2009/04/07

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det börjar gå troll i premiärer, och Helsingborgsmatcher. 2005 var ett konstigt år, eftersom vi då både lyckades vinna premiärmatchen (mot Malmö borta, 2–1) och en match mot Helsingborg (borta, 2–0). Sedan dess har det blivit poängtapp i samtliga premiärer och Helsingborgsmatcher. Det var med andra ord inte speciellt konstigt att kombinationen av dessa gav en förlust på Olympia i 2009 års säsongsstart. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Djurgården ska få känna av revanschlustan.

Helsingborgs IF, borta
5 poäng: Ragnar Sigurdsson - När det inte riktigt lyckas framåt får man hitta det positiva i annan riktning. Ragnar är Allsvenskans bästa mittback och vore det inte för att det var gullpojken Henrik Larsson som prickade en arm som hölls där den ska hållas hade det aldrig blåsts någon straff. Ragge agerar klockrent i allt han tar för sig på plan.
3 poäng: Pontus Wernbloom - Det allra sista saknades som sagt framåt, men på vägen dit så var Pontus en av de bättre. Är fantastisk på att suga åt sig längre bollar och spelar lite enklare nu än vad han gjorde för ett år sedan. Skapade de bästa chanserna i matchen. Men det finns mer att hämta hos Kungälvsgrabben.
2 poäng: Kim Christensen - Gör en prickfri match. De svagheter som blottades tidigt under fjolårssäsongen verkar vara som bortblåsta. Är kanske fortfarande inte den målvakt som dominerar i luftrummet, men agerar åtminstone rätt i varje situation som uppkommer. Var nära att ta straffen trots att den var riktigt bra placerad vid stolpen.
1 poäng: Mattias Bjärsmyr - Gjorde likt Ragge en prickfri insats även om han inte syns lika mycket som Ragge gör. Det kommer däremot synas att han saknas om (när) han sticker utomlands i sommar.

Totalt efter 1 omgång
1. Ragnar Sigurdsson - 5 poäng
2. Pontus Wernbloom - 3 poäng
3. Kim Christensen - 2 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 1 poäng

8 kommentarer:

  1. Nu tar vi djurgårn istället!

    SvaraRadera
  2. vi blickar framåt och krossar djurgårn och resten av lagen i allsvenskan! blåvitt mot sm-guld i år igen!

    SvaraRadera
  3. För första gången så håller jag helt med feldgraus poängfördelning.

    SvaraRadera
  4. Bra betygsättning. Ragge var 2007 bra och det innebär hög internationell klass. Henke är som vanligt anonym mot blåvitt och får vi inte en felaktig straff mot oss spelar vi lika med fördel oss borta mot en av guldkandidaterna borta. Hur ofta har vi haft spelet borta och skapat fler målchanser än motståndarna när vi mött ett av de bättre lagen i allsvenskan?

    SvaraRadera
  5. är det bara jag som blir förbannad på helsingborgs borta sektion? bajamajor, små jävla kojaor till kiosker med personal sega som döden, ingen säkerhet och man blir bara bortknuffad!

    om skåningarna skall kalla sig ett svenskt topplag får de se till att bete sig som ett!

    SvaraRadera
  6. Den som vinner, vad får han? Eller om det blir hon i shopen som får tillräckligt med plus ;)

    SvaraRadera
  7. 3 p till Wernblom??? Jag är ett stort fan av den mannen men igår anser jag att han skall ta på sig en stor del av förlusten. Likaväl som en försvarare ofta beskylls för en förlust efter ett avgörande misstag likaväl anser jag att en offensiv spelare bör ta på sig skulden när han missar solklara lägen! Wernblom borde satt 2 baljor igår om han inte a) helt fri nickat rakt i famnen på HIFs junismålvakt eller b) avstått att fullfölja en rusch in i boxen och därför inte kunde peta in Söders nickskarv. Utöver det förstår jag inte riktigt tanken med gårdagens spelidé- varenda boll ut till hörnflaggorna där de sedan slogs in till en ensam Söder/Etheus?? Mittfältet vägrade ta skott och alldeles för få bollar slogs i djupet på Söder, ok om vi haft Walle på plan eller Wernblom i boxen, men med en ensam junis??

    SvaraRadera
  8. jag har alltid undrat vart 4-poängaren håller hus,vad är det för funktion att inte ha med den??

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.