2009/04/22

Snart kan vi alla vara gaisare

GAMLA ULLEVI. Även om vi inte skrivit om det här på Baraben kan det inte gått obemärkt för någon att grannarna till nya arenan fått beklagliga problem under matcherna. Hus skakar som om det vore jordbävning och det pratas om sättningar och sprickbildningar. Eftersom det är Higab som står som ansvariga ligger det således även i deras händer att lösa problemet. Nu har en lösning letat sig upp till ytan. Klacken ska helt enkelt inte få hoppa, och det pratas till och med om att ta bort ståplatser. Helt sjuka förslag bägge två.

Som jag förstått det handlar det om att bygget inte pålats ända ner i berggrunden, utan bara ner i stadens underbara lerlager. Frågan är vem som är ansvarig för denna totala miss. Det kan knappast kommit som en överraskning att fotbolls-klackar hoppar och håller igång under matcherna. På något sätt är det tragikomiskt. Innan arenan stog klar har det gnällts på brister som att det glipar i plexiglas och andra oväsentligheter, men det är först efter två hemmamatcher som den största bristen visar sig. För även om vi kan säga att "det inte är vårt problem", så har jag största medkänsla för de boende i området. Jag skulle inte vilja att min lägenhet skakade som om det vore jordbävning en gång i veckan!

En sak som är väldigt säker är att jag verkligen inte skulle vilja vara projektledare och heta Jan-Åke Johansson just nu. Han har en jobbig tid framför sig, det är en sak som är helt säkert!

55 kommentarer:

  1. Blir det inget hoppande så har ju fan Higab pajat fotbollsinramningen flr 100 år framöver. Vad fan håller dom på med? Jag hoppas de förstår att det här inte är ett alternativ. Helvete. Och vad har vi för val? Inget jävla alls än att spela på en arena där alla måste sitta still på fläcken. Nej, även om de är synd om dessa människor så får Higab fixa nya boenden åt dom.

    SvaraRadera
  2. Är inte det enklaste att riva de där gamla sketkåkarna och bygga helt nytt där istället?

    SvaraRadera
  3. Ja dom kan ju alltid skicka upp 30 OVs för att hindra oss 3000 att sluta hoppa. Detta är ju löjligt. Riv kåkarna och skicka dom beonde nån annanstans förfan!

    SvaraRadera
  4. Är det bara jag som ser en vis potential i att andra lags klackar kan få en enorm tändvätska av det här?

    Tänk er själv att ni vet att om hela blåvitts klack hoppar kommer hus i Solna att skaka vid en bortamatch...

    "Vi river Solna stad alé alé"...

    En lösning som inte involverar att klacken slutar hoppa måste hittas. Är bara en lekman i frågan men det måste finnas vibrationsdämpande material som kan läggas in på ståplats som gör att en större del av arenan absorberar vibrationerna och att mindre går ner i leran.

    En klassisk "tänkte inte på det"

    SvaraRadera
  5. Att arenan är dåligt byggd är naturligtvis inte bra. Men vad är det som är "helt sjukt" med att göra om ståplats till sittplats år 2009? Det borde ju naturligtvis ha gjorts från allra första början.

    SvaraRadera
  6. Vi slutar aldrig hoppa! Om vi så river kåkarna så, men som sagt.. den ansvarige får en sjuuukt tuftid framför sig

    SvaraRadera
  7. Jag förstår inte alls problemet

    Normalfuntade personer boendes i "huset som skakar" har ju själva hört av sig och talat om att hela jävla kåken skakar så fort det kör förbi en buss. Det är ju bara ett fåtal personer som klagar för att "Vattnet krusade sig i en tillbringare" och "En galge svängde till en aning"

    Det handlar ju bara om personer som inte har nåt bättre för sig än att klaga. Riv skrammelkåkarna och erbjud dom varsin lägenhet i Angered om det är så jävla illa att "Vattnet krusar sig" ett par gånger per år...

    SvaraRadera
  8. Boende i HSB hyreshus säger ju att det skakar varje gång en spårvagn åker förbi, snarare HSB's fuskbyggen som nu försöker lägga skulden på Higab.

    SvaraRadera
  9. En annan märklig sak är att första "larmet" inkom strax efter IFK's 1-0 mål mot Djurgården, när sedan IFK gjorde 2-0 fastställdes orsaken till "skalvet" att det var fotbollsmatch

    Det var fan ingen som hoppade under första halvlek i djurgårdsmatchen, alltså torde inte problemet vara hoppandet? Ska vi börja hålla käften på matcherna istället. Vi vill ju inte orsaka att någon galge vajar till en aning

    SvaraRadera
  10. Alla som bor eller bott nära en spårvagns- eller järnvägsräls vet att det skakar ibland.

    Lägg ner SJ och skrota spårvagnarna nu!

    SvaraRadera
  11. Det är samma sorts personer som klagar på detta som flyttar in granne med en golfbana och sedan klagar på att de får golfbollar in i trädgårn. Gnälliga idioter helt enkelt.

    Bor man granne med två arenor och en massa vägar så får man skylla sig själv.

    SvaraRadera
  12. Gött... Jag kommer att hoppa än mer på matcherna nu! Sitter på L4 med 12 polare och ska uppmana alla på den sektionen att hoppa!

    "den som inte hoppar e gajsare"

    SvaraRadera
  13. haha. alternativen sluta hoppa och ta bort ståplatserna är ju löjligt,.

    Mitt alternativ är gör inget åt saken eller bygg en ny arena till blåvitt. Skakningarna sker ju knappast på öis/gais matcher..

    SvaraRadera
  14. Mer GBG än såhär blir det inte!!!!!

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  15. Hjärtligt välkomna till Söderstadion! Där kan ni hoppa bäst ni vill. Stadion är byggd för Bajare!!!

    SvaraRadera
  16. De husen som problemen uppstår i är ju fan bra hus asså.. har kompisar som bor där å de e ju hyffsat nybyggda. Den gamla kåken som ligger närmast, vet inte om det är den som är "Prippska Tomten", e ju dock ganska gammel, men inte så hög.. Tror inte det kan va så farligt. Vill de bo centralt får de ta nackdelarna :)

    SvaraRadera
  17. Hade det skakat i min lägenhet av att Blåvitt gör mål, hade det varit underbart.

    SvaraRadera
  18. avgå alla! fimpa ståplats? dummaste jag har hört på länge. gjör om gjör rätt higab

    SvaraRadera
  19. Jag tycker faktiskt att det varit ett onödigt oväsen på våra två första hemmamatcher, kan väl inte vara så allvarligt om alla sitter ner och lugnar ner sig lite?

    Vi måste faktiskt visa hänsyn till de boende, varför inte stötta laget med vår nya inmarschlåt, den är ju lugn och fin om vi inte skriker på slutet då. Funkar bra att sjunga sittandes.

    SvaraRadera
  20. jag bodde på berzeliigatan där vad det väsen..jag flyttade därifrån det kan ni som bor bland dom hemska skakningarna också gjöra!

    SvaraRadera
  21. gretchen det finns alternativa sporter för dig..typ balett..här snackar vi fotboll

    SvaraRadera
  22. Känns som man skulle organisera hoppandet lite, så att det verkligen pågår i 90 minuter nonstop, bara för att...

    SvaraRadera
  23. Skojar du Gretchen? Ironin är inte dirket övertydlig...

    Om krusningar i en vattenkanna är ett "stort" problem, så kan la HSB bygga nya, stötdämpade kåkar? Svårare än så behöver de la inte bli. Antagligen kan man väl till och med göra stötdämpningsrenoveringar, eller vad man nu skall kalla det, dessutom på kåkarna, utan att riva dem? Sen kan man skicka Allén att namnge dem till "Prippska Tomten" igen.

    SvaraRadera
  24. Jag läste något klokt från en gaisare, jag det är sant. "Vi kan inte sluta hoppa bara för att någon byggnadsingenjör misskött sitt jobb".

    Det här handlar bara om några gnälliga idioter som inte har något bättre för sig. Riv deras hus!

    SvaraRadera
  25. varför inte bara ställa IFK-klacken på andra kortsidan?

    SvaraRadera
  26. Håller helt med Gretchen!

    Om alla bara ville sitta ner, och vara lite tystare så skulle fotboll vara mycket trevligare att gå på. Dessutom är jag lite arg över att den sk "klacken" har skändat en av våra finaste barnvisor, nämligen Idas sommarvisa. Hur kan man vanhedra Astrid Lindgrens minne på ett så avskyvärt sätt?

    En annan sak är sättet en del personer väljer att visa sina sympatier för Blåvitt på! Hur kan man klä sig helt i Blåvita kläder, tatuera in kärleksförklaringar i huden för alltid, samt att hävda att det bara skulle finnas ETT lag i Göteborg?

    Upprörande är vad det är alltsammans! Från och med nu KRÄVER jag att bara personer klädda i kostym släpps in på Gamla Ullevi, att alla sitter ner och att ingen sjunger skamliga visor.

    Detta är enda sättet vi kan få ett slut på skandalscenerna på vår nya fina arena!!!

    SvaraRadera
  27. Ståplats kan det ta bort för vi kommer stå där ändå bara att stolarna är nerfällda och det kommer kosta ännu mer pengar för arenan.
    Hoppa borde vi göra ännu mer för att visa att vi aldrig ger oss när det gäller kärleken till klubben vi älskar!

    SvaraRadera
  28. Bara evenemangspublik som skulle komma på tanken att ha trumma i klacken. Lekledare var ordet...

    SvaraRadera
  29. Jag anser att vi ska gå till roten med problemet!

    I grund och botten måste fotbollslagen bli bättre förebilder. Vad ser vi under matcherna? Man tar bollen från varandra utan att fråga, avlossar skott och passningar farligt nära huvudet och andra ömtåliga kroppsdelar, och värst av allt, man utför s.k tacklingar. Detta barbari måste få ett slut. Vad är det för värderingar vi för vidare till våra små?
    Istället borde vi helt enkelt lotta matchens slutresultat, medan vi alla dricker en kopp te, såväl på läktaren som på planen, och löser viktiga problem. Som var vi bygger nya ridhus.

    Lägg till ovan nämnda brott på planen ett ovårdat språk, dålig hållning och klar brist på etikett.

    Nej, det är dags att reda upp i röran.

    Först då kan vi åskådare lära oss att veta hut och uppträda med värdighet.

    SvaraRadera
  30. sprachpolizei ?2009-04-22 15:26

    S T O D för helvete.. stod, inte stog

    SvaraRadera
  31. sprachpolizei ?2009-04-22 15:27

    S T O D för helvete.. stod, inte stog.

    SvaraRadera
  32. HOPPA MERA!!!
    Se länk:

    http://www.youtube.com/watch?v=i-U8Zazh_1E&feature=related

    SvaraRadera
  33. sprachpolizei ?

    "Punkt, punkt, punkt" bildas – precis som det låter – med tre punkter. Inte två.

    Och efter punkt, vad ska det vara då? Just det, stor bokstav!

    SvaraRadera
  34. Gnälliga pensionärer som bor i husen, ojoj min bokhylla skakade till en gång, va fan!!!! Så är det att bo i stan!! FLYTTA om det inte passar..

    Här ska hoppas mer än någonsin, blir så trött på all skit, som det har skrivits om sen allsvenskan började..

    SvaraRadera
  35. skit i den där jävla bostadsrättsföreningen, det skakar ju fan mer utav spårvagnarna i övriga hus, det är bara för dom är förbannade för att det är massa vanligt folk så när deras fina lägenheter

    SvaraRadera
  36. Det är väl inte mer att göra för oss än att stå på sittplats och hoppa lite extra bara för att jävlas om de skulle ändra något?

    SvaraRadera
  37. Kan än så länge inte ta klagomålen på allvar, verkar vara samma människor som klagar på att grannarna låter när det knullas. Det klagas av ren avundsjuka .

    SvaraRadera
  38. men hallåå de é la bara för dom som bor i husen att ta på sig blåvitthalsduken och traska över till ullevi när de é match! fan vilken bra lösning

    SvaraRadera
  39. haha Gretchen med flera gör den här tråden oerhört komisk! Härlig läsning. Personligen tycker jag att rubrikerna som man sett i press är helt klockrena, typ IFK:s klack skapar jordbävning haha det är så man kan skratta ihjäl sig!!!!!

    Hoppa på nu gubbar så betongen gungar!!!!!!!

    SvaraRadera
  40. jajemän.. här ska hoppas. Hoppa Blåvitt hopp. Bygger idioterna sittplats står vi ändå.

    SvaraRadera
  41. Jag tycker "inte-hoppa" iden är skitkul. Att de inte tänkte på det när Springsteen var här. "Ni måste sitta ner på Springsteen-konserten" hade säkert funkat kanon.

    SvaraRadera
  42. hehe peeman visar återigen sin okunskap. Vilka är det som kämpat mest för ståplats i denna stad? inte fan är det älgarna i alla fall.

    SvaraRadera
  43. jävla sporthatare som tar varje tillfälle att lipa i media!!!
    dom boende kan väl göra nåt annat 2 timmar i veckan istället för att oroa sig för att dom ska dö i jordbävning

    SvaraRadera
  44. grattis glenn!2009-04-22 19:15

    dumma jävla gnällspikar till bostadsrättsinnehavare som klagar i media. grattis till ett fint marknadsvärde på skitlägenheterna när de vill sälja.

    SvaraRadera
  45. Hmm, det finns ett bra citat för detta: "Den som inte kan sin historia är dömd att återupprepa den." Bruce Springsteen höll på att rocka sönder Nya Ullevi på 80-talet och det var samma fel då, lera och betongfundament som inte var pålade. Låter som arenan kollapsar när det blir nästa stormatch

    SvaraRadera
  46. Anonym 19.01:
    Varti ligger okunskapen?
    Du får gärna peka ut vart i texten jag skriver att det är änglarna som proppsat mest för ståplats. Personligen kvittar det för min del, då jag är en sittplats-kille. Men det gäller att tänka på kollektivet och jag har alltid förespråkat ståplats för klacksektionen. Så det så!

    SvaraRadera
  47. Haha 19:01, din förbannade gaisare. Kom tillbaks och snacka när du och dina 2000 gais-bröder lyckats få något annat än ekonomin i gungning.

    Detta är ett problem som orskas av stor publik, så schh.

    SvaraRadera
  48. Gå på matchen så slipper ni vara hemma och känna när det skakar!

    SvaraRadera
  49. Men va FAN!!! Hur kan dessa gamla gnälliga fanstycken få plats i media .. Gp skärpning annars säger jag upp abonemanget direkt. Capish!! Det skrivs ju mer att gnällspikarnas tavlor har rört sig än när någon blir skjuten till döds...
    E så trött på detta nu.. Låt fotbollen vara nu för fan, ..

    HOPPA HOPPA HOPPA hela jävla matchen..

    Anders Almgren sluta be om ursäkt för allt du säger.. Hade inte skadat om du säger lite vad folk i dom blåvita leden tycker o inte förfinar allt hela JÄVLA tiden.. Stå upp för dom blåvita!! Skapa lite rubriker någon gång var inte så rädd... Du e ingen politiker..

    E så jäkla förband på all jävla skit just nu...

    SvaraRadera
  50. Detta är faktiskt oerhört roligt. Trots dess debatt så ser jag inte på något sett hur det skulle kunna drabba oss i slutändan även fast de mest ovetande vill förbjuda ståplats och kanske till och med fotboll.
    1. Hur skulle de få fort stålats?
    2. Hur skulle de få folk att sluta hoppa?

    Det är helt orealtisiskt och i ärlighetens namn så blir man ganska förbannad om än inte överraskad över detta klagandet. Nu vet vi ju iof inte hur allvarligt det är, men det känns verkligen väldigt överdrivet.

    Om det åker en lastbil förbi mitt fönster så skakar det i min lägenhet, inte direkt konstgt om det skulle göra det när 18 0000 på en fotbollsmatch är lyriska. Hade detta hänt folk ifrån någon annan mindre priviligierad samhällsklass så hade det inte varit något problem. Men det är förfint för att förbise nu när de stackars innerstadsmänniskorna får sitt kaffe utspillt på faten.

    Nej, se det roliga i det och gör en banderoll därefter.

    SvaraRadera
  51. Varför känner jag på mig att det blir en nya ramsa på läktaren ?

    " Hoppa Blåvitt hoppa Gunga husen Blåtvitt hoppa hoppa " Något i den stilen !

    Fan flytta dom boende till det nya häktet i stället , jävla gnäll spikar gratis sjöfylla för fan !!!

    SvaraRadera
  52. Varför känner jag på mig att jag inte kan stava ? "Blåtvitt "

    Blåvitt skall det vara så klart !!!

    1-3 till IFK mot pajen pundarna

    SvaraRadera
  53. Haha 19:01, din förbannade gaisare. Kom tillbaks och snacka när du och dina 2000 gais-bröder lyckats få något annat än ekonomin i gungning.

    Detta är ett problem som orskas av stor publik, så schh.

    22/4/09 19:58

    SÅ JÄVLA RÄTT!! Född ur hav och himmel hoppar vi på

    SvaraRadera
  54. Hoppa hela natten, hoppa hela dan, hoppa hela natten skrämma slag på halva stan!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.