2006/09/07

Det sista vi såg av Arne Erlandsen

ERLANDSENS AVGÅNG På IFK Göteborgs presskonferens 15:00 idag påstod Arne Erlandsen att huvudanledningen till att han säger upp sig är att han ville värva Espen Olsen från norska klubben Ham-Kam.
- Håkan Mild sa nej, förklarade Erlandsen.

Espen Olsen har i år spelat 14 matcher för Ham-Kam. 5 från start och 9 inhopp.
Espen Olsen har på dessa 14 matcher, över 500 minuters fotboll, gjort inte mindre än:

0 mål.

Ja, Arne Erlandsen har antigen bestämt sig för att ljuga rejält eller så inser han inte att han sänker sig själv totalt genom sina oigenomtänkta resonemang. Han fortsatte med att klaga på att föreningen haft en annan filosofi gällande träningsmängd och spelsystem.
- Jag kan inte ändra på mina grundidéer som jag jobbar efter, sa han smått bittert. Baraben.com rekomenderar därför Erlandsen att starta en egen förening där han fritt kan diktera bäst han vill och hålla 15 timmars träningar med sina spelare, om han nu hittar några sådana.

Till sist klämde Erlandsen till med:
- Klimatet för att föra laget till guld saknas som jag ser det, sa Arne vidare. Vi Blåvita fans kan väl inte annat än tacka för den avskedsgåvan, för bättre tändvätska för dagens spelartrupp att bevisa att Erlandsen hade fel går väl knappast att hitta? Vidare kan man ju fråga sig om Erlandsen över huvudtaget kan känna igen det där rätta klimatet för guld med tanke på att han inte har några guld på sin meritlista som tränare...

Men Erlandsen kanske menade klimatet som i vädret.

29 kommentarer:

  1. Sorgligt! Visst, jag har inte vart Arnes störrsta beundrare... men det är tråkigt att det slutar så här! Men skit i han. Nu fixar vi hit svennis!!! Alla vet ju att det var hans längtan till blåvit som gjorde att han "slutade" i Engelska landslaget....

    SvaraRadera
  2. Torbjörn och Stig!

    SvaraRadera
  3. Är inte heller Arnes största fan. Har klagat många ggr över taktik och spelarbyten (eller avsaknaden av sådana). Men HELT fel kanske han inte har. IFK kanske inte har de resurserna som Arne krävde. Eller?

    SvaraRadera
  4. Tack för din tid Arne!

    Har aldrig klagat på honom och kommer aldrig att göra det. Dags för Mild att dra iväg ett samtal till Svennis?

    SvaraRadera
  5. jag skulle jätte gärna ta över mesta mästarna. Det hade för mig varit en ära att leda Sveriges vakraste klubb till nya framgångar i sverige och europa .
    Det skulle vara skönt att lämna detta jävla piss jobb jag har nu, snälla håkan hör av dig till mig , ta mig här ifrån jag hatar detta jävla råtthålet.

    SvaraRadera
  6. Magnus Hedman!

    SvaraRadera
  7. Vem ska ta över nu?

    Min personliga förhoppning är att Patrik Andersson kan ta över i IFK.
    Svennis är inte en fel tränare även om jag inte tror det är troligt han kommer.
    Roger Gustafsson finns ju redan och ändrar han och vill ta över A-laget så hindrar ingen honom tror jag.
    Kanske Torbjörn akn bli intressant fast jag tycker inte han har lyckats med sina tidigare jobb.

    Skulle vilja få en liten röstning om vem som vi vill tar över nu.

    SvaraRadera
  8. Jag har gillar Arne och han har lyckats med små medel att bygga IFK till en stabil toppklubb. Tråkigt att se honom lämna oss. Att han var lite av en diktator i föreningen tror jag ofta var bra och det gjorde att han fick fram sina ider och det var en styrka som ajg såg det. Tråkigt att arne lämnar tycker jag men vi kan få många andra riktigt bra tränare

    SvaraRadera
  9. Frankie: jag var där, såg inte dig i lokalen. Var stod du?

    /Mazzino

    SvaraRadera
  10. Det verkat lite tudelat det här. På GP.se till exempel.. rubriken är "Blåvitt sparkar Erlandsen" men sedan kommer ingressen där det står att han säger upp sig..

    Jaja, det verkar hur som helst som att Håkan Mild inte varit helt nöjd med Erlandsens insats när man ser den här bilden: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=295085

    SvaraRadera
  11. FAAAAN VA UNDERBART!!!!! norrbaggen e borta från klubben i mitt hjärta! Nu är det bara för MILD att ringa Torbjörn!! honnom SKA vi ha. LINDEROTH är en jävla gnällspik, han kan inte annat en å gnälla den gubben. Honom ska vi INTE ha! å han har en g rinig liten son som sågar ullevi-publiken vid fotknölarna oxå. Nä, in med Tobbe!!

    SvaraRadera
  12. Hahaha Kjell du är välkommen!

    SvaraRadera
  13. vill inte att Roger tar över mest för att han är Sveriges i särklass bäste ungdomstränare som behövs där nere för att vi ska få fram alla dessa talangerna även i fortsättningen. Är även lite tveksam till Torbjörn. Vill ha honom som tränare men det har nästan blivit en myt att alla vi blåvita vill ha honom som huvudansvarig, jag vill längta lite längre på det magiska ögonblicket. Sen vill jag gärna se honom få kanonresultat med något klubblag först, U21erna lyckades han ju bra med.

    SvaraRadera
  14. Fan vad underbart...äntligen är Norgepajasen borta.
    MOT SM-GULDET.

    SvaraRadera
  15. Arne hade i alla fall en snygg mellanstadielugg på fotot.

    b.t.w mina förslag till ny coach, jörgen lennartsson eller rolle.

    SvaraRadera
  16. Det e sorgligt att vi inte kan behålla en tränare mer än 2 år. Vi börjar bli en pajasförening där inget funkar

    SvaraRadera
  17. Jag tycker detta är sorgligt, jag hörde inte till dem som hatade Arne E. Tycker faktiskt att han oftast (inte alltid) gjorde det bästa av situationen.

    SvaraRadera
  18. En sån pajas. Skönt bli av med honom. I en förening brukar det vara som så, styrelsen styr, tränaren tränar och spelarna spelar.Han ville tydligen både styra och träna.

    SvaraRadera
  19. Känns bra att han slutar, har aldrig förstått varför han anställdes. Men sätt absolut inte dit Roger nu! Hellre Kjell i så fall.

    SvaraRadera
  20. niklas/ självfallet borde inte roger gå in NU. Men till nästa säsong, under ett helt år är Roger den bästa svenska tränaren man kan få tag i och han står redan på vår lönelista, vore vansinne att inte slå två flugor i en smäll...

    SvaraRadera
  21. Svennis och Roger är ju den ultimata tränarduon. De vet ju hur man knäcker dom jävla stockholmarna med så dom är varmt välkomna.

    SvaraRadera
  22. Tycker det är tragiskt att Arne lämnar Blåvitt, vilken annan tränare hade satsat på ungdomarna så som Arne har gjort?

    Nåja, hoppas verkligen att nästa tränare fortsätter att bygga på dom unga och klarar av att vi tappar stommen av laget i mitten av varje säsong som kommer vara fallet. Personligen så tror jag inte Mild är rätt man för den position han har just nu men hoppas verkligen att jag har fel...

    SvaraRadera
  23. Ingen idé att gräva ner sig o lipa, se det possitiva, knyt näven o visa vilka som är bäst i Sverige! Varför ska vi tänka "om"? Om vi hade värvat mer hade ju aldrig de unga fått chansen exempelvis.
    Arne gjorde bra resultat men det kan ju bli ännu bättre. Tränaren måste ge spelarna förtroende annars blir det bara krampaktigt!

    SvaraRadera
  24. Arne var grym, och dom som tror att alla spelare i alla lag älskar sin tränare behöver en reality check. För att någorlunda citera mannen själv, att vara tränare är ingen popularity contest - det handlar bara om att ta guld. Eller gyld som han skulle sagt själv.

    SvaraRadera
  25. Tror inte det var Espen Olsen Håkan sa nej till utan till att värva överhuvudtaget. Här har vi en kille som vill värva ny anfallare inför guldstriden när George blir skadad (Arne), och en kille som tycker att truppen duger som den är (Håkan), och så är det Arne som blir utskrattad! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, Håkan Mild är en hjälte men han är nu på helt fel plats!!!

    Mabus

    SvaraRadera
  26. Mabus/ Snacka om att du är en kortsiktig herre. Håkan Mild kan bli succé eller succé.

    SvaraRadera
  27. det klart fotboll handlar om att vara kortsiktig och att vinna matcher.

    att göra en värvning under sommaren skulle inte på ngt sätt göra att satsningen på unga spelare stannade av, så det är faktiskt skitsnack av Mild.

    dessutom skulle stig kunnat få tummen ur.. och ordnat fram extern finansiering.

    men uppenbarligen är det så att Ifk inte kommer satsa på guld förräns tidigast 2008.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.