någon typ av bollteknik och känsla i den gubben.
    Han verka dock lite rädd att gå själv och passa gärna in i banan, eller t.o.m. bakåt.
    Men ge killen en chans!
    Annars en fantastisk afton på Ullevi!

    SvaraRadera
  15. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=490292
    Ha ha ha så jävla gött att läsa

    SvaraRadera
  16. Hade Blåvitt slagit lite fler bollar på Sana kunde han fått visa er tvivlare lite mer.

    Nu fick han väl tre-fyra pass under hela matchen. Tro fan att han vill känna på bollen då!

    Jag tror helt klart att han kommer blomma ut rejält om han bara får speltid och lite fler pass. Jag tycker han låg bra i sin position och gjorde fina löpningar. Problemet var bristen på crossbollar till honom.

    Dagens skämt var väl utnämningen av matchens lirare, PW?

    Backlinjen måste kolla om det inte finns dubbskor att köpa till nästa match.

    SvaraRadera
  17. stå upp för staden göteborg, framåt kamrater ge allt ni har.
    stå upp vårt lag är änglarna mästarnas mästare nummer ett.

    SvaraRadera
  18. Sana har absolut teknik och koll på bollen, men det går för sakta och han känns så osäker. Istället för att (som han gjorde mot Djurgården när han kom in) utmana tog han emot, stannade upp, tittade lite, vände upp, tittade lite till och SEN la passen.

    SvaraRadera
  19. Sana var ju knappast en av de bättre för dagen, blev väldigt besviken. Han stog hela tiden i passningsskuggan och sökte sig inåt banan där det redan är för trångt. Tror dock det var mycket orutin och nervosistet inblandat, hoppas på honom.

    Derby känslan fattades idag och det var som tidigare sagt mer lättnad än glädje efter matchen.

    SvaraRadera
  20. Sana sprang mycket, men nästan alltid fel. Han var för seg med bollen och allt för ofta på fel plats.

    SvaraRadera
  21. GLÖM INTE SELLA FÖR FAEN!!!

    SvaraRadera
  22. Tycker Sana får godkänt men vad har hänt med PW, är ju inte sig alls lik.

    SvaraRadera
  23. Är du från Grimmered Peeman?

    SvaraRadera
  24. Sana var ju helt ok, lite valpig och bollkåt men finns helt klart potential. Han kommer bli vass! PW var helt värdelös... Brukar ju vara en riktig klippa..

    SvaraRadera
  25. Förövrigt så var PW JÄVLIGT bra idag. Han misslyckades inte med en enda mottagning/nickskarv. Han är helt enkelt KUNG i luftrummet och bidrog mycket till dagens seger!

    SvaraRadera
  26. Filip:
    Jag har gått i Dalaskolan och hade då en massa vänner (och har kvar en del) i området.

    SvaraRadera
  27. Upp med femman Feldgrau?!

    SvaraRadera
  28. SEB va överallt ikväll. tyckte han va bäst på plan!

    SvaraRadera
  29. Snarare Ekebäcks stolthet va... :/

    SvaraRadera
  30. Sana hade inte mycket boll idag. Förstår inte hur du kan tycka att han glänser, för det gjorde han definitivt inte. Hjalmar var ju i princip ensam på sin kant. Däremot glänste Sellan, Adam och Hysen.

    /Daniel

    SvaraRadera
  31. Klacken var grym idag! Snart skiner Poseidon idag --> http://www.youtube.com/watch?v=nIdgxKHrYDY

    SvaraRadera
  32. Klicka på mitt namn eller gå in på http://peter1904.se för bilder från dagens match.

    SvaraRadera
  33. Håller med om att Sana kanske inte gör sin bästa match. Men det kan nog bli bra tillslut ändå.

    Håller med "F" om Boom-Boom. Tyckte bollen låg som klistrad även lite halvsvåra halvhöjdare. Tyckte Pontus gjorde en bra match!

    Hjalmar ville visa mycket och även TO när han kom in. Där snackar vi en målkåt kille =)

    SvaraRadera
  34. stå upp, för staden göteborg, framåt kamrater ge allt ni har. vårt lag, vårt lag är änglarna, mästarnas mästare nummer 1

    ny ramsan

    SvaraRadera
  35. Håller med om att Wernbloom gjorde en bra match, men uttagningen som matchens spelare förtjänade han verkligen inte.

    SvaraRadera
  36. Håkan Mild i Skåne2009-04-20 23:12

    Glöm inte Kim!!!! Kolla in räddningarna efter touch av backarna..svettigt!!! Helt klart lysande..

    SvaraRadera
  37. Svårt att säga någonting om matchen när man stod på Glenn nedre, det blir mer till att kommentera stämningen kanske.. Vad gäller det lilla man kunde se av matchen så kändes det som att Öis ville mycket, men kunde oerhört lite. IFK å sin sida visade upp en bra inställning och med ett överlägset kunnande var det inget snack. Lätt tråkig match publikt sett, men sköna tre poäng. Såhär skulle Häcken-matchen sett ut.

    Vad gäller klackens insats så var de helt okej, lite slöa under vissa perioder av matchen, men det var svårt att få drag hos oss på Glenn nedre. Folk sjunger helt enkelt inte riktigt där, hade två myspar på vänster och ett tjejgäng på högre. Tjejgänget tjöt visserligen på bra ibland, men njae.. jag drar nog upp till klacken om det ska fortsätta sådär.

    "Boomerang-ramsan" har jag lärt mig tycka om i denna match, men det va verkligen ingen som hängde med nere hos oss. Förjävligt, men det tar väl några matcher innan den sitter. Folk sjunger mycket på t. ex "Kustens vackra stad"

    Snart skiner Poesidon är ju fantastisk att höra på arenan! Nästan bättre efter matchen än före, folk DIGGAR ju den :D

    SvaraRadera
  38. Ge fan att börja klappa i "Snart skiner Poseidon". Det gäller även om spelarna kommer in!

    Alla som inte köpt halsduk. Gör det. NU!

    Hur ska vi skapa hets kring ÖSK-matchen? Över 10 000 måste väl gå att få, eller är jag galet optimistik?

    För övrigt ägde ungarna "i hörnet" fett. Framtiden är ljus!

    SvaraRadera
  39. Mackan: Vi kan bli bättre, men F-A-N vad tårögd man blir. Blåvitt är vackrast!

    SvaraRadera
  40. Sana gjorde inte bort sig, behöver mer boll bara. Och härligt att se spelare som Seb och Söder med sin internationella spelstil. Det bådar gott det här.

    SvaraRadera
  41. Jag tyckte Sana var helt okej, han är grymt svår att fånga när han har bollen.

    SvaraRadera
  42. Det goa med sana så här långt har vart hans vilja. vilja ha bollen, vilja utmana etc... det såg vi inte mycket av idag.

    adam va riktigt bra idag asså!

    för övrigt känns hela aftonen som ett stort "puh"

    SvaraRadera
  43. Ninja törtel2009-04-21 00:19

    Skön stämning idag på Gamla. Kan inte ha varit roligt att vara öisare ikväll.

    Hörde en kille som sa till en polare: Jag ska ringa Mange sen å säga att jag mötte öisklacken utanför arenan och att hon hälsade!

    SvaraRadera
  44. Som tidigare sagt så är Adam Ekebäcks stolthet, och inte Grimmereds. Du som har gått på Dalaskolan, Peeman, bör veta var gränsen går!=)
    NITAREPLAN FOREVER!!

    SvaraRadera
  45. Johan: Jag har dessutom bott i Högsbo . Gränsen är hårfin och vems stolhet han är lär de lärda tvista om i all evighet! :)

    SvaraRadera
  46. Klart är iaf att vi i grimmereds bk har adam i våra hjärtan. :)
    Grymt skön vinst idag. Från d1 hördes klacken mkt bra! Även levande var sköna. Boomerang lät mer i "stå upp"versen än i "vårt lag"-dito. Därför fatta jag aldrig texten. Men den e skön. Blir bra stämning på hela arenan under de tonerna! Min lirare idag e kim. Väderkvarnsräddningen med högerhanden efter 2 touch e världsklass!

    SvaraRadera
  47. Det känns väldigt konstigt att Sanna får så mycket kritik. Han har känslan för att slå avgörande passningar i djupet och kan göra det. Sedan, trots sin storlek så är han en väldigt bra bollhållare. Backarna har svårt att komma åt honom. Annars, de som säger att Wernbloom var bra idag kan omöjligt ha sett matchen. Han är verkligen inte i form.

    SvaraRadera
  48. ett n skall det vara =)

    SvaraRadera
  49. Kim var bäst.

    SvaraRadera
  50. DEn där svenne o lotta-låten (Stå upp" är faktiskt riktigt kass.

    SvaraRadera
  51. Ni som är negativa mot Sana, det är hans första derby, killen kom från att ha 400 st i publiken i Qviding till att plötsligt ha 18 000 de e skillnad och det tar ett tag att komma in i det.

    Sen kommer jag ihåg när bärkroth fick sin första match från start mot brommapojkarna? HAN VA VÄRDELÖS men alla kom ihåg honom som den yngsta spelare någonsin. Ingen kritik över hur jävla dålig han var ändå.

    SvaraRadera
  52. Ekebäcks stolthet upp i min röv! Sedan när tillhör Kaprifolgatan Ekebäck? Onej, Adam har varit dagbarn hos min morsa här i hjärtat av Grimmered, så det är inget snack om att han kommer tvåa på listan över Grimmereds största idrottsprofiler genom tiderna (första plats Ingo Johansson). Då har vi förövrigt något gemensamt Peeman (Dala), men jag antar att du är ett par år äldre än mig..

    SvaraRadera
  53. Sana glänste inte..Gick ju in i mitten när Hjalle skulle spela upp bollen på kanten.

    SvaraRadera
  54. Ummmmmm, jag ville byta ut Sana efter 20 minuter... Hade ju ingen vänsterkant. Han utmärkte sig tyvärr negativt idag...

    SvaraRadera
  55. Sana en av planens bästa, helt klart blåvitts sämsta... Rädd var ordet.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.