2006/09/04

Ultras Göteborg utmanar Supporterklubben Änglarna?

SUPPORTERKULTUR I torsdags kunde internetburna änglar ta del av Ultras Göteborgs senaste kommuniké på deras officiella hemsida. Men till skillnad från de mer vanliga uppdateringarna med information om tifon, bilder och insamlingar gav man nu direkta indikationer på att man har ambitionen att "konkurrera" med Supporterklubben Änglarna framöver. En ganska intressant och spännande nyhet i den Blåvita supportervärlden. Så vad händer härnäst?

Ultras Göteborgs kommuniké från 31 Augusti 2006:

"UG Växer
Ultras Göteborg är en allternativ supporterförening vars främsta mål är att arbeta för ett bättre vissuelt och verbalt stöd till IFK Göteborg. Vi anordnar resor till bortamatcher, arrangerar tifon, och försöker skapa en social sammanhållning i gruppen.
Vi arbetar även aktivt för supportrars rättigheter då vi ser att dessa kränks och inskränks. Till skillnad från supporterklubben är vi självständiga från IFK Göteborg eftersom det ger oss större utrymme att kritisera och utöva vår versio
n av läktarkultur. Vi utgår alltid från principen en för alla, alla för en och föredrar att lösa saker internt istället för att lämna ut medlemmar till IFK och deras många gånger allt för godtyckliga avstängningar.

Vi söker nu nya medlemmar!
Känner du att du inte passar in i supporterklubben?
Att du intresserar dig för supporterkulturen?
eller vill du bara vara med i våran gemenskap?

Då välkomnar vi dig med öppna armar, allt vi kräver är att du är 18 år eller äldre. (Legg!) Medlemskapet kostar 100 kr / säsong, och berättigar till köp av våra resor, våra souvenirer samt tillträde till eventuella fester och annat vi kan tänkas annordna. För att införskaffa kortet bör du söka dig till området nedanför trumman och prata med våra medlemmar. Vi finns även på Restaurang Picasso innan matcherna. "

Tidigare har Ultras Göteborg, som bildades inför säsongen 2006 som en paraplyorganisation för ett flertal ultrasgrupper (bland andra Ultras Bulldogs, Young Lions och West Coast Angelz), haft strukturen av ett stort kompisgäng där man inte öppet rekryterat nya medlemmar. Vidare har organisationen utåt sett inte haft ansiktet av en direkt medlemsskapsförening som man nu ger ambitioner om att vilja bli. Men inte nog med att man väljer att köra igång en ny supporterförening alternativt supporterklubb (även om de själva säkerligen avskyr just den klassificeringen av dem), utan de har dessutom kravet på att medlemmarna ska ha nått myndig ålder.

Då återstår frågan om detta då kan ses som en seriös utmanare till Supporterklubben Änglarna, den enda organiserade grupperingen som öppet rekryterar betalande medlemmar fram tills nyligen? Vi ställde ett par frågor till Andreas Toll, ordförande i klubben för att bringa klarhe
t i vad Änglarna tycker om den nya utvecklingen:

Har ni hos Supporterklubben diskuterat Ultras Göteborgs senaste kritik mot Änglarna och deras ambition att bli ett mer konkret supporterklubbsalternativ till er i klubben?

- Vi har bara pratat lite kort över mail inom styrelsen om detta. Dock är den enda kritik som UG skriver här är att vi inte skulle vara självständiga från IFK Göteborg vilket är direkt felaktigt.
Det som kan ge den bilden är att vi har ett nära samarbete med IFK och att vi då valt att föra fram dom åsikter och den kritik vi i vissa fall haft mot IFK direkt till dom. Vi har inte gått ut öppet med det för att undvika att skapa mediadebatter. Eftersom vi också haft ett så nära samarbete är det enklaste sättet att föra en diskusion.

Kan änglaskaran på sikt ha två eller flera större "Supporterklubbar", i den mening som Änglarna är det idag, finns medlemsunderlag och intresse nog för det?

- IFK Göteborg är Sveriges största klubb, kan Hammarby, aik med flera ha olika så kan självklart även Göteborg ha det. Dock skall man veta att inflytandet minskar om det delas upp. Men varken vi eller UG ser några problem med att vara medlem i båda delar. UG är en en grupp för ultrassupportrar medans Supporterklubben är för alla sorters supportrar. Vi ser det därför inte som ett utspel mot oss utan mer att det är positivt att fler engagerar sig kring IFK Göteborg.

Vilka negativa effekter kan detta få rent allmänt, på läktarna och för Supporterklubben Änglarna på sikt?

- Direkt ser jag inga negativa effekter som kan uppkomma. Huvudsaken är att målet för alla är att stödja IFK Göteborg och inte framhäva olika grupperingar.

Vilka positiva effekter kan en sådan här utveckling leda till? Konkurrens leder kanske till ökade krav på kvalitétsarbete inom klubben när ett alternativ finns?

- Vi ser det inte som konkurrens som nämnts tidigare.
Eftersom vi inte är en renodlad "klackförening" kan vi inte vara 100% av vad alla vill. Klackpersoner anser att man skall agera på ett sätt medans andra supportrar anser man bör agera på ett annat sätt. Vi försöker tillgodose alla delar så gott det går. Men då går det inte att enbart tillgodose ena delen fullt ut. Vår styrka ligger även i att vi lyckats med detta till skillnad från många andra supporterklubbar i landet. Men självklart är konstuktiv kritik bra och kan man jobba för samma mål så kan det få positiva effekter också.

Vad tycker ni om att Ultras Göteborg inte tar in medlemmar under 18 år?

- Anledningen till det är ju att man vill veta att man får med riktigt engagerade supportrar som kommer finnas med under längre tid och är villiga att hjälpa till. I det perspektivet anser jag att det låter sunt.

Vad händer inom Supporterklubben Änglarna den närmaste tiden?

- Det kommer troligen ske stora förändringar inom supporterklubben inom kort. Efter flytten från puben och shopen har supporterklubben legat lågt medvetet för att se vilken väg som vi bör gå. Nu tittar vi efter nya lokaler där vi kan bli mer synliga igen. Eventuellt ha viss försäljning och ha öppet inför resor och matcher. Att få till en klubblokal helt enkelt. Dock har vi inte hittat någon riktigt bra lokal ännu. I övrigt så jobbas det på som vanligt med resor, tidning med mera.

(Baraben.com har även sökt representanter från Ultras Göteborg för att få deras perspektiv på frågan, dock utan resultat. Förhoppningsvis får vi mer kommentarer i frågan under veckans gång!)

49 kommentarer:

 1. Jag själv tycker exempelvis att formuleringen "Vi söker nu nya medlemmar!
  Känner du att du inte passar in i supporterklubben?"

  ger en ganska tydlig bild av att man gör just den här åtgärden utifrån ett missnöje med Änglarna i första hand. Det ska bli mycket intressant att följa debatten, främst från UG:s sida, kring vad det är som väckt den här känslan.

  Är det någon specifik incident på senare tid?

  SvaraRadera
 2. Ganska bra svar av Tollan, dock märks det att de har en ganska naiv syn på UG:s utspel. Som medlem i Änglarna kan jag inte annat än fundera på om inte detta kan komma att innebära en medlemsdipp (och då ett ekonomiskt bortfall för änglarna) till nästa säsong?!

  SvaraRadera
 3. Synd att UG börjar en sådan "satsning" med så pinsamt låg nivå på språket. Kan inte vara någon över 16 år som skrivit det där...

  SvaraRadera
 4. UG är pinsamt och står för em hel del pinsamheter. Jag har aldrig tyckt om dom och dom är mer eller mindre samma mentala kalhyggen som vi hade tidigt 90-tal. Detta utspel är något helt oväntat och jag tror inte det ska ses som något större hot. Ultras kommer dock ha lätt att värva osäkra yngre killar.Ingen med vett i skallen skulle gå med i deras gemenskap.

  SvaraRadera
 5. Bra svar av Tollan, helt rätt att inte fördöma, nedvärdera utan ta fram det som är bra. Ger UG kravet att visa vad de står för. Enda de idag har att komma med är Änglarnas nära samarbete med IFK, vilket Tollan också besvarar helt underbart bra. Inte ger sig in i en låg debatt. Bra Tollan! Intressant se UG:s fortsättning, kan bli nyttigt med fler vinklar.Eller vettiga debatter
  /Kalles

  SvaraRadera
 6. Mycket bra svar av Toll.

  Intressant utveckling!

  SvaraRadera
 7. Har alla glömt hur Tollan slickade Halses röv!?

  SvaraRadera
 8. UG?

  Står det för Uriginal Gangsters?

  eller

  Urinal Gangsters?

  SvaraRadera
 9. Borås Golfklubb: Öh?

  SvaraRadera
 10. Typiskt blåvita att vara UG, vi Guliganer är DOMINANTA så att det skriker om det.

  Elfsborg vinner Allsvenskan i år!

  SvaraRadera
 11. Jag har svårt att identifiera vilka som tillhör UG och inte. Exempelvis de två osympatiska och väldigt ölstinna tonåringarna som stod på räcket under gnagetmatchen, var de UG-folk?

  SvaraRadera
 12. Borås Golfklubb/ Dra åt helvete och lite längre med din jävla snyltarreklam.

  SvaraRadera
 13. Toll är ju bara en gaphals. Hur någon vars enda merit är att stå på räcket kan bli vald som ordförande i Änglarna visar ju en hel del på vilka som är aktiva i den föreningen...

  SvaraRadera
 14. Onödigt att blåsa upp en konflikt som inte existerar (som jag upplever det iaf). Reagerade också på formuleringen som citeras längst upp här, men betvivlar att det är en formulering som de verkligen diskuterat igenom jättemkt eller ser som den viktigaste i texten. Tror snarare att medlemssökandet är ett sätt att få in mer tifopengar, men vad vet jag.

  Tycker det känns som det var längesen det var så lite interna konflikter som nu. Dock synd att inte även UG bestämde sig för att hänga på Aik-tåget när nu alla övriga grupperingar är representerade. Tror de hade tjänat på att inte isolera sig från övriga blåvita lika mkt, inte minst för att kunna samla in mer tifopengar.

  Oavsett, respekt till alla som engagerar sig för Blåvitt. Ser inget som hindrar att vara medlem både i Supporterkluben Änglarna och att bli stödmedlem i Ultras Göteborg.

  IFK mot resten!

  SvaraRadera
 15. Margaret on the guillotine/

  Konflikt? Änglarna verkar ju anse att det inte existerar någon som helst konflikt medan det är ganska uppenbart från UG:s text att man tycker att Änglarna inte står speciellt högt i kurs och att man nu ger ett alternativ och inte ett komplemment som Toll försöker ge sken av.

  Jag tror Änglarna begår ett misttag om de inte inser att sådana här grupper vill expandera av den simpla anledningen att Änglarna fyller inte de behov som deras medlemmar uppenbarligen har...

  SvaraRadera
 16. Margaret on the/ Konflikt är det väl inte direkt, i alla fall inte så länge som änglarna anser att det är helt ok för UG att köra på. Dock är det ju en uppenbar konkurrenssituation då jag har mkt svårt att se att alla som väljer att "gå över" till UG kommer att fortsätta vara medlemmar i Änglarna osv.

  Sedan uppmanar ju faktiskt UG de "sina" att exempelvis gå till en annan matchdagspub och att resa privat (eller med UGs organisering om den nu finns) på bortamatcher.

  Ser man inte detta som konkurrens- när en "ny" gruppering uppmanar Blåvita att gå på andra evenemang än Änglarnas och att resa på annat sätt än med Änglarna så vet jag inte vad konkurrens är.

  Men det kan ju förvisso ge stora positiva effekter för Änglarna med, om man utnyttjar situationen lite gynnsamt för sig själva...

  SvaraRadera
 17. Frankie: Jag tror du övervärderar förändringen, men det återstår väl att se. Att olika grupperingar har suttit på olika pubar har ju alltid existerat, UG har ju aldrig suttit på Harrys tex. Inget problem med det så klart. När det gäller resor så tror jag knappast UG kör fullbussar till alla matcher, inte ens till majoriteten. Snarare att det blir som Alternativresor som kör resor ett par gånger per år. När Alternativresor körde fler resor för några säsonger sedan minskade det ju knappast Änglarnas antal, utan gjorde att fler var på plats totalt. Förhoppningsvis blir det samma sak nu.

  Medlem i klubben och föreningen sedan länge: Vilka behov är det du menar? Jag umgås med folk från båda håll, håller inte med om allt som Änglarna gör och inte allt som Ultras tar sig för. Dock tror jag aldrig att Änglarna som trots allt är en förening med 3000 vitt skilda medlemmar (till skillnad från flera av sthlmslagen som främst har klackföreningar) kan bli som en Ultrasgrupp, utan istället bör fungera som ett samlingsorgan för alla grupperingar. Det är nog inte alltid så enkelt att samtidigt representera sittplatsfolk, klackfolk och andra, skulle jag gissa. Med tanke på hur få som arbetar aktivt i Supporterklubben idag så lär det ju dock inte vara så svårt att påverka och ändra inriktningen på deras arbete, om man är intresserad av det.

  SvaraRadera
 18. Det har väl länge funnits ett missnöje med att Änglarna inte har agerat mer direkt i klackfrågor utan som Toll beskriver det själv, "Vi försöker tillgodose alla delar så gott det går". Då är det ju bra att UG som redan bevisat att dem har kunnat organisera klacken bra får mer inflytande och kan ta hand om mer direkta klackfrågor som faktiskt inte kan ignoreras.

  SvaraRadera
 19. e.johansson/ Vad är pinsamt med UG? Att de arbetar för ett bättre stöd till blåvitt på matcherna? Att de fixar tifon? Hur sådana som du kan kritisera personer som lägger ner så mycket tid på blåvitt förstår jag bara inte, speciellt inte när du inte har något vettigt att säga. Jag blir uppriktigt sagt förbannad på dig, pajas. /Erik

  SvaraRadera
 20. Ultras kan aldrig bli ÄNGLARNA!
  jag är inte med i Änglarna tyvärr men en ultras förening kan aldrig bli vad Änglarna är. IFK=Änglar och inte Ultras

  SvaraRadera
 21. e.johansson/ Vad är pinsamt med UG? Att de arbetar för ett bättre stöd till blåvitt på matcherna? Att de fixar tifon? Hur sådana som du kan kritisera personer som lägger ner så mycket tid på blåvitt förstår jag bara inte, speciellt inte när du inte har något vettigt att säga. Jag blir uppriktigt sagt förbannad på dig, pajas. /Erik


  -Ähh sluta! Så mycket tid kan det fan inte ta och fixa de där soppsäcks tifona! Klippa sönder soppsäckar till vimplar, eller dom tuchpennsritade flaggorna som säkert gort i slöjden på sina högstadieskolor. Och däras sånger ska vi fan inte snacka om! Öhhh öhhh, Shaaaalalalalalal jejejeje öhh öhhh öhhh shaaaallalalalalal

  SvaraRadera
 22. e.johansson och hokon. Man får fan leta rejält för att hitta 2 snubbar som har sämre koll än er 2. Pinsamt!

  SvaraRadera
 23. UG är ett gäng javla pajasar! Hur fan kan dom få ha hand om tifona!

  SvaraRadera
 24. E.Johansson
  -Ähh sluta! Så mycket tid kan det fan inte ta och fixa de där soppsäcks tifona! Klippa sönder soppsäckar till vimplar, eller dom tuchpennsritade flaggorna som säkert gort i slöjden på sina högstadieskolor. Och däras sånger ska vi fan inte snacka om! Öhhh öhhh, Shaaaalalalalalal jejejeje öhh öhhh öhhh shaaaallalalalalal

  Du är fanimig patetisk. Du anar inte hur mycket pengar och tid UG lägger ner på tifon, flaggdagar osv. För de första är det 18-års gräns i UG vilket gör att ingen kan sy sina flaggor i högstadiet. För det andra håller flaggorna riktigt hög kvalité. Riktigt snygga. Sedan heter de inte deras ramsor, utan våra. Får jag fråga vad du själv gör för att påverka läktarkulturen positivt? Tror ärlig talat att det inte finns något, utan du är säkert en i mängden som sitter på internet och utbryter ditt hat mot andra. Får jag fråga, varför detta hat mot UG? Sedan skall du inte yttra dig om något som du inte har en suck om, hade du känt grabbarna i UG hade du haft en helt annan mening. Men sedan finns de ju supporters som lever framför tv-soffan och på internet som inte gör något annat än att klaga.

  Nepp, nu ska jag börja ägna mig åt något vettigt istället för läsa vad helt obetydliga s.k supporters skriver.

  SvaraRadera
 25. Det mest skrämmande är att varje gång en spännande situation eller debatt uppstår i de Blåvita leden trillar flera sådana som "Margareth on the" in och ska fördöma allting som alla säger och tycker.

  "Sluta kritisera och enas istället heja blåvitt" osv.

  Precis samma löjliga resonemang som fördes när de första läckorna om skatteskandalen kom ut.

  Jävla ryggdunkarklubb är vad änglarna är, jag kan då fan inte tänka mig att vara med i Änglarna trots att jag i många år var de men UG? jajjemen.

  SvaraRadera
 26. Ang A*K-tåget.
  Borde inte baraben.com kunna dra ihop en egen vagn..? *HETS*

  SvaraRadera
 27. Det är ju fan patetiskt å läsa vad alla "aftonbladetsupportar" skriver.. Herregud asså, vadå Ultras ramsor? Det är väl våra ramsor eller?
  Hur UG kan få ha hand om tifona?
  Du kan också tillverka tifo om du så önskar bara att sätta igång!Lycka till - jävla loser!

  SvaraRadera
 28. må sep 04, 06:35:31 PM
  "anonym"

  Gör inte personangrepp!

  Fult gjort!

  Sant eller inte?

  Ingen aning?

  Men fult av dig!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 29. Anonymous 06:21
  Vems åsikter har jag fördömt? Visst föredrar jag en hyfsat enad änglaskara istället för som 2002 då allt och alla hatade varandra, men betyder ju knappast att alla behöver tycka eller agera på samma sätt. Det är möjligt att jag har fel, men jag har aldrig upplevt att det är några avgrundslika åsiktskillnader mellan folk i ngn av alla grupperingar när man väl snackar med folk. Jag uppfattade förresten inte riktigt vad du själv tyckte, förutom att Änglarna var en "ryggdunkarklubb", så utveckla gärna...

  Själv tycker jag det mest skrämmande och patetiskt fega är att anonymt hoppa på folk här, oavsett om det är namngivna i Änglarna eller på UG som grupp.

  SvaraRadera
 30. City Boys/ Nej vi kommer inte att göra det. Istället kommer vi alla att åka som vi själva vill, en del med tåget (cirka 8-10 pers har redan anmält sig till tåget) och en del kommer att åka privat. Dvs ingen organiserad resa från vårt håll, vare sig i Änglarnas regi eller privat. Anledningen till detta vill jag inte gå in på.

  SvaraRadera
 31. UG det finns en supporterförening.. starta inte en till...

  SvaraRadera
 32. Måste säga att det verkar som att UG vill visa mer att dom är just "Ultras" än blåvitt fans. Alla banderoller och flaggor står det ju Ultras på, och så är däras logga där.(Killen med megafonen) Varför inte IFK loggan och blåvitt banderoller. Tycker det är mer gruppflaggor och gruppbanderoller än just IFK grejer... (även andra grupperingar då?

  SvaraRadera
 33. vad är skillnaden på en UG banderoll och en banderoll där det står "Änglarna Mölndal" eller "Klubb Bergslagen"?

  Baggen: Lite skillnad på supporterklubb och supportergrupp tror jag bestämt

  SvaraRadera
 34. Tror inte vi har haft så kassa och värdelösa tifon någon gång på 2000-talet, som vi har haft i år då Ultras Göteborg stått för arrangemanget.

  Skulle inte tifot mot Gais bli något att minnas. Kom ihåg att det hetsades rejält om att man skulle skänka pengar...
  Jag skänte då en hel del, men vafan blev det.. något jävla låtsastifo. Illa.

  Personligen tar jag hellre tillbaka G.Ö.T.T (Göteborgs övre tifotribunal) igen...

  Och vad är grejen med FC Nürnberg egentligen?

  Och tack som fan gör trumman... nu låter vi ju som nån jävla bajenwannabee-klack... vet att trumman inte är ny för året direkt, men bort med den, snälla

  Skärpning Ultras Göteborg

  SvaraRadera
 35. Personligen kan jag inte minnas att vi någonsin haft ett bättre tifo än det mot GAIS, möjligtvis kaostifot mot ÖIS '03(?) men detta hade ju bättre utformning. Nürnbergsupportrar har väl besökt blåvitts matcher i iaf 4 år? Inget nytt där.

  SvaraRadera
 36. Självklart spelar den ekonomiska biten in. Vill man växa som organistation för att kunna arrangera saker och då behövs medlemmar, pengar och liknande.

  Men också för att få bort stämpeln som "ett gäng idioter som vill förstöra". Det krävs öppenhet är klart, vi är blåvittsupportrar som alla andra. Om man sedan väljer att vara på sittplats och anteckna varje bollrörelse, stå på norra stå och se varje match, enbart se bortamatcher i protest mot Gamla Ullevi eller ordna med vokalt- och visuelt stöd är en kluven sak.

  Jag tror många av oss är grabbarna som spelat fotboll länge, som försökt slå sig in i IFK men misslyckats. Vi vill då ge blåvitt det bästa stöd vi kan, och det anser vi är via sång och koreografier. Precis som alla andra här vill vi blåvitts bästa, och vi anser att vi gör det med vårat sätt att agera.

  Så även om vi har lite olika syn på vissa saker jämfört med Änglarna så har vi båda samma mål, att ge IFK bästa möjliga stöd. Vi står även mitt i en klack som mer eller mindre kan ses som en stor del av just Änglarna, och det utan problem eller konflikter. Vi vill bara ge en alternativ väg, en lite annan inrikting på saker.

  Jag hoppas mitt svar kan reda ut lite iaf, och som JAG har uppfattat allting. Detta är MINA ord och inte gruppens, men det är såhär jag upplever det.

  PS: Snubbarna på räcket mot AIK var inte UG-folk. Däremot killen med megafonen.

  SvaraRadera
 37. Trist att UG:s värvningstext tycks dra igång en debatt om ev splittring i våra led. Jag kan förstå att frågan kommer upp, med hänsyn till hur texten är utformad. Men som någon skrev - tanken med den var nog att stärka UG snarare än att kritisera eller konkurrera med Änglarna.

  För min del ser jag UG:s existens och allt högre ambitioner som positiv. Deras fokus på läktarna behövs och deras aktivitet kompletterar, precis som Tolle lyfte fram, Änglarnas. Därmed inte sagt att jag gillar allt UG gör... men det gör jag inte med Änglarna heller.

  Se styrkan i olikheterna, änglar, inte svagheterna. Två stora organiserade supportergrupperingar försvagar oss bara om vi låter den göra det. Vill vi, så gör de oss bara starkare.

  Änglarna och UG har olika uppgifter. Om alla är medvetna om det och bedömer respektive organisation utifrån det, så finns det ingen anledning att skälla åt varken ena eller andra hållet.

  SvaraRadera
 38. Bra svar från anonym (må sep 04, 11:48:18 PM) också. Såg det efter att jag postade.

  SvaraRadera
 39. almgren/ hur fan kan man se konkurrens som något negativt i detta sammanhang? ok att jag är röding va, men enpartilösningar är oftast inte att föredra...

  SvaraRadera
 40. Almgren: Helt rätt

  Men tycker ändå inte att UG ska få hålla i tifon

  "Nürnbergsupportrar har väl gått på Blåvitts matcher i 4 år nu" Jaha och?

  SvaraRadera
 41. Detta är det bästa som hänt. Låt UG eller vad kallar sig få en egen liten del av läktaren på Nya nästa år och på den nya arenan så vi andra slipper dom och deras Tifosånger, som bara är en stämningssänkare.

  Så kan vi återgå till ett härligt läktarstöd. Trumma på bäst ni vill och hylla nåt tyskt bonkelag så kan vi andra koncentrera oss på matchen och stämningen!!

  SvaraRadera
 42. bmo: Lycka till, med tanke på att det är endast vid trumman som det sjungs just för tillfället...

  SvaraRadera
 43. Har inget imot trumman men fanimej allt annat som Bmo säger,kunde inte sägtr det bättre själv..

  -Detta är det bästa som hänt. Låt UG eller vad kallar sig få en egen liten del av läktaren på Nya nästa år och på den nya arenan så vi andra slipper dom och deras Tifosånger, som bara är en stämningssänkare.

  Så kan vi återgå till ett härligt läktarstöd. Trumma på bäst ni vill och hylla nåt tyskt bonkelag så kan vi andra koncentrera oss på matchen och stämningen!!

  SvaraRadera
 44. hiiiiiisingen

  Jag har inte sagt att konkurrens är något negativt. Däremot ser jag inte UG:s nya giv som ägnad att konkurrera med Änglarna, snarare att komplettera (vilket de ju själva säger sig vilja göra).

  Om de vänder sig till en delvis annan målgrupp än Änglarna, så hjälper de bara till att mobilisera stödet kring Blåvitt ytterligare. Om de på kuppen lockar över några medlemmar från Supporterklubben, så är det skitsamma åtminstone i min värld. Så länge stödet kring Blåvitt förbättras, så skiter jag fullständigt i vilken supporterorganisation folk hör hemma i.

  Dock kan jag avsluta med en sak: när det gäller att föra min talan uppe på Kamratgården eller gentemot myndigheter, så har jag fortfarande större förtroende för Änglarna än för UG. De senare gör mycket bra, men i sådana sammanhang är de ibland alltför enögda. Detta innebär dock INTE, att jag inte tycker Änglarna kunde bli jävligt mycket bättre när det gäller just detta (allt annat vore väl löjligt att hävda med tanke på mitt avhopp). Men det kanske kommer.

  SvaraRadera
 45. -Detta är det bästa som hänt. Låt UG eller vad kallar sig få en egen liten del av läktaren på Nya nästa år och på den nya arenan så vi andra slipper dom och deras Tifosånger, som bara är en stämningssänkare.

  Så kan vi återgå till ett härligt läktarstöd. Trumma på bäst ni vill och hylla nåt tyskt bonkelag så kan vi andra koncentrera oss på matchen och stämningen!!


  Kan hålla med till en viss del. Men att "återgå till ett härligt läktarstöd". Lycka till för det kommer ALDRIG ske.

  SvaraRadera
 46. Usch, jag får sverigedemokraternavibbar av UG:S uttalande :S

  SvaraRadera
 47. smichael, gå och köp en sportbladethatt

  SvaraRadera
 48. UG, skärp er på matcherna så är det ok.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.