2009/04/10

Blåvitts sista träning inför matchen - på Gamla Ullevi

LÄGESRAPPORT. Att säga att det inte kändes lite pirrigt i magen på Gamla Ullevi idag skulle vara lögn. För när laget tränade sista gången inför premiärmatchen imorgon, då kände man verkligen, verkligen, att nu är det på gång. Jag har varit på arenan förut, flera gånger. Jag har fotat, flimat, hetsat och sprungit runt i gångarna. Och jag var faktiskt på plats och såg öis-gais i söndags. Men inget av det kommer ens i närheten av det vi kommer uppleva imorgon. För då är det äntligen, äntligen dags att Blåvitt i aktion nere på gräsmattan. Herre min Gud vad grymt det kommer bli. Och jag menar det. Verkligen den här gången.


Så idag, i aprilsolen, så fick vi iallafall oss ett litet smakprov på hur det kommer se ut, och hur det kommer kännas. Laget tränade och det var en väldigt avslappnad laddad stämning som präglade truppen nere på plan. Spontana applåder avlöste varandra och man testade även att springa ut mot klacken för att ta emot publikens jubel. Synd bara att "klacken" den här gången endast bestod utav tre gubbar som fixade de sista detaljerna på ståplats.

Det var en ganska lätt träning, som alltid dagen innan match. Dock skiljde den sig något från en del andra dagen-innan-match-träningar. Det var inte spel och sen fasta med startelvan, utan spel och sen lite inlägg med alla, samtidigt som tre, fyra spelare endast stod och nötte lite hörnor och avslut. Med andra ord lite svårare än vanligt att klura ut förändringarna i startelvan. För förändringar blir det.


Tomas Olsson var nämligen inte med idag, mer än vid sidan av planen. "Känning" i vaden rapporterades det om. Etéus är inte heller med då han är med u-truppen i Tyskland. In för Etéus och Olsson i truppen kommer Sebban och Bärkroth. Båda dessa två, och Tobias Sana, såg lite extra pigga ut idag. Undra på det när ungdomarna vädrar en plats i startelvan.

Men kanske blir det inte någon av dom som startar, utan istället Jakob Johansson. Av de uppdelade lagen att döma var det lite svårläst, då det var blandat ganska friskt. Men ett stalltips är ändå Jakob, kanske framförallt för att man vet att tränarna tror så mycket på honom.


Efter träningen fick jag mig en rundtur, bland annat upp till Levande Sittplats bar. Och minsann, vad är det jag möts av om inte två palmer. I Göteborg. I april. Visst är det underbart? Helt okej möbler också så trivselfaktorn här kommer nog bli väldigt hög.



Sen fick jag mig också en liten tur ner till studion där uppsnacket inför matchen kommer sändas ifrån. Inte mycket att rapportera om därifrån. Lite trivsamt med ett litet skynke med en bild på Bebben på. Gällande biljettläget så har jag fått veta att förutom de biljetter som håller på att ta slut i detta nu, så finns endast ett par hundra platser kvar sen att släppa, plus de som DIF inte sålt slut. Så vill man se denna historiska föreställning så gäller det att hänga på låset på biljettkassorna imorgon.

En annan grej - som gäller alla - var man än står eller sitter på arenan:

Halsduken skall på imorgon!

Till sist fick jag höra planerna för vad som kommer ske precis innan matchen imorgon. Jag har lovat att inte säga något men jag kan i alla fall säga så här. Kom i tid till matchen imorgon och var beredda på att historia kommer skrivas. Gåshud är bara förnamnet.

28 kommentarer:

  1. Ja vill bara strypa dig just nu... Ja vill redan nu till Gamla och ja möts utav det här?
    Fan fan fan fan, ge mig Lördag. Imorrn ska Djurgårdarna HÖRA va de givit sig in på!

    SvaraRadera
  2. "finns endast ett par hundra platser kvar sen att släppa" - Varför håller man så länge på biljetter? det är ju ändå bara ca 24 timmar till match...

    SvaraRadera
  3. Fy fan vad taggad man! Tur att man har mycket att göra idag så att dagen förhoppningsvis går fort.


    Snälla låt inte JJ starta.............

    SvaraRadera
  4. http://www.youtube.com/watch?v=IgRv8VT6KpE

    ska visas imån på baraben!

    Nu Är Det Lördag Igen ;)

    SvaraRadera
  5. Halsduk - javisst. Men inte de fula på bilden...

    SvaraRadera
  6. Fyfaaan va bra det kommer bli!
    KROSSA DJURGÅRDEN

    SvaraRadera
  7. Nej, JJ har stor kapacitet, bara bra om han startar i morrn. Kommer aldrig glömma målet mot elfsborg han gjorde förra säsongen. Väggspel och vilket fint mål!!!

    SvaraRadera
  8. Tror nog aldrig denna dag levt upp så till dess namn Låååångfredag. Brukar aldrig önska bort några timmar av mitt liv med denna dag hade jag gärna vart på o skuvat fram tiden lite ^^.

    SvaraRadera
  9. Tyvärr har Jakob fått samma stämpel på sig som Hjalmar, skall mycket till för att han skall bli något stort nu om han inte har ett jäkla psyke.

    SvaraRadera
  10. min elva i morgon:

    kim (snälla håll nollan nu)
    lund - bjärsa - ragge - adam
    gurra
    sella - sana - wernbloom - hysén
    söder

    SvaraRadera
  11. "lite pirrigti magen"

    pirrigti?

    SvaraRadera
  12. JJ är 18 år otroligt stort löfte HAN kommer att bli en nyckelspelare...

    SvaraRadera
  13. VAD FAN SKA HÄNDA IMON INNAN MATCHEN, NÅGON SOM VET MER ÄN ATT ALME SKA LIRA???

    SvaraRadera
  14. Anonym 17:28/ Vår nya ordförande skall bland annat hålla ett "tal till staden/nationen" för den fullpackade arenan...

    SvaraRadera
  15. Ja vi håller på Änglarna, håller på Änglarna, Änglarna e bäst...

    ATTACKFOTBOLL!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  16. Boy are you one ugly bastard...

    SvaraRadera
  17. Halsukenpå!2009-04-10 19:04

    Fan va taggad man är nu! Kan fanemig inte vänta länggre! Ge mig Lördag nu!

    SvaraRadera
  18. GAIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  19. Tänk er ett innermittfält med
    Sebban som defensiv och Jakob och Tobias Sana som offensiva. Rätt ungt, men kanske inte så genomtänkt.

    SvaraRadera
  20. ACHTUNG ACHTUNG feskefjollor, 08 kommer till stan för att krossa er!!!

    Järnkaminerna

    SvaraRadera
  21. Ingen jävla adam till vänster nu va? Han är högerback!!

    SvaraRadera
  22. fast där spelar LUND!

    SvaraRadera
  23. 10/4/09 21:51: Peta lund då, pinigt att förstöra adam.

    SvaraRadera
  24. Kan Adam spela vänster i landslaget ska du nog se att han fixar det i blåvitt

    SvaraRadera
  25. Så härligt med match imorrn!
    Förhoppningsvis helt slutsålt, vackert väder och bra stämning som förhoppningsvis kröns med segervrål ca15:50 imorrn. Det ska bli UNDERBART. Framtiden är blåvit!

    SvaraRadera
  26. fin överskrift, trodde ni hade journalister som styrde saker på baraben? amatörafton!

    SvaraRadera
  27. Adam till höger, hjalle till vänster!

    SvaraRadera
  28. Snart smäller de gubbar! FAN VA GÖTT!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.