2009/04/01

Bäddat för tuffaste cupen någonsin

SVENSKA CUPEN. Den oerhört sexiga Svenska cupen närmar sig med stormsteg. I förra artikeln tog vi upp lite nyheter och menade på att cupen borde tas på större allvar än någonsin. I dag ser vi svart på vitt att det kommer att bli tuffare än någonsin.

Lördagen 25:e april är det meningen att vi ska ha våran första match. Dock möter vi Bajen två dagar tidigare. Och då man brukar börja ganska tidigt på lördagar så lär matchen förmodligen spelas söndagen den 26:e. Då får vi åtminstone två dygn ledigt tills nästa match, Örebro i allsvenskan tisdagen efter. Tufft så det förslår.

Dock, gör ytterligare en nyhet att de tuffa sex dagarna bli något enklare. Fast samma sak gör att resten av cupen riskerar att bli betydligt tuffare. I omgång tre, där de allsvenska lagen går in och utgör halva kvarvarande fältet, får de allsvenska lagen inte lottas mot varandra. Vi kommer alltså att ha bortamatch i vår första cupmatch. De tuffaste lagen vi kan möta här är de tre lag som åkte ur allsvenskan förra året. Annars kommer det mest vara superettanlag och något skrällgäng från ettan och så. Å andra sidan finns det mardrömslottningar i form av mindre attraktiva bortaresor. Vad sägs om en resa till Luleå några dagar efter bortamatchen på Söders höjder? Klart behagligare då att t.ex få möta Qviding.

Hur som helst så får de allsvenska lagen förmodligen få vara favoriter i så gott som samtliga matcher. Det kan alltså betyda att åttondelsfinalen (sexton lag kvar) utgörst av idel allsvenska lag. Det är alltså slut på drömlottningar á la de senaste åren. Helt klart är att cupen kommer att ses som klart attraktivare än föregående år, vad det nu vill säga. Vilka vi får möta lär lottas strax efter att omgång två är färdigspelad, den 8:e april. Och för er som vill ta ut segern i förskott så kan ni redan nu boka in 13:e maj för omgång fyra...

Relaterad läsning:
Tidigare cup-artikel, Förbundets cupsidor

6 kommentarer:

  1. Lindome slår ut Landskrona i veckan och sedan väntar ett allsvenskt lag! Lindome-AIK på Lindevi hade varit något :)

    SvaraRadera
  2. Du kunde väl valt en lite mer smakfull bild, på ex. 2008 års vinnare av cupen?

    SvaraRadera
  3. men skit i cupen, skicka u-laget bara.

    SvaraRadera
  4. sandsäter, jävla kalmarit.

    SvaraRadera
  5. http://www.svenskfotboll.se/t2cup.aspx?p=192659&x=1&a=1145366

    SvaraRadera
  6. Anonym 08:45
    Det hade ju inte heller gjort ont om vi säger så

    Anonym: 08:50
    Skyller allt på min bildredigerare

    Anonym: 08:56
    Ja, och så börjar vi lira i div7 istället.

    Anonym 08:57
    Ye ye ;)

    Anonym 08:58
    Det var en härlig dag i Kalmar

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.