2006/09/09

Nordens bästa ungdomssatsning

AKADEMIEN & FRAMTIDEN Arne Erlandsen höll inte med IFK Göteborg om att man skulle jobba långsiktigt. När Erlandsen ville köpa in norska trupputfyllare ville Håkan Mild fylla på med egna talanger från ungdomsleden. Så hur ser den långsiktiga satsningen ut och hur kommer Roger Gustavssons ideologiska fotbollsidé kring Änglagården att påverka IFK Göteborg under de kommande säsongerna?

Håkan Mild har under sitt första år som klubbdirektör i IFK Göteborg gett vissa indikationer på att han är här för att ställa i ordning det kaos som hans företrädare lämnade efter sig. Det är slut på tveksamma spelaraffärer, det är slut på klausulernas tid i spelarkontrakten och det är slut på oigenomtänka spelarköp. Man satsar på sikt och man satsar för att bli bäst i Norden på ungdomssidan.
- Satsningen på ungdomssidan måste ge resultat. De spelare som kommer upp till a-truppen är ingen bonus på något sätt. Likaså ska vi hitta talanger runt i vår omgivning och förbereda dem, precis som våra egna, för det viktiga det sista och viktiga steget upp mot a-laget.
Klubbdirektör Håkan Mild berättar för 442 att han tröttnat på hur folk inom svensk fotboll pratar men inte agerar för att nå långsiktiga mål.
- Vi vill bli ledande i Sverige och Norden, vi vill även nå långt i de europeiska cuperna. Det är vår vision, men det blir inte så bara för att man pratar om det. Man måste jobba varje dag för att nå dit.

Orförande Stig Lundström som talar om att skynda långsamt och att Arne Erlandsen ville för mycket för tidigt går dock inte lika långt som Håkan Mild. Den vinnarmentalitet som byggs upp inom IFK Göteborg, ända från Roger Gustavsson på Akademien till Håkan Mild på Kamratgården måste även sippra in i både styrelserum och pojklag. Det är en vinnarmentalitet som ska innebära att marknadsavdelningen oförtrutet jagar världens största företag- och tror på det. Att varje ungdomslag går in för att krossa sitt motstånd i vajre match- och tror på det. Att styrelsen ser högt uppsatta mål för både kortsiktiga och långsiktiga satsningar som absolut prioritet- och tror på att klara av att genomföra det. IFK Göteborg är på helt rätt väg med sin ungdomssatsning och finslipar redan idag unga spelare för att bli bättre än seniorer i sämre serier. Men så ger man återigen utåt mediala kommentarer som påminner om Mats Perssons era i föreningen:
- Jag tror inte att vi skulle ha råd med honom. Men visst, skulle han vilja vara tränare för en lägre lön, så skulle ju inte jag säga nej, säger ordförande Stig Lundström om Sven Göran Eriksson som potentiell tränare i Blåvitt till Fantv.
Det spelar ingen roll om vi har råd med Svennis eller inte, det viktiga är att ständigt trycka ut en offensiv satsning där enbart positiva kommentarer och visioner får plats. Negativitet behöver vi inte hjälpa till att sprida inom föreningen, det klarar tidningarna av på ett "bra" sätt redan.

Håkan Mild fortsätter sin tankegång kring föreningens ungdomssatsning när han frågas om inte Hammarbys modell med "Hammarby Talang FF", där man låter ungdomsspelare möta seniorer i lägre divisioner, är ett alternativ för Blåvitt.
- Det är ett sätt som är aktuell, men hur det skulle gå till återstår att se. Det kan låta lite förmätet, men vi sneglar inte på klubbar som Hammrby utan kollar mer på exempelvis Barcelona.
Håkan pekar på att man måste se till att ge ungdomssektionens spelare den tuffhet som A-lagsspel kan ge och påpekar vikten av att nå dit med ungdomssektionens satsning.
- Om man tar Mattias Bjärsmyr eller Kalle Svensson som exempel så har båda kommit från mindre klubbar och där fått chansen att bygga upp en tuffhet i seniorsammanhang. Samtidigt tror jag att många av våra spelare i den unga ålderna är bättre utbildade, och har större möjligheter att lyckas än jämnåriga seniorspelare i andra mindre föreningar.


Akademien söker även ledare i 442. Så vill du börja i IFK Göteborg som ledare eller tränare? Akademien har alltid behov av ambitiösa ungdomsledare som brinner för fotbollen. Kontakta ungdomskonsulent Sonny Carlsson för mer information- så kan du kanske bli del av IFK Göteborgs framtida satsningar, redan idag!

24 kommentarer:

  1. ja vad ska man säga. helt klockrena kommentarer från tjalle.

    SvaraRadera
  2. vem är tjalle?

    SvaraRadera
  3. Vad jag har längtat!!! Äntligen en menatlitet från blåvit att inte titta på svenska konkurenter utan sattsa mer. Vi blir aldrig bäst om vi dansar samma dans som djurgården elelr malmö. Nu fattas bara den mentaliteten från vissa av suportrarna så är vi bäst!

    SvaraRadera
  4. Jag har hört det så mga ggr förut. För 8 år sedan snackades de om Man U osv. Jag tror det när jag ser det.

    Morgondagens framgångar kommer absolut inte har ngt gemensamt med gårdagens, det är helt olika världar, och jag är ganska övertygad om att det behövs infuenser utifrån för att IFK skall nå framgång, annars kommar vi alltid vara "bästa tvåan"- och en skyddad verkstad är inte att eftertrakta.
    Och nu har vi också en sportchef och ordf. som tycker lika -det är inte bra att vi vinner.

    Först käftsmällen ifrån elfsborg, när de säger innan matchen emot blåvitt, att de skall behålla laget för att satsa på Europa, och sedan förnedrade av egen tränare.

    hoppas spelarna har stolthet och revanschlusta.

    SvaraRadera
  5. "Men så ger man återigen utåt mediala kommentarer som påminner om Mats Perssons era i föreningen:
    - Jag tror inte att vi skulle ha råd med honom. Men visst, skulle han vilja vara tränare för en lägre lön, så skulle ju inte jag säga nej, säger ordförande Stig Lundström om Sven Göran Eriksson som potentiell tränare i Blåvitt till Fantv.
    Det spelar ingen roll om vi har råd med Svennis eller inte, det viktiga är att ständigt trycka ut en offensiv satsning där enbart positiva kommentarer och visioner får plats. Negativitet behöver vi inte hjälpa till att sprida inom föreningen, det klarar tidningarna av på ett "bra" sätt redan."

    Frankie, gillar normalt dina inlägg men var du bakfull när du skrev det här? Eller gravt nyvaken?

    1) På vilket sett menar du att uttalandet från Lundström påminner om Mats Perssons era? Mats Persson hade väl sagt precis tvärtom om?

    2) Det är ju direkt löjeväckande att anklaga Lundström för att sprida negativitet när han säger att vi inte har råd med Svennis. Vet inte vilken bubbla du lever i men vi i den verklige världen är liksom Lundström medvetna om att vi faktiskt har noll (0) chans att få Sven-Göran Eriksson som tränare. Skulle Lundström tro eller låtsas tro det skulle han bli officiellt idiotförklarad.

    Din önskan att "trycka ut en offensiv satsning där enbart positiva kommentarer och visioner får plats" låter som en gammal Sovjetparoll och är dessutom en fantasi som inte har någonting med verkligheten att göra. Typ: Sopa verkligheten under mattan och inge falska och helt orealistiska förhoppningar så blir det nog bra. Människor som säger som det är ska bort.

    Jag tycker både Mild och Lundström verkar vara pragmatiska och realistiska människor som arbetar efter en plan som vi faktiskt kan nå.

    Det är naturligtvis kul att så många engagerar sig på alla forum med åsikter och förslag men det vore bra om man någon gång tänkte efter innan man skriver och försökte leva i verkligheten.

    SvaraRadera
  6. Förstår att man vill tänka långsiktigt inom IFK.

    Men hade man också tänkt lite kortsiktigt som Arne ville så hade man kanske haft större chans i guldspurten.

    Det betyder inte att jag tycker att vi skulle ha värvat första bästa (eller kassa?) norrman som Arne ville, men i alla fall försökt att hitta en ersättare till Mourad i höst.

    Vi är det enda av topplagen som inte har förstärkt inför hösten. Då räknar jag bort Schaffer och Lago. Vi har blivit av med vår bästa forward just nu och inte ersatt honom med någon likvärdig.

    Jag vet att vi inte har pengar a la dif men visst borde vi ha kunnat kolla runt lite om det fanns någon att låna i några månader.

    Änglagården tror jag stenhårt på. En riktigt bra långsiktig satsning. Också positivt att man sneglar på Barcelona.

    SvaraRadera
  7. 1) På vilket sett menar du att uttalandet från Lundström påminner om Mats Perssons era? Mats Persson hade väl sagt precis tvärtom om?

    Jag vet inte hur väl du följer Blåvitt, men Mats Persson hade ett konsekvent uttalande om i princip ALLA fotbollsspelare som någonsin blev aktuella för IFK: "Vi har nog inte råd med honom". Det finn ju otaliga exempel på när han fört detta resonemang i medierna, även om spelare som vi faktiskt haft råd med och senare värvat i vissa fall. Persson var ju en medial katastrof.

    Angående Svennis säger du:
    Skulle Lundström tro eller låtsas tro det skulle han bli officiellt idiotförklarad.

    Trodde du att Malmö kunde värva Jonathan Johansson och Jari Litmanen strax innan de gjorde det? Den enda som blir officiellt idiotförklarad som ledare i en anrik förening som IFK Göteborg är den som ger upp på förhand och som saknar visioner.

    Uppenbarligen har du som en del andra drabbats av de senaste årens kräftgång och sänkt dina ambitioner till en så låg nivå att även dina visioner och idealdrömmar för föreningen sänkts markant. Bara föreningsledare som vågar vara visionära och sikta mot stjärnorna (även om de bara når trädtopparna) är de som leder framtidens fotboll i de mindre ligorna.

    Bara att ha Svennis som ett aktuellt namn, att försöka, hur förgäves det än må vara- visar att vi inte siktar på småpotatis utan satsar och är visionära. Detta stärker det mediala intresset, detta är en godisfabrik för våra sponsorer och kontakter och det skapar en bro mellan alla fans som kräver storsatsningar.

    Försöker man inte så lyckas man aldrig. Endast de som vågar och tar steget ut i det okända kan lyckas göra stordåd. De andra som sitter i sin trygga båt och aldrig vågar försöka sig på visionära och storslagna saker blir medelmåttor.

    Jag håller till 100% med dig om:
    Jag tycker både Mild och Lundström verkar vara pragmatiska och realistiska människor som arbetar efter en plan som vi faktiskt kan nå.

    Men skillnaden är att jag är helt övertygad om att vi inom kort åter kan vara en stormakt inom fotbollen. OM vi sköter våra kort rätt. Tyvärr har inte alla den tron på vår förening längre, men jag tror Håkan Mild är mannen att ge dem hoppet åter.

    SvaraRadera
  8. Frankie:

    Jag vill liksom du att blåvitt ska bli bäst i Sverige och slutligen vara med ute i europa, men i vissa avseenden tycker jag inte att ovanstående anonym är helt ute och cyklar.

    Vi måste i vår satsning vara medvetna var vi står och arbeta efter våra förutsättningar. Självklart kan man försöka bygga luftslott och prata om Änglagården som en magisk plats där talang blir utlandsproffs på nolltid. Men sanningen är den att det handlar om realistiska mål.

    Att kräva guld av IFK Göteborg i dagsläget irriterar nog mer än vad det gynnar. Jag förstår att vi blivit trötta och otåliga, men det var just otålighet som tog oss in i en skattehärva.

    Det blåvitt behöver är arbetsro, börja gräva där vi står och göra det så jävla bra vi bara kan. Det finns tre föreningar som gjort just detta och fått möjlighet till det under 2000-talet. AIK, Djurgården och Malmö FF. Alla tre lagen är sådana vi tittat lite avundsjukt på i olika avseenden. AIK när det avser publikttillströmningen, Djurgården när det avser medierelationerna och Malmö då det avser omsättningen och övergångssummornas höga nivå.

    Alla tre lagen har dock en gemensam nämnare: - De har fått andrum.

    IFK's tappra försök att ge andrum innefattade stålbad och försök till att börja på ny kula. Sedan stressades vissa delar i uppbyggnaden bort och vi fick en skattehärva istället. Släpp kraven och ha förhoppningar så kanske vi kan vinna i år trots att de flesta inte ser oss som redo.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  9. Sillstryparen/ Gräva där vi står? Det är ju fan det de gjort i 10 (!!!!) år nu. Det ska fan ställas krav och inte accepteras att föreningen sjunker ner i en allmän likgiltighet!

    SvaraRadera
  10. Gött att se att Frankie sänker alla osäkra supportrar :D Blåvitt ska bli bäst i Norden och då krävs visioner..

    SvaraRadera
  11. Jag håller med om att Håkans metod att lägga fram deras idé är klart smartare. Han ger hela tiden hopp om framtiden utan att för den delen sänka chansen för guld i år, det gör dock stig med sina kommentarer, det är min känlsa. man måste kunna kombinera att bli bäst på lång sikt och kunna ta guld nu med.

    SvaraRadera
  12. Om Stig istället säger det (om Svennis) MED GLIMTEN I ÖGAT, eller ger PÅSKEN av att han talat med Svennis så ger ju bara det TVÅ POSITIVA artiklar i aftonbladet. Vad har man att förlora på det? Ingenting.

    En kommentatör säger:
    "Vi måste i vår satsning vara medvetna var vi står och arbeta efter våra förutsättningar. Självklart kan man försöka bygga luftslott och prata om Änglagården som en magisk plats där talang blir utlandsproffs på nolltid. Men sanningen är den att det handlar om realistiska mål. "

    Så svenskt.

    Så fjantigt.

    STICK UT!

    SvaraRadera
  13. Bond-Saxen:

    Okej. Du menar att vi gjorde fel då Eliasson inte ville satsa sig utan rädda oss ur ett stålbad?

    Eller vad är det du försöker påskina med mer än att ta billiga poänger? Att hetsa är ju en klassisk retorisk metod som inte talar till förnuftet, om vi säger så. Förövrigt tycker jag det är intressant att du ständigt och jämt dyker upp då det vankas diskussion med Frankie. För du hans talan eller hur ska jag tolka det?

    Anonymous:
    Tycker du verkligen det?
    Att vi grävt där vi stått? Är det så man tappar 100 miljoner i likvida medel på några år? Var det därför man försökte ta genvägar och värva spelare man inte hade råd med?

    Arbetsro är uppenbarligen jävligt underskattat. Tackvare arbetsro kan man toppa tabellen trots att laget precis flyttats upp eller få fortsätta träna laget som idag ligger tvåa i allsvenskan trots att man under sitt första år i klubben hade det sämsta facit i klubbens historia, efter de första 15 matcherna.

    Inget lag har någonsin blivit sämre av arbetsro, trygghet och en realistisk vision. Däremot känner jag till ett antal lag som fått trampa vatten på grund av hybris, hårda krav och bristande verklighetsuppfattning. Eller har jag kanske fel? Kom gärna med konkreta exempel i sådana fall.

    SvaraRadera
  14. Som avslutning vill jag tillägga att allt som görs i blåvitt idag uppenbarligen inte är bra. Det ska jag inte sticka under stol med och på en del fronter hoppas även jag på förbättring.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  15. Eller vad är det du försöker påskina med mer än att ta billiga poänger?

    Luftslott och luftslott. IFK Göteborg är en SÄLJBAR PRODUKT. Självklart hör det till att göra reklam för sig själv (helst god sådan) i alla lägen.

    "-Självklart har vi pratat med "Svennis" och han finns självklart på vår lista."

    Fortfarande sanning. Kalla det luftslott om du vill.

    Blåvitt måste bli ljusår bättre på att utnyttja media och sin historia på ett positivt sätt. Även om hardcore supportern förstår att "Svennis" inte är superaktuell så skapar det ett intresse bland andra supportergrupper.

    SvaraRadera
  16. Jag delar dina åsikter helt och fullt, Sillstryparen.
    Vi måste gräva där vi står.

    Frankie:
    Din parallell mellan Malmös värvning av J Johansson/ Litmanen med en blåvit värvning av Svennis: Svennis är en av världens bäst (om inte den allra bäste) betalda tränare. Du tycker alltså Johansson och Litmanen har motsvarande dignitet som spelare. Förvånande.

    Jag, precis som du, vill inget hellre än att Blåvitt ska dominera i allsvenskan och vara framgångsrika ute i Europa. Jag, precis som du, har visioner och drömmar (idealdrömmar som du kallar dem) om att vi ska lyckas igen.

    Skillnaden är att jag skiljer på drömmar och verklighet. Skillnaden är att jag inte inte låter mina idealdrömmar vara måttstock eller bedömningsgrund för hur klubben IFK sköts. Det är ju en helt orimligt (och omoget) att ställa de kraven! Klart jag drömmer om att Svennis ska träna IFK, att vi ska vinna CL, att vi ska kunna värvas de dyraste och mest lovande talangerna i Sverige och Norden - men att kritisera klubben för att de inte pratar om/lovar att leverera de drömmarna är ju befängt.

    Jag ser hellre att Lundström, Mild och alla andra sliter med att arbeta fram en relistisk tränarlösning än lägger tid på att larva sig i media och kommentera pojkrumsdrömmar. I Verkligheten (till skillnad från drömmar) finns ord som budget, förutsättningar, faktiska omständigheter - skickliga ledare sätter fokus på det de kan påverka och struntar i resten.

    Du pratar om att stärka det mediala intresset, Bond-saxen pratar om att sticka ut och få publicitet i AF. Jag pratar om att vinna - att bygga upp någonting som gör oss till vinnare under lång tid. Sånt gör sponsorer glada - inte luftslott i medierna.

    Anonymous:
    (som tycker att" Det ska fan ställas krav och inte accepteras att föreningen sjunker ner i en allmän likgiltighet!") :

    Du och många med dig kräver storsatsningar.
    Storsatsningar från vem? Hur? Med vilka medel?
    Låt mig gissa: Styrelsen ska värva en känd och dyr tränare - det ger publicitet och visar att vi menar allvar. Dessutom ska vi värva ett antal dyra och kända spelare och sedan ska vi vinna allsvenskan och bli bäst i Norden. Pengarna då? Vi kräver helt enkelt att styrelsen ska fixa fram ett stort antal (gärna kända, sånt ger bra publicitet) riskkapitalister som finansierar hela kapitalet. Finns det inga sådana? Då kräver vi styrelsen avgång, och när den nya styrelsen är på plats så kräver vi att de fixar fram pengar. Men tänk om vi köper fel spelare? No problem! Då kräver vi sportchefens avgång, och när den nya sportchefen är på plats så kräver vi att han köper rätt spelare. Så enkelt det är att bli framgångsrik!
    Det där med att satsa på en duktig okänd tränare (Landberg) eller bygga upp en lagmaskin från grunden -det funkade ju visserligen för Roger under 90-talet men vafan..det var ju över tio år sedan - nu är det nya tider - vi måste ställa nya krav......
    Puh..

    Alltså, alla vill Blåvitts bästa. Vi måste lita på att de nya människor som jobbar för klubben vet vad de gör och ge dem tid. Vi kan inte nagelfara varje liten grej de säger och övertolka dem till att de tappat tron på klubben.

    Jag tror verkligen på Blåvitt – men jag tror på att stödja och uppmuntra och vara stolt över de saker som är bra i klubben (t ex vår storsatsning (!) på talangutveckling) än att fokusera på det negativa och krav på snabba resultat.

    Trevlig kväll!

    /Prenzlauer Allé

    SvaraRadera
  17. det är jaaaaantementalitet i sverige. bond, whoami och frankie, lägg ner. ingen idé. folk kommer alltid rynka åt näsan när visionärer visar sig.

    SvaraRadera
  18. Tyvärr kommer aldrig vårt kära BLÅVITT att resa sig igen!

    Kom igen då, Håkan, bevisa att jag har fel!

    SvaraRadera
  19. Förövrigt tycker jag det är intressant att du ständigt och jämt dyker upp då det vankas diskussion med Frankie. För du hans talan eller hur ska jag tolka det?

    Ja för man får ju bara kommentera sina egna alter eller? Så trött man blir på vissa pajasargument. Ta en kall dusch.

    SvaraRadera
  20. Förövrigt tycker jag det är intressant att du ständigt och jämt dyker upp då det vankas diskussion med Frankie. För du hans talan eller hur ska jag tolka det?

    Ja ursäkta mig att inte jag satt hemma på en lördagskväll och bevakade våra kommentarstrådar för att svara. Tänk även att två andra redaktionsmedlemmar hade fräckheten att tycka som mig. Suck sicken jantementalitet som råder bland vissa.

    Arbetsro är uppenbarligen jävligt underskattat. Tackvare arbetsro kan man toppa tabellen trots att laget precis flyttats up

    Härligt att ta AIK som exempel på arbetsro, en förening där jag stenhårt krävt tränarens avgång för länge sedan. Men du tycker väl det är helt ok att en tränare som försvarar kamikazeupploppen på Gamla mot Gais får sitta kvar. Arbetsro? Snarare terrorbalans.

    Däremot känner jag till ett antal lag som fått trampa vatten på grund av hybris, hårda krav och bristande verklighetsuppfattning.

    "Det är bara hybris om man förlorar."

    - Julius Cesar

    Nu måste du skämta? Samtliga framgångsrika föreningar i hela Europa är det på grund av att man sätter upp offensiva mål som innebär att man siktar högt och inte för resonemang som "nu är vi medelmåttor och kankse kan bli lite bättre om tjugo år". Det finns inte en etablerad europeisk förening som inte har stora offensiva mål, som att vinna en europacup eller som att bli den starkaste föreningen i sin region för att använda det som en språngbräda att lyckas i CL.

    Tror du Lyon chockade hela Europa och gick på nolltid från kvartersgäng till Europafruktad faktor genom att sitta och konstatera sin egen medelmåttighet?

    Visioner och visionärer krävs för att bygga stora projekt, män som Bernmar behövs i svensk fotboll.

    Du pratar om att stärka det mediala intresset, Bond-saxen pratar om att sticka ut och få publicitet i AF. Jag pratar om att vinna - att bygga upp någonting som gör oss till vinnare under lång tid. Sånt gör sponsorer glada - inte luftslott i medierna.

    Jag ska försöka hålla mig på mattan nu, men det är ganska uppenbart att du inte fattar det här med marknadföring. Man kan inte utesluta det ena från det andra. Det är av absolut nödvändighet att arbeta på alla dessa faktorer samtidigt. Samtidigt som man satsar på ungdomssektionen och framtiden måste man ständigt vara med och inte bara hugga på diverse stjärnor och tränare, man måste visa en offensiv ambition gentemot sponsorer, medier och fans genom att inte ha en kravmall likt stefan lundin utan en kravmall likt Arne Erlandsen.

    Det där med att satsa på en duktig okänd tränare (Landberg) eller bygga upp en lagmaskin från grunden

    Först måste jag påpeka att ingen härinne kommenterat vare sig Kjell eller Lampan på ett negativt sätt. Sedan undrar jag om du fick låta dig själv drömma, vem ser du hellre som tränare i Blåvitt- Sven Göran Eriksson eller Stefan Landberg. With all do respekt är det ju löjeväckande att sätta Lampan i paritet med Svennis. Detta är en del av min poäng. Vissa ser stora projekt framför sig och vågar satsa på dessa- om inte för att genomföra dem så i alla fall se ifall det finns en liten chans att man kan ro det i hamn. En del andra vill bara bygga säkert och tryggt.

    Men måste kombinera de två skolorna för att nå framgång. Man måste sluta vara så konsekvent inlåst på sin egen skola av ageranden.

    Bygga upp en lagmaskin sa du sedan?

    Vad tycker du att vi gjort de senaste 3-4 åren då? Lallat omkring i blindo? Det är ju precis det vi gjort sedan kaosåret 2002, vi har successivt byggt upp en lagmaskin under två olika tränare och successivt ökat våra prestationer och vår kravmall. Som jag ser det nu finns det de som vill att vi fortsätter på samma väg och ständigt ökar kraven på prestation och insatser, där var Arne Erlandsen, sedan har vi de som säger "det går inte att vinna idag, ta d lung, vänta några år, vi borde bli stabilt topplag". Där har vi Stig Lundström. Håkan Mild finns i mitten av dessa skolor och har därför, som jag ser det, den bästa utgångspunkten till att leda oss in i framtiden på ett framgångsrikt sätt.

    Jag tror verkligen på Blåvitt – men jag tror på att stödja och uppmuntra och vara stolt över de saker som är bra i klubben (t ex vår storsatsning (!) på talangutveckling) än att fokusera på det negativa och krav på snabba resultat.

    Det smått roliga är att du inte verkar ha läst artikeln i fråga ens, då hela den var ett brandtal för Håkan Milds idé om att förvalta Roger Gustavssons långsiktiga ideologi kring fotboll via Kamratgårdens närmande med Änglagården.

    Rubriken om något ger väl en aning om det...

    SvaraRadera
  21. Frankie:

    Nej, självklart begär jag inte att du ska sitta hemma på en lördagkväll. Det enda jag ansåg var att det var tröttsamt att en annan skribent försökte ta billiga poänger trots att jag inte hade vänt mig till honom/henne överhuvudtaget.

    Jag försvarar inte Rickard Norlings kommentarer på Gamla Ullevi, var har jag skrivit det?

    Istället skriver jag att AIK leder allsvenskan och gör troligen så eftersom de tillslut fått börja om från början och fullfölja en idé istället för att hipp som happ ändra ledare och spelsystem.

    Personligen har jag mycket svårt för Rickard Norling, men för en AIK:are tror jag att resultatet är det enda intressanta i dagsläget.

    Angående Lyon undrar jag om det inte skiljer sig en del ekonomiskt mellan vart blåvitt befinner sig idag och där Lyon stod tidigare(dvs. innan deras CL-år)? De var ju inte en pytteklubb (vilket IFK är med franska klubblagsmått mätt) för 4-5 år sedan. Rätta mig gärna om jag har fel, då mina kunskaper om franskfotboll inte är outstanding.

    Mitt inlägg hade inte för avsikt att skapa pajkastningsdueller och sedan förstår jag inte hur jag skulle kunna veta att Herr Bond-Sax och du hade samma åsikter i frågan? Ni på Baraben har väldigt många olika skribenter med helt olika åsikter.

    Enligt min mening är det inte patetiskt att agera rationellt och förnuftigt, hur ser du på den saken?

    Dessutom är det inte heller fegt att anse våran trupp och rådande läge i laget som annat än perfekta. En perfekt situation hade ju troligtvis inneburit att spelare och ledare hade jobbat för samma mål. Inte att den ena avgått på grund ut av att spelarna och ledaren inte dragit åt samma håll.

    Förövrigt undrar jag om du anser att Bond-saxens kommentar om svenskar och dess mesighet även talar för din åsikt i frågan? Det tror inte jag att den gör.

    / Sillstryparen

    PS. Notera gärna vad jag skrivit i frågan och vad andra skrivit. Så att vi inte pratar förbi varandra. Att någon håller med mig i vissa avseenden kul, men det innebär inte att de tar över min talan eller kan lägga ord i min mun.

    SvaraRadera
  22. Riktigt bra och kul att det finns så många som är så hängivna IFK fans här. Även om åsikter går isär blir man riktig glad att IFK berör alla här.

    SvaraRadera
  23. Charles Banan:

    Medhåll. Det är grymt kul att det finns så många olika åsikter värda att respektera. Alla håller vi ju på blåvitt och vill bara föreningens bästa.

    I vissa avseenden kanske jag daltar med föreningen, men likt en förälder vill jag bara att den ska må bra och skiter i hur tufft och coolt blåvitt är så länge vi vinner.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.